Alle innlegg Sukkerforum

Ikke ha barna i profilen

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym mor sø. 20 mai 2012 09:58

Jeg blir nesten kvalm når jeg ser profiler med bilder av barn....hvorfor gjør noen det? Til og med tante og onkelbarn? Jeg tenker da automatisk at den som legger ut slike bilder har litt dårlig dømmekraft på hva som er rett og galt.

Skjult ID sø. 20 mai 2012 10:05

Enig.
Barn har ingenting på en sånn side å gjøre, samme hvor glad man er i dem.

Skjult ID med pseudonym *KIKKI* sø. 20 mai 2012 10:07

Jeg må si meg enig. Det holder at det står at man er pappa/mamma, man trenger å vise de fram.
Og for de som er onkel/ tante eller har barn i familien, har dere forhørt dere med foreldre om å bruke bildet på Sukker?

Skjult ID med pseudonym *KIKKI* sø. 20 mai 2012 10:08

Man IKKE å vise de fram skulle stått.

Skjult ID med pseudonym tuppa sø. 20 mai 2012 10:13

Ser ingen problemer med det!!!

Jeg personlig synes det er søtt og smelt når menn er såppas at de viser de er stolte av barnet sitt :-)))

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 10:38

Og DER satte vel egentlig tuppa fingeren på problemet; Det er et bra "sjekketriks"...
Vel, det er for det første ikke LOV rent juridisk (uansett om barna eller den andre forelderen synes det er greit) og på et etiske/moralske plan bikker det litt over i det å "bruke barn for egen vinning" (jfr. "sjekketriks").
Holder det ikke å understreke rent skriftlig at man er glad i barna sine/barn generelt?

Skjult ID med pseudonym GhostPanda sø. 20 mai 2012 10:40

Tenk om det finnes pedofile som ser etter partner med barn :-O burde ikke legge ut bilde av barn

Skjult ID med pseudonym iPodagra sø. 20 mai 2012 10:52

Jeg har også store problemer med de som "lufter" barna i sine albumbilder. Blir veldig feil for meg. Man treffer vel uansett barna etterhvert hvis det blir noe av..?

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 10:56

Nei, Lissi, men nå gjør da mange IKKE det, da... Har sett ørten (jente-)profiler her inne hvor dette ikke er tilfelle.

Skjult ID med pseudonym sirene sø. 20 mai 2012 10:56

Blir overhodet ikke sjarmert av menn som legger ut bilder av barna sine her, om de nå har sladdet ansiktet eller ei. Enhver kan faktisk kopiere albumbildene dine over på sin datamaskin....greit da å tenke over hvilke bilder man legger ut her, det som havner på nettet "lever evig" :(

(mann 44 år fra Oslo) sø. 20 mai 2012 10:59 Privat melding

Jeg har visst et slik bilde, uten at det var veldig gjennomtenkt egentlig. Får kanskje vurdere å fjerne det da

(mann 46 år fra Akershus) sø. 20 mai 2012 11:36 Privat melding

Rent juridisk så er det vel lov å benytte bilder av andre, når du har fått disses tillatelse Nref? Men forøvrig så er jeg enig med deg i at etisk så bør ikke bilder av barn brukes slik.

Jeg skjønner at foreldrene er stolte av barna sine, og gjerne vil vise de frem. Nå er kanskje ikke Sukker det verste stedet hvor slikt skjer.. Men man ser f.eks på FB en ukritisk publisering av bilder som nok mange barn gjerne ville sett upublisert på ett senere tidspunkt.

Som andre sier. Det holder at man forteller om barna, og viser at man tar ansvar for de. Hvordan de ser ut er for meg revnende likegyldig inntil det blir aktuelt å møte de.

