Alle innlegg Sukkerforum

Merkelig personlighet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Skjult ID on. 30 mai 2012 03:12

Får ikke sove. Ligger og tenker og gremmes over en arbeidskollega jeg jobber med hver dag.
Denne kollegaen har en spesiell adferd. Tåler ikke kritikk som er konstruktiv fra min side.
Måten han reagerer på er ikke ta igjen med det første, slike ting tas opp når det først kalles inn til møter vi stadig har, med sjefen.
I disse møtene forteller jeg hvordan situasjonen er, og hvordan han oppfører seg. Han blir alltid tårevåt i øynene.
Før disse møtene er han i lang tid passiv agressiv. Går jeg bort til han, bare går han der ifra. Klarer han først å svare på det jeg reagerer på sier han bare "buhuuu" eller "talk to the hand".
Alle på arbeidsplassen reagerer på at han er så egosentrisk. Han skal stadig bytte vakter med meg, og når jeg en gang nå og da behøver å bytte vakt er det alltid nei å få.
Han blåser i om folk har barn som skal hentes i barnehage, han blåser i om folk skal på styremøter m.m.
Han inrømmer selv at han kun er sosial i helgene, for han er så sliten hver eneste dag etter jobb, grunnen er rett og slett fordi han slenger seg foran TV`n. Jeg har mye å gjøre hver dag, og skulle ønske døgnet hadde flere timer.
Det som får begeret mitt til å renne over denne gang er at jeg skal på en vernissage og må forberede ting i forkant. Han vil ikke bytte vakt med meg, fordi han kan ikke gå glipp av finalen i Paradise Hotell!!

Jeg mener han rett og slett er en egosentrisk snørrvalp utem sympati, men har dere et spesfikt uttrykk på en slik person?

Skjult ID med pseudonym lusa on. 30 mai 2012 06:06

Er du virkelig ute etter å diagnostisere ham? Kan det ikke hende at det bare er andre ting som er viktige for han, enn for deg? Sånn er det jo som regel med mennesker... Så om det er Paradise og avslapping i ukene og sosiale aktiviteter i helgene. So what? Det at du anser hans sysler som mindre betydningsfulle enn dine, betyr ikke at de er det for ham.
Det er strengt tatt ikke hans problem at du har barn og andre forpliktelser ut over jobb. Om du har barn som skal hentes i barnehage, er det noe du bør ta opp med sjefen din. Få lagt opp en fleksibel ordning slik at du ikke behøver å mase på kollegaene dine i tide og utide. Jeg tipper det ikke er noe problem om du spør om et vaktbytte eller en tjeneste en gang - eller to ganger, men det virker jo som du hagler fyren ned med syt og tyt og krav om at han skal føye seg etter dine ønsker og krav som passer det hektiske livet ditt.

Hvem som er den egosentriske snørrvalpen i dette bildet kommer kanskje an på øyet som ser.. ;)

Skjult ID med pseudonym Skjult ID on. 30 mai 2012 07:16

Jeg snakker også på andres vegne.... ikke bare mine

Skjult ID med pseudonym lusa on. 30 mai 2012 07:27

Jeg skjønner det ikke er så sort/hvitt. Jeg ville bare skissere hvordan det kan sees fra hans side ;) Det er ikke greit med lite fleksible medarbeidere, men de dukker jo opp i arbeidslivet de også. Men ja, jeg har ikke noe svar på det du egentlig spurte om, så jeg holder meg til å si at jeg håper det går seg til på et vis :)

Skjult ID med pseudonym Skjult ID on. 30 mai 2012 07:58

Ikke legg så mye trykk på det siste jeg skrev, men det med at han er passiv agressiv. Det er tatt opp med han gang på gang, med sjefen og det skjer INGENTING

Når det er snakk om hvem som har viktige ting å gjøre på fritiden, så er det ikke verre enn at han ringer meg på min fritid, eller fridager og tar opp ting som har med jobb å gjøre, hvor han da kan vente til jeg er på jobb igjen. Jeg plager aldri han på fritiden hans.

Skjult ID med pseudonym Herre on. 30 mai 2012 08:33

Det vil uansett være ukorrekt og lite klokt å sammenligne deg og ham, på alle plan. At du orker aktiviteter utenom jobb i ukedagene og han ikke, har ikke noe med deres arbeidsforhold å gjøre, på samme måte som at du har ingenting med hva han bruker tiden sin på.
Du har sikkert erfart at det oftest ligger bakenforliggende årsaker til at enkelte er lite fleksible, lite empatiske eller ikke evner å gi tilbake det du selv kan finne naturlig. Og du har sikkert erfart at personlige problemer av ulik art, vanskeligheter hjemme e.l. kan være årsaker til at enkelte i perioder reagerer annerledes enn det man kan forvente utfra seg selv.
At han ikke møter deg i dialog, kan si noe om forholdet mellom deg og ham, men det trenger ikke å si noe annet enn at han synes ting er trøblete. At han er hard noen ganger og har tårer i øynene sier deg vel også noe. Som sjef selv, ser jeg ikke dette mennesket som merkelig utfra den informasjonen du gir, men at han er i en periode av livet der han ikke har overskudd til så mye annet enn seg selv.

