Alle innlegg Sukkerforum

Streiken en stor skam

Vis siste innlegg
Skjult ID on. 30 mai 2012 22:15

Syntes de som streiker her i norge nå er en stor skam.Tenk litt over de som bor i resten av Europa hvor ledigheten er opp mot 50% for ungdommer. Og de som har jobb har måttet gå ned mellom 20-30% i lønn i flere av euro landa.

Skjult ID med pseudonym NN on. 30 mai 2012 22:18

Ja, hva hendte egentlig med den moderasjonen folk har snakket så fint om?

Skjult ID med pseudonym poppy on. 30 mai 2012 22:18

Seriøs nå TS?

Skjult ID med pseudonym Grisegrynt on. 30 mai 2012 22:21

Jeg drømmer om en borgelig regjering så vi kan si opp tusenvis av late statsansatte!!! La de komme seg i ekte jobber og at det faktisk må jobbes for å få inn penger. Blir kvalm av statsansatte. De får huslån til lavere rente (de låner våre skattepenger) Hvorfor i all verden skal de få lavere lånerente?
Ening med TS, det er en stor skam!

Skjult ID med pseudonym Polkagris on. 30 mai 2012 22:23

Jeg sier som Liv Signe Navarsete "Du aner ikkje kva du snakkar om...".

Skjult ID med pseudonym slem on. 30 mai 2012 22:23

Enig!

Kassadame på rime har straks 200 kr timen nå. dette er villt..

Skjult ID med pseudonym Nref on. 30 mai 2012 22:24

Joda, så færtatte... Men så kan man jo snu litt på det, og se på de landene utenfor Europa som enten rett og slett ikke HAR, eller har svært så begrenset streikerett (hvis man skal ha "synes-synd-i-konkurranse")... Hva med de, da? Og de streiker forøvrig for fulle mugger stadig vekk i bl.a. Hellas og Spania pga "sine" ting, så...

Skjult ID med pseudonym Nref on. 30 mai 2012 22:27

"Statsansatte" i ubestemt flertall er for en stor del lærere, renholdsarbeidere, kommunale vedlikeholdsfolk, syke/hjelpepleiere, leger, og en del andre grupper i samfunnet som vi allerede har akutt manko på, forøvrig... Sparke dem og, ja?

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 30 mai 2012 22:27

Grisegrynt!

" Blir kvalm av statsansatte".

Seriøst?

Jeg er like mot streiken som deg! Og ja, jeg er statsansatt. Men ikke alle statsansatte støtter streiken. OK? Så hva med å målrette kvalmen din litt bedre?

Skjult ID med pseudonym Iris on. 30 mai 2012 22:27

Deler nok ikke synet til "TS". Har betalt min skatt i alle år, og har studielån etter å ha studert i flere år.

Skjult ID med pseudonym Polkagris on. 30 mai 2012 22:30

Noen ganger synes jeg virkelig synd på sneversynte og uvitende folk som absolutt må ytre seg i slike forum som dette. Det er skremmende når folk har en virkelighetsoppfatning som ikke henger på greip. Våkn opp!

Skjult ID on. 30 mai 2012 22:31

ja de streiker i spania/hellas for veldig mange mister jobben eller får barbert lønna si. samt at pensjonene blir krafitg redusert.
Skal ikke lenger tilbake enn høsten 2008 hvor regjeringen sto frem og manet til moderasjon pgr verdens krisen.
Og denne krisen er ennå ikke over.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 30 mai 2012 22:32

@iris.

Ja, jeg har også studielån etter 7 års normerte studieår. Men det har jeg valgt selv. Å jobbe i staten er trygt (om man er så heldig å få fast stilling). Jeg bærer ingen personlig risiko økonomisk der. Jeg vet jeg har gode rettigheter om jeg blir syk osv osv. Jeg ser faktisk ingen grunn til at ikke disse godene skal veie opp for en del av lønnen i det private. Jeg ser ingen grunn til at jeg må tjene det samme som andre grupper som IKKE er sammenlignbare.

Særlig ikke når konsekvensene ved å ramme en uskyldig tredjepart er så store som de er.

Skjult ID med pseudonym baz on. 30 mai 2012 22:34

Ikke skylle på streikerene, det er systemet det er noe galt med!

