Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Jeanette lø. 12 mai 2012 11:41

Et nytt fenomen har dukket opp i bybildet: Horder av tiggere. Da jeg var på date nylig, fikk jeg spørsmål av min "kavaler" om jeg syntes det var greit eller ikke. Skjønte han var ute etter å sjekke mitt politiske standpunkt. Visste ikke hva jeg skulle svare, og gikk ut og tok en røyk.

Hva mener dere folkens? Bør tigging være tillatt?

PS: Ble ikke noe mer mellom oss etter denne ene kvelden.

Skjult ID med pseudonym Trym lø. 12 mai 2012 11:43

Bør ikke være tillat!

(mann 32 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 11:45 Privat melding

Just curious, hva svarte du? hehe
Jeg skal ikke si tigging er greit, men jeg syns heller ikke det skal være ulovlig. Grunnen til at mange tigger er faktisk for å leve, skal ikke si alle for mange tigger på ordre fra andre osv osv, men mange tigger for å leve. Om en velger å gi dem penger eller ikke er opp til dem selv. :)

Skjult ID med pseudonym Stevia lø. 12 mai 2012 11:46

Vi løser ikke Europas fattigdomsproblem med å gi til tiggere i Norge. Men det brukes mye penger på å hjelpe dem der de kommer fra. Så jeg gir ikke til tiggere.

Jeg støtter heller ikke organisasjoner som vil bygge opp et hjelpeapparat til dem i Norge. For det er å behandle symptomet i stedet for å jobbe nærmere årsaken.

Skjult ID med pseudonym Susanne lø. 12 mai 2012 11:50

Jo mer vi legger til rette for det, jo flere vil det komme ... Ikke så festlig å få ti kopper opp i ansiktet når du sitter på date med en fyr.

Voldsom forsøpling av parker, registrer jeg også. De sjekker søppel i søppelkassene, men legge ikke tilbake.

Hjelp dem der de er.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 lø. 12 mai 2012 11:52

Dette er et sårt emne.
Så et debatt på torsdag var det vel, husker ikke helt, akkurat om dette.
Personlig så mener jeg at ingen burde vært i en slik situasjon at man må ty til tigging.
Men som alle vet, ting skjer i livet også ender det slik for noen.
Igjennom årene så har jeg merket at det blir mer og mer tigging, generelt så bryr jeg meg ikke så veldig mye om de "vanlige" tiggerne, har gitt noen penger, en kopp kaffe, en baggis til en og annen (er veldig lenge siden nå).
Men det som har begynt å plage meg er disse utenlandske tiggerne som har kommet opp på mange gatehjørner.
Ta Arendal som et eksempel, der er det nå mange slike, og noe man vet er at flere av disse er medlem i et kriminelt nettverk, så det å gi de penger er som å gi penger til kriminelle organisasjoner.
Skal ikke ta alle under en kam å si at alle er medlem av slike organisasjoner, men noen, men det er klart at det er flere norske som og er det.

Men hvor vidt samfunnet skal bruke tid på å fjerne alle disse vet jeg ikke.
Eneste måten å få vekk tiggere på er å ikke gi de penger, men er det riktig?
Mange dømmer nok folk fort om de sier "jeg vil ha vekk tiggere", og mener de ikke er empatiske nok ovenfor tiggerne.

Det å si enten eller på dette emnet er nok veldig vanskelig for folk flest, ingen vil vel ha tiggere rundt seg og ingen av tiggerne vil tigge....
Hadde jeg vært stor hersker over alt så hadde man ikke hatt tiggere :)

Skjult ID med pseudonym O lø. 12 mai 2012 11:57

Jeg syns ikke det er greit. Kan ikke gå i byen uten å møte på ca 10 stykker av dem! Hva med de eldre her i byen? Det skrives opp, ned og i mente om at de er blitt lurt og frastjålet. Så svarer byen med nisselua på at de skal være så snille..og de bygger sanitæranlegg til tiggerne! JA de er mennesker på lik linje med oss. Men om de tilrettelegger forholdene for dem, kommer det jo bare flere ! Bedre å hjelpe dem på det stedet de er, ikke la dem komme hit. Det løser jo ikke ting på sikt.

Hjelp dem å bygge opp landet der de bor, lær dem noe, støtt dem i utdanning.