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 30 mai 2012 09:08 Privat melding

Veldig enig det Herre skriver. Det virker som en person som enten ikke klarer å forholde seg så mye til omverdenen pga. manglende energi/depresjon/mistrivsel e.l. Alternativt at han har fått TS (og evt. noen til i vragstrupen).

Det er stor forskjell på å være fleksibel for å glede noen som setter pris på det, og på å være fleksibel mot noen som mener det er en selvfølge - fordi f.eks barn og vernissage-aktiviteter er viktigere enn en ensom sofa og paradise hotel.

Hva med å tenke at du i stedet er den heldige her - som faktisk har både barn og det du anser som meningsfulle aktiviteter? Og dermed utvise litt mer raushet overfor en person som kanskje er litt stakkarslig og som du likevel ikke får endret på?

Skjult ID med pseudonym pølsevev on. 30 mai 2012 09:54

Bør vi uten barn ta spesielle hensyn til de som har barn eller skal utøve vernissage-aktiviteter på fritiden?

(mann 42 år fra Telemark) on. 30 mai 2012 10:01 Privat melding

Jeg mener at idet Herre skriver er det mye å tneke over, men at han ikke returnerer tjenesten ved å bytte vakt med TS synes jeg er litt problematisk:)

Skjult ID med pseudonym Nref on. 30 mai 2012 10:06

Pølsevev; Hvis "vi" uten barn sine hovedprioriteringer i sådanne situasjoner ikke er mer "alvorlige" enn at man skal få med seg noe møkk på apati-kassen, ser jeg ingen som helst problemer med å (sitat) "ta spesielle hensyn" (ev. "vise et minimum av forståelse for f.eks. kolleger som pga dette aspektet har det litt mindre 'enkelt' mht å få hverdagen til å gå opp enn en selv", vil nå jeg kalle det, da) for egen del, nei...

(mann 57 år fra Oslo) on. 30 mai 2012 10:48 Privat melding

Samspill i arbeidslivet dreier seg om å gi og ta. Og at man må yte før man kan nyte. Det blir en slags innskudd sosialbanken. For noen går dette automatisk, for andre går det ikke i det hele tatt. Og noen ganger opplever innskyterne at det blir vanskelig at andre bare gjør uttak, og kommer i underskudd.

TS, du opplever at du har vært på tilbudssiden lenge. Det er jo bra. Så opplever du at din kollega aldri er på tilbudssiden. Det er ikke bra. Det eneste du kan gjøre, er å si nei til å fortsette å gjøre innskudd til hans fordel. Eller få arbeidsgiver til å kompensere deg for at du gjør innskudd du ikke kan få igjen.

Dette er jo på mange måter et arbeidsmiljøproblem. Og arbeidsgiver sitter på virkemidler som du ikke har. Hvis disse ikke tas i bruk, svekkes arbeidsmiljøet.

Skjult ID med pseudonym Bringebær on. 30 mai 2012 10:57

For all del ikke bytt en eneste vakt til med gan før HAN bytter en med deg..OG si at om han ringer på fritiden, så passer det ikke. Jeg har selv fått alt for mange jobbspørsmål på fritiden, og har klart i fra at har jeg fri, så har jeg fri. Gjelder også facebook, vil bare ikke ha jobbhenvendelser der.. Folk respekterer det- sånn etter hvert.
Lykke til!

Skjult ID med pseudonym pølsevev on. 30 mai 2012 11:01

Uenig, hva en enkelt person bruker fritiden sin til er og bør være likegyldig i en slik situasjon, en aktivitet eller en ikke-aktivitet på fritiden er ikke mer "verdt" å ta hensyn til enn en annen. Etter det jeg har fått med meg er det frivillig å få barn og det hadde vært en fordel om alle de som har fått barn kan lære seg å ta konsekvensene av det. Mao. ikke bruke det som et påskudd til å skyve ekstra arbeid over på medmennesker som ikke har barn med påskudd om at de lever et mindre viktig liv.

Skjult ID med pseudonym Strings on. 30 mai 2012 11:04

Jeg er helt enig i at TS får stå for at han har barn selv....men er det så få som har lagt merke til at TS alikevel har gitt av sin tid ved å bytte vakt? Uten å få dette tilbake.......lese inlegget engang til kanskje!