(mann 31 år fra Oslo) on. 30 mai 2012 22:39 Privat melding

Det som skjer når alle streiker er at vi til slutt undergraver vår egen økonomi. Flott! Gleder meg =D

Skjult ID med pseudonym jaja on. 30 mai 2012 22:43

Jeg er også statsansatt ..Støtter ikke streiken, men prøv å sparke alle lærere, renholdsarbeidere, kommunale vedlikeholdsfolk, syke/hjelpepleiere og leger,..Da får vi et samfunn som fungerer bra :))))

Skjult ID med pseudonym he on. 30 mai 2012 22:45

ja det er noe galt med systemet når en ingeniør tjener 45000,. netto i mnd på plattform,mens en ingeniør i pigs landa tjener ca 7-8 tusen hvis de i det hele tatt har jobb.

Skjult ID med pseudonym Iris on. 30 mai 2012 22:45

@Lilleulv
Det er mange grupper som ikke har faste 100% stillinger, som sykepleiere. Og det er et yrke hvor de jammen meg blir utsatt for stress og tunge løft. Jeg vet jeg er heldig stilt nå som har fast jobb, fordi jeg har i flere år jobbet i vikariater. Jeg er for streiken, og jeg mener man skal kunne sammenligne seg ganske nært opp mot andre grupper. Noen av de som jobber i det private har kanskje ikke så trygt i forhold til arbeidsplassen sin, men jeg vil nå påstå en del av de fint vil klare det økonomisk om de står uten arbeid en mnd tid pga høyere lønn. Flere har vel andre goder i tillegg også som veier opp mot "trygghet".

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 30 mai 2012 22:46

Har ingen staitistikk, men har inntrykk av at halvparten av de statsansatte jeg snakker med støtter streiken og den andre halvparten gjør det ikke. Så dette sier ingenting om statsansatte som gruppe. Hva sier det noe om egentlig?

Skjult ID med pseudonym seriously on. 30 mai 2012 22:46

Streikeretten er en av de viktige rettighetene i ett demokrati.Våre forfedre har slåss og dødd for denne rettigheten og uten den hadde vi vært treller nesten alle sammen !

Skjult ID med pseudonym Polkagris on. 30 mai 2012 22:46

@Lilleulv

Jeg har selv jobbet i staten, og det er virkelig ikke så lukrativt. Dårlig betalt og få andre goder. I attpåtil er det lite motiverende å gå på jobb hver dag når man vet at jobben man utfører i liten grad blir verdsatt av deler av befolkningen. Tidligere var det vel ansett å være ansatt i staten. Det er det ikke lengre. Hvorfor skal de som er ansatt i staten derfor finne seg i å være lønnstapere i forhold til de som er ansatt i det private? Man er avhengig av gode betingelser for å rekruttere de riktige og gode kandidatene. Dersom man bare kan lokke med tryggheten det er å være ansatt i staten, så vil man til slutt sitte igjen med kun trygghetssøkende kvinner. Det er jo ikke noe vi ønsker.

Skjult ID med pseudonym Polkagris on. 30 mai 2012 22:48

@seriously

Endelig noen som har forstått noe!

Skjult ID med pseudonym Nref on. 30 mai 2012 22:48

Lilleulv; Det sier noe om at enkeltes definisjon av "statsansatte" kun er (ta-da..!) "byråkrater". Kom det som et sjokk? ;)

Skjult ID on. 30 mai 2012 22:49

De som tjener mest her i landet burde gi fra seg til de som har lavtlønnsyrker, så er saken løst og vi kan samlet ha solidaritet mot andre land og fattigfolk.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 30 mai 2012 22:51

@ Iris

Hadde streiken handlet om statens urimelige bruk av vikariater hadde jeg faktisk støtten den. Jeg har selv fast jobb, men ser jo hvordan de holder på med engasjement etter engasjement. Jeg prøver ikke å si at staten er en genial arbeidsgiver - men jeg synes streik er fullstendig utidig nå. Det er mange som mister et år som f.eks ikke får tatt eksamen som igjen fører til at de ikke får reist til utlandet som planlagt på universitet osv. DET er et økonomisk tap som er langt større enn noen prosenter og desimaler fra eller til på et lønnsoppgjør. Seriøst jeg tjener helt greit i staten. VIl jeg tjene mer, kan jeg søke meg til det prlvate. Og miste statens pensjonskasse - inkluderende arbeidsliv, fleksitid osv osv...