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 11:59

Nei, faktisk ikke, Eikers1, for selv om man juridisk har ansvaret for barna inntil fylte 18 har disse også et eget rettsvern som går utenpå dette. Dette gjør jo at myndighetene ved politi/rettsvesen kan gripe inn når barn blir mishandlet, misbrukt eller utsatt for omsorgssvikt av foreldre, noe neppe mange er uenig i om at bør være rett og riktig samt en selvfølge i en rettstat.
Og personvernet for barn under 18 går OGSÅ inn under dette ovnnevnte, leste et innlegg i Aftenposten (tror jeg det var) av tidligere direktør i Datatilsynet Georg Apenes for ett par år siden (da bilder av barn lagt ut på foreldrenes Facebook-sider var gjenstand for en viss debatt i offentligheten), og han påpekte der nettopp dette med at loven om personvern også gjelder barn under 18 år, med eller uten samtykke fra dem (da disse ikke er myndige, er en eventuell "tillatelse" fra barn ikke å regne som juridisk gyldig uansett).
Men uavhengig av "loven", er det jo uansett noe moralsk/etisk betenkelig å publisere bilder av sine/andres mindreårige barn på internett, synes nå jeg da...

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 20 mai 2012 12:04 Privat melding

Dere, bilder av barn har ingenting på en nettdatingside å gjøre. Jeg forstår godt at man er stolte av barna sine og at dere vil vise at de er en viktig del av livet. Nettdatingsider er offentlig og du aner ingenting om hvem som sitter og ser på bildene av dine barn. Det er gjort med et par klikk å kopiere bildet, manipulere det og vips er det en del av bildebanken til pedofile eller andre uhumskheter. Det er ikke mulig å slette slike kopier. Hvorfor skal man utsette sine barn for denne risikoen? Dette er et stort problem på verdensbasis, vi må ikke være så naive og tro at det er bare vanlige folk på sjekkern som er her inne og titter.

Det var gjerne worst case scenario, men et annet som kan bli direkte ubehagelig for barnet, er jo om det blir gjenkjent på gata, det er jo barnet til den eller den vil noen kanskje si og han eller hun kan risikere å mobbet, eller stalket av en nabo, verden er til tider veldig liten.

Som foreldre er vår første jobb å beskytte barna våre, og å la være å ha bilder av barna våre på åpne nettsider er et enkelt grep. Då får dere heller vise bilder med barn når dere vet hvem det er som ser de.

Skjult ID med pseudonym Aqueena sø. 20 mai 2012 12:11

Apropos å legge ut bilder av barn på Facebook, så gjør jeg aldri det, heller ikke av nevøer og nieser, men på Facebook kan man begrense innsyn slik at det er kun venner som ser bilder, så der er jeg ikke fullt så striks, går utifra at de jeg har som venner er oppegående personer som er bevisste på hvem de velger ut hvem som er venner, så er det da opp til hver enkelt å bedømme om alle de som er venner ER venner :-)

Uansett, alle bilder man legger ut blir Facebooks eiendom, kan være greit å ha i mente :-)

Skjult ID med pseudonym Nille sø. 20 mai 2012 12:17

Jøss...har ikke sukker klart å kaste ut han IQ fyren enda????????

Skjult ID med pseudonym tuppa sø. 20 mai 2012 12:32

Ha, ha, ha, så bra sagt!

Uansett så må man respekter alle sine valg.
Når det gjelder barn/ungdom, så er det tusen meninger om hva man kan og ikke kan også når det gjelder b.l.a få lov til og ikke få lov!!!
Jeg stoler på mine barn og gitt den god innstrukser både på nett og ute, så ikke noe problem for meg.
Man har aldri grantier i livet uansett:-D

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 12:36

INGEN som har giddet å rapportere selveste sjefs-lemenet til support enda (eller kanskje de har avspasering der for tida)? Han har jo fått holde på hele helga snart... Er det ikke flere som begynner å bli lei av å bli kalt ting som "anti-liberale psykosehuer" (jfr. "ankelbitere"; Finner ofte opp "semi-akademiske" ord og uttrykk HELT på egen hånd) og "mentalt tilbakestående" (nå også med Caps Lock... Aner man en viss frustrasjon)?