Skjult ID med pseudonym pølsevev on. 30 mai 2012 11:53

TS bør gjøre som Fantomet, vær hard mot de harde, bare ikke tro at din egen fritid er noe mer verdt enn naboens. Hele saken lukter dårlig kommunikasjon og samspill, lag/gjør klare avtaler.

Skjult ID med pseudonym Grisegrynt on. 30 mai 2012 12:37

Nå kommer jo bare TS's side av denne saken frem da. Ha det i minnet. For alt vi vet kan hun bli oppfattet som vanskelig av de andre kollegaene.
Om man blir venn med noen på jobben så returnerer man tjenester for å hjelpe hverandre. Har man kommet feil ut med noen så er det naturlig at man ikke bryr seg så mye om den andres behov annet enn jobbmessig. Sånn er jo livet... Har man barn som skaper forpliktselser i arbeidstiden så er det noe en sjef skal avgjøre. Ikke den ansatte med å legge press på sine kollegaer om å dekke opp for osv. Har jeg ikke barn og hele tiden må gjøre masse ekstra, jobbe overtid fordi det hele tiden er noen hjemme med syke barn osv så blir man jo lei av det i lengden. Ta hensyn begge veier.
It takes two too tango:)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 30 mai 2012 12:47

@TS

Jeg har barn og synes for egen del at en vernissage er mye viktigere enn å se på Paradise hotell. For meg. For mitt liv. Men å formidle det høyt overfor andre som ikke har det på samme måte er rett og slett uhøflig.
Du vet ikke hvor mye han gleder seg til finalen i P. hotel (som du og jeg ser på som søppel-tv), gjør du vel?

Hva kommer det av at sjefen ikke tar tak, tror du? Feighet? Eller at han ikke ser det så ensidig som deg?

Skjult ID med pseudonym watchersky on. 30 mai 2012 12:51

I nyere tid finnes det visstnok teknologi som gjør det mulig å ta opp TV-programmer...

Skjult ID med pseudonym Grisegrynt on. 30 mai 2012 13:06

@ watchersky, så du mener kollegaen hennes skal ta opp programmet og ikke se det live fordi TS har lyst til å dra på vernissage?

Skjult ID med pseudonym Nref on. 30 mai 2012 13:12

Forferdelig mye mas om vernissagen her... Det virker som om det er TS' EGEN sådanne, og da blir jo det omtrent å gjøre seg "vanskelig med vilje" fra kollegaens del, bare fordi vedkommende skal se "Paradise Hotel"-finalen... Uansett hva som har "skjedd" både før og etter dette, samt at det er to parter hvorav bare den enes versjon er presentert her, synes jeg den slags barnslig oppførsel fra kolleaen grenser til ren hevngjerrighet som er vanskelig å bortforklare uansett "årsak" som måtte ligge til grunn for konflikten (eller hva man nå vil kalle det) dem imellom...

Skjult ID med pseudonym Grisegrynt on. 30 mai 2012 13:26

@Nref, litt vanskelig å forstå hva du mener? Mener du at kollegaen som har gledet seg til paradise hotel finalen skal la det være fordi TS har lyst til å gjøre noe annet?
Vi kjenner ikke kollegaens side av saken. Hvis han ikke vil bytte vakt fordi han har planer så må vel TS respektere det og høre med noen andre? Kollegaen får sikkert litt "konstruktiv kritikk" i neste møte med sjefen fordi TS ikke fikk viljen sin om vernissage....

Skjult ID med pseudonym Strings on. 30 mai 2012 13:53

Uansett hva dere mener eller tror om TS eller hva som er fakta for den saks skyld.....så ville dere nok blitt iritert hvis dere bytta vakter for å være snill....så ville ikke vedkommede bytte med dere når dere trengte det!!!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 30 mai 2012 13:53

@jonas

For ordens skyld: Jeg ser IKKE på P. hotell - jeg så på i 5 minutter og greide ikke mer. Verste søppelet jeg har sett! Jeg sa at jeg ser på det som søppel-tv, altså vurderer det som søppel-TV. (Men ser at formuleringen kunne misforstås).

Mener likevel at jeg ikke har rett til å bestemme hva andre skal ha som kriterier for viktighet.

