Alle innlegg Sukkerforum

Elsker mens man venter på den rette.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 10:28

Som singel vil mange tidvis føle seg både ensom og lengtende etter fysisk kontakt.
Noen løser dette ved mer eller mindre tilfeldige partnere.

Hvilke erfaringer har dere med en, eventuelt flere faste elskere?
Er dette noe dere anbefaler, og hva er fordelen og ulempene ved å inngå slike "relasjoner" som singel?

Skjult ID med pseudonym Jau sø. 13 mai 2012 10:30

Ja en fast elsker kan være greit å ha, men man må være veldig forsiktig også :)

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 10:33

Hvordan forsiktig? Tenker du mht til sykdommer, eller tenker du i forhold til å bli såret?

Skjult ID med pseudonym Jau sø. 13 mai 2012 10:35

I forhold til å bli såret, bygge opp følelser, hva som vil skje hvis man finner den rette osv osv :) Hvem man har som elsker, hvis det er en god venninne eller kompis om hvordan vennskapet vil være etter en av dere finner den rette osv. Sykdommer skal man heller ikke undervudere, men har man en fast elsker så er det mange ting man kan gjøre for å være forsiktig her :)

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 10:39

Er det ofte at den ene parten faller for den andre da, og er det følelser involvert i slike elskersituasjoner?

Skjult ID med pseudonym Jente sø. 13 mai 2012 10:41

Ikke gøy å ha en elsker mens han venter på å finne den rette.... og jeg allrede har funnet ham! :-(

Skjult ID med pseudonym Jau sø. 13 mai 2012 10:42

Følelser kan fort komme og i sånne elsker forhold er det som regel bare den ene som får de og ikke den andre.

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 10:45

Kan selve sexen være like nær og god som med en kjæreste da, eller føles det amputert emosjonelt?

Skjult ID sø. 13 mai 2012 10:45

Ha flere elskere 2-3stk..

Skjult ID med pseudonym Lowry sø. 13 mai 2012 10:46

Ja takk til en elskerinne i mellomtiden, bare det ikke blir noen følelser i bildet.
Mindre smitterisiko med noen faste, og slipper å bruke tid på å lete opp stadig nye.

Skjult ID med pseudonym Jau sø. 13 mai 2012 10:47

Sexen kan være god den, blir jo ren sex uten følelser da... personlig liker jeg sex med følelser best :)

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 10:51

Skjult id
Hvorfor anbefaler du meg å ha 2-3 stk og ikke bare en?

Skjult ID med pseudonym Doc sø. 13 mai 2012 10:52

Berøring og kjertegn gir økt nivå av oksytosin, som er "kjærlighetshormonet" vårt, og som gjør at vi ønsker å binde oss til noen. Under orgasme skilles det ut dopamin som virker på belønningssentret i hjernen. Det kan altså bli en utfordring å ha en elsker uten at man etterhvert vil føle noe for vedkommende.

Generelt virker menns lyst og tenning som med en gasskomfyr - de varmer opp raskt. Mens kvinner er mer som en gammel komfyr som trenger ca 15 min for å bli klar til samleie. Er du som kvinne rask på tenninga, så kan du kanskje "begrense skaden" ved at det ikke tar så lang tid mtp frigjøring av oksytosin og dopamin, men dersom partene koser seg med langvarig og deilig sex, så vær obs på at kroppen arbeider mot dine ønsker dersom du ikke vil binde deg til den du har som elsker.

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 10:57

Takk takk for to reflekterte sisteinnlegg. Det er godt å høre fra dere med erfaring hvordan dere har opplevd dette på en så åpen og direkte måte. Jeg trenger slike innspill nå, og setter pris på at dere tar dere tid til å skrive! :)

Skjult ID med pseudonym Brumm sø. 13 mai 2012 10:58

Problemet er når man treffer noen. Man vil vente så lenge som mulig med å avvikle elskerinnen i tilfelle det ikke blir noe med hun nye. Men så vil man ikke at elskerinnen skal ødelegge for det man håper å bygge opp. Jeg vil i alle fall ikke kjøre dobbelt, starte et forhold med utroskap.

Jeg får dillemmaet nå, håper jeg. Skal på en lovende Sukkerdate senere i uka, elskerinnen kommer i kveld. Hva er ok? Kan jeg fortsette ha sex med elskerinnen helt frem til jeg har hatt sex med "håpet"? Elskerinnen har gledet seg til i kveld, kan jo ikke såre henne med avvisning når hun kommer i dag heller. (Dessuten er jeg tung i pungen. ;-)) Og jeg vet jo ikke om det går noen vei med hun andre, kanskje kan elskerinnen og jeg ha glede av masse deilig sex med hverandre i månedsvis mens vi leter etter den rette på hver vår kant. Dumt å kaste bort det.