Skjult ID med pseudonym Aqueena sø. 20 mai 2012 12:38

@Nref....hvem snakker du om? ...ser ingen jeg ;-)

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 20 mai 2012 12:38

@IQ200

Hahahaha, vel du skriver jo også på forum. Så da er vel du også en del av de nervøse, anti-liberale psykosehuene! Just saying

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 12:40

Tuppa; Så det at det sorterer under straffeloven, er også helt greit, da man ikke har noen "garantier i livet"?
"Respektere andres valg" er nå én ting, men når det innbefatter rene lovbrudd (ja, det er sikkert "tusen meninger" om saken, men ikke ifølge Datatilsynet/Påtalemyndighet) synes vel undertegnede at den respekten ikke er helt fortjent...

Skjult ID med pseudonym Snehvit sø. 20 mai 2012 12:43

Nref... Skriver under på den ;)

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 20 mai 2012 12:46 Privat melding

Stoler du på barna dine, driter du deg ut, les og lær, dette gjelder på alle plan og før du går i selvforsvar her, tenk deg om:
http://touch.f-b.no/nyheter/stoler-du-pa-ungene-dine-sa-driter-du-deg-ut-1. 7225839

Skjult ID med pseudonym Aqueena sø. 20 mai 2012 12:49

Man kan mene mye om mangt, her har dere litt fakta:
https://www.politi.no/kripos/overgrep_pa_internett/

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 12:52

Så du innrømmer altså med ovenstående argumentasjonsrekke ("sirkelargumentasjon" kalles det vel, men det vet du vel, ekspert som du jo er...) at f.eks. poppy her ovenfor har HELT rett, IQ200 (tenk litt på DEN, hvis du får det til)? Artigkar... ;)

Skjult ID med pseudonym IQ200 sø. 20 mai 2012 12:54

Beklager at jeg har oppført meg så dumt.

Beklager at jeg har kalt så mange her inne for dumme.

Det burde jeg ikke ha gjort. Alle mennesker er like mye verd.

Kan vi ikke heller bare være venner alle sammen??

Så setter vi en strek over alt.

Jeg skal oppføre meg bra heretter, og jeg lover at jeg ikke skal si at kvinner er dummere enn menn mer.

Jeg innser at jeg tok feil der...beklager igjen.....

Skjult ID med pseudonym Smarty sø. 20 mai 2012 12:55

Takk <3 love u too!!

Skjult ID med pseudonym nonsense sø. 20 mai 2012 12:57

Jeg har hatt bilder med barn på profilen min. Men i disse tilfellene har barna vært så langt unna, eller hatt ryggen til kamera, at bildene bare kan beskrives som situasjonsbilder uten at noen kan identifiseres. Uproblematisk.

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 12:59

"Jau, søkke..." (jfr. IQ200's siste innlegg), som det sies her nord for folkeskikken... ;)

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 20 mai 2012 13:04 Privat melding

Det blir din vurdering, ditt ansvar og du gjør det du mener er rett @Nonsense..., men man har da bilder man kan legge ut uten barna? Jeg ser bare ikke poenget med å ha bilder i profilen som viser de uansett...

Men jeg har sagt mitt i denne saken, fint om dere leser det jeg har linket til i alle fall.

Barn fortjener å beskyttes!

Skjult ID med pseudonym (ikke iq) sø. 20 mai 2012 13:07

Nref....ja du kunne jo tro det var sånn det var liksom.. ho ho...

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 20 mai 2012 13:17

@Nref

Tror ikke det var IQ200, den skrivestilen minnet mer om tj ;))

Skjult ID med pseudonym No sø. 20 mai 2012 13:19

Riktig poppy, men feil ;)

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 13:26

Vet du hva, poppy, I don't care (bare det blir stille fra den kanten)... :) Må i samme slengen få komplimentere ny-profilbildet ditt, du ser jo ut som den uskyldigste budeie..! ;-)

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 20 mai 2012 13:32

@Nref

Hehehe, ja det ble stille ser det ut for! :D Men budeie, og uskyldig...vel skinnet bedrar !:)) Men tusen takk for komplimentetn Nref:)

Skjult ID med pseudonym lovelace sø. 20 mai 2012 13:34

Det er ikke etisk riktig å legge ut bilder av barn i et medium på nett ....De har ikke valgt dette selv ,å bli profilert åpent ut . Dette betyr at foreldre tar seg den retten uten samtykke ,og kan ikke vite hva noen litt skrudde personer kan finne på å bruke de bildene til ....!

