Alle innlegg Sukkerforum

Ikke-anonyme tråder?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym anomym? on. 16 mai 2012 18:37

Har lest litt på forumet her og tenker at det er få som skriver ikke-anonymt men garantert mange som leser trådene. Skulle ønske det var en funksjon der man kunne krysse av at kun ikke-anonyme får lov å skrive og lese hva som blir skrevet. Jeg kvier meg for å ikke være anonym fordi jeg liker ikke "tittere". Viss jeg ser hvem som leser trådene mine og mine innspill, og hvem som kommenterer hadde det vært mye bedre. Jeg liker ikke å vere totalt "offentlig". Hva synes dere? Kunne vært et avkrysningspunkt for dette på lik linje med at "jeg ønsker at tråden skal være seriøs"?

Skjult ID med pseudonym Stevia on. 16 mai 2012 18:40

Jeg veksler mellom åpen og skjult identitet etter hva jeg skriver. Men skriving med åpen identitet må du anse som markedsføring, på godt og vondt.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 on. 16 mai 2012 18:41

Hadde sluppet en del søppel posts

(mann 46 år fra Oslo) on. 16 mai 2012 18:42 Privat melding

Det burde absolutt vært slik!

Skjult ID med pseudonym Drake on. 16 mai 2012 18:48

Jeg tror man taper ekstremt mye mer enn man vinner på å være på forumene ikke-anonymt. Det jeg skriver her på forumet er det jeg Tenker akkurat der og da.. vil ikke at folk skal forvirre det med hvem jeg Er.

Skjult ID med pseudonym sta on. 16 mai 2012 18:49

Da måtte man sett det kjipe trynet sitt hver gang en posta... det hadde ikke gjort seg..
Men ja, liker ikke den markedsføringa ved å skrive åpent heller. Ikke det at jeg er sååå vanskelig å finne heller da men.

Uten anonymiteten hadde det blitt få poster tenker jeg. Men en mulighet for å merke posten kun for åpne ville vært smart. Vanskeligere for de som leser, for mange skriver åpent og anonymt om hverandre.

Skjult ID med pseudonym poppy on. 16 mai 2012 19:55

TS

Hahaha, du er jo anonym nå!! :) Så selvmotsigende da

Skjult ID med pseudonym anonym? on. 16 mai 2012 19:59

ingen selvmotsigelse, les hva som står du. Jeg liker ikke å skrive for allmenheten, men hadde det vært en funksjon som gjorde at kun "ikke- anonyme" kunne sett, hadde jeg ikke vært anonym lenger.......

(kvinne 34 år fra Buskerud) on. 16 mai 2012 20:06 Privat melding

Det er en god ide for de som er redd for gjenkjennelse via arbeidsgiver e.l
Jeg er veldig for å ikke kunne poste under pseudonym, eller iallefall å måtte 'registrere' pseudonymet, men her har du jo en løsning som burde la seg gjennomføre greit.

Skjult ID med pseudonym poppy on. 16 mai 2012 20:15

TS

Vel..fortsatt selvmotsigende i mine ører;)) Det at du vil være anonym men ønsker en funksjon som gjør at du kan slippe å være anonym...Hmmm:))) Den er tvilsom iallefall.

Men av ren nysgjerrighet. Hvorfor plager det deg at du ikke kan se alle du skriver med? Ville du for eks orket å gå inn på samtlige profiler om de postet med eget nick, men uten bilde da? Da hadde du hatt nok å gjøre isåfall...

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 16 mai 2012 21:21

Men...ville du automatisk SETT alle som leser selv om de er ikke-anonyme, da? Eller er det kun de som poster som skal kunne lese? Og da er de jo pålagt å poste før de leser...vi er altså like langt. Hvorfor skal de bry seg om å poste?
*Kan ikke huske å noengang ha hørt om en slik funksjon...*

Dersom man er lett paranoid (ift arbeidsgivere og annet)...kan det være veldig greit å ikke poste noe.
Ikke poste i det hele tatt. :-)

Skjult ID med pseudonym 303 on. 16 mai 2012 21:26

TS: Det ville vært vanskelig å gjennomføre på enkelttråder, ettersom enhver bruker måtte hatt et slags "Seriøs forumdeltager"-medlemskap. Man velger jo å være anonym først etter man har åpnet tråden sånn som det er nå, ikke når man blir medlem på Sukker.

