Alle innlegg Sukkerforum

Suksess på nettet vs. IRL

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym MANNEN lø. 3 mai 2008 19:05

Etter å ha vært på sukker en god stund har det etter hvert blitt veldig tydelig hvordan jenter responderer ulikt på kontakt avhengig av om man treffer dem på nettet eller i virkeligheten. Dette er forsåvidt ikke noen stor overraskelse men min personlige erfaring er at responsen er langt bedre når jeg treffer noen ute på byen eller i forskjellige sosiale grupper (sport, jobb, studier osv.). I det virkelige liv vil andre se at man faktisk HAR selvtillit, ER positiv, HAR godt humør, ER utadvent, ER oppgående osv. For min del framstår jeg tydeligis som mange hakk mer spennende og attraktiv i det virkelige liv enn på nettet. Det hele er faktisk litt komisk fordi mange jenter som hadde blitt veldig interessert etter en 5 minutters samtale ansikt til ansikt er i en del tilfeller totalt uinteressert på nettet.

Jobben min har i mange år vært å evaluere og forstå mennesker og det som slår meg er at vurderingsevnen til mange (både blant kvinner og menn) i forhold av potensielle partnere varierer mye avhengig av hvilken arena de treffer andre på og i hvilken grad man er i stand til å forstå og tolke det man ser og erfarer.

Spørsmålet til sukkerfolket er følgende: Opplever du å være mer populær/attraktiv/spennende på ulike arenaer, spesielt nettet vs. IRL?

MANNEN

Skjult ID med pseudonym m i i e lø. 3 mai 2008 19:08

Jeg opplever nok å være mer populær i rl enn her..og det er vel i grunn ganske bra tror jeg :)

Skjult ID med pseudonym Peter lø. 3 mai 2008 19:22

Ja, i aller høyeste grad mye bedre respons IRL :)
Heldigvis bra det ikke er andre veien...

Men dette er jo bare 1 av mange sjekke arenaer, og jeg kan ikke si annet enn at dette er et veldig godt supplement til sjekking på byen eller andre sosiale grupper..

Skjult ID med pseudonym belezza lø. 3 mai 2008 19:24

Menn er nok flinkere til å ta kontakt her tror jeg, jeg får ihvertfall mange mails....har i grunnen ikke hatt problemer verken IRL eller her. Det er nok vanskelig å se sjarmen i folk på nettet ja, jeg ble ihvertfall positivt overrasket da jeg møtte han jeg nå er sammen med, mye kjekkere i virkeligheten

Skjult ID med pseudonym Atle Tisk lø. 3 mai 2008 19:29

kjenner meg godt igjen. Her ett ett scenario som jeg har opplevd fler ganger.
1. Sender en hyggelig melding til en dame. Ser at damen leser meldingen, men får ikke noe svar. Greit nok, slikt får man tåle.
2. Møter så samme damen på byen en ukes tid etterpå.
Det er hun som tar kontakt og vil gjerne prate og drikke sammen. Vi gjør det og har en hyggelig kveld på byen..
3. Neste dag så så sender jeg en ny melding og takker jeg for en hyggelig kveld .
Ser at damen leser meldingen, men igjen får man ikke noe svar.

Er det noe rart at man ikke skjønner seg på damer? Eller kansje svaret er bare at tastaturet hennes ikke fungerer? :)

(mann 46 år fra Buskerud) lø. 3 mai 2008 19:32 Privat melding

Jeg ville kanskje opplevd ditt problem som mindre slik det er nå enn om det var motsatt?..

Jeg vil "gjette" på at jeg nok har det motsatte problemet.. Når jenta ser at jeg faktisk IKKE har selvtillit, IKKE er utadvent osv.. ;-)

Men hva er egentlig Real Life? Er det ekte på et utested, eller blir det først ekte når man har lært hverandre å kjenne? Selvsagt er det en kunstig setting å skulle prøve å sjekke opp et annet menneske på f.eks et utested, og det er nok der jeg kommer til kort!.. Jeg tror de som kjenner meg syns jeg er en relativt ålreit kar, og som kan være ganske trivelig å prate med og gjøre ting sammen med.