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 13:42

Det var vel nettopp effekten av at "skinnet bedrar" (noe kraftig!) som var det beste med hele bildevalget, poppy! Haha! :-)

(mann 33 år fra Akershus) sø. 20 mai 2012 13:43 Privat melding

Jeg bryr meg fint lite. Men jeg har jo skjønt at andre bryr seg noe veldig.. Det er vel oppskriften på en brannfakkel?

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 20 mai 2012 13:44

@Nref

HAHA, YES! :D

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 13:52

Vel, Koraboros, som både undertegnede (som forøvrig ikke har barn og dermed ikke er "emosjonelt involvert" her) og andre har vært inne på, så er det vel knappest å regne som en brannfakkel, da det ikke er LOV og dermed (enkelt og greit) straffbart. Ferdig snakka (TRODDE jeg i hvert fall i min naivitet da dette akk så banale faktum ble påpekt første(!) gang...)! :)

Skjult ID med pseudonym Danty sø. 20 mai 2012 13:58

IQ200 er en fargeklatt :) La nå fyren få uttrykke seg fritt, som alle andre. Vi trenger noen som kan skape litt temperatur her. Har i grunnen svanet det litt

(mann 33 år fra Akershus) sø. 20 mai 2012 14:00 Privat melding

Selv om det er ulovlig fortsetter folk å gjøre det. Og andre fortsetter å hisse seg opp over det faktum :)

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 14:02

Akkurat som hjemmebrenning, altså... :)

Skjult ID med pseudonym -Bene- sø. 20 mai 2012 14:08

Ser egentlig heller ikke problemet når man her vil vise seg fra sine beste sider. Manges beste sider er gjerne familien de har :P Så lenge moren til barna ikke er med, er det revnende likegyldig for min del. Heller se på et morsomt bilde med far og barn på stranda enn et tilfeldig bilde av en stein som sikkert betyr masse kult fra et eller annet eksotisk land.

Skjult ID sø. 20 mai 2012 14:08

[fra innboksen min]

Hadde du giddet å be Nref om å gi oss lovreferansen til hvor det forbys å legge ut bilder av unga sine på nett? Jeg kjenner nemlig loven meget godt og kan ikke forestille meg hvilken paragraf som skal kan benyttes for å begrense publisering av slike bilder. Jeg vet dessuten positivt at det ikke finnes noen domfellelse i en slik sak og dermed har vi heller ikke noen praksis å gå etter. Det er bemerkelsesverdig at Nref kan være så sikker i sin sak siden vår forvaltning av loven bygger på praksis.

Jeg forstår naturligvis innerst inne at Nref er en pratmaker og har absolutt ingen juridiske meritter. Det er derfor lurt å stille han til veggs slik at han ikke får anledning til å bedra andre.

Han trenger å vise til lov som begrenser slik bildebruk.
Han trenger å vise til en domfellelse som bekrefter loven.

Klarer han ikke dette er han i beste fall en pratmaker, i verste fall en løgner.

Skjult ID med pseudonym -Bene- sø. 20 mai 2012 14:25

http://www.ung.no/nettvett/1956_Regler_for_bruk_av_bilder_p%C3%A5_internett.html

"Hvis bildet er av personer under 15 år så må du også ha tillatelse fra foresatte"..I dette tilfelle er det jo foresatte som legger det ut, men at de kanskje bør ha tillatelse fra part to i beskrivelsen foresatte?

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 14:28

Siden Skjult ID må publisere for "alles kjære" innebærer det vel at vedkommende er utestengt fra forumet nå...
Vel, han kan vel sjekke Lovdata sjæl (trodde nett-troll var eksperter på å finne linker til alt mellom himmel og jord)? Trodde uansett ikke at "tullebukken, lammet mitt" mente at idealsamfunnet hans skulle HA lovverk og rettsvesen, forøvrig? Selvmotsigelse og sirkelargumentasjon nok en gang..! Hoho! :) Og (sitat) "forstår innerst inne at Nref er en pratmaker og har absolutt ingen juridiske meritter"? I så fall er det fra sine egne man skal ha det... :)

Skjult ID med pseudonym Lov sø. 20 mai 2012 14:32

Lov eller ikke lov..
ER det ikke lov å bruke litt sundt bondevett? Å legge ut bilder av andre menensker uten å spør, er uansett umoralsk.