Skjult ID med pseudonym Cathrine lø. 12 mai 2012 12:01

Å akseptere tigging, innebærer at vi godtar en underklasse i det norske samfunn ... Sosialistene sier: "Ja, la dem sitter der, vi er da humanister." Dette løser ingenting - og blir for enkelt - slik jeg ser det. Hvis nøden er så stor, må jo EU gå inn og legge til rette for arbeid der de bor. Dette må være til beste for alle.

Skjult ID med pseudonym Kev85 lø. 12 mai 2012 12:04

Vil det si at dere mener alle tiggere i Norge er "utlendinger"? Uansett hvilket land man går til så finnes det tiggere, det finnes folk som ikke har det bra, det finnes folk som ikke har et håp eller drøm om en fremtid fordi de ikke vet hva morgendagen bringer.
Jeg og min familie var med på å starte en skole i India, der et av kravene for å komme inn var nettopp dette at foreldrene ikke kunne ta seg av barna og gi dem et håp. Her går det en del barn som bor og spiser der. Det er så mye man vil gjøre, men ressurser er noe vi mangler masse av.

Vi i Norge har det så godt! Når det er sagt så begynte jeg som klargjører av bil i det firma jeg jobber for nå, og når jeg jobbet i Oslo så møtte jeg på mange narkomane og uteliggere som sov i garasjen vår i Vika, de er super snille og mener aldri noe vondt annet enn at de har svingt feil engang i livet. Jeg tror det er sjeldent det er disse folkene som raner andre og er med på å starte de fleste slåsskamper og kriminalitet..

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 12 mai 2012 12:04

"Sosialistene", inkludert ledelsen i Høyre, ja...

Skjult ID med pseudonym Even lø. 12 mai 2012 12:05

Utlendinger kommer til Norge for å rane og plyndre. Dumstille nordmenn står med lua i hånda, og tillatter at dette skjer i nestekjærlighetens tegn.

Selv er jeg blitt frastjålet tre sykler på ett år. Dette skjedde ikke før Schengen-avtalen.

På tida at Norge stiller krav. Handlingslammelsen rår!

Skjult ID med pseudonym eikers1 lø. 12 mai 2012 12:09

Dette er ett tema som nylig har vært debattert.. Personlig så mener jeg at tigging bør forbys. Det skjer ytterst sjelden at jeg gir til tiggere, og det har ikke noe med å være inhuman og mangle empati og forståelse for at det finnes mennesker som har det verre enn meg. Jeg er enig i at vi bortskjemte nordmenn har godt av å se at det finnes mennesker som har det langt verre enn oss. Men løsningen på det er ikke å gi penger til tiggerne, for det løser ikke noen andre problemer (utfordringer) enn at det gir oss litt bedre selvfølelse. Jeg har jo tross alt hjulpet en stakkar med en tier eller to.. Også går vi glade og fornøyde videre, over å ha vært ett godt medmenneske. Uten at det løser selve problemet og årsaken til tigginga. Jeg gir min støtte til diverse hjelpeorganisasjoner, og endel av mine skattepenger går til bistand. Da føler jeg faktisk at jeg gjør mitt til å bidra for at andre skal få det bedre rent økonomisk. Så kan jeg selvsagt være flinkere til å bidra som person ved å gjøre frivillig arbeid for organisasjoner som hjelper andre. Der har jeg litt å gå på, det må jeg ærlig innrømme. Men hadde jeg i tillegg skullet gi til alle tiggerne man møter på gata, så hadde jeg endt opp som tigger selv. Jeg har ikke en stor overflod å tømme av dessverre, selv om jeg bor i norges rikeste land..

Det som må til er politisk handling. Gi de rusavhengige ett bedre tilbud som gjør at de slipper å nedverdige seg mer enn de alt gjør. Alt fra rusbehandlingsplasser til de som ønsker å bli rusfrie, til å la flere få muligheten til å selge f.eks =Oslo og andre magasiner. Når det gjelder de utenlandske tiggerne, enten de er romfolk eller andre så er det en internasjonal politisk sak. Vi har fri flyt av arb.kraft til dette landet, så lenge man kommer fra ett land som er med i EU/EØS, hvor nå de fleste av tiggerne kommer fra. Hvorfor ikke prøve å få seg en jobb? Det finnes ett vell av jobber man ikke må være sivilingeniør for å få her tillands.