Selvtillit kan også være så mangt. Mange oppleves som fulle av selvtillit på diskotek med et par drinker innabords, men i en annen setting kan selvtilliten være borte. Jeg har bra selvtillit på mange områder, men ser jeg en søt jente skride inn i lokalet som en frisk bris, så er all selvtillit blåst på havet.. :-/

Jeg er nok også den typen som hadde hatt det lettere i en helt annen setting. Kanskje Sukker burde arrangere temadager også?.. Hva med klatredag, bowlingkveld, kanotreff, gokart-turnering osv -Da hadde jeg hatt det lettere ihvertfall! En sukkerfest skremmer meg.. Greit nok at du da vet at alle i lokalet er single og potensielle kjæresteemner, men hvilket fokus!?.. 8-/ Jeg hadde følt meg beglodd og vurdert fra topp til tå, og dersom ingen hadde sugd tak i meg og sjekka meg opp på flekken hadde det nok blitt tidlig kvelden for meg..

Beste sjekketrikset for min del tror jeg nesten måtte vært å blitt med på Big Brother eller Farmen eller no' (bortsett fra at jeg hadde fått angst av alle kameraene selvsagt!) men da hadde ingen sluppet unna meg før de kjente meg! -> Og DA tror jeg at jeg kanskje har en sjans!! :-D (Er jo en kjernekar innerst inne jeg!! ;-) )

Skjult ID med pseudonym belezza lø. 3 mai 2008 19:39

Kan bare svare for meg selv, jeg svarer på alle mail, bortsett fra de som er omtrent slik: "hei sexy, lyst å leke litt?" Eller "lyst å pule"? De får ikke svar......Alle andre svarer jeg så høflig jeg kan

(mann 46 år fra Buskerud) lø. 3 mai 2008 19:41 Privat melding

@Belezza:
De gutta har ihvertfall ikke noe problemer med selvtilliten!! :-D

Skjult ID med pseudonym belezza lø. 3 mai 2008 19:42

tja det burde de ha, for de sjarmerer ihvertfall ikke meg .-)

Skjult ID med pseudonym Birdie lø. 3 mai 2008 19:50

Jeg føler at jeg har samme respons her som irl. Er jeg flink til å være meg selv da??

(mann 37 år fra Akershus) lø. 3 mai 2008 20:42 Privat melding

Kjenner meg godt igjen jeg også gitt! :-/ Men så skal det sies at det skal en del alkohol innabords før jeg faktisk blir den mannen som jeg kan være .. (det er også en syltynn grense før jeg blir mannen som man absolutt ikke bør være )

(mann 45 år fra Hordaland) lø. 3 mai 2008 20:44 Privat melding

Jeg tror man med fordel kan skille mellom "suksess", jf trådstarters overskrift og "trygghet" som på meg synes å være essensen i trådstarters innlegg. Det å skape trygghet er bare en av flere faktorer som leder frem mot suksess.

Internett er primært et godt hjelpemiddel til å finne de rette jentene å sjekke opp, ikke et hjelpemiddel til selve sjekkingen. Når man ser en jente på byen er det ikke godt å vite om hun er singel og hva hun ville svart på sukkers 70 spørsmål. På sukker kan man kjapt og enkelt få oversikt over egenskaper hos den enkelte som det kanskje ikke engang vil være passende å spørre om på byen.

Når man så kommer til selve sjekkingen er det klart at det ikke skaper mye trygghet at man har profil her inne. Å bli observert i en positiv rolle IRL eller ha felles kjente (overført kredibilitet), er mye mer trygghetsskapene. Høy comfort buliding pr tidsenhet forutsetter høyt variasjonsnivå slik at "target" får observert deg i ulike settinger. Monoton tasting bygger dårlig comfort.

Skjult ID med pseudonym fnis sø. 4 mai 2008 04:58

Gud-skje-lov er jeg mer poppis IRL enn jeg er på nettet ja... Med tanke på de stakkars 1250 treffene jeg har hatt på min profil siden juli ifjor her på sukker...
Jo, jeg gjør meg nok best live, i likhet med fleste andre, tror jeg. Iallfall hadde jeg syns det ville være jævli nedstemmende å ha draget på nett men ikke når det kom så langt som til å sitte ansikt til ansikt... huff.