Skjult ID med pseudonym Blåruss on. 30 mai 2012 22:51

Blir faktisk småkvalm av statsansatte jeg også. Blir kvalm av denne "alle skal ha det likt" og "de rike skal tas" holdningen til norske sosialister. De rike er normalt definert som alle med inntekt over gjennomsnitt.

Statsansatte bør ned i lønn og veldig mange er overflødige og bør fjernes fra sine stillinger.

Skjult ID med pseudonym Grisegrynt on. 30 mai 2012 22:55

@Lilleulv

Helt enig med deg! Hadde det handlet om vikariatene så hadde jeg vært enig. Nå handler det om rent lønnstillegg. De 10 siste årene har statsansatte fått høyrere prosentvis økning en ansatte i det private.

Jeg mener ikke å sparke alle, men at staten må kutte noe dødkjøtt er jeg ikke i tvil om. Vi har den høyeste andel ansatte i staten mot de landene vi naturlig skal sammenlikne oss med. Vi klarer ikke på sikt å betjene pensjonene til alle når det ikke skapes noe. Vekk med sosialistene og frem med verdiskaping!

Skjult ID med pseudonym Grisegrynt on. 30 mai 2012 22:57

Noen må bli rike for at det skal skapes noe. Uten noen som er villige til å risikere noe så er vi tapt. Da må vi også godta at de får en gevinst for sin satsning og nyvinning. Dette skjønner ikke en sosialist, alle skal tjene likt....da er vi ferdige for ingen vil satse uten å kunne vinne noe!

Skjult ID med pseudonym Polkagris on. 30 mai 2012 22:59

@Lilleulv
Til informasjon. Det er flere forbund og hovedsammenslutninger som krever bestemmelser som sikrer retten til faste og hele stillinger. Dette er et av de sentrale kravene i forhandlingene.

Skjult ID med pseudonym Nref on. 30 mai 2012 23:02

"Vekk med sosialistene"... Vel, for å være pirkete, har man da fjernet kun SV, ikke Sosialdemokratene i AP eller sentrumspartiet SP... Lik det eller la vær, men snur man samme begrepsforvirring "andre veien" bør man da strengt tatt kalle Høyre og FrP for "fascister". Tenk litt på det!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 30 mai 2012 23:05

Kan du utdype, Polkagris? Mener du at ikke fokuset er på lønn i denne konflikten?
Det er mange fagforeninger som har sine "tilleggskrav", noen vil ha ekstra omsorgsdager, noen vil ha bedre velferdspermisjoner osv.

Men grunnen til at det ble brudd i forhandlingen og dermed streik, var da vitterlig lønn??

Skjult ID med pseudonym banditten on. 30 mai 2012 23:08

Jeg var tidligere LO distrikt og fylkesrepræsentant i danmark, samt medlem at en LO fagforening som jeg sad i bestyrelsen i. Strejkeretten er så enorm vigtig at mange folk ikke helt forstår omfanget af det.

Men hvad der sker i Norge i dag er voldtægt af strejkeretten.
En strejke er til for at få grundlæggende rettigheder på plads, for at få gjort op med uretfærdigheder på arbejdspladser. Det er IKKE et værktøj til at kræve mere i løn, bare fordi andre i et helt andet arbejdsmiljø som har helt andre vilkår hypotetisk set får mere i løn.

Jeg har arbejdet både i stat og nu privat og jeg har aldrig i det private fået en lønforhøjelse på mere end 2.3%.
Heller aldrig har jeg fået billige lån, ej heller den jobtryghed der findes i det offentlige, eller de ekstra feriedage, eller det at arbejde "sommertid".

Strejken i dag er en joke og misbrug af et system der er skabt for at beskytte folk.

Skjult ID med pseudonym Polkagris on. 30 mai 2012 23:11

@Grisegrynt

Skal vi legge ned alle offentlige tjenester da? For de fleste av de er det lite eller ingen ting å tjene på. Eller kan du se at de indirekte kan bidra til vekst?