Skjult ID med pseudonym jazzbyen lø. 12 mai 2012 12:09

I Molde er det no snakk om å forby tigging. Det virker som om disse er organisert, da det kommer personer og tømmer koppene deres flere ganger pr dag (sier de som jobber på torget). "Utlendingene" er mer pågående enn de vanlige narkomane, eller musikkspillere, skopussere man ser i Oslo. Selvfølgelig er dette mennesker også, men ved å tillate kommer vi til å bli invadert av pågående tiggere. Vanskelig tema som rokker ved samvittigheten, når en selv har det så mye bedre!

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 12 mai 2012 12:14

Dette er da ikke noe nytt? Det har vært tigging i Oslo i hvertfall i alle år, selv om det har vært en voldsom økning de siste 7 - 8 årene eller noe slikt etter at politikkerne våre bestemte å gjøre det lovlig - på samme tidspunkt som land som Romania og Bulgaria som er fulle av fattige sigøynere som aldri har gjort noe annet enn å tigge og stjele ble med i EU og det frie, indre markedet.

Jeg kommer nok sent til å glemme en diskusjon jeg hadde med en veldig søt jente på et studiested i Nord-Norge en gang for en del år siden, om dette med tigging. Hun var fra en eller annen liten bygd i utkanten et sted, og hun gjorde det ganske klart hva hun synes om min oppførsel når jeg sa at jeg ikke ga til tiggere og synes de var en plage (agressiv tigging altså, det var det vi kom inn på etterhvert, skjønt jeg tror ikke helt hun forsto hva jeg mente). Jeg var åpenbart en skikkelig drittsekk i hennes øyne der og da, med total mangel på empati og medmenneskelighet. Det morsomme er at jeg 4 - 5 år senere så bildet av henne i en avis, hvor hun ble intervjuet om hva hun synes om tigging. Hun hadde i mellomtiden tydeligvis flyttet til Oslo og faktisk opplevd det selv, ikke bare lest om det i avisen. Nå, i motsetning til noen år tidligere da hun syrlig påpekte at det var umenneskelig av meg å ikke ville hjelpe tiggere, syntes hun faktisk det var en uting og ønsket at det ble forbudt. Haha, snakker om å endre syn på ting. Men det beviser vel bare nok en gang at det er veldig enkelt å ha sterke meninger om ting man egentlig ikke har noe peiling på eller erfaring med selv, fordi det er "rettferdig".

"Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv", er det et ordtak som heter. Og jeg synes det er er veldig bra ordtak. Men du bør kanskje også være litt forsiktig med å dømme andre etter deres syn og verdier, når du egentlig ikke har noen mulighet til å forstå hvorfor de har disse fordi du ikke har de samme erfaringene. Det gjelder ikke bare når det gjelder tigging selvsagt, men for mange ting er i livet.

Skjult ID med pseudonym neptjuv lø. 12 mai 2012 12:30

Tigging er en uting, men å forby det er å gå for langt.
Dvs, aggressiv tigging kan godt forbys for min del - men de som bare sitter der med koppen sin gjør ikke noe annet galt enn å minne oss på at ikke alle har det like godt.

Og med det samme man forbyr aggressiv tigging, så kan man forby de helvetes selgerne og underskriftssamlerne som reker gatelangs. De synes jeg faktisk er til større bry enn tiggerne.
Jeg har virkelig ikke tenkt å bytte strømleverandør eller telefonabbonnement etter press fra en plagsom jypling på gata - da øker heller sjansen for at jeg ikke vurderer leverandøreren som seriøs.

Skjult ID med pseudonym ewing lø. 12 mai 2012 12:40

Hva vil et forbud med evt ilegging av forenklet forelegg innebære?
(De kan jo ikke betale.)

Og mange tiggere er jo ganske hyggelige og vennlige.
De kommer bortom og gir en klem, det er jo ganske pent gjort.

Skjult ID med pseudonym f lø. 12 mai 2012 12:43

Tigging/horer/narkiser bør håndheves strengt slikt at vi får dem vekk fra by bildet.

bør innføres null toleranse

Skjult ID med pseudonym eikers1 lø. 12 mai 2012 12:55

@neptjuv
Enig i at man kan regulere strengere hvor i gatebildet man tillater uteselgere å sette opp stands. Men vi må ikke glemme at de faktisk gjør en jobb de har betalt for, som de betaler skatt av og bidrar til vårt fellesskap. Det gjør IKKE tiggerne. Selv om de kan være hyggeligere og mindre pågående enn enkelte av disse selgerne.