Skjult ID med pseudonym Ofelia sø. 4 mai 2008 08:47

Hei dere ! Var på date med han som kaller seg IRL. Jeg må bare si en ting jeg altså.. For en kjekk mann !
Hadde jeg aldri trodd etter å ha sett på han litt i smug her inne og fått noen brev av han. Det var jo en drømme kavaler.

O. Sacariasen

(mann 70 år fra Møre og Romsdal) sø. 4 mai 2008 09:16 Privat melding

Jeg stiller nok med eit handikap her på nettet på grunn av min alder, men als inte ute i det virkelige liv.

Skjult ID med pseudonym anomymus sø. 4 mai 2008 11:24

Jeg er mer populær på nett enn IRL!

Ingen får svar av alle her inne. Men jeg synes de fleste er flinke til å svare.

På nett vet alle hva jeg er ute etter, og setter av litt tid til å treffe meg. Det er som regel veldig hyggelig. I virkeligheten (uten forutgående nettkontakt) er det få som tar kontakt. Og få jeg tar kontakt med. (Da er man ofte ute med noen andre uansett, dessuten er det kjedelig å å prøve å tiltrekke seg oppmerksomhet fra noen man ikke vet om er opptatt eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 4 mai 2008 11:36

Jeg opplever meg mer "populær" i real. Men måten man blir kjent på er helt ulik slik jeg føler det.

Et eks:
En MANN her inne sa at han hadde lyst til å bli bedre kjent med meg. Jeg svarer at det skulle vel la seg gjøre. Han sier at jeg må åpne profilen min. Jeg åpner profilen min i mange dager. Han skriver igjen at da må jeg åpne profilen min. Jeg åpner profilen min.

Kanskje vi begge ler litt? Kanskje vi snakker forbi hverandre? Kanskje man tror et menneske er noe man ikke er? Alvor? Humor?

*Nå ler jeg i alle fall*

Skjult ID med pseudonym løve69 sø. 4 mai 2008 11:41

Slik er det vel for de aller fleste. Det er mye lettere å vise hvem man er i det virkelige liv. Har ikke MANNEN funnet deg enda, Zitelle? :-) Han kunne f.eks. skrive med profilnavnet sitt i tråden her, så kan du finne ham. :-). Jeg finner deg heller ikke. Hadde vært hyggelig å sett litt mer av hvem Zitelle er, som skriver så mye fornuftig her på forumet.

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 4 mai 2008 11:48

løve69
Jammen jeg er bare meg! Uansett så er jeg bare meg. Kanskje mer direkte, konsis og tydelig i formen som real menneske i forhold til måten jeg klarer å formulere meg på her inne? Men det er likevel meg. Om MANNEN har funnet meg? Jeg vet ærlig talt ikke, løve. Du må nesten spørre ham :-) Men tusen takk for at du synes jeg skriver fornuftig. Sånt gleder meg å høre!

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 4 mai 2008 12:58

Så skal jeg svare litt mer ordentlig.

Jeg opplever at det er stor forskjell på nett og virkelighet. Nettet har gitt meg erfaringer jeg aldri ville vært foruten.
I livet mitt treffer jeg ulike mennesker. Likevel opplever jeg at de jeg treffer ofte er mer "lik" enn menneskene jeg dumper over på nettet. Min sosiale krets har gjerne ett eller annet fellestrekk: Felles venner, felles interesser, felles utdannelse, felles jobbsituasjon e.l.

På nettet opplever jeg at jeg kan dumpe bort i et videre spekter av mennesker og deres ulike liv. Jeg har kommunisert med alt fra mennesker med rikdom jeg bare kan drømme om, mennesker som er kreative over min forstand, - til mennesker som sliter har personlige problemer som også overgår min forstand.

Mennesker på nettet har gledet meg med fantastisk humor og skriftlige forumuleringsevner en forfatter verdig, de har beveget meg med universell godhet og varme som jeg ikke trodde var mulig fra "ukjent emennesker", mennesker har vekket meg med sine reflekterte syn på livet. Mennesker har virkelig beriket meg. Men jeg har heller aldri blitt behandlet så kynisk og respektløs noen gang i virkeligheten som jeg har blitt på nett. Å skjelne mellom det jeg skal ta til meg og det som er adressert feil av feil avsender har f.eks vært nyttig for meg å lære mer om. Nettet har sine egne spilleregler som er ulik mitt virkelige liv og dets samspillformer.

