Alle innlegg Sukkerforum

date, hvem betaler

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym lillemeg to. 17 mai 2012 23:29

Date, hvem skal betale, skal mammen gjøre det, eller dama, eller hver for seg,
jeg personlig liker å betale for meg selv, men det kan kanskje fornærme noen menn, hvis de har lyst til å spandere :)

Skjult ID med pseudonym MissN to. 17 mai 2012 23:31

Ingen, for da kan man tilbringe enda litt mere tid sammen når man må ta oppvasken som betaling.

Eller er det kanskje ikke slik det funker?? :P

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 to. 17 mai 2012 23:33

Enig med MissN :)

Mye greiere med hjemmedate.

(mann 38 år fra Telemark) to. 17 mai 2012 23:34 Privat melding

på sikt bør det kanskje være likestilling der også? eller det er kanskje ikke alle damene enig i :P

Vil nok tro at en delt forventer at gutta betaler i starten.

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 17 mai 2012 23:35

Ett fett egentlig, betaler gjerne selv og tar et par runder på pub uten noe følelse av at det bryter noen slags regler. Blir faktisk ofte litt flau hvis noen skal betale for meg dersom det er noe annet enn småsummer.

Skjult ID med pseudonym Blåruss to. 17 mai 2012 23:37

Det kommer litt ann på. Hvis begge har normal inntekt synes jeg det er ok at damen betaler for seg selv i alle fall på første date. Skal det bli noe forhold, må begge bidra i fremtiden uansett.

Det eneste er at hvis jeg dater feks en student og jeg har dratt henne med til eksempelvis Ekeberg restauranten (det er så digg der ute i sola om sommeren) så betaler jeg, da jeg vet at det er uforholdsmessig dyrt på studentinntekt.

Skjult ID med pseudonym Ina to. 17 mai 2012 23:39

Jeg ser det som en selvfølge at jeg betaler for meg selv, men om han insisterer å betale, sier jeg tusen takk. Kan like godt være min tur neste gang :) ( får jeg inntrykk av at noen vil spandere på meg, velger jeg alltid noe av det billigste..har jo ikke hjerte til å flå folk..)

Skjult ID med pseudonym Snekkern to. 17 mai 2012 23:45

TS: Jeg ville nok ikke selv blandet min egen mor oppi dette...

Skjult ID med pseudonym fresh to. 17 mai 2012 23:45

Vel, det er ikke noe åroblem å dele regningen i to vel?
Ei venninne og jeg har faktisk pratet om det og hun sa at den som inviterer betaler. Men jeg er litt uenig.

forresten...teller natura?
Ups, sa jeg det høyt???

(mann 38 år fra Telemark) to. 17 mai 2012 23:47 Privat melding

natura teller vel ikke, de gledene går vel begge veier ? :P

(kvinne 32 år fra Hordaland) to. 17 mai 2012 23:51 Privat melding

Synes det kan være sånn ca annenhver gang jeg :) Spanderer han, så spanderer jeg en eventuell neste gang!
Liker igrunn å betale for meg selv, men hvis noen insisterer, så er takker man pent :)

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 17 mai 2012 23:51 Privat melding

Eh...ikke for å være en partypooper her... Eller pirkete @TS, men måtte flire litt... Skjønner hva som er ment.... Men ville nok himlet litt med øya om hans eller min mamma skulle tatt regningen ;-)

Skjult ID med pseudonym sta to. 17 mai 2012 23:52

Har ingen problemer med at hun betaler! Skal ikke klage da altså.

