Alle innlegg Sukkerforum

Øyekontakt viktig!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym dateguri lø. 26 mai 2012 21:01

Jeg var på sukkerdate i går for første gang på lenge.... Oppdaget noe interessant.

Mannen overfor meg så veldig lite på meg, altså vi hadde bare øyekontakt i det han begynte å si noe, deretter så han ut i lufta eller til siden. Jeg tenkte at dette er hyggelig, men interessert er han ikke. Men etter noen timer, ville han gå videre til et annet sted. Sikkert av høflighet, tenkte jeg. Men så sa han liksom at han ville bli kjent og lurte på om jeg ville være med ham hjem... Så rart. For det var liksom ikke antyding til gnist i blikket, dvs. den lille blikkontakten vi hadde. Er det bare sjenanse? Noen som kjenner seg igjen?

Skjult ID med pseudonym poppy lø. 26 mai 2012 21:03

Hahaha, jeg er akkurat sånn. Det er fordi jeg er sjenert ;)) Det går seg til etterhvert.

Skjult ID med pseudonym jegern lø. 26 mai 2012 21:06

Har lært meg til å ikke være sånn, men kjenner godt igjen fenomenet ja. Går nok bedre etterhvert.

Skjult ID med pseudonym dateguri lø. 26 mai 2012 21:09

Hvordan lærte du deg det, jegern? Jeg lurer på om jeg også er sånn, nemlig. Og i så fall er det ikke så rart at signaler ikke plukkes opp. Tvinge seg til å stirre litt?

Skjult ID med pseudonym HUMVEE lø. 26 mai 2012 21:20

Som @ poppy seier, sjenanse

Det her er akkurat som som eg ville ha vært, er sjenert, vil på ingen måter vekke noko oppsikt.
Men for å sei det på ein annan måte, er personen sjenert og han møtt ditt blikk ei lita stunde er han VERKELEG INTERESSERT I DEG !!!!

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 26 mai 2012 21:31

Det er forskjell på "stirring" og vanlig øyekontakt, da... Det førstnevnte er direkte skremmende, uansett situasjon (har selv opplevd det ved flere typer anledninger enn ved "bare" dating el lign) og mener å huske en Seinfeld-episode om akkurat det, ja... Men alt med måte, mener da selv (og man kan ta feil!) at jeg ikke er så verst på å fiksere blikket der det skal (OVENFOR skulderpartiet i date-sammenhenger..!), dog er det jo en del settinger hvor god gammeldags "sjenerthet" spiller inn (nok en gang, kan skje i mange typer situasjoner, det!).

Skjult ID med pseudonym jegern lø. 26 mai 2012 21:38

@dateguri, ja.. Man må bare se folk i øynene, selv om det er ubehagelig. Man venner seg til det. =) Ikke så mye at det blir stirring, men tenk på det når du prater med folk.

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 26 mai 2012 21:55

Ubehagelig å se folk i øynene?
Jeg skjønner ikke dette med å ikke møte blikk, jeg. Og jeg opplever mennesker som flakker med blikket, som det er vanskelig å få øyekontakt med, som ser vekk, opp, ned og overalt andre steder...som om de forsøker å skjule noe. Jeg "tolker" det som frykt.
Det sies at øynene er sjelens speil. Og jeg tror virkelig det er noe i det...

*Just my 50 cents...*

Skjult ID med pseudonym cilia lø. 26 mai 2012 21:57

Jeg er ikke alltid så flink med øyekontakt, men har blitt gjort oppmerksom på det og prøver å skjerpe meg. Skyldes sjenanse hos meg også. Men litt spesiell kombinasjon av sjenanse og "vil du bli med hjem" på første date, eller er jeg urutinert?

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 26 mai 2012 22:02

Er det DU som vil ha daten med hjem, da, cilla (jfr. Tingeling; "som om de forsøker å skjule noe")..? :)

Skjult ID med pseudonym jegern lø. 26 mai 2012 22:04

@Tingeling, det er jo fint for deg - tyder på at du ikke lider av nevneverdig sjenerthet. :)

Ja, sjenerte (som flakker med blikket) blir oppfattet som mye rart. Alt det du sa, samt arroganse, etc. Selv om det bare kommer av at man er.. sjenert.

Skjult ID med pseudonym sta lø. 26 mai 2012 22:14

Er blitt veldig mye bedre på det selv. Ikke noe som er mer turnon enn at hun også møter blikket ;)

Treningssak ja, øvelse gjør mester.

Synes også det er vanskelig å se interesse om man ikke får øyekontakt i det hele tatt.

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 26 mai 2012 22:19

Sjenanse handler jo stort sett om graden av trygghet i egenpresentasjon. Situasjonsbetinget selvfølgelig, og da spiller vel (sterk antagelse basert på hva jeg har erfart mange sier) behovet for å "bli likt" en stor rolle.
Og det er jo ikke noe feil med det...dersom det funker å gjøre det på denne måten. Men det kan være mye god trening i å skape øyekontakt på ulike arenaer (med fremmede mennesker) hvor man "normalt" ville unngått den.
:-)

*Ja, det har du rett i, @jegern. :-)*

Skjult ID med pseudonym akvatint lø. 26 mai 2012 22:27

Øyekontakt synes jeg er veldig viktig men det betyr ikke manglende åpenhet for evt sjenanse. Og jeg kan også selv være sjenert, men på en date i vinter skjedde noe spesielt. Da vi senere skrev til hverandre sa hun:
"...det var mer lyset i øynene dine når du snakket om ånd som skremte meg."