Det er nok svært få av de du omtaler som "sosialister" som ønsker at alle skal tjene likt, men mange mener at man skal forsøke å redusere gapet mellom de som tjener lite og de som tjener mye. Nettopp det at det har vært små forskjeller mellom de som tjener lite og de som tjener mye har vært en del av suksessfaktorene i det norske samfunnet. Større forskjeller blant folk fører blant annet til mer kriminalitet. Ser man på den prosentvise lønnsøkningen til vanlige arbeidstakere og ledere i både delstatlige og offentlige virksomheter ser man at gapet blir stadig større. Når man ser beløpene i rene tall blir det ennå mer tydelig. Noen lederes lønnsøkning tilsvarer årslønnen til ti vanlige arbeidstakere. Er det rimelig? Er de virkelig verdt det? Ofte tjener de like mye og får lønnsøkning uavhengig av det økonomiske resultatet til virksomheten de leder. Er dette moderasjon?

Skjult ID med pseudonym Blåruss on. 30 mai 2012 23:13

@Nref, nei du tar feil. For til og med Høyre er et sosialistisk parti når man sammenligner med tilsvarende partier i resten av Europa. Desuten er dette likhetstrekket mellom fascisme (gjerne også nazisme) og høyresiden som norske sosialister har en tendens til å gjøre, helt feil.

De fleste langt ute på høyresiden er tilhengere av liten stat og mest mulig individuel frihet, dette er ganske forskjellig fra fascisme. Gitt at man holder useriøse tullebukker som ikke engang klarer å stille en liste utenfor debatten. På samme måte som man kan holde internasjonale sosialister og andre eksterme surrehoder fra den venstreekstreme siden untenfor debatten.

Skjult ID med pseudonym Nref on. 30 mai 2012 23:20

Jeg bare snudde på begrepene i forhold til deres leksikalske betytdning (og foretrekker å holde meg til DEM snarere enn diverse tilfeldige forumsdeltageres høyst private analyser...) og prøvde bare å understreke et poeng ifht bruk av nettopp "begreper"/"merkelapper" i politiske debatter (at man kanskje bør tenke litt over dem før man bare hiver de ut uten mål og mening)... Og forholder meg til norske politiske forhold uansett, for det ER vel tross alt det vi diskuterer? :-)

Skjult ID med pseudonym Polkagris on. 30 mai 2012 23:20

@Lilleulv

Ja, det er nok den utløsende årsaken, men jeg tror nok at bildet er noe mer sammensatt enn det. Det er også flere av tilleggskravene som de ikke har fått gehør for. Tror nok også at fagbevegelsen vil la regjeringen få gjennomgå litt som en følge av at de opplever at regjeringen ved gjentatte anledninger den senere tid har gått mot arbeidstakernes interesser, f.eks ved beslutningen om å innføringen av vikarbyrådirektivet. Dette til tross for at den sittende regjering fikk massiv støtte fra fagbevegelsen ved både forrige stortingsvalg og kommunevalg.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 30 mai 2012 23:21

Helt enig med deg, banditten. Dette er voldtekt av streikretten!

Det er for øvrig udemokratisk å streike når så mange av de som er tatt ut i streik ikke støtter streiken. Jeg kan gjerne være solidarisk ved en streik, men ikke for noen skarve kroner ekstra.

Det er gjort interessant forskning på dette området. Etter at man har et visst nivå materielt sett, øker ikke lykken om man får mer lønn. Det er andre ting som er langt viktigere, som å bli sett, verdsatt, få passe med utfrodringer, mestringsfølelse osv. Det er så mange ting arbeidsgivere i Norge kan bli bedre på.

Lønn er også derfor (etter et mininumsnivå) det minst viktige å streike for!

(mann 35 år fra Oslo) on. 30 mai 2012 23:22 Privat melding

TS: Så hvis naboen din ikke har råd til gressklipper, så slutter du også å klippe gresset?

Denne debatten er alt for generell, og de fleste her skjønner tydeligvis ikke hva de prater om. De offentlige ansatte er medlemmer i flere ulike fagforeninger, det er alt fra sykepleiere til ingeniører, og alle har ulike krav.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 30 mai 2012 23:26

@gortglimt

Jeg svarer for TS. Håper det er OK :-)

Jeg slutter ikke å klippe gresset dersom ikke naboen har råd til gressklipper. Men jeg klager heller ikke til ham over hvor dyr bensinen til gressklipperen min har blitt...

