Alle innlegg Sukkerforum

Treffe noen som går på trygd

Vis siste innlegg
Skjult ID to. 17 mai 2012 21:04

Noen som vil date personer som går på trygd/uføre/nav

Skjult ID med pseudonym Blåruss to. 17 mai 2012 21:07

I prinsippet er ikke det noe problem. Det kommer bare ann på hvorfor vedkommende ikke jobber. Hvis det er lysten til å jobbe det står på, så er det uaktuelt.

Skjult ID med pseudonym bønna to. 17 mai 2012 21:07

Trygd eller ei er ikke det viktigste, så ja hvis div. andre forutsetninger er tilstede.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 to. 17 mai 2012 21:09

Faktisk enig med blåruss.

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 17 mai 2012 21:10

Tjaaaaaaaaaaaaaaaaa....det vil jo bli så og si umulig å noensinne ta opp boliglån sammen..og jeg alene tjener ikke godt nok til å kunne kjøpe et hus av nogenlunde standard alene..så sånn sett, nei. Midlertidig nav-stønad, typ arbeidsledighet, sykemeldt, avklaring derimot er helt greit :)

Skjult ID med pseudonym Kjekken to. 17 mai 2012 21:11

Kunne aldri skjedd!

Skjult ID med pseudonym Daisy86 to. 17 mai 2012 21:11

Må hive meg på og være enig med Blåruss jeg og :)

(mann 29 år fra Vestfold) to. 17 mai 2012 21:12 Privat melding

Støtter Blåruss.

Skjult ID to. 17 mai 2012 21:13

Vil nok i utgangspunktet skygge unna profiler her med folk som går på trygd,men det kommer litt ann på hva hun er på trygd for.

ei dame på uføre trygd ville nok ikke passet inn hos meg, men hvis hun derimot var blitt sagt opp i bedriften og søkte nye jobber ville jeg aldri sett på det som et hinder for videre bekjentskap:)

Skjult ID med pseudonym snorre to. 17 mai 2012 21:14

Nei, kunne ikke tenke meg det. Lav inntekt for resten av livet på den ene i hushodningen? Og hva er årsaken til trygden? Sykdom osv, nei sånt styrer man unna..
En ting er om man er i et forhold og noe skjer, da kan man støtte sin partner:)

Skjult ID med pseudonym Blåruss to. 17 mai 2012 21:16

Kan støtte sin partner? Hvis man er i et forhold og kvinnen blir syk er det da en selvfølge at man støtter henne!

Skjult ID med pseudonym Nref to. 17 mai 2012 21:18

Så pensjonister vil være uaktuelle (for noen) bare fordi de er pensjonister, altså? Og hva med arbeidsledige (dagpenger er den største utbetalingsposten i NAV etter pensjon), da? Og selv om dette kanskje kommer som et sjokk på noen; De aller, aller, aller fleste "reelt arbeidsledige" (=de eneste som har rett på denne utbetalinga) er det UFRIVILLIG... Angående uførertrygdede; Hvilke "grunner" for uførhet er i så fall "greit" og hvilke ikke når det kommer til dating/forhold? Mye spørsmål, dårlig med svar...
PS; Trygdesvindlere er pr. definisjon "kriminelle", og bevisst lefling med ulovligheter går vel inn under turn-off for de fleste, regner jeg med (før noen går rett på disse, gjelder uansett nokså få...).

(mann 37 år fra Vestfold) to. 17 mai 2012 21:34 Privat melding

Mange jeg treffer i ulike sammenhenger tror jeg går på uføretrygd, og det er litt irriterende. Det er ikke noe sammenheng i å sitte i rullestol å gå på trygd, selv om mange tror det...

Skjult ID med pseudonym staedtler to. 17 mai 2012 21:42

Er det noen som skriver rett ut i profilen sin at de går på trygd?!?! Jeg kunne aldri blitt sammen med en som var uføretrygdet. Om personen ble det mens vi allerede var i et forhold hadde det nok vært annerledes.