Skjult ID med pseudonym Drake on. 16 mai 2012 21:44

Må innrømme at anonymiteten bringer frem en liten snert i tungespissen, man tenker seg mindre om i forhold til konsekvenser og feiltolkninger, Nå er jo jeg den typen som går over en mail til sjefen i en halvtime++ på leting etter feil før jeg sender den, så om anonymiteten faller så tviler jeg sterkt på at jeg kommer til å være mye på forumet.

Liker internett-kriger rustningen min.

En ting jeg er glad for det er at folk respekterer andres nick, Jeg kunne jo akkurat nå postet som HDV, evt. hatt en lengre samtale med meg selv. sett lite av det (selv om nummer to er vanskelig å etterprøve).

Men ja, pleier å ikke si noe med mindre jeg føler jeg har noe å komme med, om dette oversettes til "prøver å være smart" hos deg så lar jeg det være ditt problem. Jeg har jo postet Åpent her flere ganger, Lykke til med å finne ut av det, selv om det ikke er så mange som bruker forumet så aktivt. Kom til skade for å klikke feil og legge ut en post her med mitt ordentlige nick, Hvor ironisk. Den ble stående i 20 sekunder.

Har skrevet så mye rart her inne med spiss tungespiss, så tror jeg lar identiteten ligge...

Skjult ID med pseudonym Nref on. 16 mai 2012 22:12

Synes Bene har et veldig godt poeng ovenfor, og jeg har også vært inne på det før (det har jo skjedd at folk har "stjålet" andres nick og skrevet i deres "navn"); At man har ETT (anonymt, hvis man vil det) nick, registrert og gjort rede for, slik at man slipper folk som driver med multiple nick (og tildels diskuterer "med seg selv") og nevnte "stjeling" av andres. Stemmer (nok en gang) for den! :)

Skjult ID med pseudonym reg on. 16 mai 2012 22:15

Forum er en fantasiverden.
Et slags dystopia.
At folk herfra i det hele tatt vil møtes er underlig, siden summen av alt her ganske negativ.

Skjult ID med pseudonym poppy on. 16 mai 2012 22:16

@Nref

Ja den er jeg også med på At man eier nicket/pseudonymet sitt :D

Skjult ID med pseudonym Nref on. 16 mai 2012 22:23

Ja, DU ble jo "hacket", poppy (eller hva det nå enn var for noe..?), så mener nå at det burde være en enkel sak å få til her? Tror jeg da (med mine ekstremt magre kunnskaper om "data-ting")... :)

Skjult ID med pseudonym Drake on. 16 mai 2012 22:39

Poenget mitt er ikke at jeg ikke er det jeg sier her på forumet.
Poenget mitt er at det er lettere å bli utelukket på grunn av noe man sier enn å bli "godkjent" for noe man sier, så lenge man sier mye rart. og ikke bare er "Krig og fred og skog og sånt"

Så anonymitet er min måte å få uttrykket meg fritt på, uten å skyte meg selv i foten, datingmessig.
etter man er blitt kjent med noen så kan man le av det at man ikke liker at folk klager over at noen går online for å få støtte etter å ha bli kalt snerpete av en venninne. Men sånn før en Førstedate kan det få noen til å virke veldig kald, kynisk og ufølsom. Selv om det på ingen måte er slik jeg ER...

skjønner du nå litt mer hva jeg mener?

Skjult ID med pseudonym poppy on. 16 mai 2012 22:44

@Nref

Ja jeg ble det. Og det var ikke noe koselig...Da ble poppy sint!

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 16 mai 2012 22:48

Enig i faste nick. :-)
Da vet man ihvertfall at det er kun en selv som skribler det skvipet som av og til havner på de sidene her under ens eget nick. Og poenget med å diskutere med seg selv anonymt under flere nick har jeg aldri skjønt heller...;-)

Skjult ID med pseudonym reg on. 16 mai 2012 22:53

@Drake
Ja, skjønner poenget ditt.
Og selv om vi ser bort ifra det datingmessige, er det altfor mye rart ute og går på forum, så det tryggeste er full anonymitet.
(Det innebærer selvfølgelig at man holder seg unna forumtreff.
Men man kan date noen andre som er på forum, så lenge egen forumbruk ikke blir et tema.)

(kvinne 34 år fra Buskerud) on. 16 mai 2012 22:55 Privat melding

@Drake - hvis du er redd for å bli utelukket for dine meninger, så er du jo strengt tatt ganske svak? Man skulle tro at i en situasjon som denne at man vil at folk skal bli kjent med hvem man er, og hvis du føler behov for å bruke pseudonym for å tørre å ytre meningene dine, så er det veldig trist.