Om noen unger leker i bakgrunnen på et bilde, ser jeg ikke faren med det. Men hvis naboens unger forteller mine unger:
jeg så deg sammen med mora di, da pappa viste seg sukkeprofilen sin..eh...ja da er det plutselig ikke festlig lengre. En god regel er å legge ut bilder av deg selv. Så kan andre legge ut bilder av seg selv.....

Skjult ID med pseudonym The One sø. 20 mai 2012 14:44

Sånn rent etisk så skjønner jeg jo at man bør spørre og avklare om det er greit å ha andre med i albumet sitt, men ellers syntes jeg nok mange overdramatiserer "faren" ved å ha bilde av barn på nett.

Når det er sagt så har jeg ikke engang bilde av meg selv så jeg burde vel egentlig holde kjeft ;-)

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 14:46

Ang. "tillatelse fra foresatt", Bene; Joda, MEN folk har faktisk blitt kontaktet av/fått advarsler fra politiet (i noen tilfeller Barnevernet, faktisk) og i enkelte tilfeller blitt rapportert og/eller anmeldt av andre (f.eks. organisasjonen Barnevakten eller Barneombudet) for å ha lagt ut "avslørende" (mht hvem/hvor/hva) bilder av eller opplysninger om sine EGNE (og for den del også andres) barn på nett... Datatilsynet foretar da også løpende stikkprøver både på Facebook og andre nettsamfunn på generell basis.

Skjult ID med pseudonym Danty sø. 20 mai 2012 15:11

Ser poenger, men dog mye overdramatisering her.. Som nevnt -og sikkert registrert av enkelte, har jeg selv lagt ut et bilde der mine to døtre er med.
Bildet er ganske triviellt og av en slik karakter at ingen ville gjenkjent disse på gata. Videre er en venninne av meg med på et annet bilde.
Basert på min egen skjønnsmessige dømmekraft, har jeg lagt ut disse bildene, noe jeg har bestemt meg å stå inne for.
Men dere må for all del bare forstette diskusjonen rundt etikk og moral i forbindelse med dette temaet :)

Skjult ID med pseudonym Aqueena sø. 20 mai 2012 15:39

Vel, jeg klarer ikke å la være å si mer.... jeg uttaler meg ikke om etikk eller moral, mitt poeng er at man tenker seg om og vurderer konsekvensene av å legge ut bilder av barna sine på åpne nettsider og om det virkelig er så viktig å ha bilder av barna sine på en nettdating side.

Hvordan en mann (eller kvinne for den del) behandler barna sine i hverdagen forteller meg mer om hvorvidt han er en god far eller ei, og hvilken karakter vedkommende har, ikke hvor mange bilder han har med seg og barna på en nettside...for min del trekker det ned, men alle står fritt til å gjøre som de vil. Men veldig ofte har ikke barn en stemme i slike sammenhenger, ei heller har de kunnskap nok til å vite hva som er rett eller galt, og her har vi som voksne et ansvar å gå foran som gode eksempler. Hvis ikke vi som voksne klarer å sette grenser og ta ansvar, hvem skal da gjøre det?

Skjult ID med pseudonym i sø. 20 mai 2012 15:50

Kommer jo helt ann på hvilken setting bildene er tatt i.

er det bilde av et barn i kulissene/bakgrunn så ser ikke jeg det store problemet.

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 15:51

Godt oppsummert, Aqueena (og fra en bra "vinkel")! :-) Ble litt lei av å gjenta meg selv uansett ("er det ikke lov, ja, da ER det ikke lov"), så..