@ewing
Ett forbud om tigging vil forhåpentligvis kunne føre til at vi får færre av de fra utlandet. Ved å la de fortsette å komme hit for å tigge som nå, så vil det ikke skje noen endringer av dette problemet. Skal vi få de ut av fattigdom, så må det gjøres noe der de kommer fra. Slik at tigging slipper å gå i arv fra generasjon til generasjon.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 12:55 Privat melding

Tigging bør være lovlig så lenge det ikke er aggressiv tigging. Ja, det er plagsomt å se, men det er feil av storsamfunnet å forby det som for noen er en siste utvei.

(mann 38 år fra Østfold) lø. 12 mai 2012 13:00 Privat melding

Visste ikke hva du skulle svare? Som i... Du visste ikke hva han foretrakk å høre, eller vet du faktisk ikke hva du mener om saken?

Skjult ID med pseudonym Jon lø. 12 mai 2012 13:06

Jeg skjønner ikke argumentet "ja til tigging" - "nei til aggressiv tigging" ... Hvis du opplever aggressiv tigging og ringer politiet, vil vedkommende uansett være over alle hauger når politiet først kommer. Meningsløst argument.

Sigøynerkonger vil i større og større grad legge opp til organiserte tiggerreiser til Norge hvis vi ikke setter foten ned.

Når barn av romfolk blir spurt hva de skal gjøre når de blir store, er svaret at de skal reise til Norge og tigge. Vi er på ville veier hvis vi ikke setter foten ned.

Dette handler ikke om at folk som vil forby tigging er mindre humane enn dem som vil tillate dette. Det handler bare om at det er mange måter å løse et problem på - før det kommer fullstendig ut av kontroll.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 12 mai 2012 13:09

@Jon. At du har begrenset kapasitet til forstålese kan dessverre ikke jeg hjelpe deg med

Skjult ID med pseudonym O lø. 12 mai 2012 13:10

Hvem skal være agresivitets-politi? Hvor går grensen for hvem som er agresive..?

(mann 46 år fra Akershus) lø. 12 mai 2012 13:17 Privat melding

@kit

Men hvorfor må vi hele tiden la det gå så langt?? Hvorfor ikke prøve å finne løsninger (forebygge), istedetfor hele tiden å måtte "reparere" ting som kunne vært unngått i forkant? Vi har tapt om vi lar det være greit med tigging som en siste utvei for disse, dersom vi ikke heller ser på hva som kan gjøres, så de slipper å komme i en situasjon hvor tigging blir siste nødvendige utvei for å overleve.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 13:22 Privat melding

@Eikers1.

Klart det beste er å forebygge, men jeg ser ikke at fattigdommen i verden vil bli redusert så kjapt at det vil ha noen nevneverdig effekt. Å forby tigging generelt da blir å feie problemet under teppet.

Skjult ID med pseudonym abc lø. 12 mai 2012 13:26

Da får de tigge i sitt eget hjemland og ikke forsøple gatene

Skjult ID med pseudonym kit lø. 12 mai 2012 13:27

Det å stenge grensene er ikke å feie problemet under teppet?

Skjult ID med pseudonym ewing lø. 12 mai 2012 13:30

I en artikkel i
http://mobil.ta.no/nyheter/grenland/article6054610.ece
"Bør hjelpe tiggerne mer" står det faktisk:

"For ikke lenge siden kom det fram i en TV-dokumentar at barn av rumfolket regnet med at de skal bli tiggere i Norge når de blir voksne."

"Jeg har heldigvis aldri sett barn som tigger i Skien. Men dette handler om å bryte dårlig sosial arv. Fattigdom, rus og omsorgsvikt er slikt som går igjen i generasjoner. Og jeg kjente dette igjen i barna i dokumentaren, som ønsker å bli tiggere i Norge. Det er viktig at vi heller hjelper dem å få et verdig liv der de er, mener Astrid Hansen"

Skjult ID med pseudonym kit lø. 12 mai 2012 13:41

Hvem er Astrid Hansen? Er det hun som forteller deg hva som er rette meninger?