Skjult ID med pseudonym Jau sø. 13 mai 2012 10:59

Lykke til jente45 :)

Skjult ID med pseudonym cilia sø. 13 mai 2012 10:59

Enig med kommode1 - det kan svekke evnen til å gå inn i en seriøs relasjon med en annen mens forholdet pågår; jeg klarer stort sett å skille mellom forelskelse og mer pragmatisk fysisk tilfredsstillelse, men blikket for andre menn blir sløvere... og da risikerer en jo at "den rette" bare går rett forbi :s

(samtidig - hvor lenge skal en egentlig leve i sølibat...)

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 11:06

Men er det ikke litt krevende å tenne på en man ikke skal føle seg nær da? Eller er det sånn at dere også finner på ting som f.eks kino, teater, konserter sammen og er venner i tillegg?

Skjult ID med pseudonym The One sø. 13 mai 2012 11:14

@Jente45

Jeg har ingen erfaring med å ha elskerinne fordi jeg bevisst ikke har valgt det bort. Det har jeg gjort fordi jeg har trodd og følt at det vil stå i veien for å finne den "rette". Nå har jeg kommet til at det ikke er sikkert jeg vil ha noen den "rette" fordi jeg har det så bra som singel og da har jeg vurdert om det er lurt å finne en elskerinne. Det jeg vil være helt bevisst på da er at da er det det og kun det hun skal være. Altså ikke noen venninne man finner på andre ting med. Dette fordi da er det lettere at det oppstår såre følelser osv. Hvis jeg skulle finne en elskerinne håper jeg at jeg finner ei som tenker likt som meg rundt dette.

Så bare si ifra ;-)

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 11:24

cilla si gjerne fra hvordan du klarer å håndtere det med pragmatisk kontra forelskelse. For meg er ikke disse linjene like klare, og trenger nok råd for hvordan denne balansegangen praktiseres

Skjult ID med pseudonym The One sø. 13 mai 2012 11:37

Ooops ser jeg har en liten skriveleif her, jeg mente selvfølgelig at jeg har bevisst valgt det bort :-)

Skjult ID med pseudonym Peter pan sø. 13 mai 2012 11:45

En elsker mens en venter må vel være topp. Kan jo utvikle seg også. Gjensidig full åpenhet er vel et must.

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 11:49

Forstår ikke helt hvordan elskoven kan være mentalt nær og inderlig som bare det, for så å reise seg fra sengen, kle på seg klærne og hive seg videre til neste avtale. En sånn on off mental nærhet høres da litt slitsom ut på meg. Men jeg har ikke vært i et sånt forhold før, så jeg vet ikke.

Skjult ID sø. 13 mai 2012 12:21

Jeg har selv hatt noen forhold av denne varianten, valgte bevisst yngre menn som jeg dermed overhode ikke anså som kjæresteemner.
Var moro en stund, jeg var i perioder der jeg ikke var klar for "følelser", men ble etterhvert bare krøll da det ble surmuling og diskusjoner fordi jeg ikke ønsket å også treffe dem offentlig.
Kommer ikke til å prøve det igjen!

Skjult ID med pseudonym The One sø. 13 mai 2012 12:22

Mitt råd er, hold dere til det fysiske og kun det. Dersom dere involverer hverandre mentalt også er det fare på ferde i den settingen.

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 12:24

Hvorfor er det galt å treffe hverandre for å se en film hjemme eller lage litt god mat da f.eks?

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 12:30

Men om dere har avtalt å treffes fra 21-23, hvordan klarer dere da å være tent og klar kl 21 da? Er det så lett som å skru på en knapp så vil man ha hverandre, eller sender dere dirty sms osv i løpet av dagen eller noe

Skjult ID sø. 13 mai 2012 12:36

Ikke galt, men med en gang det blir for mange kjæresteelementer innblandet er det nok lett at det utvikles følelser hos den ene.
Jeg opplevde det i hvertfall som kompliserende å tilbringe lange kvelder sammen med f.eks mat og film fordi det da også automatisk ble mer tid til prat og nærhet.(som jeg ikke ønsket)

Skjult ID med pseudonym The One sø. 13 mai 2012 12:37

Ikke noe galt i se på film eller spise sammen. Det er hva man gjør mens man ser eller spiser som betyr noe. Man kan bygge opp den seksuelle tenningen osv, men ikke gå over på temaer som også fører dere inn i vennesonen. Da nærmer det seg nemlig et kjæreste forhold.

