Alle innlegg Sukkerforum

Gjorde jeg rett

Vis siste innlegg
Skjult ID lø. 12 mai 2012 09:53

En venninne av meg valgte å forlate mannen sin. Hun spurte om hun kunne få bo hos meg, noe jeg sa hun kunne få. Men hun har to hunder, de er vandt til å få herje i sofaen og overalt inne. Den ene er en ivrig møbel spiser. De har aldri fått derssur. Jeg sa hun ikke fikk ta med seg hundene sine. Hun ble sur på meg, mente at jeg var snerpete, Det er trossalt min leilighet og mitt inventar,som jeg har slitt for å betale . Så nå er jeg den stygge , som ikke vil hjelpe sukk......

Skjult ID med pseudonym lashes lø. 12 mai 2012 09:55

Jeg hadde også sakt nei..

(mann 38 år fra Hordaland) lø. 12 mai 2012 09:59 Privat melding

Du har min fulle støtte. Jeg hadde aldri tatt de hundene inn i leiligheten min, og ei heller flesteparten av mine kamerater. :D

Skjult ID med pseudonym Snehvit lø. 12 mai 2012 10:00

Det gjorde du rett i!!!

(mann 32 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 10:05 Privat melding

Hadde nok sagt nei jeg også :) Veldig rart hvis hun ikke skjønner deg!

Skjult ID med pseudonym Snorre lø. 12 mai 2012 10:06

Du gjorde helt rett, hennes valg skal ikke ødelegge dine møbler, det burde hun forstå!

Skjult ID lø. 12 mai 2012 10:08

Du gjorde rett

(mann 46 år fra Aust-Agder) lø. 12 mai 2012 10:10 Privat melding

Du var raus som lot henne komme og bo hos deg,og jeg ville heller ikke hatt to hunder løpende rundt i huset mitt og ødelegge.

En grunn til at jeg selv har en hund på 1.6 kilo som ikke klarer å gjøre så mye galt:)

(mann 36 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 10:12 Privat melding

Har hund selv og synes det er viktig med en viss dressur. Hadde støttet deg i ditt nei altså!

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 12 mai 2012 10:14

Jeg ville ha foreslått kennel, jeg... Og JA, hva i all verden skulle TS være "snerpete" for for at vedkommende ikke vil ha huset fullt av bikkjer og alt det fører med seg..? Men venninna var nok litt "touchy" på dette tidspunktet uansett, så kan jo forstå selve reaksjonen (men ikke standpunktet/"konklusjonen", seff...).

(kvinne 38 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 10:14 Privat melding

Da er jeg også snerpete! Du skal ikke føle deg kjip bare fordi du tar vare på dine ting :) Hadde jeg hatt stort hus og hundegård hadde det vært noe annet, men inni ei leilighet fungerer det ikke med uoppdragne dyr!

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 lø. 12 mai 2012 10:21

Få satt de hundene en plass de ikke kan ødelegge noe.
Selv har jeg hund men han gjør ikke noe annet enn å rote i en søppelpose om den står fremme, og da er det min feil at jeg ikke har tatt opp til søpla.
jeg hadde ALDRI hatt noen hunder i hus om jeg hadde vist at de spiste på møblene, akkurat det at de går i sofaen når du ikke er hjemme er ikke noe man kan gjøre noe med. Men med vanlig dressur fra de er valper og visst du gir hunden en plass å være så vil de normalt sett ikke gå opp i sofaen.
Stå på kravet ditt TS, dette burde også hun som hundeeier forstå og akseptere.

(kvinne 37 år fra Buskerud) lø. 12 mai 2012 16:26 Privat melding

At hun har to hunder som ødelegger ting, det er hennes problem, og ikke ditt.
Hun kan ikke forvente at du er interessert i at du både skal tilby husrom for henne og 2 hunder i tillegg til at du skal måtte risikere å få ødelagt inventaret.
Hun burde istedenfor være takknemlig for at hun har fått tilbud om å bo hos deg.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) lø. 12 mai 2012 16:42 Privat melding

Trøst deg med at det sukket du har på slutten av innlegget ditt ville vært et MEGASUKK dersom du faktisk hadde sagt ja til hundene.
Angeren ville nok vært 100 ganger større dersom du nå hadde sittet med møbler som hadde tapt seg masse i verdi bare på et par dager med hunder i hus.

Man ser jo ofte stor forskjell på møbler og annet inventar hos folk som har dyr som får ligge overalt og herje rundt som de vil, og hos dem som ikke har dyr som får lov til det samme.