Hva popularitet angår, tror jeg at det kan være lett å føle seg "populær" på en side som denne. (På samme måte kan det være minst like lett å føle seg upopulær, selvsagt) På byen kan man også føle seg "populær, bare på en litt annen måte. Her inne likes man for det man skriver, mener og viser av seg selv - om man får muligheten til å vise det da, vel å merke.

Uansett er jo ikke popularitet så viktig i seg selv. Jeg leter ikke etter bekreftelse. Jeg vet hvem jeg er.
Jeg "leter" etter et menneske som kan berike meg og som vil berikes tilbake. Som vil leve, og leve sammen med :-)

Skjult ID med pseudonym MANNEN sø. 4 mai 2008 15:53

@ Zitelle

He he. Jeg ler og tar den ;-) Jeg har to ganger forsøkt å søke opp det som jeg tror var kallenavnet du la ut på forumet en kort periode. Beskjeden jeg fikk var at matchtallet var for lavt. Du skrev tilbake og jeg prøvde igjen med samme beskjed. Jeg har altså ikke sett profilen din men har registrert at du er en del år eldre enn meg, og det betyr ikke at du er gammel ;-)

Jeg mener fremdeles at det kunne være interessant å bli litt bedre kjent blant annet fordi det virker som at du har en interessant personlighet.

(mann 46 år fra Buskerud) sø. 4 mai 2008 15:58 Privat melding

Kan ikke dere to bare rett og slett opprette en "hemmelig" e-postadresse for anledningen og se å bli kjent?! ;-)

(Alle står rundt og heier!!)

Skjult ID med pseudonym MANNEN sø. 4 mai 2008 16:04

La oss ikke ødelegge tråden med privat kommunikasjon... ;-) Jeg skal få fikset dette.

Skjult ID med pseudonym MANNEN sø. 4 mai 2008 16:16

Jeg har vel etter hvert funnet ut at å lese profiler er som å lese lite pålitelige CV-er. Man må forstå litt mer hva som ligger bak. Når folk f. eks skriver at man er positiv så kan det bety veldig mye forskjellig avhengig av man legger i ordet positiv og ikke minst hva eller hvem man sammenligner seg med. I tillegg er det litt variasjon i selvinnsikt. Noen er lite flinke til å fremheve åpenbare sterke og fremtredende sider mens andre overvurdrer mange av sine personlige trekk. Dermed blir det en utfordring å skille hva som er hva på nettet. Tilsvarende er det en god del personer som IRL ikke evner å vise en del av sine gode egenskaper fordi man trenger stor grad av trygghet før man tør åpne seg for å vise hvem man er og hva man har å by på... Jeg tror at ved å være bevisst på noe av dette kan man faktisk ha større mulighet for å finne det man leter etter...

(mann 46 år fra Buskerud) sø. 4 mai 2008 16:30 Privat melding

Enig med MANNEN!
Jeg tror mange her vinner vel så mye på å være aktive i forumet som ved å skrive en så beskrivende og utleverende profil som mulig. Det er ikke mulig å kjenne et menneske etter å ha lest profilen! MEN man kan få et ganske bra bilde om man leser innlegg og diskusjoner her på forumet. Og ikke minst om man går inn i direkte forumdiskusjoner med hverandre.

(MEN da må man ikke være anonym! ;-) )

Skjult ID med pseudonym MANNEN sø. 4 mai 2008 17:17

@ goodguy72

Enig i at det faktisk kan lønne seg å skrive en del innlegg her. Det er i hvert fall en god mulighet for å vise litt mer av hvem man er. I mange tilfeller har man bare en melding og sin profil på å nå fram til noen og dersom det som da leses/sees ikke er av interesse er det sjelden noen kommer tilbake og viser interesse senere.