Skjult ID to. 17 mai 2012 21:42

Noen ser mulightene,mens andre begrensningene;)

Skjult ID med pseudonym Lysstråle to. 17 mai 2012 21:43

Bene
Hvorfor er det umulig å ta opp boliglån sammen?
Uførestønad regnes som fast inntekt , men det gjør ikke arbeidsløshetstrygd.

Skjult ID med pseudonym Nref to. 17 mai 2012 21:45

Og hvorfor ikke, staedtler? Fordi ALLE uføretrygdede er "sånn og sånn", liksom? Du glemte i så fall det i "kravlista" di... ;)

(mann 34 år fra Rogaland) to. 17 mai 2012 21:46 Privat melding

uff nei, orker ikke nav-kvinnfolk :)

(mann 51 år fra Oslo) to. 17 mai 2012 21:48 Privat melding

Jeg hadde nok gått en runde med hvorfor.

Det øker ikke sannsynligheten for å ta kontakt hvis det står i profilen

Skjult ID med pseudonym staedtler to. 17 mai 2012 21:51

Nref: Jeg har mange fler krav enn de som står i "kravlista". Det var bare et lite utdrag ;)

Skjult ID med pseudonym staedtler to. 17 mai 2012 21:55

Og hvorfor ikke er fordi det enkelt og greit ikke appelerer til meg..Tanken på en mann som skal gå hjemme og "stelle huset" eller drive dank mens jeg er på jobb blir helt feil for meg. Jeg ønsker å gå inn i et forhold med en person som er frisk og i stand til å jobbe. Enkelt og greit.

(mann 33 år fra Hordaland) to. 17 mai 2012 21:56 Privat melding

Tipper de fleste menn synes det er greit, og at de fleste damer synes at det ikke er det. :P

Skjult ID med pseudonym Nref to. 17 mai 2012 21:59

Ja, siden du tydeligvis har for vane å låse vedkommende inne når du går ut på jobb, staedtler, DA skjønner jeg jo problemstillinga... ;)

Skjult ID med pseudonym Lysstråle to. 17 mai 2012 22:01

-Tanken på en mann som skal gå hjemme og "stelle huset" eller drive dank mens jeg er på jobb-

Jaja..så det er det alle uføretrygdede gjør. Godt å vite.

Skjult ID med pseudonym staedtler to. 17 mai 2012 22:05

Det var satt litt på spissen, så slapp helt av.. Jeg svarte på trådstarters spørsmål. Kan det ikke bare være greit og at man har forskjellige preferanser?

Skjult ID med pseudonym Nref to. 17 mai 2012 22:30

Synes ikke det er så "greit" når ens forskjellige preferanser er basert på grove generaliseringer, jeg... I dette tilfellet gamle, utbrukte og drøvtygde klisjeer om folk som av en umasse forskjellige grunner går på en trygdeytelse (og som "takler" livet sitt utfra denne situasjonen på omtrent like mange måter).

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 17 mai 2012 22:42

Jeg opplever dette som en stigmatiserende tråd, og ser ikke helt hensikten med den. Men det får nå være så...
At det ikke differensieres bedre av debattantene hva slags type ytelser/støtte det er snakk om, er en annen. Gjenspeiler kun det jeg ser i så mange andre tråder her inne. Uvitenhet, samt mangel på respekt og aksept.
Jeg blir trist av å lese det menneskesynet endel her inne har. Og håper for manges del at de slipper å ramle for langt ned fra sine høye hester idèt de selv har behov for andres hjelp, forståelse eller ubetingede kjærlighet.
Utover det er jeg enig med første innlegget til Blåruss. Det handler mer om vilje enn evne...for min del.