Skjult ID med pseudonym Nref on. 30 mai 2012 14:49

Grisegrynt; Ja, hvis nå det er tilfelle at det går ut over Paradise-finalen til kollegaen kontra TS' (regner jeg med) åpning av EGEN kunstutstilling (det er nå det "vernissage" betyr, for dem som ikke vet det), synes jeg ikke det er å regne som noe annet en ren sabotasje fra kollegaen, ja. Og jeg presiserte vel tydelig at jeg tar (stor) høyde for at det er mer enn TS' versjon også? Bytting av vakter i skift-yrker går begge veier, og da er det "gi- og ta" i slike tilfeller (og unnskyldningen for å ikke "gi" sin del bør være en del tyngre enn et TV-program, om det nå er reality eller Urix, for den del...).
Jonas; Jeg ser knapt på tv i det hele tatt (det er faktisk mer enn nok av andre og mer vettuge/viktige ting å gjøre her i "gokk"), så der tar du nok feil... ;)

Skjult ID med pseudonym Grisegrynt on. 30 mai 2012 15:23

For kollegaen er p.hotel viktig. For ham like viktig som vernissagen betyr for TS. Bytting av vakter skal respekteres, men det er ikke sagt at det passer til enhver tid. Igjen så har vi bare TS's versjon her, så tar alt med en stor klype salt:)

Skjult ID med pseudonym Rosanegler on. 30 mai 2012 15:43

@Grisegrynt. Helt riktig, byttig av vakter skal man ha respekt for.
Så @TS.. ikke gjør han flere "tjenester", men konfronter han heller på en ok måte og si som sant er at siden han sjelden kan bytte tilbake for deg så ønsker du ikke bytte noe særlig mer med han. Dette er konstruktiv tilbakemelding.
At du har problemer med å stokke kortene dine hva gjelder barn eller hva det er du skal, er ditt problem ene og alene (ev. også barnefar sitt problem?), ev snakk med din sjef om det. Slutt å syt om at ikke andre stiller opp for deg, vær ansvarlig for ditt eget liv og fiks opp i tingene selv. At du har overbooket er ingen andre sin skyld, den er din, ene og alene. Din fritid er ikke viktigere enn andres fritid. Slutt å syte over hva andre gjør på sin fritid og få heller kontroll på deg selv og din egen tid.
Hva så om noen vil se tv eller ta en øl eller vaske doen, det har da ikke du noe med!
Selv om denne mannen muligens oppfattes som "vanskelig" eller kverulant eller ekkel, så husk, han har nok sine grunner for å oppføre seg sært. Hva vet du om hvordan denne mannen egentlig har det? Veldig få av oss oppfører oss sånn uten at det er noe som plager oss. Er han barnslig/umoden i sitt reaksjonsmønster, vel så møt han der han er, ikke la deg fange av dårlig oppførsel. Da har du tapt mye.
Dette blir bare spekulasjoner, men hva om han er ensom og konfliksky.. han er et svakt menneske som
til stadig blir påminnet hvor lite hans tidsfordriv er verdt i andres øyne.
TS - skjærp deg, vær et voksent inkluderende menneske og få kontroll over dine egne saker.
Mind your own business.

Skjult ID med pseudonym banditten on. 30 mai 2012 15:53

...."buhuuu".

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 30 mai 2012 15:59

Det kan veldig fort hende at denne fyren har en vegg i sikte han bare ikke har truffet enda. Og det er ikke alle sykdommer som synes. Dette med at han er så sliten etter jobb kan være et godt eksempel på noe som skjer som han ikke engang vet selv enda.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 30 mai 2012 16:02

Jonas... Hva kan jeg si? Du bryter ned hele mitt forsvar... og jeg står naken tilbake..

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 30 mai 2012 16:32 Privat melding

Må si jeg blir litt perpleks av å lese alt over her....arbeid er arbeid og privatliv er privatliv, ingen av disse har noe med hverandre å gjøre! Punktum!

Helt fint å bytte vakter om det skulle være nødvendig, men jeg stusser over at dette blir sett på som om noe man kan "kreve".

Du velger selv om du vil dele en vakt med vedkommende om han spør, om du har sagt ja flerfoldige ganger og han sier nei når du vil bytte er det faktisk ditt problem, det er du som har valgt å si ja til bytte.

Forøvrig undrer det meg at det er så mye behov for bytting. Da betyr det at dere har en rotete oppbygging av timeplaner og arbeidsfordeling på et eller annet vis. Dere burde sette opp riktig "vakter" om det så er om å gjøre. Hvorvidt man må hente barn eller hva det nå enn er som gjør at man må gå tidlig/komme sent fra jobb er faktisk ditt problem, ikke kollegaene dine. Du får betalt for å jobbe et visst antall timer og da er du pliktig til å sørge for at du er der i den perioden, og be sjefen din om bytte om det ikke klaffer for en kollega å gjøre det, samt at slik bytting burde være ungått så langt det lar seg gjøre. Hadde du arbeidet i utlandet hadde du nok opplevd en helt annen arbeidskultur, det er sannsynligvis kun her i Norge vi har så romslige arbeidsforhold. Om du ikke rekker rundt pga henting av barn eller hva det skulle være, skaff deg barnevakt, er plenty med unge som kunne hatt godt av en ettermiddagsjobb....og å gå tidlig fra jobb eller bytte vakt for å gå på en vernisage eller hva som helst av underholdning, kanskje jeg er sær, men det hadde jeg aldri fått meg til å gjort. Jeg går gjerne hjem kl 14:00 på en fredag, men det gjør jeg kun hvis jeg har jobbet det inn på forhånd tidligere i uka...