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 4 mai 2008 21:58

Å skrive på forumet synliggjør i stor grad hvem du er som menneske - om du velger å skrive ærlig og oppriktig vel å merke. Derfor vil det å skrive på forumet være synliggjørende for de som leser forum, uansett utfall. Noen mennesker vinner seg over tid. Noen taper seg i mine øyne. Slik er det, og slik må det også være. De som taper seg i mine øyne, vil likevel vinne seg i andres øyne. Flott at vi er ulike, vi menneske! :-)

Skjult ID med pseudonym Insomnia sø. 4 mai 2008 22:14

Å vise hvem man er, er ikke alltid lett. Vi har alle forskjellige sider, ulike situasjoner får frem ulike sider av oss. Å skulle beskrive seg selv med noen få, velvalgte ord er vanskelig. Å vise hvem man er med noen bilder, er også vanskelig. At innlegg i forum skal være beskrivende for en selv, er ikke nødvendigvis den hele sannhet. En god blanding av alt, gir nok det beste bildet. Det er jo nettopp derfor sukker er en god tjeneste, fordi vi har profiler, bilder, forum OG fester hvor vi får vist hvordan vi er i det virkelig livet :)

(mann 44 år fra Buskerud) ma. 5 mai 2008 11:15 Privat melding

Så populere dere er da.... Hva med oss uten lykke der ute eller på nett!!!!!! smiler..Er det ikke håp da!

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 5 mai 2008 11:22

Klart det er håp for alle. For noen vil kanskje et nettsted fungere bedre fordi man kommer over den første sjenansen og kan bli litt kjent før man eventuelt treffes. Poenget er vel å ha det godt selv i eget liv, samtidig som at man aldri gir opp verken ønske eller håp?

(kvinne 40 år fra Oslo) ma. 5 mai 2008 12:12 Privat melding

Men du aaaboy.... Tyckte jag såg i ett innlegg för inte så lägnge sedan, att du var ny här på sukker..?
Får väl ge det lite mer tid än en vecka....
Jag har vart här sedan jag var 12 år, det var egentligen Mamma å Pappa som lagade profilen min. (börjar lure lite på om Jag egentligen var planerad...)
Men jag har fortsatt hopp, jag vet han är här:)

Ps. Kan ju egentligen se anledningen till att mamma ville kvitte sig med mig.... Från mina bilder att dömma, var väl den förlossningen allt annat än behaglig...(178cm lång redan vid 12 års ålder....Au!)

(mann 46 år fra Buskerud) ma. 5 mai 2008 12:15 Privat melding

Jeg tror nok jeg kan ha forhåpninger om noe bedre suksess ved å "presentere" meg på nettet enn å skulle ta en tur innom nattklubben og rope noen i øret: "Har ikke jeg sett deg før?" eller "Hva skjer'a?" eller kanskje "Du er søt" -> HVA SA DU? -> "Eh.. Hva er klokka?..." (Håpløs figur!..) ;-) Dere skjønner problemet.. Jeg har null peiling på å innlede en samtale med noen dersom jeg ikke har noe fornuftig å snakke med vedkommende om.. Da er det mye lettere om man f.eks møtes på lekeplassen med barna, eller i en annen setting hvor det blir litt mer naturlig å innlede en samtale med noe som ikke lyser sjekkereplikk!

Ellers burde det vært påbudt for søte damer å ha med seg hund på tur i skogen! Verdens beste isbryter!! :-)
(Men hunden må være lånt! For vi har akkurat funnet ut at sønnen min er allergisk mot hund og katt. ;-) )

(mann 44 år fra Buskerud) ma. 5 mai 2008 13:00 Privat melding

JEZZY

Er litt utolmodig av natur denne karen ...og ny på sukker men ikke ny på nett!!!
Og stakkars dine foreldre..hehe
Kunne jo ha sendt deg i "norgespakke" opp til meg!!!

(kvinne 40 år fra Oslo) ma. 5 mai 2008 13:15 Privat melding

aaaboy

Mina föräldrar kommer på besök nu till helgen.
Ska höra med dom om de kan kosta på sig ett frimärke. Har dom spanderbyxorna på sig, kanske vi ses på Måndag;)

(mann 44 år fra Buskerud) ma. 5 mai 2008 13:37 Privat melding

Ler;;;; kan ikke du sendes i postoppkrav da så jeg kan hente deg på mitt lokale postkontor...
75 kr skal jeg nok tåle i "avgift"

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ma. 5 mai 2008 17:56 Privat melding

Ja det gjør jeg.

(kvinne 40 år fra Oslo) ma. 5 mai 2008 18:32 Privat melding

Bra Brødmannen!!!!!!! Det der var faktiskt funny:):).) Kanske det finns hopp før dig å.....;)

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ma. 5 mai 2008 18:33 Privat melding

"Hopp" for hva da, mener du?