Dette er jo ikke fasiten, men jeg er jo The One og han har jo aldri feil ;-)

Skjult ID med pseudonym cilia sø. 13 mai 2012 12:48

@jente45: Jeg har hatt forhold til noen jeg ikke var betatt av og som jeg visste jeg ikke ville noe mer med. Men et par av problemene for min del er at jeg fort blir lei av opplegget når jeg bare er fysisk tiltrukket, og at det kan være vanskelig å gi den andre tilstrekkelig respekt (behandle pent..). Må innrømme at jeg også har opplevd med en at vi plutselig, eller over tid, var mer knytta til hverandre enn planlagt, og endte med å være sammen i en god del år. Selv om vi aldri passet så godt sammen og hadde et ganske høyt konfliktnivå. Ikke lurt. Håper jeg har lært av det, men er neimen ikke sikker :) For jeg må også like den jeg går til sengs med, og føle meg trygg på ham. Og da kan det jo dukke opp følelser.

Skjult ID med pseudonym neitakk sø. 13 mai 2012 12:53

Langt bedre med fast pulevenn enn å "pule rundt", men for min del er begge deler uaktuelt. For meg betyr sex mye, og jeg ønsker ikke å vanne ut betydningen av sex ved å ha sex med noen jeg ikke bryr meg om.

Skjult ID med pseudonym Trulte sø. 13 mai 2012 13:00

Jeg hadde en FF i 2 år og det funket veldig bra. Vi hadde en regel om å ikke treffe vennene til hverandre og vi sov aldri sammen. Det hele ble avsluttet da han ønsket mer, når jeg ikke ville mere så gikk vi hver vår vei uten sure miner :)

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 13:07

Takk igjen for tilbakemeldinger. Leser gjør jeg kommode1, men jeg leser ikke bare dine ord, men alles. Liker flere innfallsvinkler til temaet og liker at flest mulig uttaler seg sånn at jeg selv kan gjøre meg opp en mening. Derfor tråden og trådens tema :)

Skjult ID sø. 13 mai 2012 13:32

Mitt råd er at det er nok av single menn å ha som elskere så hold deg i hvertfall unna de som ikke er det.
Lett for den som er i et forhold å være veldig oppmerksom og bygge opp under ditt ego for å kunne få i pose og sekk når man har ryggdekning for ikke å måtte stå for sine ord eller forholde seg til dine evt følelser.
Er i tillegg en uvitende 3. person som blir rundlurt fordi den "fantastiske, utro" ikke klarer å stå for sine handlinger å gå hvis det ikke er bra nok der man allerede er.

Prøv deg frem, du finner fort nok ut av om dette er noe for deg:-)

Skjult ID med pseudonym balansen sø. 13 mai 2012 14:14

Jeg syns at det å ha en elsker funker veldig bra. Men kun fordi forholdet vårt var avklart fra begynnelsen av. Vi er fysisk tiltrukket av hverandre, men ingen av oss ønsker et forhold, og begge ser at et kjæresteforhold mellom oss ikke ville funket.

Sexen er super fordi vi kjenner hverandre godt og vet hva den andre liker og tenner på. Vi har også utviklet et venneforhold, og overnatter hos hverandre når vi sees, ser på film, spiser middag, etc. Men vi møtes ikke utenom sexdatene våre, og vi møtes alltid hjemme hos en av oss. Vi møtes heller ikke når en av oss dater en annen. For meg blir dette helt feil da jeg vil bruke min energi på å bli kjent med denne nye og finne ut av om det kan utvikles til noe mer.

Men om jeg tør dette med noen andre (om min nåværende elsker går inn i et forhold), det veit jeg ikke.

Skjult ID med pseudonym Gutt46 sø. 13 mai 2012 14:20

Jeg har hatt ei venninne med fordeler nå i et halvt år. Traff ho på nettet og ble elskere i stedet for kjærster. Men vi er begge to veldig kjærlige typer, så vi oppfører oss rett og slett som kjærster når vi er sammen. Vi er som regel sammen fra fredag kveld til søndag kveld. Har mye sex avbrudt av å besøke venner, dra på tur sammen, handle litt, osv... Flere av vennene mine skjønner ikke at det går an, men nå har det fungert i over et halvt år, og fungerer aldeles utmerket.

Men... til den som lurte på dette med å date andre.... Det må være full åpenhet, og begge må tillate at den andre forsøker å treffe den rette. Jeg var oppe i en situasjon der jeg avtalte en date, hadde to netter med FF og deretter gikk på date, fikk full klaff og gikk inn i et forhold med den nye. Men da merka jeg at det hadde vært altfor nært med FF. Så nå er jeg litt mer forsiktig, og unngår å treffe FF etter at jeg har blitt enig om å treffe en ny. Det blir jo litt stress med å balansere sjekking i forhold til "livssituasjonen" med FF, men det er jammen værdt det. Jeg er i hvert fall ikke laga for å være singel, eller ikke ha sex.