Skjult ID med pseudonym Beate lø. 12 mai 2012 13:43

Hvis vi sier "ja til tigging", lar alle som vil komme - og det sitter en tigger på hvert gatehjørne i Oslo, Bergen eller Trondheim, har vi da løst et problem?

Selvsagt ikke.

Forby tigging - NÅ ... Kjør på med humanitære hjelpeprogrammer i tiggernes eget hjemland.

Vi aksepterer jo ikke at nordmenn sitter på gata og tigger. Alle har tilbud om hjelp. Hvorfor skal vi da akseptere at flere tusen utlendinger sitter på gata og tigger??

Oslo ser ut som et år 1930 i dag.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 13:49 Privat melding

Det er ikke noe motsetningsforhold mellom å hjelpe de i utlandet samtidig som vi lar folk komme inn i landet.

Skjult ID med pseudonym Stein lø. 12 mai 2012 13:53

Til kit001

Kan du ikke invitere alle tiggere hjem til deg, så du slår skikkelig på stortromma?

Skjult ID med pseudonym ewing lø. 12 mai 2012 13:58

@kit
Hvem hun er står i artikkelen du ikke har lest.
Og det er hennes meninger, jeg har ikke skrevet noe annet.

Skjult ID med pseudonym Skjult ID lø. 12 mai 2012 14:07

Det beste er å forby tigging, men at politiet samtidig ser gjennom fingrene på de stakkars narkomane som forsøker å få noen kroner i koppen sin.

Vi bør legge hindringer i veien for at det skal komme mennesker fra de fattigste landene i Europa til Norge for å tigge. Det er fryktelig umoralsk å legge til rette for at de skal bruke masse penger på å reise hit, for så å sitte igjen med gjeld til bakmenn og 50-60 kroner dagen.

Markedet for godhet er en rimelig konstant størrelse, det vil si at snittbeløpet som gis per tigger faller når antall tiggere stiger. Hvis vi sier ja til fortsatt tigging, så vil lønnen til tiggerne falle videre og det ender i ulykka for alle tiggerne.

Det er frykteligt dårlig gjort å kjøre en tilsyneslatende godhetspolitikk (ja, vi føler oss jo gode når vi avviser forslag om forbud mot tigging) som er ond og reduserer inntektene til tiggerne.

Skjult ID med pseudonym Inger lø. 12 mai 2012 14:19

Å si ja til tigging, er fullstendig misforstått. En del folk føler dette som plagsomt, og skal vi ta hensyn til hva borgere i eget land mener?

(mann 51 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 15:19 Privat melding

Inger, skal vi forby alt vi ikke liker og føler som plagsomt?

Kan vi i samme slengen forby en del av de klærne ungedommen/de gamle bruker? Ærlig talt, det gjør ondt i øynene å se på

Skjult ID med pseudonym Skjult ID lø. 12 mai 2012 15:23

For meg handler det ikke om å forby plagsomme ting. Det er bare at det er umoralsk å legge til rette for at hver tigger skal få mindre og mindre i koppene sine.

Enkle markedsmekanismer som fungerer: Godheten til de som går forbi tiggerne er omtrent konstant, og når tilbudet av trengende stiger, faller inntektene deres.

En ond politikk forfattet av folk som tror de er gode.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 15:31 Privat melding

Eller en politikk som er forfattet av at folk skal selv få bestemme hva de skal gjøre så lenge det ikke i nevneverdig grad går ut over andre.

Men, du er ikke alene Skjult ID, det er mange som mener som deg at de er bedre i stand til å ta de rette valg. Se bare på kommunistene og nazistene.

Skjult ID med pseudonym Skjult ID lø. 12 mai 2012 15:32

Og godhetsterroristene, som briljerer med hitling når de går tom for argumenter.

Skjult ID med pseudonym Skjult ID lø. 12 mai 2012 15:34

Det går jo faktisk ut over andre. Det går ut over de tiggerne som får økt konkurranse om sin arbeidskraft, og det reduserer lønnen deres.

Dagens politikk gjør det vanskeligere for de vanskeligstilte.

Skjult ID med pseudonym abc lø. 12 mai 2012 15:39

Hvis jeg får penger som gave/lønn/arv/osv så må dette skattes av

Skatter tiggerene av sine inntekter? neppe.

skal vi godta tiggere,kan vi også godta at andre foretak unnlater skatt.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 15:39 Privat melding

Så du mener det at folk skal få velge selv hva de vil gjøre er å gå tom for argument? Har du hørt om liberalisme?