Skjult ID med pseudonym lillemeg fr. 18 mai 2012 00:13

Godt jeg kan morer dere, men jeg mente selvfølgelig mannen :) men klart mamma betaler bryllupet da :)

Skjult ID med pseudonym Kev85 fr. 18 mai 2012 00:14

Må man betale, kan man ikke bare løpe derifra? :D

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 fr. 18 mai 2012 00:16

åååå motstår fristelsen til å si noe halv rasistisk :p

Skjult ID med pseudonym Puslespill fr. 18 mai 2012 00:43

Hvis jeg har invitert på date betaler jeg, selvfølgelig. Hvis jenta insisterer på å betale "sin del" betyr det at det ikke blir en andredate. (erfaring). Poenget er at det blir en måte å si fra på. Liker du fyren, la han betale. Hvis ikke, ta din del og move on :)

Skjult ID med pseudonym bønna fr. 18 mai 2012 00:45

Jeg synes STATEN skulle betale for minst 5 dater i året, så vi fikk stimulert til å lage litt flere barn som kunne ta seg av oss gamliser etterhvert!!

Skjult ID med pseudonym staedtler fr. 18 mai 2012 00:54

Jeg prøver nesten å unngå førstedater som inkluderer regninger... Synes det er utrolig ubehagelig når regninga blir lagt på bordet og jeg føler at mannen tror han må betale for meg. Jeg tilbyr meg alltid å betale (og mener det), men som regel innsisterer menn på å ta regninga. Føler at det blir helt feil dersom jeg ikke har planer om å treffe han igjen pga manglende kjemi, og at han da har betalt for meg. Derfor synes jeg det beste er hvis man f eks er på et sted der man betaler med en gang for vin/øl, og man kan kjøpe annenhver runde feks, eller gå på date som ikke inkluderer penger overhode. Beste kinodatene jeg har vært på (som date nr 2 eller 3) er med menn som er trygge nok på seg selv til at jeg også kan betale. Hvis han f eks har bestilt kinobilletter og betalt for de, er det helt naturlig at jeg betaler for kioskvarene f eks. Utrolig pinlig og ubehagelig når en mann nekter deg å betale noe som helst. Det beste er når det bare faller seg naturlig uten noe stress :)

(mann 37 år fra Hordaland) fr. 18 mai 2012 12:23 Privat melding

No har eg ikkje vore på så veldig mange "dates", men eg husker eg tenkte for meg sjølv at jenta kunne betale sin del på fyrste treff om det var noko som kosta penger. Om eg ville treffe ho igjen kunne eg spandere for å vise at eg var blitt interessert (etter eg allereie har møtt ho 1 gang) og har lyst å treffe ho igjen. Meeen, venninnene mine er sterkt imot dette og det var ikkje få av dei som synest eg kunne virka gjerrig i stedet. Eg ber ikkje ut så utrulig ofte, så dating tærer ikkje så mykje på lommeboka uansett. :)

I dag så spanderer eg nok om det er eg som har bedt nokon ut uten å tenke så mykje på det, men deler regningen om ho vil det. Faktisk så vil det berre øke lysten min på å møte ho igjen om ho viser at ho er av typen som står på egne bein. Men er det eg som ber ut på date nr 2 så setter eg pris på at eg får spandere, men tenker at eg kanskje fortel at eg har lyst å spandere ein middag, eller bedre, gå på konsert med ho :)

Om ho forventer å bli spandert på så teller det negativt, men har eg lyst å gjere det så er det greit at eg får det og ;)

Mitt tips. Ta det opp før daten eller før regningen kjem. Om det ikkje går an å ta det opp så er det eit varselstegn.

(mann 30 år fra Oslo) fr. 18 mai 2012 12:24 Privat melding

Kan hende jeg er veldig gammeldags på det. men jeg betaler alltid første daten. Hovedsakelig fordi det er jeg som tar initiativet og bestemmer stedet (å legge dette ansvaret over på Daten blir som oftest feil, har kjørt et par bomturer der), date nummer to da man er bedre venner og antageligvis har planlagt hvor man skal sammen, og høyden for Daten til å faktisk komme med forslag og kritikk er lavere siden det er mer tillit tilstede så er jeg komfortabel med å dele.

Skjult ID med pseudonym sta fr. 18 mai 2012 12:54

På første date unngår jeg også de store kostnadene, altså dyre middager osv.
Tilbyr som regel å betale, men hun får lov å betale om hun vil. Er jo ikke noe stress det.