Skjult ID med pseudonym arg44 to. 17 mai 2012 22:44

uføretrygd ja.. jeg er 100 % ufør etter 3 store ryggopperasjoner.. Ufør 30 år gammel.. skulle ha vært det fra 18 års alder, men ville stå i arbeidslivet så lenge jeg kunne.. sorry, er normalt åpen, men føler jeg skal være annonym nå.. Har egen enebolig.. har to biler.. så ja, jeg klarer meg selv.. pisspreik att menn skal være "redde" en dame som er ufør.. himmel, jeg er ett levende vesen, med, tydeligvis, litt mere innsikt enn dere kidsa.. dette er direkte barnslig noen av kommentarene.. er en ufør, som i mitt tilfelle, ja så er det ikke min skyld.. jeg har gjort hva jeg kunne for å jobbe.. desverre gikk det såpass utover min egen helse att jeg til slutt måtte gi opp.. ingen god følelels.. møter desverre mange slike kommentarer.. men hever meg over dette.. dere har ingen grunn heller til å være misunnelige, å måtte leve med de smertene jeg har konstant.. men som sagt, jeg er høyst oppegående og levende. har lært å takle smerten.. men kommentarer som ovenfor er ALLTID sårende.. døm ikke andre før du innser dine egne feil.. for dem er det mange av..

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 17 mai 2012 22:45

@Lysstråle - Nå vet ikke jeg så mye om uføretrygd, men jeg antar at den vanligvis ikke er veldig høy? Lav inntekt = lite lån..osv
Ikke at jeg IKKE ville datet noen som var trygdet, men jeg ville nok tenkt litt annerledes om min ønskede framtid isåfall.

Skjult ID med pseudonym Elregn to. 17 mai 2012 22:46

Ser ikke problemet.
Må vel være personligheten som teller vel!

Skjult ID med pseudonym MissN to. 17 mai 2012 22:51

Håper virkelig ikke at det finnes sarte sjeler her inne som er så uheldig å ha havnet i den situasjonen at man er trygded. Dette kan jo ta fra dem all livsgnisten med å finne seg kjæreste/den rette.

Mange grunner til at man kan være trygded. Sykdom, ulykker, medfødte skader osv. Som regel er det en god grunn til at en er det , det mange av dem som heller kunne ha tenkt seg å jobbe enn å "vanke" hjemme men får ikke lov....

Men det er forskjell på å være trygded og det å "NAVE"

Det å havne i denne situasjonen kan faktisk skje deg.

Skjult ID med pseudonym MissN to. 17 mai 2012 22:52

Forresten. Ville heller ha datet en med trygd enn en med luksusproblemer og inkasso opp etter ørene. Dem har jo større problemer med å få lån.

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 17 mai 2012 22:55

Helt klart, det er ikke BARE å bli trygdet. Hvis folk tror det, bør de ta seg en runde i nav-systemet selv. Jeg synes det er trist at de som "naver" blir sammenlignet med de som virkelig _er_ syk og har behov for hjelp. MEN alikevel, hvis man blir trygdet kan det tyde på at man ikke kan/skal i jobb igjen på ganske lenge, dermed må man prioritere andre ting enn de som er i jobb og tjener mer, rent fremtidsmessig.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 17 mai 2012 22:56

"Lav innekt = lite lån..osv "

Jeg blir litt flau på jenters vegne av å lese sånne kommentarer. Blir det dermed uaktuelt med en barnehage-ansatt eller freelance musiker også? Det er heller ikke sånn at uføretreygdede har samme lave inntekt. De har gjerne ca. 2/3 av det de hadde før, så om de tjente dobbelt så mye som deg før, tjener de fortsatt mer enn deg. See?

Jeg sender en varm hilsen til alle som mot sin vilje er trygdede. Der smerten f.eks gjør det umulig å jobbe.
Jeg har ikke problemer med å velge en slik person som kjæreste. MEN: fordi så mange andre ser på dette som turn off, og som samfunnets utskudd, har de ofte dårlig selvtillitt. DET er synd og kan være en negativ bi-effekt.

Så ikke døm for raskt. Det kan skje deg også.

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 17 mai 2012 22:58

@Lilleulv - vet ikke hvor mye du vet om uføretrygd, og det gjør egentlig ikke jeg heller, men de jeg kjenner som er uføretygdet (bla. min mor) får ikke støtte nok til å engang kunne greie seg på ene håned med mindre hun bodde i kollektiv. Samtidig kjenner jeg noen som jobber i barnehage, og de ligger ikke under fattigdomsgrensa, noe min mor gjør..såeh, det er naturligvis helt sikkert forskjeller fra en til neste, men man må bare ta utgangspunkt i det man kjenner.