Kan anbefale denne linken, "Tiggere, horer og Høyre"
http://www.dn.no/forsiden/kommentarer/article2395778.ece

Skjult ID med pseudonym m30 lø. 12 mai 2012 15:41

"Se bare på kommunistene og nazistene."

HAHAHAHAHAHA!

(Grauthue.)

Skjult ID med pseudonym Skjult ID lø. 12 mai 2012 15:48

"Så du mener det at folk skal få velge selv hva de vil gjøre er å gå tom for argument? Har du hørt om liberalisme?"

Nei, hvor fikk du det fra? Du gikk tom da du valge å ødelegge debatten ved å hitle da du trakk paraleller til nazistene.

Liberalisme er greit når man er liberalist, det vil si avviser at staten skal fordele goder som er hentet inn fra selskaper og privatpersoner.

Men sånn Venstre light-liberalisme blir bare for søtt. "Vi er liberalister, men så er det så dumt med alle de tilsiktede konsekvensene av vår politikk at vi må ha en del sikkerhetssperrer som fanger opp de som faller utenfor".

Skal selvfølgelig ta tilbake mitt syn på liberalismen din hvis du avviser at det kommer regler mot sosial dumping i arbeidslivet.

Hvorfor kan ikke jeg ansette en hushjelp fra Molodova til 12 kroner timen og kost og losji hvis hun aksepterer det?
Hvorfor kan ikke Petter Stordalen bruke arbeidere fra Moldova på hoteller sitt til 22 kroner timen hvis de aksepterer det?
Hvorfor kan vi ikke legge til rette for at det kommer en haug med tiggere, sånn at lønnen til tiggerne raser fra 150-200 kroner dagen til 30-60 kroner dagen?

Jeg mener, det er tross alt viktig at "folk skal selv få bestemme hva de skal gjøre så lenge det ikke i nevneverdig grad går ut over andre"....

Hilsen en som var liberalist, men som nå aksepterer at vi har regler som er til beste for de som bor her i dag. Jeg ble visst en veik Høyre-kar da jeg ble voksen.

Men er fortsatt mot sentralbankene da og har sans for den østerrikske skolen.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 15:55 Privat melding

Jeg fikk selvsagt det inntrykket når du på dette "Eller en politikk som er forfattet av at folk skal selv få bestemme hva de skal gjøre så lenge det ikke i nevneverdig grad går ut over andre. " svarte at jeg hadde gått tom for argument. Hva trodde du?

Jeg ser ingen prinsipiell forskjell mellom billig arbeidskraft importert i produkter og arbeidskraften levert direkte som tjenester. Som vel er svaret på spørsmålet om sosial dumping.

Skjult ID med pseudonym Skjult ID lø. 12 mai 2012 15:58

Bra, da er du i alle fall en ordentlig liberalist.

Sjekk ut mises.org, så får du mye god info om hvorfor Keynes er galskap :)

Skjult ID med pseudonym Skjult ID lø. 12 mai 2012 16:00

For øvrig er det hitlingen jeg reagerte på.

Budskapet til de som bruker hitling i debattene kan aldri tas alvorlig.

Skjult ID med pseudonym ewing lø. 12 mai 2012 16:04

Hvorfor nevnte noen ordet arbeid om tigging?
Det er meningsløst.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 12 mai 2012 16:04

Kjøper den om hitling og sosialisting.

Skjult ID med pseudonym nostalgisk lø. 12 mai 2012 16:06

@kit

>Jeg ser ingen prinsipiell forskjell mellom billig arbeidskraft importert i produkter og arbeidskraften levert direkte som tjenester.

Cost of living.

Om jeg fikk halv lønn av hva jeg har idag, men alt jeg betalte kostet halvparten av hva jeg betaler idag så er det ikke et problem slik jeg ser det. Så å betale kinesere lit for å sette sammen produkter går greit, men å importere dem hit og betale dem det samme som de ville fått ved å bli hjemme ville ikke fungert med mindre du og inkluderte levekostnadene deres i det hele.

(mann 48 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 16:06 Privat melding

Ikke greit. Det er organisert.