Uansett, de forholdene dere tydeligvis har er jo uholdbare skal dere være istand til å gjøre en god jobb, her burde leder rydde opp asap, før det ender med sykemelding her. Om det så er at vedkommende du snakker om er langt nede, og kanskje føler seg uglesett av "flere" som snakker sammen, om så dere mener å ha rett og vedkommende er "slem" i deres øyne, kan faktisk vedkommende føle seg mobbet evnt fryst ut....DET er jo spesielt kvinner flinke til.....jeg er oppriktig bekymret for arbeidsmiljøet deres...og kan heller ikke se at dere kan være særlig produktive når dere bekymrer dere og mister nattesøvn på hver deres side. Om ikke leder tar tak, ville jeg snakket med enten vedkommendes leder der igjen eller verneombud, personal, HR ansvarlig eller hvem dere nå har

Skjult ID med pseudonym Aqueena on. 30 mai 2012 16:36

som kan være til hjelp her.

Ønsker dere lykke til, og TS, jeg forstår deg og føler med deg, men husk at dette ikke er ensidig og at du selv har et ansvar her. Man kan ikke si ja til bytte og så bli lei seg for at man ikke får det tilbake, oppdager du at du ikke får byttet tilbake, så si nei neste gang. Dessuten, du nevner at han ringer deg etter jobb, vel, da sier du bare ifra at dere får snakke om det på jobb neste dag. Jobbsamtaler tar du ikke i fritiden om det skaper enda mere friksjon, så enkelt og så vanskelig. Du styrer dette selv!

Skjult ID med pseudonym Aqueena on. 30 mai 2012 17:28

Og en annen ting, mens jeg først er igang her.... Når gjorde du sist grep for å forbedre arbeidsmiljøet der du jobber?

Alle ønsker vi et godt arbeidsmiljø, er vel de færreste av oss som ønsker å mistrives på jobben :-)

Altfor ofte overlater vi ansvaret for et godt arbeidsmiljø til våre ledere eller -Noen Andre- og ser ikke alltid at det faktisk er opp til oss selv, iblant skal det ikke mer til enn at en person tar ansvar og så følger resten etter. Hva om du leste deg litt opp på motivasjon og teambuilding, gjorde noen undersøkelser, gjerne snakk med venner og få ideer, kanskje de har gjort noe lurt i sin bedrift, som du kan bli inspirert av, og så legge frem et forslag til din leder og gjøre det klart at du ønsker å bidra til å skape et godt arbeidsmiljø? Jeg er rimelig sikker på at det ville bli tatt godt imot, om det kan gjennomføres eller har nok med økonomi å gjøre, men god teambuilding behøver ikke koste masse. Ha i mente at alle vil bli hørt og sett, og finn en måte alle kan bli med og bidra, få gjerne med deg flere, du behøver ikke gjøre alt selv :-)

Og, en ting til; ingen unnskyldning, ikke ramse opp hva som ikke går eller hvorfor ting ikke går, finn ut hva som vil funke :-) you can do it!!!! Go wild :-)))

Skjult ID med pseudonym Skjult ID on. 30 mai 2012 17:30

Ja, dere...det er nok mer enn som så... om dere gidder å lese...

Jobber i servicenæringen hvor man skal yte service. Jeg yter ekstraservice og får gjerne gaver av firmaer for å gjøre dette. Når jeg da begeistret forteller dette til kollegaen min, sier han bare "ja, men det får vi alle" som bare er vrøvl. Hadde vært bedre å høre ordene "så hyggelig" isteden for. Han er aldri glad på noens vegne, han interesserer seg ikke for å komme med en hjelpende hånd, avdelingsledere er ganske så forbannet for dette. Det har vært så heftige diskusjoner med han og han har holdt på å bli sendt hjem av et par avdelingsledere flere ganger.
Han krever hjelp fra alle, men vil ikke gi noe tilbake igjen. Kommanderer meg rundt og når jeg sier han skal slutte å kommandere og heller ta tingene i egne hender blir han sur, gjerne passiv agressiv som tidligere nevnt.
Vi jobber til forskjellige tider og når jeg da forteller jeg har måtte jobbe to timer ekstra en og annen gang, blir han perpleks og sier at han aldri hadde brukt så lang tid på ting. Det skjer mye underveis i kulissene man ikke alltid kan forutse, og dette tror han ikke noe på.. Det er en evig kamp å ikke krangle med han. Han er kun 22 år, ser TV- serier hele dagen utenom arbeidstid, og det er kun dette han snakker om... Hotel Cæsar, Frustrerte Fruer, Paradise, you name it....