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 26 mai 2012 22:35

"...det var mer lyset i øynene dine når du snakket om ånd som skremte meg."
Etter å ha lest den setningen ett par-tre ganger (NØYE) må jeg bare driste meg til å spørre; Hvilken "type" date gikk dette innunder, akvatint, og hva i ALL verden GJORDE dere sånn egentlig..?

(mann 43 år fra Oslo) lø. 26 mai 2012 22:47 Privat melding

Angående øyekontakt så var jeg på intervju en gang hos et firma uten at vedkommende som intervjuet ikke så på meg en eneste gang, sånt noe er en smule bekymringsverdig.

Skjult ID med pseudonym cilia lø. 26 mai 2012 23:42

@ Nref: Jeg har (så langt) ikke vært på noen førstedate hvor noen av oss har brakt Bli med hjem-temaet på bane :) Men jeg kan altså være sjenert, og ville nok sjelden spurt rett ut SÅ tidlig. Mulig trådstarters date heller flakket med blikket fordi han hadde sleske hensikter :)

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 26 mai 2012 23:57

Okei, cilla, trodde dette var DINE hensikter når du var på date sånn generelt, jeg (...faen!), nemlig... ;-)

(mann 38 år fra Oslo) sø. 27 mai 2012 00:00 Privat melding

Ja, jeg har vært der mange ganger, så prøver ikke å møte noen første gang et sted der man MÅ sitte ovenfor hverandre, bedre å gjøre noe der man slipper det, da blir det mer avslappet.

Men at han ba deg bli med han hjem med en gang etter det kan jo bety at han ville bli kjent med deg på litt andre "premisser" :P

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 28 mai 2012 11:22 Privat melding

Ja, han kan jo ikke være SÅ sjenert i og med at han tørte be deg med hjem. Noe jeg håper du ikke gjorde forøvrig.. :)

Skjult ID med pseudonym Gilia73 ma. 28 mai 2012 11:36

For meg er øyenkontakt veldig viktig.. Det er gjennom blikket jeg først oppfatter hvem den andre er. Men trenger ikke "stirre", eller bli "stirret" på :) Nok at øynene møtes et lite øyeblikk:))
Det kan være mange grunner til at mange ikke møter blikk, .. Det kan være sjenanse, usikkerhet, unnvikelse,forelskelse som man ikke vet om er gjengjeldt, .. og i mange kulturer kan det være et tegn på respekt for den andre.
Derfor kan det bli farlig å konkludere på bakgrunn av blikkontakt alene, om personen er intressert.. Mitt motto er .. ER du i tvil så spør :))

Skjult ID med pseudonym tuppa ma. 28 mai 2012 11:44

Jeg er vel så direkte at man kan vel bli skremt, men jeg er ikke sjenert og liker se i øynene.
Hvis den jeg date ikke klarer se meg i øynene så vanskelig for meg.
Liker direkte menn også, som er selvsikre, men ikke over evne selvfølgelig.
Men lurer fremdeles på hvor de er da...?

Skjult ID med pseudonym Porfirij ma. 28 mai 2012 11:57

Eg hadde ein date for ei stund sidan, der ho ganske konsekvent unngjekk å kikke meg i auga/ansiktet, og eg hadde vanskelig for å få blikkontakt med henne middagen igjennom.

Det er ganske morosamt å sjå kor ulike folk er på det punktet med augekontakt. Eg likar å kikke folk i auga, men ikkje sånn at det vert påtrengande. Og om eg ikkje oppnår augekontakt med folk så føler at eg noko manglar i kommunikasjonen..

@Tuppa
Her. :-)

(kvinne 52 år fra Sør-Trøndelag) ma. 28 mai 2012 12:01 Privat melding

@Porfirij
Hvor????

(mann 35 år fra Hordaland) ma. 28 mai 2012 12:04 Privat melding

Hehe.

Her. ;-)

Skjult ID med pseudonym xx ma. 28 mai 2012 18:38

Kvinnene skulle hatt øyeeplene på bystene. Da kunne vi menn tittet der det har en hensikt å titti.

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 28 mai 2012 18:41

Ja, da måtte de jo ha gått toppløse stort sett hele tida for å kunne orientere seg ordentlig også... Og mammografi og synstest i samme slengen, godt sparetips for helseforetakene rundt i landet! :-)

Skjult ID ma. 28 mai 2012 18:42

Hva betyr titti

Skjult ID med pseudonym Gilia73 ma. 28 mai 2012 18:48

Da hadde det blitt gjort veldig lite arbeid i dette landet... En liten kløft får jo menn til å stoppe opp å bli gaga ... Ser for meg toppløse damer på hvert hjørne , og menn som kikker dem i øynene ... Hehe morsomt bilde faktisk ..

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 28 mai 2012 19:01

Nå har ikke jeg datet på leeeeeeeeenge, men jeg er nok sånn jeg også.
Det er to grunner til det. Første grunnen er at jeg er sjenert. Andre grunnen er fordi jeg desperat prøver å IKKE se på puppene til dama. :P

Skjult ID med pseudonym dateguri ma. 28 mai 2012 22:11

Han var veldig gentleman-aktig hele veien. Og til dere som lurer: Neida. Jeg ble ikke med ham hjem.... Følte jo ikke at det var NOE i lufta, dessuten. Så å skulle sitte i en sofa og begynne å klå hadde blitt helt feil. (ikke at jeg normalt er med noen hjem i starten altså, men nå var det fullstendig uaktuelt. Men aller mest overraskende!)