Skjult ID med pseudonym nostalgisk lø. 12 mai 2012 16:07

@ewing

Fordi tigging er arbeid.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 16:11 Privat melding

nostalgisk, så lenge de frivillig godtar å jobbe for den avtalte lønnen, blir det for meg feil å overprøve deres vurderinger. De økte levekostnadene vil de sannsynligvis kreve å få dekket.

(mann 35 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 16:13 Privat melding

>De økte levekostnadene vil de sannsynligvis kreve å få dekket.

Ja, i form av høyere lønn - og det er poenget.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 16:15 Privat melding

Ja, har jeg nektet for det?

Skjult ID med pseudonym ewing lø. 12 mai 2012 16:39

@nostalgisk
Hvor utlyses disse stillingene?
Hvilket lønnstrinn?
Hvordan ser arbeidskontrakten ut?
Hva heter fagforeningene?

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 12 mai 2012 18:20

Det kan være mange grunner til at folk tigger ingenting er sort/hvitt. Folk som selv har følt på fattigdommen og div tragedier selv veit hvor fort ting kan snu her i livet. Livet i norge er faktisk ikke så rosenrødt som en del naive og blåøyde med puter under armene velger å tro...ja det er nok en del som er organisert..men hva med alle de andre da? Jeg gir i hvertfall hvis jeg kan, i det minste et smil eller en kopp kaffe fra narvesen, alt hjelper. De er ikke avskum som gjør dette for å plage noen. De ser ingen annen utvei.

Skjult ID med pseudonym Theresa lø. 12 mai 2012 18:27

De "stakars" tiggerne i denne byen, er organiserte. De står i store gjenger om morgenen ( ja jeg har sett det selv) og planlegger dagen. Guttungen min la merke til de skoene hun ene hadde på seg, de var av dyrt merke. Sier ikke at mange sliter, men vi er en gjeng med nisser her i Norge som lar oss lure også!

Gi dem hjelp der de bor, er ingen vits i å la dem gå gatelangs og la våre egne borgere føle seg utrygge. det skremmer bort de eldre fra bybildet Og hva har våre eldre gjort galt- siden de ikke lengre kan gå i fred? Jeg vil ha meg frabedt tiggere so står på utsiden av en butikk når jeg kommer ut. Da snakker jeg ikke om de som selger gatemagasiner, de jobber for pengene. jeg snakker om direkte tigging med engangs papp beger.... Er MØKK lei av at jeg ikke kan gå i fred i min egen by. Og JA jeg hjelpe faktisk trengende på min måte, har faste ting jeg gir penger til. Har ikek dårlig samvittighet for at jeg ikke putter en eneste krone i de begrene. Få dem ut av landet og slutt å leke snille Norge som skal ta vare på hele verden. Det er nok av folk som lider i Norge også!! Det er bare å se seg rundt. Rus, misshandlede barn, eldre og uføre.... Nok å ta tak i!!

Antar jeg hisset opp mange nå, men det mener jeg iallefall...

Skjult ID med pseudonym poppy lø. 12 mai 2012 21:09

Jeg ga penger til en tigger i går. Det føltes godt. En gammel mann som ble veldig glad :D

Skjult ID med pseudonym Skjult ID lø. 12 mai 2012 21:14

@-m-

"Livet i norge er faktisk ikke så rosenrødt som en del naive og blåøyde med puter under armene velger å tro...ja det er nok en del som er organisert..men hva med alle de andre da? "

De lider selvfølgelig av at det har kommet enormt mange tiggere fra Romania og konsekvensene av at gjennomsnittsinntektene til hver tigger har klappet sammen fra 150-tallet til 50 kroner om dagen.

Resultatet av denne godheten er todelt:

1) Tiggere fra Romania setter seg i gjeld for å leve som tigger, klarer ikke få nok til å betale gjelden og hjelpe sin familie.
2) Tiggere fra Norge får så latterlig lite i koppene sine pga stor konkurranse om pengene som gis til tiggere at lidelsens deres blir enda verre.