Jeg kunne holdt på i det uendelige....

Hadde han bare vært jente kunne man skyldt på kraftig PMS, men....

Jeg stortrives på jobben med alle arbeidskollegaene, sjefene etc, men HAN ødelegger dagen min.

Jeg merker jeg blir psykisk dårlig av dette, og aner ikke min arme råd.. Vi har møter opp og ned i mente med sjefen. Når jeg da snakker fornuftig og kostrukivt fremstiller han meg som lat og at jeg ikke gjr noe når jeg er på jobb.
JEG ORKER SNART IKKE MER!

Skjult ID med pseudonym Skjult ID on. 30 mai 2012 17:34

Vi hadde et møte før pinsen, og et møte for ca 3 uker siden.

Jeg gjør alt jeg kan for å gjøre dagen hyggelig. Er positiv og utavendt, snakker med gjester. Han driter fullstendig i gjestene.
Flere av gjestene sier ofte jeg er så så blid og ekte.

Kollegaene og jeg kan tulle og ha det moro på jobb, han dette gjelder vet ikke navnene på alle kollegaene våre, selv om han har jobbet der ett år lenger enn meg.....

Skjult ID med pseudonym Tingeling on. 30 mai 2012 17:49

Man kan ikke endre andre. Man kan kun endre seg selv.
Og innen du innser at du er EN DEL av dette problemet tror jeg ikke dette vil endre seg. Synes forslaget til Aqueena om strategi for godt arbeidsmiljø er en god idè. Og dette ligger under ledelsens ansvarsområde å gripe fatt i. Møte på møte på møte uten at det skjer noe er det ingen vits i.
Jeg registrerer at du er flink til å fremheve hvor "fornuftig og konstruktiv" du er, @skjultID.
Jeg er usikker på hvor fornuftig og konstruktiv du oppfattes av denne kollegaen, selv jeg vil tro (håper ihvertfall) at innspillene dine er i beste mening, sagt på en respektfull og god måte og at du også har evnen til å forestille deg situasjonen fra andres ståsted.

Veldig enig (!!!) i det Aqueena har skrevet i sine innlegg, og kan bare legge til at man kan endre mye ved å se på de rundt seg med et mildere blikk. Være tydelig, sette grenser, gå tjenestevei, dropp sutringa...Kos med Misnøye er med på å skape dårlig klima i bedriften. Dersom atmosfæren er så utrolig dårlig...blir den ihvertfall ikke bedre ved at man bringer mer negativitet inn i den. Den beste måten å få ting til å lyse opp på er nettopp ved å selv VÆRE lyset.

*Og hva spiller valg av fritidsaktiviteter for rolle i dette? Jeg la merke til ordene "heldig" ift barn og meningsfulle aktiviteter lenger oppe i tråden. Men hvordan avgjøre for andre hva som er meningsfullt for dem? Me not get it!*

Vi har fått kun èn side av saken i denne tråden.
Så nei...jeg har ikke noe spesifikt uttrykk på en slik person, som du etterlyser.
Det vil jeg heller ikke spekulere i...

Skjult ID med pseudonym Skjult ID on. 30 mai 2012 17:59

Jeg forsøker alltid se på de som er rundt meg. Jeg trives med mine kollegaer og de trives veldig godt med meg. De ser hvordan denne kollegaen oppfører seg mot meg.De spør meg hva som er problemet hans, for de ser hvordan han er passiv agressiv. Han er frekk og sutrete mot kollegaer og ledere. Er det kun jeg som er problemet? Er det jeg som har fått kjeft av ledere? Nei, det er han. Jeg gjør feil, og har mangler jeg også, men jeg sier ALLTID unnskyld. ALLTID!!
Ja, jeg er endel av problemet fordi jeg sier han imot.
Så for å slippe dette problemet siden møter med sjefen ikke hjelper, kommer jeg til å sykmelde meg og se etter annen jobb...

Som jeg forstår på flere av dere tror jeg ikke dere har vært i denne situasjonen før.
Jeg har aldri vært borti noe lignende, før nå etter så mange år i arbeidslivet.....