Skjult ID med pseudonym Aqueena sø. 20 mai 2012 15:56

Takk skal du ha @Nref :-)

Det er mannens egne egenskaper og kvaliteter som skal tiltrekke meg i første omgang, så enkelt, og da trenger jeg ikke se bilder av barna, om det klaffer vil de komme inn i bildet uansett og på en bedre måte, i mine øyne :-)

(mann 44 år fra Oslo) sø. 20 mai 2012 16:00 Privat melding

Mener fortsatt at mitt bilde ikke vil føre til noen som helst konsekvenser for noen. Derav min skjønnsmessige vurdering. Formålet er ei heller å forsøke å vise noen at jeg er en god far eller ei.
Dette var et fulstendig irrelevant tema i mitt hode når jeg la det ut. Faktisk tenkte jeg ikke lenger enn at det var et "hyggelig bilde" i en litt kul setting, på samme vis som når en legger ut bilder av seg selv på f.eks. fest, ut på tur eller andre settinger.

Er i grunnen mer bekymret for barns generelle omgang med nettet, og er i så måte opptatt av å lære dem såkalt nettvett og kritisk tenkning - å utvise sunn skepsis. Begge døtrene mine har f.eks. egne blogger med masse bilder og selvkomponert tekst, til full offentlig beskuelse.
Sammenlignet med foreldres ansvar ifht at barn drukner i informasjon via nett, samt deres egen omgang med å publisere seg selv i ulike nettfora, blir denne tråden for en liten bagatell å regne.

Når min eldste datter gikk i 2.klasse ov var knappe 7 år, så fortalte hun, men morsk mine, om at hun og en klassevenninne hadde vært på nettet og klikket seg inn på lek.no
"fysj" sa hun.. "Der var noen der som hadde tatt tissen i munnen" .. "sikkert noen pøbelgutter" konkluderte hun selv med.. :) Dette er nok heller en realitet som en, som foreldre bør ha litt fokus på. Stoppe det går imidlertid ikke..

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 20 mai 2012 16:18 Privat melding

Viktig poeng du tar frem der Danty og det blir ikke mindre overload og tilgjengelighet av informasjon i forskjellige typer media fremover, og det viktigste vi lærer barna våre er kritisk sans, stille spørsmål ved ting og gi de gode verdier, og at vi som sagt går foran som gode eksempler, så godt vi kan :-)

Forøvrig liten tvil om at du er en god far Danty, ( men det vet jeg også fordi jeg kjenner deg som person), og at du lærer jentene dine å være føre var og en annen ting du viser er også at de føler seg trygge nok til å kunne dele opplevelsene sine og det betyr mye, og mye krøll unngås ved at foreldre lytter og følger med på hva som skjer i livene til disse små som plutselig blir store :-)

Skjult ID med pseudonym tuppa sø. 20 mai 2012 16:44

Hallo. Forandret plutselig standpunkt @aqueena?

La alle foreldre foreta sine egne valg for sine barn uten å bli dømt av andre, spesielt av de som ikke har peiling på barneoppdragelse eller grenser/ikke grenser ! (mener de som da ikke har barn spesielt)

Skjult ID med pseudonym greenman43 sø. 20 mai 2012 16:47

Dette temaet har jeg diskutert med flere "sukkerdamer", som har barna med på bilder i fotoalbumet.
Antallet blant mine 50 beste matcher, med bilder av barn i albumet er høyt.
Argumentet deres er de ønsker å vise for interesserte beilere at det VIRKELIG finnes barn i deres liv, og at disse må priorteres, selvom de skulle ønske et nytt forhold.
Mange har opplevd å treffe/date menn som etter en tid ikke greier å forholde seg til at det finnes barn som må ha omsorg/oppfølging, på tross at profilen klart tekstmessig ikke er til å mistolke.

For å sitere ei av de velartikulerte damene jeg har diskuteret dette med; " de fleste menn må ha visualisert hele pakka som tilbys. Som regel er det kun en ting de greier å se for seg!!!!"

Skjult ID med pseudonym Nref sø. 20 mai 2012 17:11

Tuppa; Så rent hypotetisk sett kan foreldrene til og med oppdra barna sine (eller "sette grenser", som du skriver) med vold, slag og spark uten de skal bli "dømt av andre" for det, fordi dette i så fall er "deres egne valg"? Og vi som ikke har barn bør i HVERT fall ikke finne på å påpeke dette, fordi vi rett og slett (som det står) "ikke har peiling" (vel, har nå såpass med "peiling" at jeg vet at det (heller!) ikke er lov...)? For det ER faktisk akkurat DET du sier, og ikke vill overtolkning fra undertegnedes side, hvilket gjør det til nokså skremmende lesning (før du bestemmer deg for å kverulere på dette)...