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 17 mai 2012 23:00

"ene håned" skulle være egen hånd. Må unnskylde med en sixpack. Uansett, jeg sier uansett ikke at jeg dømmer dem, eller ikke vil date dem, men at jeg vil prioritere annerledes enn hvis jeg ikke hadde truffet en i den situasjonen. Easy peasy.

Skjult ID med pseudonym Nref to. 17 mai 2012 23:02

Enig med MissN; Men vil under-/forstreke ordlyden "som regel" noe... Har (av en eller annen grunn) en del kjente som jobber i NAV, i tillegg til at et par leger og ikke minst folk som ER uføretrygdet (regner med det er "hovedankepunktet" til flere, så bruker DET som eksempel) som inngår i undertengedes utvidede omgangskrets, så; Det er VELDIG sjelden det IKKE er en (meget!) god grunn!
Det er også ei papirmølle av dimensjoner og utredninger en masse (via NAV, lege, psykiater, ofte mange runder i flere år!) som MÅ ligge til grunn for at en søknad om uføretrygd i det hele tatt skal sendes inn(!) av lokale NAV-kontor til mer "sentrale myndigheter", og derfra kan man bare håpe på at man får den innvilget, da ofte alternativet er å henslepe livet på de mye mindre "lukrative" Arbeidsavklaringspengene eller (Gud forby!) sosialhjelp (de fleste som til slutt får uføretrygd-søknaden innvilget har gått på en eller begge av disse ytelsene lenge i mellomtida)... Så det er ikke bare å "slenge inn en søknad" på eget initiativ, som om man skulle søke på en jobb!

Skjult ID med pseudonym MissN to. 17 mai 2012 23:06

@Nref.

Beklager Ser at det ble en liten feil i ordvalget mitt der.
Det ER grunner for det.. Men med noen få unntak hvor noen klarer å lure dette systemet. Uheldigvis da det setter de som HAR grunner for å være trygded i et dårlig lys og blir stemplet som snyltere.

Skjult ID med pseudonym Nref to. 17 mai 2012 23:25

Jada, MissN, jeg skjønte at det var DET du mente, altså :). Problemet er jo at det er disse "snylterne" (jeg kaller dem glatt for "kriminelle", jeg) som blir slått stort opp i media og bidrar til at folk får et veldig skjevt bilde av virkeligheten (som jeg beskrev i kortform ovenfor) rundt nettopp dette...

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) to. 17 mai 2012 23:26 Privat melding

Jeg er på arbeidsavklaring, altså på Nav :P
Og det er en viss fare for at jeg blir hvertfall delvis uføretrygdet.

Men nå har jeg aldri hatt god råd, og spesielt ikke etter at jeg ble skilt for 8 år siden.
Likevel har jeg klart å kjempe meg inn på boligmarkedet, og sitter med huslån helt alene.

Føler vel av og til at jeg møter stigmatiserende holdninger, både fordi jeg er på Nav, men også pga sykdomsbildet mitt. For når folk som ikke kjenner meg så veldig godt faktisk møter meg, så er det jo fordi jeg har en god dag (eller noen gode timer) og derfor er med på det alle andre er med på :)
Og kanskje virker både friskere og sprekere enn mange av dem som jobber fulltid som er til stede.

Føler vel kanskje at dette med innsats, vilje til å oppnå fremgang og resultater, vilje til å kjempe for det man tror på og har fremtidsutsiker på, aldri har vært større enn etter at jeg ble syk og havnet i Nav-systemet.

Men for all del, jeg kjenner personlig folk som er uføre som er langt sprekere enn meg. Men hvor viljen ikke finnes.
Noe som vel bare indikerer at vi "trygdede" er akkurat like forskjellige som alle andre "vanlige" arbeidstakere.