Og angående følelser: Det er helt naturlig å bli puleforelska i den du har sex med. Vær åpen om det og, for det gjelder bare der og da. Si det når det skjer og vær klar over det begge to, at det er kjemisettet i kroppen din som leker med følelsene dine.

Jeg ønsker alle lykke til med en FF som er på samme nivå som deg!

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 13 mai 2012 14:42

Biologen Desmond Morris kaller det å leve promiskuøst "å tukle med parbindings-mekanismen". Samtidig er det direkte helseskadelig, du eldes fortere og dør tidligere hvis du hangler rundt alene, uten kroppskontakt og nærhet. Såh... tenk med hjertet og elsk med hodet :-)

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 15:48

Mange med mye og ulik erfaring her. Fint at dere deler! Kanskje det er enklere for noen å finne en de tenner på som kan være aktuell som elsker eller elskerinne. Hvordan har dere truffet disse da? Hvis det er gjennom sukker, har dere sagt noe om det via sukker og hva dere søker, eller har det kommet til fordi dere har truffet noen dere ikke kan bli kjæreste med, men liker godt nok til å ha som sengevenn?

Skjult ID sø. 13 mai 2012 16:09

Har blitt såret av tilfeldige partnere. Man skal ha respekt for hverandre selv om man ikke kjenner hverandre godt. Hadde også valgt en seksualpartner foran flere da man i det minste kan forvente å bli behandlet godt.

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 18:23

Verste som kan skje er vel at jeg forelsker meg og blir trist og lei eller at jeg sårer den andre. Eller at jeg føler som noen over her beskriver som emosjonelt avstumpet :)

Skjult ID med pseudonym Blubba sø. 13 mai 2012 18:47

Jeg vil aldri være noens elskerinne...enten er jeg " the one", eller så er jeg aleine....

Skjult ID med pseudonym FoxyLady sø. 13 mai 2012 18:53

@ts
Mye derfor jeg har valgt å være (så å si) avholdende i lange perioder. Så innmari lei av slike overfladiske "forhold". Kan bare snakke for meg selv, i lengden tror jeg en mister seg selv litt, om en lar det gå for lang tid.
Det jeg beskrev lenger opp, anser jeg ikke som et "forhold", ligger ganske lavt der egentlig. Men jeg er så singel som det går an, men på merkelig vis har den "døde" kroppen min våknet til liv igjen, etter å ha ligget brakk altfor lenge.
Jeg har et sterkt ønske og håp om å finne en som jeg kan få et varig forhold til, bygget på gjensidig tillit, respekt og alt som hører inn under tosomhetens slør.

Uansett hva du gjør, må du ikke være redd for å ta sjanser, i den hensikt for ikke å bli såret. Det er noe en må ta med i beregningen, for å finne "gull", eller vinne det store loddet. En kan ikke bare "safe" i denne jakten på kjærligheten. Det er et sjansespill.

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 20:00

Kjenner at jeg sympatiserer med de to siste innleggene :)

Skjult ID med pseudonym Nei sø. 13 mai 2012 21:29

Har gjort det før, men klarte ikke å la være å tenke på ham så jeg har droppa sånt.

Skjult ID med pseudonym Jente45 sø. 13 mai 2012 23:11

Jeg skal ikke ha noen elsker. Denne tråden var for å få belyst ulike sider rundt dette av en helt spesiell grunn, og trengte derfor å skrive noen ord og dele noen meninger. Men jeg skal ikke ha noen elsker. Takk for alle gode innspill som har belyst temaet og fått meg til å se klart hva jeg selv ønsker :)

Skjult ID med pseudonym Jente45 ma. 14 mai 2012 07:46

Takk takk :)

Skjult ID med pseudonym Boble® ma. 14 mai 2012 13:26

Det er i allefall to potensielle problemer med å ha fast elsker som jeg tenker på..

Man kan risikere å falle for elskeren og dermed risikere å bli såret. Eller få en kjæreste i elskeren.

Andre saken er at man blir sløvet når man har en elsker. For man får det man trenger av kos og oppmerksomhet. Da blir man mer kresen og vanskelig med å velge seg en kjæreste. Og når elskeren finner seg en kjæreste eller ikke gidd mer. Da sitter man kanskje igjen uten noe annet enn en haug med brente broer blant gode kjæresteemner man ikke gadd å satse på når man hadde elsker.