Skjult ID on. 30 mai 2012 23:26

Så gjør den mindre generell da, og fortell oss hva vi ikke skjønner, gotglint!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 30 mai 2012 23:27

Støtter kommentaren der 23.26 skjult ID.

Skjult ID on. 30 mai 2012 23:31

Er litt usikker på om gotglint skjønner det!?! 3 av de 4 store hovedsammenslutningene i staten har gått til streik, alle med unntak av Akademikerne. Alle har, i tillegg, eksplisitt uttalt at dette skyldes statens tilbud på 3,75%! Altså lønn!

Skjult ID on. 30 mai 2012 23:35

@ grisegrynt. Vil veldig gjerne se link til at statlig ansatte har økt sin lønn prosentvis mer enn de i det private.... Kanskje du mener lederne i det offentlige, men om du ser på lærernes lønnsutvikling, vil det overraske meg veldig om du klarer å dokumentere dette..

Skjult ID med pseudonym sykepleier on. 30 mai 2012 23:36

Jeg er drittlei av å bli fortalt hvor fornøyd jeg bør være med den lønna jeg har, at jeg krever "for mye", at jeg har så mye "goder", at det er så "trygt" å jobbe i det offentlige. Og det "beste" argumentet av dem alle; du har jo selv valgt dette yrket! Ja, det har jeg, men betyr det at jeg også har fraskrevet meg all rett til å mene noe om lønna til sykepleiere?

Jeg er sykepleier, det er et kvinnedominert yrke, og hvor mye jeg enn hater å innrømme det så er det noe av grunnen til at lønningene er som de er!
Jeg jobber i en 80% stilling, men ønsker meg 100%. Jeg har to videreutdanninger (1 års fulltidsstudie for hver av dem) altså 5 år på høgskole. Ved bytte av jobb etter siste videreutdanning gikk jeg NED i lønn!
Årsak; mistet kveldstillegg/ helgetillegg, samt at jeg ikke fikk noe lønnsmessig uttelling for en av videreutdanningene mine, dette til tross for at den i aller høyeste grad er relevant for jobben!

Jeg elsker jobben min, virkelig! Det eneste jeg ønsker meg er en lønn det går an å leve av når man er enslig med barn! Jeg er faktisk avhengig av en ekstrajobb i helgene når jeg ikke har barna mine, og av og til økonomisk støtte fra foreldre for å klare meg økonomisk! Det burde vel faen meg ikke være nødvendig??

Så ja; jeg er en av de som streiker, og jeg har skammer meg heller ikke over det!

Skjult ID on. 30 mai 2012 23:39

Veldig mange av oss i norge har rett og slett blitt for late.vi vil gjerne ha den ene goden etter den andre,uten å yte ekstra.

Bare å se på alle invandrere som kommer til norge og tar jobbene som vi kke lenger vil ha.

Skjult ID med pseudonym mis on. 30 mai 2012 23:42

Jeg jobber privat og er heller ikke fornøyd med lønna mi. fikk selvangivlesen her om dagen og gikk ned fra 1.8 mill til kun 1,4 mill
så det blir en bare en liten danmarkstur i år gitt:):)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 30 mai 2012 23:42

Igjen - du jobber jo mot din vilje ikke fullt. Bruk av deltid og midlertidighet er en uting jeg ville støttet en streik for. DEr har du min fulls sympati. Men det er jo ikke så rart at du må jobbe ekstra når du ikke jobber fullt? Det er vel et større problem enn selve lønna?

Skjult ID med pseudonym he he on. 30 mai 2012 23:46

@Sykepleier jeg støtter deg fult ut :-)))

Skjult ID on. 30 mai 2012 23:48

Jeg skriver meg på listen med en støtteerklæring til sykepleier!