Og en ting til.
Jeg var også en av dem som tenkte at det var slikt som bare hendte "alle andre".
For slikt skjer jo liksom ikke med en dersom man er arbeidsvillig og trives i jobben sin.....

Var kanskje karma som ville at jeg skulle prøve disse skoene også ettersom jeg aldri trodde at de var for meg :)

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 17 mai 2012 23:36

Det er neppe karma, Minney, for jeg tror hvem som helst kan treffe veggen eller oppleve sykdom helt plutselig uansett alder, bakgrunn og andre faktorer.

Skjult ID to. 17 mai 2012 23:41

Hvis det er utrolig vanskelig å få uføre trygd her i Norge,hvorfor er norge det landet i europa med flest på trygd da i forhold til folketall?
Norge budre være det landet i verden med minst personer på trygd med tanke på hvor godt vi har det her,sammenlignet med andre land

Kjenner flere i som går på trygd som kunne ha jobbet som bare det,men det har med holdninger å gjøre.

Nordmenn generelt har blitt mye mer arbeidssky de siste 10 årene.

Det har med holdniger å gjøre

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) to. 17 mai 2012 23:50 Privat melding

@skjult id

Nå tror jeg egentlig ikke så veldig på karma. Sånn rent bortsett fra når det kommer til skikkelige drittsekker da :P
Så mente vel egentlig ikke den siste setningen der helt bokstavelig :)

Men er vel noe med at livet noen ganger ikke blir som man hadde "planlagt".
Og ja, dette med sykdom og andre ting man ikke kan kontrollere kan ramme hvem som helst, når som helst, og ofte når det passer som dårligst. For slikt passer jo strengt tatt aldri.

Heldigvis kan man alltid finne noe positivt i slike situasjoner likevel.
Av og til når jeg hører folk "sutre" over ting jeg nå anser som "bagateller" i livet, så kan jeg tenke at jeg egentlig har det godt som slipper å bruke energi på slike "luksusproblemer" lenger.
For jeg så jo også "problemer" i ting før som jeg nå bare kan flire av :P

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 17 mai 2012 23:50

@tj - jeg er ikke sikker på hva du vil frem til? Jeg er definitivt ikke 'frisk' i så måte, men heller ikke uføre. Har hatt min diskusjon med nav, dermed kan jeg si at det ikke er BAREBARE å komme frem til noe med dem hvis man har havnet i en utrivelig situasjon.

Skjult ID to. 17 mai 2012 23:51

23,48

spørs om ikke du er begge deler.

Skjult ID med pseudonym Nref to. 17 mai 2012 23:56

Skjult ID; Den er selvforklarende, den første setninga di, og faktisk ganske innlysende; "Vi" har de beste trygdeordningene slik at folk faktisk slipper å jobbe når de ikke er fysisk eller psykisk i stand til det (se på deler av Øst-Europa, f.eks, hvor ofte selv de mest "komplett fysisk ubrukelige" MÅ fortsette å jobbe til de stuper for å hjelpe til økonomisk i familien (så et program om dette på NRK2 i fjor), som et eksempel på det motsatte).

"Kjenner flere som går på trygd som kunne ha jobbet som bare det,men det har med holdninger å gjøre." er en klassisk "klisje", men siden du med bare å "kjenne folk" tydeligvis greier å trumfe avgjørelser tatt både av leger, psykologer, erfarne NAV-folk (og tro meg, de har sett "ALT", de sistnevnte) og andre med dine oppsiktsvekkende "funn", synes jeg du bør gå med disse til politiet, da...
Men tror egentlig at det mest for DIN del "har med holdninger å gjøre"... )

Skjult ID med pseudonym hei fr. 18 mai 2012 00:00

Nå kan jo trydefolka fortsette tråden utover natta siden dere har fri i morgen:)

Skjult ID med pseudonym -Bene- fr. 18 mai 2012 00:00

@hei - hahahhaa...pføøøøøy. Skal sove het til bikkja vekker meg skal jeg si deg.