Hvorfor er det egentlig stress å bli spandert på? Er det at dere tror vi får store forventninger om å få noe tilbake? Man gjør det jo for å være hyggelig uten noen andre baktanker liksom, men virker som dere tror vi da forventer masse tilbake ;)

(mann 34 år fra Buskerud) fr. 18 mai 2012 12:55 Privat melding

Jeg synes resturanten burde betale regningen, jeg. Bare æren av å ha oss der burde jo være nok! ;-P

Skjult ID med pseudonym -m- fr. 18 mai 2012 15:28

Setter pris på en mann som spanderer men som heller ikke er redd for at jeg betaler innimellom. Syns det er veldig sjarmerende med menn med gentleman holdninger spes i starten etterhvert blir det mere naturlig å betale annenhver gang feks...men setter fortsatt pris på å bli spandert på ;) Er og der at føler jeg ikke at det er noe kjemi så sier jeg på 1 daten at jeg gjerne kan betale noe som aldri har skjedd gutten har betalt men da har jeg iallefall spurt..men er kjemien der så tenker jeg ikke så mye på det også ser man lett om gutten gjør dette for å vise seg eller om han er sånn naturlig :P

shoot me men sånne menn ER sjarmerende...treat me like a princess ill treat u like a prince ;)

Skjult ID med pseudonym -n- fr. 18 mai 2012 16:29

om en kvinne forventer at jeg betaler kan du bare glemme det. men elsker å spandere på en jenter som ikke forventer det. jeg ser ann situasjonen og jenta. og om en jente forventer at jeg betaler sier det mye om personeligheten hennes. Upptight bortsjemt pleier det å lyse av slike jenter. det er mange røde flagg, og ikke noe for meg. om jeg spanderer noe på en jente elsker jeg å få et smil tilbake. taknemlighet. da er det verdt å spandere. Selv mener jeg å sette en "regel" på hvem som skal betale blir for dumt.

Skjult ID med pseudonym poppy fr. 18 mai 2012 16:33

Jeg betaler alltid for meg selv. Men synes det er sjarmerende om mannen vil spandere middag. Det er no søtt med det som jeg liker. Og gjør han det så betaler jeg ofte for ølene ute etterpå eller noe annet for å kompansere.(hotellrom kanskje ) :D

Skjult ID med pseudonym oo fr. 18 mai 2012 16:39

Jeg liker å bli spandert på. Hvis jeg blir inviterer på restaurant-date antar jeg at han også spanderer. Men jeg tar alltid initiativ til å betale min egen mat, for jeg vet ikke. Jeg tar det med i totalinntrykket om han betaler eller ei. Hvis han prater mye økonomi, dårlig råd og syter om det trekker det selvfølgelig ned. Er han student for å nå et mål i livet er det noe helt annet.. Alt må sees i sammenheng.

Noen ganger tester jeg mannfolket ut - spanderer han? Er han raus? Ikke for å tyne penger men for å se an. Og betaler han villig vekk, så betaler jeg gjerne neste gang.

Men jeg foretrekker førstedate på tur i parken eller kaffe - helt utforpliktende både for lommebok og ellers.

Skjult ID med pseudonym oo fr. 18 mai 2012 16:41

poppy - du tar det vel i natura?

Du spanderer middag og morro og får igjen resten på hotellrommet hehe

Skjult ID med pseudonym oo fr. 18 mai 2012 16:42

poppy - søte - altså se på foregående som uhøytidelig humor - intet annet

Skjult ID med pseudonym poppy fr. 18 mai 2012 19:09

@oo

Hahaha, ja jeg betaler gjerne en middag om jeg får deilig sex etterpå! :)) Ikke no problem! Men da får han jaggu meg gjøre meg fornøyd!

Skjult ID med pseudonym burhøne fr. 18 mai 2012 20:03

hadde jeg først dratt på date, og han ville betale- skulle han gjerne ha fått lov til det. Det skjer ikke ofte. Jeg er ikke typen som blir påspandert på byen, det sier jeg nei takk til- men en edruelig kaffe, kakao el hva det nå er-synes jeg hadde vært veldig koselig og kanskje ett tegn på at han hadde likt meg?:)