Skjult ID med pseudonym Polkagris on. 30 mai 2012 23:49

@sykepleier

Ja, det er mange som tyr til argumentet "De har selv valgt det". Dette er et argument totalt uten verdi. De som bruker dette argumentet bør tenke over konsekvensene av at yrkesgrupper som vi er totalt avhengige av blir hengende etter lønnsmessig. Konsekvensen er jo at både de som er i disse yrkesgruppene vil gå over i et annet yrke og ungdom vil ikke søke seg til disse yrkesgruppene. Rasjonelle som vi mennesker er vil de da søke mot yrkesgrupper hvor man tjener tilstrekkelig til å leve et godt og selvstendig liv.

@alle
Fra LOs nettsider.
Streiken i staten brøt ut fordi:
- LO Stat krevde moderate tillegg på nivå med resten av arbeidslivet. Tilbudet var betydelig under det andre allerede har fått.
- Staten sa nei til å rette opp det lønnsmessige etterslepet de statstilsatte har opparbeidet.
- Vi ikke fikk gjennomslag for bedre rettigheter for innleide vikarer, til tross for at andre sektorer har fått dette.
- Staten aldri kom med noe tilbud om å øke tilleggene for ubekvem arbeidstid. Betalt arbeid på kveld og i helger var et viktig krav for LO Stats medlemmer.

Det er derfor ikke den prosentvise lønnsøkningen alene som er årsaken til at LO har gått til streik. Bildet er mer sammensatt.

Skjult ID on. 30 mai 2012 23:50

"Lønna til statsansatte har økt prosentvis mer enn i det private"..... unnskyld at jeg ler

Skjult ID med pseudonym sykepleier on. 30 mai 2012 23:53

@Lilleulv
Ja, det er klart det hadde hjulpet meg økonomisk å få lov til å jobbe 100%, men jeg ville fortsatt ikke vasset i penger!
Og bare for å understreke det; jeg er IKKE dyr i drift! Vi snakker å kunne betale regningene sine, og kanskje unne seg en tur på kino med barna i ny og ne? Jeg har ikke vært på utenlandsferie med barna siden jeg ble alene. Jeg har ikke selv vært utenlands heller for den del;)
Det er fryktelig slitsomt å alltid måtte snu på hver krone.

Skjult ID med pseudonym Blåruss on. 30 mai 2012 23:55

@Nref, men å komme trekkende med ting som fascisme når man snakker om norske forhold er skivebom. De partiene mest ligner den totalitære stilen til fascistene, tilhører i Norge venstresiden. Sånn sett var det ikke bare skivebom, men selvskudd.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 31 mai 2012 00:02

Nei, vasse i penger gjør de færreste statsansatte. Og ja, det er i blant nødvendig å snu på krona. Kjenner igjen det. Men likefullt: Det er myyye jeg kan kutte i om jeg vil. For eksempel går jeg i kantina hver dag. Bruker minst 50 kr. dagen der. Hvorfor? Gidder ikke smøre matpakke/ta med salat osv hjemmefra.

Jeg mener jo ikke at ikke statansatte skal ha lønninger det går an å leve av. Men jeg mener at å gå til streik er så drastsik og rammer så stygt og skjevt at denne gangen synes jeg ikke grunnen er god nok. Men jeg skjønner jo at andre synes det. Hva tjener forresten en sykepleier i snitt (med vanlige tillegg osv)?

Skjult ID med pseudonym ruggen to. 31 mai 2012 00:28

@Blåruss,
tråden er merket grønn og nå har du/dere havnet ganske off-topic.

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) to. 31 mai 2012 00:43 Privat melding

"Hvorfor skal de som er ansatt i staten derfor finne seg i å være lønnstapere i forhold til de som er ansatt i det private? Man er avhengig av gode betingelser for å rekruttere de riktige og gode kandidatene"

De skal finne seg i det fordi de selv har valgt det. Hvis det allerede finnes folk til å fylle posisjonene, hvorfor skal vi da bruke mer skattepenger på de?

Hvis det plutselig utdannes 100.000 bygg-ingeniører i landet, så vil lønna for bygg-ingeniører stagnere, eller reduseres. Hvorfor skal vi finne oss i det?

På begynnelsen av 90-tallet var det masseoppsigelse av oljearbeidere; dette kom som følge av eksepsjonelt lav oljepris. Hvorfor skal vi finne oss i det?

sykepleierutdanning er lett, og ingeniørutdannelsen er svært tung. Hvorfor skal vi finne oss i det?

