Alle innlegg Sukkerforum

Syklister i veien

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym John Doe sø. 13 mai 2012 20:50

Jeg er syklist og sykler i veien. Jeg her blitt spyttet på,kastet søppel og flasker etter, forsøkt presset av veien, dynket med spyleveske og kjeftet huden full. Hvorfor? Jeg har da rett til å sykle der jeg også....

Jeg er bilist, så er det de forbanna syklistene som ligger midt i veien,3-4 stk i bredden og langt felt. umulig å komme seg fordi!!! og jeg har jævla dårlig tid. hvorfor ligger de ikke på fortauet!!!

hva syntes dere om syklister/bilister på landevei?

(mann 38 år fra Østfold) sø. 13 mai 2012 20:54 Privat melding

Ser ikke problemet. De som fyrer seg så voldsomt opp av slikt fordi de har det så jævlig travelt burde kanskje ta å regne litt på hvor lite tid de faktisk taper på å ligge bak en syklist et par hundre meter. Eller, de burde vel kanskje la være, hvis de ikke vil føle seg like teite som de er.

(mann 33 år fra Hordaland) sø. 13 mai 2012 20:55 Privat melding

Kan ikke annet enn å sitere kongkebab her. Jeg ser ikke problemet jeg heller.

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 13 mai 2012 21:34

Jeg så en syklist en gang som hadde på seg en skjorte med teksten; Jeg har betalt vegavgift :D Synes den var litt morsom jeg;)

Syklister som sykler i bredden skaper farlige situasjoner i trafikken. De burde absolutt ha bedre vett enn det. Ellers har jeg ingen problemer med syklister. Jeg er veldig glad i å sykle selv ;)

(kvinne 34 år fra Buskerud) sø. 13 mai 2012 21:35 Privat melding

Bryr meg ikke så mye, helt til en forbanna tomsing i kondomdrakt sykler som om den hadde faen i hælene over et overgangsfelt. Jeg gidder ikke vurdere å bremse engang. Mongo.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 13 mai 2012 21:43

Hehehe... så mye trafikk som det er på vegene nå, så er det i grunnen overraskende få tullinger der ute.. haha. Men, sykle mange i bredd.. det er omtrent som å kjøre en landbrukstraktor... og traktorførere flest har vett til å slippe biler forbi når anledningen byr seg.

Skjult ID med pseudonym nostalgisk sø. 13 mai 2012 21:44

Jeg syntes: Sykkelsti.

(mann 38 år fra Østfold) sø. 13 mai 2012 21:46 Privat melding

"Syklister som sykler i bredden skaper farlige situasjoner i trafikken."

.....?

Er vel heller de tullingene av noen bilister som ligger bak, irriterer seg grønne, og bare "MÅ" foreta en halsbrekkende forbikjøring som skaper farlige situasjoner.

(mann 30 år fra Vestfold) sø. 13 mai 2012 21:46 Privat melding

I utgangspunktet bryr jeg meg heller ikke om syklistene.

Men opplever ofte at de bryter veitrafikkloven, som de er underlagt i det de tar i bruk veien som sykkelarena, og da fortjener de å få huden full av skjellsord.

(mann 43 år fra Sør-Trøndelag) sø. 13 mai 2012 21:49 Privat melding

Jeg sykler selv på landeveien,men jeg sykler som folk. ;) irriterende med syklister som rævkjører og sykler som idioter i trafikken,de sku sette igjen sykkelen hjemme å gå istedet. ;)

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 13 mai 2012 21:54

@KK

Ja man kan vel se det fra den vinkelen og selvsagt, men som bilist må en ta hensyn til andre. Det burde en også gjøre som syklist. Og sykler man i bredden skaper man unødvendige farlige situasjoner fordi det blir vanskeligere å kjøre forbi. En skaper kø og rett og slett hindrer trafikken!

(mann 42 år fra Oslo) sø. 13 mai 2012 21:56 Privat melding

tror ikke det hjelper... ta f.eks naturkarusellen i Kristiansand, det er de samme gale egoistene i kondomdrakt, men denne gangen presser de folk ut av veien når de er ute og løper. Helt utrolig... *surmule*

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 13 mai 2012 21:58

Med den trafikken en har på Østlandet, så vil et gjeng på sykkel skape alt annet enn flyt i trafikken. Mange syklister sammen vil også gjøre at forbikjøring - på et forsvarlig vis - blir nærmest umulig, kommer du forbi en, så ligger det flere lengre frem. Det blir som vogntog i 35 kilometer i timen. Sykkelløp er en ting, men trenger en å trene tjue stykker sammen??

Skjult ID med pseudonym Snehvit sø. 13 mai 2012 22:00

NATURkarusellen...? Mener du terengkarusellen..? Mye folk, ja..

