Alle innlegg Sukkerforum

Skal det være så vanskelig å være hyggelig?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Jovial ma. 28 mai 2012 19:04

Man skal jo selvfølgelig ikke dulte borti folk når man er på åpne steder, som på torget, butikken, bar osv. Men av og til så skjer jo det.
Her om dagen så var jeg på matbutikken, jeg var litt desorientert og dultet borti en ganske pen jente, jeg var raskt ute med å si: " Unnskyld! Beklager så mye!

Hun svarer da tilbake i en litt sånn vemmelig tone: " I like måde", hun referer da til mitt utseende. Er det mulig? Nå har jeg et helt vanlig utseende, litt stort snyteskaft, men syns dette er veldig unødvendig! Syns hun kunne spart seg den og vært hyggelig tilbake;)

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 28 mai 2012 19:10

Hvordan i h..vete greide du å tolke "i like måte" til å være en nedsettende kommentar om utseendet ditt? Med mindre hun dro deg i det "litt store snyteskaftet" og lo hånlig mens hun pekte på nesa med den andre hånda samtidig som hun sa det..?

Skjult ID med pseudonym Odins Mjød ma. 28 mai 2012 19:11

Er ikke uvanlig at folk i sånne situasjoner sier beklager tilbake, kun for å være hyggelig.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 ma. 28 mai 2012 19:13

Nå sa du det jeg tenkte Nref. Kommunikasjon som kan være vanskelig i utgangspunktet kan bli veldig komplisert hvis vi tolker hva andre mener med det de sier ...

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 28 mai 2012 19:19

Ja, Gilia, og som jeg har sagt før og sett konkrete eksempler på her inne; For enkelte er det nesten en "refleks" å tolke alle utsagn i verst tenkelige hensikt... Dessverre (som om dette ikke var komplisert nok, ja...).

Skjult ID med pseudonym Os ma. 28 mai 2012 19:21

Jente fra Oslo generalt sett er slem og ikke hyggelig, bodd her i 13 år. De er bare opp sitt eget rævhull. De tror de er hippsters.

Skjult ID med pseudonym Gilia73 ma. 28 mai 2012 19:22

Enig Nref.. Derfor velger jeg å være naiv og tolke alt i beste mening intill de ekspisitt sier at de ønsker å såre meg :))

Skjult ID med pseudonym banditten ma. 28 mai 2012 19:25

@Nref - mon ikke man kan antage at hun ikke smilte venligt og sagde at hun også beklager, når vedkommende skriver så stærkt om oplevelsen?

Jeg har ingen mening at danne om emnet før TS forklarer situationen nærmere så man kan danne sig et perspektiv. Men det er da ikke umuligt for mig at se begge situationer som en mulighed.

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 28 mai 2012 19:28

Ja, det kan hende, banditten, men det er jo ikke noen mer beskrivelse enn det som står, og da blir jeg litt stuss og tenker "tolke-i-verste-mening-alarm!" (og gjør det dermed sjæl!)... :)

Skjult ID med pseudonym Pedro ma. 28 mai 2012 19:31

@Os

Som du sier... mange Oslo-jenter... men kanskje med vekt på vestkant-jenter har eit for stort ego, og er skikkelig fisefin og ovenpå....
Der er du ikkje masse verdt hvis du har feil utseende eller klær eller sko....
Så du er nok ikkje aleine om å ha den referansen fra hovedstadens damer
Dog... er nok ikkje alle like jævlige

Skjult ID med pseudonym banditten ma. 28 mai 2012 19:37

Det anede mig nok at dit svar ville være noget i den retning.
Min personlige overbevisning er at det havde været lettere at spørge "Hvorfor tolkede du det sådan?", istedet for at halvvejs latterliggøre manden.

Nå, nok om det, det var ikke hvad tråden handlede om og min mening betyder egentlig ikke noget uanset så jeg vender tilbage til at passe min stakkels solbrændte krop. Fortsat god aften :)

Skjult ID med pseudonym sta ma. 28 mai 2012 19:45

Her var det rom for tolkning ja :)
Ville heller tro at "i lige måte" var beklager tilbake, du får spørre neste gang, "hva mente du med det?" ( og ikke i en sur og grinete tone, så kanskje du får ett svar ).

Like greit å spørre personen så får du ett svar ihvertfall, i steden for å lese mellom linjene og lese litt i feil bok osv.

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 28 mai 2012 19:52

Neida, banditten, det var slettes ikke meningen å latterliggjøre, prøvde bare å tenke meg fram til en mulig situasjon utfra den veldig lite detaljerte beskrivelsen, som i hvert fall KUNNE sannsynliggjøre TS' teori om at han ble gjort narr av, for da MÅTTE det ha "skjedd mer" enn det som står i åpningsinnlegget hvis det at "hun gjorde narr av utseendet" skulle være en plausibel tolking av det som ble sagt (en helt nøytral setning som ikke er så "tolkbar", egentlig) av kvinnen på butikken... Men, men. Fortsatt god aften selv! :)

Skjult ID med pseudonym Gnomen ma. 28 mai 2012 20:55

Kan jo ane meg at dette er fleip...

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 28 mai 2012 21:21

Hadde det vært deg, tj., så hadde du vel trodd det var en trussel av noe slag allikevel og lagd et helsikes sirkus, siden du jo beviselig har aktiv fantasi på å tolke ting i sådan retning... Og det å si "unnskyld" er vel uansett nokså upløyd mark for din del, uavhengig om det er du SELV som bevisst "dulter borti" andre.
Så noen ganger er det faktisk akkurat SÅ vanskelig å være "hyggelig", det kan jeg si meg enig med TS i!

Skjult ID med pseudonym ÆrreMulig ma. 28 mai 2012 21:41

@Os Selvfølgelig er alle jenter fra Oslo sånn, akkurat som alle Bergensere er noen skarrende hissigpropper. Og for ikke å snakke om trøndere, absolutt alle går jo i tresko og skinnvest.

Skjult ID med pseudonym d ma. 28 mai 2012 21:42

Uansett tonefall hadde jeg ikke klart å tolke et surt like måte til å handle om utseeende mitt. Det tyrder på at du har komplekser for det, spør det meg. Jeg ville ikke kunnet si det på den måten om intensjonen min var å fornærme.
Tror du har feiltolket!