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 20 mai 2012 17:18 Privat melding

Milde måne @tuppa, hvordan kom du frem til den slutningen? Jeg står fremdeles på at jeg synes at bilder av barn ikke har noen ting å gjøre på en åpen nettdatingside. Jeg er ikke her for å dømme noen som helst eller holde moralpreken, men ber folk om å tenke på hvilken konsekvens det kan ha å ha bilder av barna sine her og ser heller ikke poenget med å ha bilder av barna sine hverken på profilbilde eller i albumet.

Hva folk gjør etter at de har tenkt seg om er ikke min sak, og det er også forskjell på hvor godt identifiserbare bildene er. Alt jeg prøver å si, er at hensyn til barnet kommer først og at vi som voksne bør ta ansvar og følge med på hva som skjer i våre barns liv. Har jeg tråkket deg på tærne på et eller annet vis beklager jeg det @tuppa.

@greenman, det var jo ganske utrolig dårlig bilde av menn den dama der hadde!!!

Skjult ID med pseudonym MissN sø. 20 mai 2012 17:52

Er vel DU som er på sjekkern å ikke ungene dine eller??

Men bruk huet når man er på nettet. Det kan komme tilbake på deg hardere enn du hadde trodd.

Skjult ID med pseudonym i sø. 20 mai 2012 18:03

I profilen skal du ha bilder av deg selv og ikke andre:) dette gjelder også hester og dyr. som er like dumt og fjåsete.

Skjult ID med pseudonym Danty sø. 20 mai 2012 18:05

*smiler pent og går videre*

Skjult ID med pseudonym Aqueena sø. 20 mai 2012 18:18

Ja, ja, I rest my case :-) Ha en fin søndagsettermiddag folkens :-)

Skjult ID med pseudonym singelvest sø. 20 mai 2012 19:12

@mor

Når ble du bildepolitiet på sukker?? om man legger ut bilder av barna eller ikke er no vel for pokker opp til foreldrene å avgjøre.. som så mye annet når det gjelder barna. har du gitt barna dine en tlf i det siste? følger du med på hva barna dine gjør med den f.eks? sjekker du opp hvem som kontakter dem når de sitter på internett? jeg mener dette er mye mer farlig for barna en at man legger ut et bilde av poden roende i en kano!!

Skjult ID med pseudonym X sø. 20 mai 2012 19:18

tj- VET, det var meg!

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 20 mai 2012 19:19

@tj

Sa ikke det var deg da. Sa bare at det minnet mer om din skrivestil! ;)

Skjult ID med pseudonym mor sø. 20 mai 2012 19:40

@singelvest

Jeg synes det er en uting. Derfor lufter jeg min mening om det her. Ellers har jeg ikke gitt telefon til min ni-åring nei. Er veldig nøye på hva han driver med på nettet generelt.

Skjult ID med pseudonym ves sø. 20 mai 2012 21:38

Enig at masse bilder av barna har ikke noe å gjøre på profilen,men om det dukker opp et naturlig bilde av barna på et ferie bilde,så er ikke det verdens undergang:)
Men å ha bilder av landskap og dyr er etter min mening helt idiotisk.

Skjult ID med pseudonym staedtler ma. 21 mai 2012 11:11

Noe jeg egentlig synes er verre er de som har bilder av fattige gatebarn som de traff på forrige reise. Tviler på at barna eller foreldrene har blitt spurt om samtykke før de legges ut på Sukker eller Facebook. Skjønner ikke helt vitsen med å legge ut den type bilder heller. Er det fordi man føler at man ser så smashing ut på akkurat DET bildet, eller er det for å vise hvor snill og barmhjertig man er?

Skjult ID med pseudonym Danty ma. 21 mai 2012 12:36

Bra at folk mener mye - iallefall :)