Skjult ID med pseudonym reg on. 16 mai 2012 23:03

Ulempen med et enkelt (anonymt) pseudonym er om noen skulle bli veldig upopulære/forhatt blant en fløy på forum, og som gjør tilværelsen på forum veldig vanskelig for vedkommende.
Da hjelper det ikke engang å skifte pseudonym, for mobben følger fremdeles etter.
Og som han med snerten i tungespissen sier, det gir flere muligheter for å uttrykke seg.

Skjult ID med pseudonym Drake on. 16 mai 2012 23:06

@-Bene-
Vel? hvordan hadde du tatt det om du i ettertid fant ut at grunnen til at noen ikke møtte opp på en date var noe du sa på forumet? som de misstolket totalt, en tolkning som gav deg en karakteristikk som du ikke kjenner deg deg igjen i?

Jeg unngår hele problemstillingen, og hvis du leser lenger opp, bruker en halvtime eller lenger tid på å luke ut feil når jeg Mailer sjefen min. Hadde aldri blitt "fornøyd" med det jeg skrev om jeg skulle skrevet "face first".

Så ja, kanskje det er litt trist, men det er det det er. Noen tråkker i salaten, andre ser salaten komme og går rundt.

Skjult ID med pseudonym skeptisK on. 16 mai 2012 23:06

Herregud, skjerpings...la folk være anonyme om de ønsker...pass på dere selv og ikke tenk så mye på andre :-)

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 16 mai 2012 23:07

@Drake - Hvis noen ikke vil date deg på grunn av det du står for, er det virkelig noen du kan tenke deg å tilbringe fremtiden med?

Skjult ID med pseudonym reg on. 16 mai 2012 23:10

@tj.
Sett at du bare hadde et pseudonym, og ble veldig upopulær blant endel på forum.
Sett at du valgte å skifte, hvor lenge kunne du ha brukt det nye pseudonymet før mobben kjente deg igjen og begynte å forfølge deg på nytt?

Skjult ID med pseudonym Drake on. 16 mai 2012 23:14

Men ja, for å ha sagt det, Veldig for muligheten å kunne Huka av for "ingen anonyme innlegg" Det bringer med seg veldig mye positivt, eneste problemstillingen jeg ser er hvis Feks. noen lager en slik Tråd der de går til Frontalangrep på Feks. meg eller for å ta et annet Eksempel "anonym?" (TS). som foretrekker å være anonyme, og ingen, selv om de mener den som lager en slik tråd går for langt, tørr å si imot, kun fordi de er redd for å bli beskyldt for å være personen bak pseudonymet...

Men ja, det er også eneste "salaten" jeg ser i horisonten, Resten av ringvirkningene er så langt jeg kan tenke meg positive.

Skjult ID med pseudonym Drake on. 16 mai 2012 23:19

@-Bene-
Jeg prøver bare å unngå å lage rom for missforståelser.
Jeg er så ekstremt klar over at det finnes like mange måter å tolke noe på som det finnes mennesker på jorda.
Teit å bli tolka feil og miste drømmedama.

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 16 mai 2012 23:21

Tror du (helt ærlig) at drømmedama er så kjapp til å feiltolke deg, Drake? At hun er så langt unna deg mentalt at hun ikke catcher hva du legger av mening i det du skriver?
Altså...ER hun da drømmedama?
*Ikke for å røyke deg frem her altså, bare lurte på om DET er en ideell person å satse på for din egen del...:-)*

(mann 34 år fra Buskerud) on. 16 mai 2012 23:24 Privat melding

Om det skulle kreves at man skriver uanonymt, så må sukker også gjøre så de som ikke er medlemmer på siden ikke kan lese forumet. Hvis ikke så ville forumet dauet helt.

Skjult ID med pseudonym reg on. 16 mai 2012 23:25

Her dumpes, avvises og blokkeres det over en lav sko.
Og misforståelser kan fort skje.

Skjult ID med pseudonym reg on. 16 mai 2012 23:28

@tj.
Har ikke merket noe særlig til den påståtte upopulariteten din, så kanskje det er bare slik du oppfatter det.
Men det er forskjellige grader av upopularitet...

Skjult ID med pseudonym anonym? on. 16 mai 2012 23:28

ja, tenkte selfølgelig at det skal være lukket for alle andre enn de som skriver på forumet ja. Synes forøvrig det er forkastelig at "ikke-medlemmer" av sukker fritt kan lese forumet slik som det er nå!

