Alle innlegg Sukkerforum

"sukker-avhengighet og fedmutvikling hos forumtrollene?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym 30 min lø. 12 mai 2012 22:55

Artig å lese på forumet, men utrolig kor masse tid som pluttselig blir borte! Har dere tenkt på hva denne tiden egentlig kunne ha vært brukt til? For er det ikke litt bortkastet tid å sitte her inne? For min del har det nesten ført til avhengighet, og det iløpet av veldig kort tid! Denne tiden burde jeg heller ha brukt til fysisk aktivitet og vere sosial ute blant folk! Jeg tror at man vil få en enda raskere utvikling mot fedme i Norge som vi kan kalle "facebook-kg eller sukkeravhengighet/ avhengighet av bekreftelse". Ser at forumet består egentlig av en hard kjerne. Blir dere ikke lei av å sitte her?

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 23:04 Privat melding

Hehehe artig du :-)

En aldri så liten bagatell som kan være greit å ha i mente er at flere og flere bruker smart phones. Jeg er en av de og sukker er glimrende underholdning mens man sitter på bussen eller venter på t-banen, og jeg er nok ikke den eneste som kikker innom mens man er underveis et sted og ikke har så mye fornuftig å styre med, eller venter på noe....en annen ting er at sukker blir lett tilgjengelig via smartphone når man ser på tv eller no... Er fullt ut mulig å følge med på krim-en og skrive kloke-ukloke formuleringer innpå her ;-)

Tror nok uansett det skal mer til enn sukker.no-avhengighet som skal til for å anskaffe seg ekstrakiloer ;-))

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 12 mai 2012 23:04

Man kan da ikke løpe rundt å trene HELE tiden men jeg skjønner hva du mener vi sitter nok mye mere stille nå enn generasjoner før oss..eller vi GJØR jo det :P jeg er nå mere sånn at jeg bruker heller 1t på pcn enn en time foran tvn..men det er jo ikke bare det vi blir jo litt overstimulert oppe i hodet også..merker sjøl at vis jeg heller bruker 1t på å lese enn bok eller høre på radio og sy så er jeg mye mere "uthvilt". Så er det saken med den generasjonen som vokser opp nå våre barn. De har jo vært vant til alt detta fra de var helt små. Ser bare på forskjellen fra meg og min sønn og hans venner vi hadde jo kun barne tv kl 18 og ellers var vi ute og lekte eller fant på andre ting. Nå har de jo alt mulige duppedingser og presset blir bare større og større etter som de vokser til. På den annen side..da vi var barn var nugatti, sjokade osv pålegg som nesten alle i klassen hadde i matboksen og det var ikke mange som trente på treningstudio. Nå er det jo et helt annet fokus på kosthold og trening enn da vi vokste opp. så alt er ikke negativt heller :)

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 12 mai 2012 23:45 Privat melding

Yepp, godt poeng der @ -m-, samtidig så har foreldre et visst ansvar her, det er fullt ut mulig å motivere barna til å bevege seg, koster ikke så mye å tilbringe en time eller to med barna med lek i hagen, eller en tur i nærmeste park/skog, turområde istedetfor samme tiden foran tv, man blir dessuten gladere og mer uthvilt selv også :-)

Selv om det er gruppepress, så kan vi foreldre lære barna våre å stå imot det værste gruppepresset, finnes flere eksempler på foreldre som er gode rollebilder, og hvor de lærer barna at det er ok å tenke selv, og ikke nødvendigvis følge etter alle andre og det går også fint an uten å "skille seg ut" :-)

(kvinne 34 år fra Buskerud) sø. 13 mai 2012 01:27 Privat melding

Tja, jeg er "between jobs" og bruker facebook/forum osv mellom tur med bikkjer, trening og andre gjøremål. Det er egentlig ikke spesielt mye tid jeg er "tilstede", men jeg er ofte 'online' uten å VÆRE foran laptopen. Jeg har altså ingen spesiell tid jeg er mer eller mindre online ford jeg er innom jevnt iløpet av dagen, iblandt mer enn andre, men jeg vil ikke si at mitt internettbruk er altopslukende.

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 13 mai 2012 01:41

Tja, jeg jobber for det meste hjemme og pc-en blir nå stående på dagen lang av den grunn uansett, så da BLIR det nå bare til at jeg hiver inn diverse ræl som faller ned i skolten min på forumet ved "behag". For å si det sånn, så "forandret" det ingenting ifht fra før jeg begynte å henge her, i "dau-perioder" under arbeidsøkter ble det stort sett ganske så planløs nettsurfing (én interessant detalj mht dette; "Kjøpsfrekvensen" på nett av all slags ting/tang har faktisk gått ned, så jeg kan si at jeg BEVISELIG sparer penger på dette!), og her "gjør man jo noe" (vettugt? Tja, AV og til, kanskje ;)...), i alle fall.
Får og har fått nye venner og kjente av begge kjønn, og til og med dater har det blitt ut av det å svime rundt og skrive møl, så egentlig udelt positivt, vil jeg si! :) NB; Og JA, jeg greier faktisk å gjøre det man "skal gjøre" her inne (=utveksle mld frem og tilbake og ha kontakt med det motsatte kjønn) i tillegg til dette...
Om det har noe å si for vekta mi?(!) Rart spørsmål, men sist jeg sjekka hadde jeg uansett gått ned litt (er ikke feit uansett...), men tror ikke bruk av hverken forumet eller Sukker generelt har hatt noe å si i noen retning DER, altså...

(kvinne 34 år fra Buskerud) sø. 13 mai 2012 01:45 Privat melding

Hvorfor har du ikke bedt meg på date, nref? :)

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 13 mai 2012 01:49

Sjekk innboks, Bene. ;)

(kvinne 34 år fra Buskerud) sø. 13 mai 2012 01:50 Privat melding

:D

Skjult ID med pseudonym Rhebus sø. 13 mai 2012 02:48

Klining med røykere er kvalmt

Skjult ID med pseudonym laban sø. 13 mai 2012 02:58

Snusere? Det er vanskelig å se på bildene @Rhebus,det ser vi Sender melding

(mann 44 år fra Oslo) sø. 13 mai 2012 04:04 Privat melding

Har et lite treningsrom hjemme.. Fint å slenge seg ned med beina på pulten og laptoppen i fanget mellom øktene.. Så feitere av dette blir jeg ei :)

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 13 mai 2012 11:29 Privat melding

Hahaha High Five @Danty! Du har skjønt det du ;-)))