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 30 mai 2012 18:00 Privat melding

Takk for at du deler TS og jeg forstår du har det tøft og at du prøver....men likevel funker det ikke...da må du endre metode. Først og fremst slutt å gi ham makt! Du steiler kanskje når jeg sier dette, men du lar ham påvirke deg. Det er nok litt lettere sagt enn gjort å endre hvordan du ser på det hele, men du må ta makten tilbake! Tydeligvis er dette en umoden herremann, og det er forøvrig pussig at leder ikke gir ham beskjed om å skjerpe seg eller så er det fyken... Men never mind, du trenger å gjøre grep så du takler ham, og alle andre lignende tilfeller, for du vil treffe enda flere i samme kategori om du ikke lærer deg å takle de, se på vedkommende som en læring.... Og du, du er heldig, det kunne vært en enda mere garvet en....

For det første, la være å dele gleder med ham, du vet jo hva svaret blir, det endrer seg nok ikke med det første... Og neste gang han responderer som han har gjort, må du gjøre noe helt uventet og det siste han forventer, du må bryte det mønsteret dere har nå. Hvordan pleier du å reagere når han gir deg en slik kald skulder? Blir du nedfor, eventuelt blir litt molefunken? Gjør det motsatte, for eksempel utbryt enda mere ekstatisk: ååå så herlig det er å jobbe sammen med deg, dette er morro, og si det høyt og med hjertevarm entusiasme, sjarmer guttungen i senk mens du inni deg tenker for deg selv; stakkar han har også lyst på slik tilbakemelding fra kundene, det er-ke greit...han vil rett og slett ikke ha nubbesjans, for han får ikke den reaksjonen han forventer fra deg og vil nok bli en smule satt ut. Uansett hva som hender må du være like blid, stå på som en tykje, la det gå en faen i deg at du skal ikke gi den lille gutten makten til å såre deg, det krever litt øvelse, men det er virkelig verdt å prøve.... Det
handler om å ta makten tilbake, hvorfor vil du la han beholde makten?

Skjult ID med pseudonym Aqueena on. 30 mai 2012 18:04

...og @TS, jeg har vært borti enda værre, hvilket ikke betyr så mye, for hver opplevelse er unik, men ønsker bare å vise deg at jeg har vært der og forstår deg.... metoden er testet og vellykket ;-p

Skjult ID med pseudonym Nref on. 30 mai 2012 18:05

To ting JEG stusser over... Hvorfor er dere alltid begge to samtidig hos sjefen på møter (er i alle fall det jeg får inntrykk av)? Og har du framført denne klagen skriftlig, velformulert, saklig, med diverse henvisninger til arbeidsmiljølov og lignende, til både sjef og de evt. "over ham" igjen? Det HAR mer "trøkk" å gjøre det på den måten enn i møter, og i hvert fall når begge to er tilstede. HaraldBK har også et godt poeng om dette siste i avslutningen av sitt innlegg over, han er tross alt jurist også...

Skjult ID med pseudonym Blåruss on. 30 mai 2012 18:18

Dette fikk meg til å miste enhver sympati for TS:

"Det som får begeret mitt til å renne over denne gang er at jeg skal på en vernissage og må forberede ting i forkant. Han vil ikke bytte vakt med meg, fordi han kan ikke gå glipp av finalen i Paradise Hotell!!"

Selv om jeg synes Paradise Hotell er idiotisk synes jeg det er eeenda mer idiotisk å mene at hva TS bruker fritiden sin på skal være mer verdt enn hva andre bruker sin til. Faktisk er det jo slik at kunstutstillinger stort sett er møl og kunstnere i stor grad er slabbedasker som lever av mine skattepenger. Med noen hederlige unntak såklart. Å sippe vin og spise kanape er omtrent like insignifikant som å flippe til nrk i reklamepausen i paradise hotel sendingen. Så hvorfor klage på at andre da er egosentriske? Hele innlegget bærer jo nettopp preg av egoisme.

"ÅÅÅÅ KLART ANDRE SKAL TILPASSE SEG MEG, JEG KLARER JO IKKE HENTE BARE MINE ELLERS!!" 

Suck it up!! Det er ditt problem og ikke andres.

Spyr nesten av denne tråden.

Skjult ID med pseudonym HaraldBK on. 30 mai 2012 18:22

Nå har jeg kikket gjennom denne tråden igjen, og den er interessant. Den viser at vi spekulerer i fakta, og kommer med innspill som sikkert både treffer og bommer. Jeg er helt sikker på at det er kommet innspill her som Skjult ID kan bruke. Jeg ville nok sett en gang til på blant annet det som Aqueena og Tingeling sier. De damene har til sammen masse erfaring og klokskap. Også når man føler at de ikke treffer spikeren helt på hodet.

Det er riktig som Nref sier at jeg er jurist. Likevel er det nok min erfaring som tidligere ansatt og mellomleder i Trygdeetaten som ligger mest bak mine tanker her.