Skjult ID med pseudonym Drake on. 16 mai 2012 23:31

@Tingeling
Har ikke noe imot oppmerksomheten, Det skjer jo faktisk noe her.
Kanskje ikke, Vurderer som et eksperiment å Organisere en date over forumet her, som "Drake" og se hva som skjer. etter å ha lest litt av det jeg har skrevet. er du keen?
er ikke redd for at hun skal missforstå meningen, er redd for at hun skal ilegge Meg egenskaper basert på en eller annen opphetet diskusjon om et eller annet obskønt tema.
Det jeg skriver her på forumet gir jo et latterlig skjevt bilde av hvem jeg er.

Og ja, ser etter en dame som ikke nødvendigvis går ut med folk som henger på Forum halv tolv natt til 17nd. mai.

(mann 45 år fra Aust-Agder) on. 16 mai 2012 23:32 Privat melding

tja, om anonymitet ikke var godkjent ville det litt langt fler seriøse tråder,
men mange interessante tråder ville også forsvunnet da 99% ikke ville være vovede nok til å stå opp.
Kanskje det burde vært en siling fra Sukkers side? En type tråd man bare kan vise bilde, en annen type
kun nicks? Og om folk ØNSKET å bli gjenkjent også i disse, evt stille med sine vanlige nicks?

Bene er jo en tøffing, hun svarer med sitt nick uansett hvor "gal" tråden måtte være.
Det står det respekt av.

Skjult ID med pseudonym reg on. 16 mai 2012 23:39

@anonym?
Hele verden kan lese forum, men da kuttes bilder og de ikke-anonyme blir anonymisert.

@Drake
Ja, forummiljøet er negativt, og best å holde seg unna.

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 16 mai 2012 23:46

Synes du har mange fornuftige innlegg jeg, Drake. (I mitt hode, that is) Sjelden jeg er "keen", da...så kan nok ikke svare deg på DET. Men - tror nok i bunn og grunn at evnen til å være samme person online og offline er en del av nøkkelen. i det ligger også å velge når man poster, hva man poster, hvem man trigges av/provoseres av/liker og ikke minst hvem man ønsker å fremstå som.
Valget ligger hos hver enkelt solemente...:-)
Og man MÅ jo ikke delta i alle obskøne, opphetede debatter som dukker opp på forum. Just sayin`...
;-)

*Dersom du mener det gir et skjevt bilde av deg selv...er det likefullt du selv som tegner bildet. See?*

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 16 mai 2012 23:49 Privat melding

Er uenig med deg TS, da mange gode innlegg ikke ville blitt med, og mye av sjarmen med forumet er nettopp den salige blandingen av åpne og anonyme, seriøste og useriøse. So what om folk som jeg ikke kjenner eller vet hvem er leser hva jeg skriver, faktisk bra om noen tar til seg noe av det jeg sier, uansett står jeg inne for det jeg sier :-)

Skjønner likefullt hvordan du føler det, men så lenge man har en viss ydmykhet og respekt for de andre forumdeltakerne, les: vanlig skikk og bruk...sånn noenlunde i alle fall, så er det ingenting i veien for at det kan stå åpent. En annen ting som kan være greit å ha i mente....hvor mange innlegg blir det skrevet innpå her ila en dag? Er nok ikke få, og det skal godt gjøres at folk husker hva som har blitt sagt av hvem og når, i tillegg har man da utrolig mange andre plattformer som man får info fra, som aviser på nett, fjesboka og masse mer... Om 100 år er allting glemt, sies det, men her vil nok ting glemmes langt fortere...man behøver ikke alltid ta seg selv så høytidelig, kan man si noe fornuftig, så kjør på, kan man si noe som ikke er så fornuftig, fint det også, litt humor makes the world go round :-))

Cheerio så lenge :-))

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 17 mai 2012 00:04

Grazie, prober :) det er noe jeg streber etter, uansett konsekvens.

Skjult ID med pseudonym reg to. 17 mai 2012 11:42

Hvis noen ikke skjønner hvorfor endel på forum bruker flere nick, så er det kanskje et tegn på at de bør jobbe mer med å forstå andre, og å sette seg inn i andres sted?

Og er det så lett å være samme person online (på forum) og offline?
Selv på datingbiten av Sukker, så sies det jo at man ikke er sin profil.

Uansett, selv på både forum, profilen og offline, så ser vi bare en forskjellig delmengde hver gang, vi ser ikke hele personen.
Er det mange som med hånden på hjertet kan si at vi ser hele dem både i profilen, forum og offline?