Skjult ID med pseudonym John Doe sø. 13 mai 2012 22:01

Sykkelvettregler fra NCFSykkelforbundet har laget en oversikt med 10 sykkelvektregler. Kanskje kan dette være med på å dempe konfliktnivået mellom syklister og bilister?
For din og andres sikkerhet ved trening på trafikkert vei
1. En sykkel er definert som kjøretøy. Alle kjøretøy, herunder også sykler, skal bruke kjørebanen i treningsformål. Syklende kan også bruke vegens høyre skulder jf. trafikkreglene § 4 og § 5.
2. Trafikkregler skal overholdes, hold til høyre og vis hensyn til øvrige trafikanter. Gi tydelig tegn om hvor dere skal.
3. Fakta om forbikjøring.a. Syklende har rett til å kjøre forbi på høyre side og kan ved kø passere denne på vegens skulder jf. trafikkreglene § 5, § 12c og § 18-1.b. Forbikjøring skal utføres uten å volde fare, hindre eller unødig forstyrre den forbikjørte jf. trafikkregler § 12-3. SLF og NCF anbefaler 1,5m avstand mellom bil og syklist ved forbikjøring.
4. Er det mange på trening - del dere i flere mindre felt på maksimalt 10-15 syklister.
5. Ligg maksimalt to i bredden og vis hensyn, slipp frem trafikken på passende steder om det dannes kø.
6. Sykling på gangsti og lignende skal foregå i tilnærmet gangfart, og syklisten har vikeplikt for de gående jf. trafikkreglene § 4. Er det naturlig og tilrettelagt for bruk av sykkelveg - vær konsekvent og la hele gruppen enten følge vegbanen, eller sykkelvegen.
7. Ved punktering og andre uhell som fører til stopp skal alle i gruppen trekke helt ut av vegbanen.
8. Ta hensyn til andre ryttere, hold jevn fart. Unngå unødige og plutselige endringer i feltet. Hold linjen din og ikke endre posisjon uten at du gir signal. Gi også signal ved sprekk/hull i veibane og stopp ved hindringer i veibanen så ryttere bak vet hva som skjer foran. Når du skal spise, legger du deg bakerst i gruppen.
9. Bruk alltid hjelm og godkjent lys - hvitt framlys og rødt baklys ved sykling i mørket.
10. Ikke stå på retten din for enhver pris, da det er du som taper og blir skadet ved ulykke.

(mann 38 år fra Østfold) sø. 13 mai 2012 22:03 Privat melding

@Poppy:

Det er bilistene som skaper de farlige situasjonene her, å tro noe annet er å lure segselv. Men det er sikkert behagelig å skylde på syklistene hvis man er en av disse tullingene som forvandles til en tikkende irritasjonsbombe straks man setter seg bak rattet.

Syklister har NØYAKTIG like stor rett til å oppholde seg på veien som bilister. Syklister er også myke trafikanter, og det burde ikke være så himla vanskelig å skjønne hvem som burde ta mest hensyn av en bilist og en syklist. Faktisk blir det anbefalt av veimyndighetene at syklister ligger mer mot midten av veibanen, nettopp så man skal unngå slike tre i bredden-situasjoner, og bilistene faktisk MÅ vente med å kjøre forbi til det er klart i motgående felt. Ser jo det omtrent daglig. Syklister som ligger helt mot kanten av veibanen (ikke spesiellt trygt), og idioter som kjører forbi de med møtende trafikk (IHVERTFALL ikke spesiellt trygt).

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 13 mai 2012 22:08

@KK

Nå får du gi deg! Forsvare dette er jo bare tull. Det vet du like godt som meg. Du er sikkert veldig tålmodig når du ligger i 30 km/h bak 5 syklister som absolutt MÅ sykle i bredden.Yeah right! Og ja, de har rett til å bruke vegen de og. Har jeg sagt noe annet?

(mann 38 år fra Østfold) sø. 13 mai 2012 22:27 Privat melding

@Poppy:

Ja, jeg er faktisk veldig tolmodig. Jeg kommer ikke forbi før jeg kommer forbi. Gidder ikke å utsette både megselv og andre for unødvendig fare heller kun for å "spare" noen få sekunder. Selvsagt syns jeg det er litt irriterende, men hva faen da. Det er ikke verre enn å puste litt med magen og telle til ti. Jeg har det ikke SÅ himla travelt. Lar heller ikke slike bagateller påvirke kjøringen min over til hasardiøs. Det er som sagt veldig lite tid man faktisk tjener på å absolutt skulle presse seg forbi, fremfor å vente til det blir klart i motgående.

Du er tydeligvis en av disse tikkende irritasjonsbombene? Sikkert fint det hvis du klarer å overbevise degselv om at det er syklistene (myke trafikanter) som utgjør faremomentet i slike situasjoner, og ikke irriterte bilister som håndterer et kjøretøy på godt over tonnet som foretar farlige forbikjøringer. Men altså... LITT selvinnsikt og objektivitet hadde kanskje vært greit. Både for din og andres trygge ferdsel i trafikken.