Jeg ville nok si at om du sykmelder deg og / eller slutter, har din kollega gjort sitt problem til ditt. Skal du la ham få den makten over deg?

Skjult ID med pseudonym Skjult ID on. 30 mai 2012 18:30

Har jeg sagt at JEG har barn?? Nei, det har jeg ikke!
Det er andre kolleager som har barn, og jeg forstår foreldre at kabalen må opp.

Det du Blåruss sier tar jeg ikke mye seriøst, også ut ifra hvordan du har ytret deg i tidligere tråder.

Det her handler ikke bare om vernissagen, men ting generelt også.
Han spør et par ganger hver eneste uke om vi kan bytte vakt. Jeg har sagt ja hver eneste gang. Jeg spurte han til og med om vi kunne bytte for jeg skulle i en begravelse til en kamerat. Til og med da sier han NEI! Han skulle ikke noe spesielt denne dagen fikk jeg vite, og da lurer jeg på hvor empatien hans er??

Takk for masse innspill.
Aqueena! :) Jeg skal forsøke den taktikken du er kommet med, og se hva som skjer.

Neste møtet tar jeg med sjefen helt og holdent alene, som jeg har gjort tidligere også.

Skjult ID med pseudonym Aqueena on. 30 mai 2012 18:31

Klem til deg HaraldBK og helt riktig, tenkte nettopp samme tanken selv...jeg uttalte meg på bakgrunn av den informasjonen som først var gitt og trakk en konklusjon basert på det, deretter nyanserte når jeg fikk mer informasjon... Det som er vesentlig er kanskje ikke alt vi sier, men hva vi prøver å fortelle ...og så er det det med skriftlig kommunikasjon... Det er sagt den teller 5% av kommunikasjonen i en samtale, andre faktorer er kroppspråk, tonefall, m.m. og ikke minst egne erfaringer og referanserammer. Hva som er best for deg i din situasjon @TS vet nok bare du, håper mine og de andres tanker og ord her har hjulpet deg litt på veg :-)

Lykke til og stay strong :-)

Skjult ID med pseudonym Skjult ID on. 30 mai 2012 18:33

Du har alltid så mye fornuft på lur, Aqueena :)
Tusen takk!

Skjult ID med pseudonym Blåruss on. 30 mai 2012 18:34

@TS ser ingen grunn til at han skal måtte rettferdiggjøre hvorfor han ikke har lyst til å bytte vakter med deg for å være ærlig. Liker du ikke vaktplanen, så bør du ta det opp med sjefen eller finne deg annet arbeide.

Sånn du snakker om han er han jo nødt til å vite at du ikke fordrar han, da hadde jeg sagt nei også. Tipper denne saken har flere sider enn det som kommer frem her.

(kvinne 37 år fra Akershus) on. 30 mai 2012 18:44 Privat melding

Blåruss
Man kan vel ikke forutse en begravelse på vaktplanen kan man?

Skjult ID med pseudonym Blåruss on. 30 mai 2012 18:47

Nei, man kan ikke det. Det er også noe man får fri fra jobb for uten problemer. Man trenger ikke gnåle på andre for det. Man sier til sjefen "Jeg må i begravelse" sjefen svarer "ok"

(kvinne 33 år fra Østfold) on. 30 mai 2012 19:05 Privat melding

Gjør dette deg til en bedre person TS? Her hever du deg selv for så å sette finger'n på en kollegas person og privatliv. Hva han ønsker å bruke sin fritid på er helt opp til han akkurat som du bruker din fritid på det du ønsker, men ikke skyld på han for at du ikke får viljen din! Han har da ingen ansvar overhodet for at din kabal utenom jobb skal gå opp.

Jeg har selv jobbet med en person som hele tiden skrøt av seg selv/hevet seg selv og var verdensmester i alt hele tiden. Det er fryktelig slitsomt å jobbe med slike personer, de tapper en rett en slett for krefter. Sier ikke at du er likedan, men du forteller jo at du skryter av deg selv til han og at han ikke responderer slik som du tydligvis forventer at han skal gjøre. Om han sliter litt psykisk så hjelper ikke dette. Virker som han er en som trengs å løftes litt og oppleve mestring.

Når det gjelder arbeidsmiljø har man selv ansvar for at man skal trives på jobb. Ofte må man selv gjøre en endring for at en større endring skal skje. Det hjelper i alle fall ikke å gjøre seg selv viktigere enn andre!
Du ønsker å gi han en diagnose/kallenavn? Huff!!

Skjult ID med pseudonym Aqueena on. 30 mai 2012 19:59

Takk skal du ha @skjult ID 18:33 ... hvem du enn er ;-))