Skjult ID med pseudonym ewing sø. 13 mai 2012 10:36

Litt om Norges brukes av EØS-penger i Romania og Slovakia, der en prioritert oppgave er bedring av romfolkets situasjon.
http://www.nationen.no/2012/03/21/politikk/romania/eos/norge/indre_m arked/7325575/
http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/pressesenter/pressemeldinger /2012/norge_romania.html?id=675882
http://nrk.no/nyheter/verden/1.7353986
http ://m.europabevegelsen.no/Nyhetsarkiv/EOES/Regjeringen-vil-gi-mer-EOES-penger-til -romfolk
Litt om fremtidsmuligheter (siden kulturen deres ikke har en tradisjon med utdanning heller):
http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/romfolket-frykter-tiggerframtid-329 1590.html
EU-budsjettering:
http://www.politikkavisen.no/www__Djasiden__Dno/_S trid-om-penger-til-Europas-sigynere.php
(Linkene skal ikke inneholde mellomrom, så hvis forum legger til mellomrom, fjern dem)

Skjult ID med pseudonym Julie sø. 13 mai 2012 14:20

Kast tiggerne ut! De forfølger og terroriserer folk på gata ... Jo mer vi legger til rette for det, jo flere vil det komme. Til slutt vil Norge være styrt av sigøynerkonger.

Gi dem hjelp der de bor. Bygg opp lokalsamfunn, og la folk føle seg nyttig i en skikkelig jobb. Et gateliv i Oslo er ingen framtid.

Hilsen sosialist

Skjult ID med pseudonym RRr sø. 13 mai 2012 14:21

Tigging bør være tillatt. Alt bør være tillatt så lenge man ikke krenker andres rettigheter.

Skjult ID med pseudonym a sø. 13 mai 2012 14:24

julie:

helt enig med deg.

hva blir det neste om vi lar de holde på?

Skjult ID med pseudonym Julie sø. 13 mai 2012 14:25

Dust

Skjult ID med pseudonym Julie sø. 13 mai 2012 14:28

... mente å si at politikerne er noen duster. Hvis vi skal tillate tigging, hvor går i så fall grensen? Ved 500.000, eller én million?

Legger vi til rette for denne virksomheten - som styres av sigøynerkonger - vil den bare øke i styrke for hver dag som går.

Skjult ID med pseudonym a sø. 13 mai 2012 14:31

Er det riktig at tiggere skal tjene penger skattefritt mens andre må bet hver mnd på lønns lappen?

Skjult ID med pseudonym Stig Roger sø. 13 mai 2012 14:49

Galskapen må ta slutt!

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 13 mai 2012 15:07 Privat melding

Gir ikke penger til tiggere, men iblant kjøper jeg varm kaffe eller sjokolade og en pose boller og gir, spesielt om vinteren, det er tross alt mennesker de som tigger :-)

Utover det vil jeg ikke kommentere annet enn at debattprogrammet var veldig bra, vi er nok litt for preget av ensidig mediepåvirkning, har vi egentlig alle fakta på bordet?

(mann 46 år fra Aust-Agder) sø. 13 mai 2012 15:10 Privat melding

aqueenna

Helt enig med deg der:) bedre å gi dem noe å bite fremfor å gi dem penger som mest sannsynlig forsvinner ut av hendene til noen andre

(mann 48 år fra Oslo) sø. 13 mai 2012 15:12 Privat melding

Jeg jobbet i nærheten av Oslo S for noen år siden, og opplevde med egne øyne hvordan disse tiggerene stod og organiserte seg. Det stod personer og fordelte plasser, pekte på kart og pratet med de ulike som så gikk og satte seg steder.
Har også sett de samme personene som visstnok ikke har noen ressurser, kjøre rundt med varebiler og samle inn ting fra loftsryddinger.

Så nei og atter nei... dette er ikke stakkarslige mennesker, men organisert og særs velfungerende og ufattige mennesker.

Skjult ID med pseudonym MrAsshole sø. 13 mai 2012 15:47

Det burde vært ulovlig, slik som det var før. Da tok politiet hånd om de agressive organiserte tiggerne, og lot de som ikke plaget noen være i fred.

Selv synes jeg det er så meningsløst når en tigger kommer å maser på meg og ikke gir seg, fordi jeg går nesten aldri med kontanter på meg, så jeg kunne ikke gitt noe selv om jeg ville.

Skjult ID med pseudonym Jim sø. 13 mai 2012 15:49

Jeg har fått sju sykler stjålet på ett år! Slik var det ikke i Norge på 90-tallet. Utenlandske banditter får herje fritt - og sosialistene lar dem herje på.

Nok er nok.

Skjult ID med pseudonym Charlotte sø. 13 mai 2012 20:13

Forby det.