Skjult ID med pseudonym sirene lø. 12 mai 2012 18:59

Har hund selv (en dressert en), men kunne ikke tenkt meg å tatt i hus to bikkjer i fri dressur,som herjer vilt og spiser møblene mine. Venninnen ja, men ikke bikkjene. Når venninnen din nærmest forventer at du som ikke selv har hund, skal ta i hus bikkjene hennes og blir snurt når du ikke vil, da er det vel igrunnen hun som ikke viser seg som noen særlig god venninne. Å la bikkjene flytte inn kan like godt bety døden for vennskapet det også. Et par dager for å avhjelpe den akutte bolignøden kan fort bli til et par uker, mens frustrasjonen din øker :(
Neh, synes ikke du skal ha dårlig samvittighet i det hele tatt, du har sannsynligvis gjort dere begge en tjeneste ved å si nei til bikkjene :)

(mann 34 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 19:20 Privat melding

Støtter deg 100%

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 12 mai 2012 19:30

Hadde ikke sagt ja til å la henne bo hos meg i det hele tatt jeg. Hun fikk finne seg noen venninner å bo hos eller bo hos foreldrene sine.
Har nok med mine egene problemer og hadde heller ikke hatt plass, beklager! :P

Skjult ID med pseudonym Skjult ID lø. 12 mai 2012 19:32

Greit med ei venninne som herjer med sofaen din (jfr sofa-tråden), men med to udresserte hunder, da blir det for mye.

Skjult ID lø. 12 mai 2012 19:55

Stå på, jeg støtter deg. jeg lot en venninne med hund ,bo hos meg noen dager. Hun glemte å fortelle at hunden i en alder av 8 mnd ikke var stueren. Det var svært irriterende å komme hejm tisse dammer rundt om på gulvet.
Jeg måtte vaske gulvet etter hunden, hun forklarte at fransk bulldog ble senere husren, enn andre hunde raser.

Skjult ID med pseudonym Miss lø. 12 mai 2012 23:14

Jeg har hund selv, en veloppdragen en som fungerer like godt hjemme hos andre som her. MEN jeg har passet andres hunder over lengre tid med "fri oppdragelse" som har resultert i ødelagte møbler, klær, grensen til magesår og "trussler" om en enveis tur til veterinæren . Aldri mer!
Støtter deg i din avgjørelse om å si nei til de to hundene, og ville sagt det samme selv!

(kvinne 34 år fra Buskerud) lø. 12 mai 2012 23:17 Privat melding

Har selv hund som _ikke_spiser annet enn godis og griseører, og jeg forstår greia di. Ulempen er at alle hundeeierne med bikkjer som eter det ene og andre skaper trøbbel for oss med hunder som _ikke_ spiser møbler eller ødelegger leiligheter å eventuelt leie engang i fremtiden. man skulle TRO at man vendte av bikkjene med denslags som valp.

Skjult ID med pseudonym Pedro sø. 13 mai 2012 05:25

Enig m TS

Skjult ID med pseudonym Puslespill sø. 13 mai 2012 11:10

Hallo! Jeg skulle gjort alt i livet for min beste venn - bortsett fra å ha med møbelspisere. Det er helt uaktuelt.

Når det er sagt, så skjønner jeg at hun er i en sårbar situasjon, og kanskje tok det litt mer ut på deg enn hun tenkte. Det er vanskelig å løse det praktiske samtidig som man har mange følelser, og hun føler seg kanskje lit lost her. Hva skal man gjøre med ett følelsesmenneske og to hunder som løper rundt og gjør hva de vil.

En jente med følelser etter samlivsbrudd kunne jeg lånt bort et soverom til, men to uregjerlige hunder blir for mye.

Skjult ID med pseudonym Peter Pan sø. 13 mai 2012 11:49

Nop, din fulle rett å ikke ta i mot hundene. Er selv hundeeier. Ikke bruk tid på dette.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 13 mai 2012 11:55 Privat melding

TS du har jo rett, selv om det er et lite dilemma. Venninna de må jo velge enten bo med deg uten hunder eller finne et eget sted å bo med hundene. Lykke til. :)

Skjult ID med pseudonym Dragon sø. 13 mai 2012 12:30

Problemet oppstår vel Idet du først sier ja, du kan bo hos meg, men siden "trekker det tilbake" ved å si at nei du kan ikke ta med deg babyene dine. I en hard og presset situasjon der man så på deg som sin egen redning er det lett å glippe ut med karakteristikken snerpete, om du prater med henne igjen i et rolig miljø etter at problemene hennes er løst på en skikkelig måte tviler jeg sterkt på at denne karakteristikken består.

Folk blir ofte litt ulogiske når det kommer til kjæledyr.

(mann 48 år fra Oslo) sø. 13 mai 2012 15:13 Privat melding

Syns TS valgte rett.

(mann 40 år fra Hordaland) sø. 13 mai 2012 15:15 Privat melding

Ja, du gjorde rett!

Skjult ID med pseudonym HerrPes sø. 13 mai 2012 15:18

helsprø@

tror kanskje du kunne ha oppdra en del menn med lik metode ;)

Skjult ID med pseudonym bat sø. 13 mai 2012 15:26

Og med pisk :)

(mann 57 år fra Oslo) ma. 14 mai 2012 17:40 Privat melding

Heia Helsprø. en glimrende beskrivelse av hvordan det går når idioter får ha hund. Og jeg synes synd på de hundene denne din bekjente har hatt. For de har vært utsatt for dyremishandling.

Alle hunder kan og skal oppdras. Hvis de skal leve med mennesker, må de lære å oppføre seg inne og blant mennesker. De skal vite at de er under menneskene i rang. Og de må selvfølgelig kontrolleres såpass at de ikek får ødelegge andres gjenstander.

Og når de ødelegger noe, er det en selvfølge at eieren får og tar regningen.