Skjult ID med pseudonym Ina fr. 18 mai 2012 00:01

Bevares...enda en ting folk ikke vil ha.. Lista begynner å bli lang... føyer til i rekken på NEI lista

uføretrygdet...
her er utdrag av tidligere NEImomenter:
overrvekt
høyde
hårfarge
mangel på hår
for mye hår ( i maten til enkelte)
Har noen snakket om kviser enda??? Mener å ha lest noe om skjeve tenner....

Skjult ID med pseudonym -Bene- fr. 18 mai 2012 00:03

@lna - det er viktig at ja og nei-lista er ting man ikke kan eller kan gjøre noe med selv ;) Jeg har en STOR samling mary kay produkter og kan gjerne date en fyr med mætti kviser..hvis han bare er åpen for å bruke skiten som fyller baderomsskapene mine ;)

(mann 42 år fra Telemark) fr. 18 mai 2012 00:27 Privat melding

Er det dama med stor D så driter jeg i det punktet der..........

(kvinne 26 år fra Akershus) fr. 18 mai 2012 01:10 Privat melding

Jeg er hos nav (dessverre) og det er en del som vil date meg (utrolig nok!).

Skjult ID med pseudonym Nref fr. 18 mai 2012 01:26

Vil vel si at HDV (med "bilde i anledning dagen", da gitt! Stilig!) traff ganske så blink ovenfor... :) Men det heter jo "det skal ikke være lett" også, da...

Skjult ID med pseudonym Nref fr. 18 mai 2012 01:33

Sjæl! :-)

Skjult ID med pseudonym Mannehora fr. 18 mai 2012 10:12

Har gjort det. Så lenge det er en midlertidig greie på grunn av sykdom, arbeidsledighet eller lignende er det ok. Hvis det er for resten av livet tror jeg at jeg kanskje takker nei, i det minste til noe langvarig. Men hvem vet, kan jo ende opp med å forelske meg i jenta likevel. Så støtter Blåruss øverst på tråden.

(kvinne 26 år fra Akershus) fr. 18 mai 2012 18:29 Privat melding

@Handervetu har så rett vettu!

Skjult ID med pseudonym banditten fr. 18 mai 2012 18:58

Nu bor jeg tilfældigvis i et byhus på 5 lejligheder. Alle af de 4 andre lejligheder er besat af folk der er på NAV. 3 af de fire har stolt indrømmet at de lyver for nav for at ikke at blive sendt i arbejde. Den sidste er en gammel dame.
Så jeg er den eneste i hele huset der arbejder og reelt set betaler skat. En skat som jeg ser gå til folk der ikke trænger hjælpen.

Det er svært ikke at blive forudfattet når dét er hvad man er omringet af. Bare for at give lidt perspektiv på hvorfor nogle mennesker kan have en strammere holdning omkring folk på nav, end andre har.

Skjult ID med pseudonym stopp fr. 18 mai 2012 20:53

Snart på tide at trygdesluskene får opp sugerørert av felles kassa

Skjult ID med pseudonym d fr. 18 mai 2012 21:18

Rimtussse:

Du skulle vært under utdanning ikke henge på nav

Skjult ID med pseudonym The One fr. 18 mai 2012 21:50

Dersom jeg treffer noen som går på trygd og ikke burde gjøre det (altså snylter) er det helt utelukket. Det har med etikk å gjøre. En annen kategori som ville gjort meg litt betenkt er dersom man er trygdet fordi man er syk eller skadet. Ikke fordi det er noe galt med dem, men det kan sette begrensninger på livsførsel og der må det isåfall være en ganske åpen og grei avtale rundt det. Ellers ingen problem for meg. Det økonomiske er jo i mine øyne et ikke argument. Vi klarer vel oss som single og man lever alltid bedre økonomisk som to.

Skjult ID med pseudonym d fr. 18 mai 2012 22:04

Det er ca 750000 på trygd/nav her i Norge i arbeidsfør alder. (under pensjonsalder)

Skremmende tall med tanke på hvor mange innbyggere det er i norge

Skjult ID med pseudonym The One fr. 18 mai 2012 22:07

@tj

You are welcome ;-))