Alle innlegg Sukkerforum

MINUS POENG???

Vis siste innlegg
(mann 43 år fra Akershus) to. 31 mai 2012 13:41 Privat melding

Jeg føler at jeg skriver veeeeldig mye feil på Nork her i forumet, men lurer på om det blir minus poeng til meg hvis jeg skriver på Engelsk?? (misliker og holder på og gjør feil)

Skjult ID med pseudonym seriously to. 31 mai 2012 13:51

last ned stavekontroller i nettleseren din.

(mann 34 år fra Buskerud) to. 31 mai 2012 13:56 Privat melding

Mange damer som syns det er turn-on med de som snakker engelsk, så jeg tror nok du kan skrive på engelsk uten at noen klager :) Er usikker på hvor mange i Norge på 37 som snakker og leser engelsk. Vet at det tidligere ikke var like bra opplæring i engelsk i Norge, men de som er 30 år og yngre vil nok alle forstå :)

Skjult ID med pseudonym Drake to. 31 mai 2012 13:56

Use google chrome, its already built in.

Skjult ID med pseudonym Snehvit to. 31 mai 2012 14:02

hahaha vi hadde engelsk på skolen i steinalderen også, JustAGuy.. tenk, jeg er over 40 og kan engelsk, gitt..... Kan til og med litt tysk....

Skjult ID med pseudonym lusa to. 31 mai 2012 14:10

JustAGuy

Jøss, da er jo du med dine 28 år blant de priviligerte og altså blant de aller første som har kontroll på engelsken her til lands. Jeg er mektig imponert! ;)

(mann 34 år fra Buskerud) to. 31 mai 2012 14:20 Privat melding

Neida :)

Er bare sånn at jeg vet at foreldra mine ikke fikk noe spesielt opplæring i engelsk når de gikk på skolen, og den yngste av dem er 46.

Så et sted mellom 1966 og 1983, så begynte skolene å bli bedre på engelsk opplæring. Vet bare ikke sikkert når det skjedde. Kan ha vært gradvis.

Foreldra mine bodde jo litt på landet også, så kan hende det stedet begynte med Engelsk som standard i skolen lenge etter for eks storbyene

Skjult ID med pseudonym Stjerne* to. 31 mai 2012 14:20

@JustAGuy
Ler meg fillete her.

Selv jeg som nærmer meg 50 år med stormskrift hadde engelsk på skolen.:))
Dessuten er vel de fleste i denne alderen ganske så reisevante. Kan sikkert snakke en 30 åring i senk på mange språk:)

Skjult ID med pseudonym Stjerne* to. 31 mai 2012 14:23

Tviler ikke på det, Stjerne*

Både onkelen min, og onkelen hans snakker/snakket bra spansk, fordi de bor/bodde i Spania i mange år. Så selv om man ikke lærte det på skolen, så kan man fremdeles bli bra i et språk, seff ;)

Skjult ID med pseudonym Stjerne* to. 31 mai 2012 14:27

Hmm...Tatt nicket mitt også gitt:))

Men tilbake til saken:)
@lostinnorw

Det går sikkert bra å skrive på engelsk..de fleste forstår deg godt. Bare ikke forvent at alle skal svare deg på engelsk.:)

(mann 43 år fra Akershus) to. 31 mai 2012 14:28 Privat melding

I am originally from Africa, men har bodde her i landet i ti år, men Norsk er litt vanskeligere og skriver en å snakke, har fullt tids job, med mennesker til daglig, men skriver ikke så veldig ofte, ihvertfall ikke mye. men ja er en utlending, men prøver og holder meg med språket da;) og synes det fleste her i landet snakker bedre Engelsk en det jeg skriver Norsk....

(mann 57 år fra Oslo) to. 31 mai 2012 14:35 Privat melding

For min del foretrekker jeg at du skriver norsk fremfor engelsk på forumet, så da er det nok bra for min språktrening at du skriver engelsk :-)

(mann 31 år fra Oslo) to. 31 mai 2012 14:35 Privat melding

Selv om jeg har en god del skrivefeil på norsk, foretrekker jeg det likevel. Jeg synes at det er en måte å vise respekt på. Da jeg flyttet hit ønsket jeg å lære om språket og kulturen osv. Hvorfor skulle jeg da skrive på engelsk? Jeg liker heller ikke å lese svenske eller danske profiler for å være ærlig. De er lette å forstå for nordmenn (jeg klarer det ganske greit jeg og da) men er det virkelig så vanskelig å gjøre litt innsats?

Ellers føler jeg at en engelsk profil blir fortere ansett som en fake profil. Har ingen statistikk på det, men det er magefølelsen min. Hittil har ingen reagert negativ på norsken min, tvert imot! De fleste synes det er bra at jeg skriver norsk etter å ha vært i Norge i bare to år.

Har jeg skrivefeil du irriterer deg over? Rett på meg! Jeg vil bare bli bedre på norsk av det, og det er det jeg ønsker. Hvis du tenker sånn er det kanskje best å si det rett ut. Da føler folk seg litt mindre uhøflige. Vinn-vinn.

Så lenge du klarer å skille "og" og "å" og vet at det heter "å skjære alle over én kam" er de fleste fornøyd tor jeg. :D