Skjult ID ma. 14 mai 2012 22:08

En elsker bør ikke matche deg, men være ulik på mange måter sånn at du ikke kan tenke deg å leve sammen med han. Først da vil en elsker fungere for da er sjansen for å bli fanget inn i et forhold liten.

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 14 mai 2012 22:19

apropo dårlig match...det har sikkert mye for seg... en kan også ha utmerket tenning med personer der "avstanden" er temmelig stor.

Skjult ID ti. 15 mai 2012 09:29

Minst risiko for forelskelse om en fyr har super kropp, men lite felles på alle andre måter i alle fall :-P

Skjult ID med pseudonym Jente45 fr. 18 mai 2012 21:02

Henter opp denne fordi den er relevant for denne våren :)

Skjult ID med pseudonym -Bene- fr. 18 mai 2012 21:03

Ja, takk. Man har da certain needs. Bedre med en fast enn flere løse :P

Skjult ID med pseudonym Lowry fr. 18 mai 2012 21:05

Fremdeles ja takk :)

Skjult ID med pseudonym -K- fr. 18 mai 2012 21:09

Jeg har en jeg treffer med jevne mellomrom. Det varierer veldig hva vi gjør og hvordan vi er sammen. Noen ganger vil han gå å holde rundt meg ute på gaten og kysser meg, andre ganger gir han meg en klem når vi treffes. Han er alltid hos meg i 12 timer (+-) og sover alltid over. Vi går på kino, lager mat, drikker øl, ligger og koser på sofaen, masserer og har sex... Jeg er ikke interessert i noe mer med han og jeg tror ikke han er det med meg... Men vi oppfører oss muligens som et kjærestepar... Han er ikke redd for å treffe folk jeg kjenner og han kysser alltid på meg foran hun jeg bor sammen med... Rart for noen kanskje, men ikke for oss :)

Skjult ID med pseudonym Jente45 fr. 18 mai 2012 21:20

Hva holder dere igjen fra å være kjærester når dere oppfører dere som det da K?

Skjult ID med pseudonym -K- fr. 18 mai 2012 21:28

Vet ikke helt... Vi fungerer vel best som venner tror jeg... Jeg har vært forelsket, men det var ikke gjensidig da. Når han ble det i meg var det ikke gjensidig fra meg... Men vi er glad i hverandre da, om ikke annet :)

Skjult ID med pseudonym MissN fr. 18 mai 2012 21:33

Jeg har mine behov så selvfølgelig har man en elsker til man finner den rette :)

Men så fort jeg forstår at jeg har funnet noen jeg har lyst til å bli bedre kjent med er det også slutt på sengekosen med elskeren. Både jeg å han er enige om at det er helt greit å ha det slik så jeg ser ikke noe problem med det :)

Digger å ha digg sex. :)

Skjult ID med pseudonym Jente45 fr. 18 mai 2012 21:39

Sikkert et dumt spørsmål, men hvordan finner dere denne elskeren som dere tenner på som dere ikke vil ha som kjæreste da???

Skjult ID med pseudonym -K- fr. 18 mai 2012 21:52

Jeg ble faktisk kjent med han på sukker... Og jeg er den eneste han faktisk er trygg nok på til å ha som elsker... :) vi fungerer bra sammen, men jeg er noen hakk mer erfaren enn han i sengen, så han blir mer bergtatt enn meg av sexen... Jeg derimot, liker å ha en fast i sengen og som kan gi meg nærhet uten at det er følelser med i bildet :)

Skjult ID med pseudonym tuppa fr. 18 mai 2012 21:54

Hvorfor ikke nyte livet og se hva som skjer!
Virker mest som jeg må lete lenge etter mine krav her i Trøndedlag hvis den rette skal dukke opp ja.
De fleste her på sukker etter min erfaring er nesten bare ute etter sex.
Samme om alderforskjellen kan være stor, hefter ikke det.
Greit å være ettertraktet, men for feil grunner kanskje.....

Skjult ID med pseudonym Oslo3 fr. 18 mai 2012 22:15

Jeg hadde gått på veggen uten sex og har en mer eller mindre håndfull menn jeg møter regelmessig.
Fellesnevneren for dem alle er at de er 15-20 år yngre enn meg.
Det er veldig lite sannsynlig at de ender opp som Mannen i mitt liv - dermed er jeg ikke redd for å bli for mye følelsesmessig involvert. Men akk så befriende - deilige - nyskapende og flotte de er.
Sexlivet mitt med dem er 1000 x bedre enn hvordan det har var i de 20 årene som kone&kjæreste.