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 13 mai 2012 22:36

@KK

Tss, dummeste jeg har hørt. Jeg er overhodet ikke en "tikkende irritasjonsbombe". Ei heller ei som tar unødvendige sjangser i trafikken. Jeg har det heller ikke travelt på noe vis. Men jeg irriterer meg grønn på syklister som sykler i bredden på veldig trafikkerte veger ja. Helt klart! Èn ting er å sykle i bredden på landevegen. Noe helt annet å gjøre det på veger med masse trafikk. Hvor jeg bor skjer dette stadig og danner laaaaaange køer. Vi har dårlige og smale veger hvor jeg bor så litt hensyn synes jeg syklistene kan ta. Bruk litt sunn fornuft faktisk! Det er langt mellom teori og praksis! Så du kan mene akkurat hva du vil, men når alt kommer til alt er det faktisk syklistene som danner farlige situasjoner. Banna bein!!

Skjult ID med pseudonym Blåruss sø. 13 mai 2012 22:39

@TS hvis du har opplevd alt det der, så tror jeg det har litt med hvordan du selv oppfører deg. Jeg er både sykelist og billist. Har syklet og kjørt skateboard i trafikken i Oslo. Har aldri opplevd slik oppførsel du snakker om. Hvis du følger trafikkreglene, dvs ikke tror du er både fotgjenger og sykelist på en gang, så opplever du ikke dette.

Så hvis du har problemer, tror jeg du skal starte med å se på deg selv.

Skjult ID med pseudonym John Doe sø. 13 mai 2012 22:44

blåruss@
jeg syklet på landevei da du gikk i bleier(reff nicket ditt)
kom å sykle på sørlandet,så skal du se. til og med Dag Otto opplever dette nokså ofte her. og jeg kan faktisk reglene når det gjelder sykling.

(mann 38 år fra Østfold) sø. 13 mai 2012 22:45 Privat melding

@Poppy:

Du er overhode ikke en tikkende irritasjonsbombe, men irriterer deg grønn på syklister som sykler i bredden.... Hahahha!! Ja... Hva er forskjellen?

...det er syklistene som er farlige? BANNA BEIN til og med.

Hvor stor skade gjør syklister på andre trafikanter?

Hvor stor skade gjør bilister på andre trafikanter?

Herregud menneske. Dette burde ikke være så vanskelig å skjønne, selv om det sikkert er veldig behagelig å tro at det er "de andre" som er problemet.

Get real.

Skjult ID med pseudonym 303 sø. 13 mai 2012 22:47

Alle er idioter.

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 13 mai 2012 22:51

@KK

Å irritere seg grønn og å være en tikkende irritasjonsbombe er to vidt forskjellige ting. I mine øyne vel og merke! Og du bare kverrulerer nå. Det er bare tull å bruke sååå mye energi på å vinne en diskusjon som du egentlig ikke bryr deg om. Jeg er også rimelig sikker på at du argumenterer for en sak som du egentlig i praksis gjør det motsatte i! du er bare politisk korrekt nå. Det kler deg ikke KK ;))) Get real.

(mann 38 år fra Østfold) sø. 13 mai 2012 23:06 Privat melding

@Poppy:

Denne diskusjonen vant jeg før den begynte. Jeg kan kverulere på mye rart for moro skyld, men akkurat når det gjelder bil og trafikk, så er jeg ganske blodseriøs. Du må bare sitte der å tolke ting ut av løse lufta angående hva du er rimelig sikker på at jeg gjør og ikke gjør. Det forrandrer ikke det faktum at det er bilistene som utgjør faremomentet når bilist og syklist møtes i trafikken, selv om du tydeligvis foretrekker å tro noe annet. Det igjen er vel gjerne fordi du FØLER at det er syklistene som utgjør faremomentet, fordi det er de som påfører deg irritasjon og påvirker hvordan du kjører.

Bruker du derimot nøtta bare litt, så som sagt, det burde ikke være så himla vanskelig å skjønne hvem som er mest farlige, selv om den tydeligvis sitter veeeeldig langt inne.

Hvis en syklist kræsjer i en bil, hvem er det som blir skadet... Bilisten eller syklisten?
Hvis en bil kræsjer i en syklist, hvem er det som blir skadet... Bilisten eller syklisten?

...går det ikke opp et lite lys her nå så er nok alt håp ute =P. Natta.

Skjult ID med pseudonym bat sø. 13 mai 2012 23:10

Og hvem mister førerkortet, uansett?

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 13 mai 2012 23:11

@KK

Hahahaha, hohohoh. Du har lite å gjøre! Anbefaler en god film. Så selv Trainspotting i dag. Den er jo kanonbra! Se den du og ikke undervurdere meg selv om jeg ikke mener det samme som deg!;) Du kan stå på teorien din, men i praksis vet vi alle hvordan det EGENTLIG fungerer!

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 13 mai 2012 23:16

Oppfører du deg som en idiot i trafikken, så er du et faremoment, uansett om du måtte kjøre, gå på rulleskøyter, krype, sykle, hoppe eller bruker rulleski. Punktum.