De statsansatte vil plukke og velge alle fordelene som det private marked gir, uten å ta med ulempene. Det føles ganske sleipt..

Skjult ID med pseudonym sykepleier to. 31 mai 2012 01:45

@Bisken
"De skal finne seg i det fordi de selv har valgt det. Hvis det allerede finnes folk til å fylle posisjonene, hvorfor skal vi da bruke mer skattepenger på de?"

Ja si det!? Kanskje fordi vi alle ønsker at kompetente folk jobber på sykehus, gamlehjem og på helsestasjonene?
Fordi vi ønsker ett offentlig helsevesen som fungerer, hvor du kan føle deg sikker på at havner du på sykehus så vet de som jobber der hvordan de best mulig skal ta vare på deg fordi de er utdannet til å jobbe med syke mennesker! Du kan nemlig ikke plukke opp folk fra gata, gi dem en hvit skjorte, og regne med at de gjør en like god jobb som en sykepleier! Alle kan gi deg de pillene du skal ha, men det er kanskje ok at den som gir deg pillene også vet noe om bivirkninger av disse pillene, vet hva som kan være følgene, OG vet hva som skal gjøres for å forhindre dette?!

Ja, det er mange av oss! (sykepleiere), men det skal du være faen så glad for! Det burde nemlig vært enda flere!og skrikende underskudd er det hvis vi ser på hva som trengs for å møte eldrebølgen om bare få år. Ta deg en tur på et hvilket som helst pleiehjem, du vil treffe stort sett kun ansatte med en annen kulturell bakgrunn enn den norske, og de fleste er helsefagarbeidere, eller ufaglærte. Og det er IKKE fordi sykepleiere ikke trengs i eldreomsorgen, men blant annet pga uønskede deltidsstillinger, lønn, og umennesklige arbeidsforhold!

"sykepleierutdanning er lett, og ingeniørutdannelsen er svært tung. Hvorfor skal vi finne oss i det?"
Denne velger jeg å ikke kommentere. Jeg håper inderlig du blir syk en gang slik at du havner på et sykehus...ikke alvorlig syk, men nok til at du føler deg elendig og er redd! Der håper jeg du blir omgitt av mine kolleger, og at du får den pleie, omsorg og hjelp du trenger. Etterpå håper jeg du reflekterer litt over hva du har vært igjennom, og hva som føltes viktig for deg når du lå der hjelpeløs i sengen din. Jeg vedder på at du vil mene at sykepleierene er verdt hver krone vi får i lønn, og mere til;)

(mann 46 år fra Akershus) to. 31 mai 2012 01:45 Privat melding

Jeg er klart for at vi skal ha en streikerett i landet. Men som så mange andre, så mener jeg at det er feil tidspunkt å streike på, når vi ser litt rundt oss hvordan ståa er i økonomien rundt om. Vi er heldige i dette landet (selv om selvsagt finnes de som sliter), når vi ser hvordan andre har det.

Når nå titusener av turister som skal komme hit, ikke får oppleve Norge slik de hadde drømt om, så får vi ingen forståelse fra de for hvorfor vi streiker! Når man i resten av Europa opplever en stadig høyere arb.ledighet, folk må ned i lønn for å beholde jobbene. Også streiker vi fordi vi ikke får en tusenlapp eller to ekstra i året. Det blir rent ut latterlig..

Det er også stor forskjell på en streik i det offentlige (stat og kommune) enn en streik i privat sektor.
I en streik i offentlig sektor finnes det bare EN part som taper, nemlig den uskyldige 3dje-parten. Arbeidsgiver (stat og kommune) sparer totalt sett store summer hver eneste dag streiken varer, mens arbeidstakere får utbetalt "full" lønn fra velfyllte streikekasser.
I en streik i privat sektor taper ALLE parter. Arbeidsgiver taper omsetning og risikerer konkurs, arbeidstaker får IKKE "full" lønn slik man har i offentlig sektor da streikelønna er lavere i privat sektor.

Skjult ID to. 31 mai 2012 12:22

Mener folk skal ha rett til å streike,men det er ikke riktig tid å gjøre dette på nå. De som streiker bør løfte blikket sitt over til nabo landa og stikke fingeren i jorda.

Grådigheten lenge leve sier jeg.