Alle innlegg Sukkerforum

To norske psykiatere støttet russisk psykiatri i dens behandling av dissidenter.

Vis siste innlegg
(mann 48 år fra Hedmark) fr. 1 juni 2012 03:16 Privat melding

To norske psykiatere støttet russisk psykiatris behandling av dissidenter.på 80 tallet.
Det var psykiater Harald Reppesgaard.
og den andre var Ørnulv Ødegård,mannen som introduserte lobotomien i Norge,det ble lobotomert ca 2500 mennesker i Norge. En vakker pike på 6 år var blandt dem som ble lobotomert, hver fjerde pasient døde i starten av dette sinnsyke prosjektet.
De slo en hakke gjennom pasientens hode, deretter gravde de i hullet med en kniv.Takk proffesor ørnulv Ødegård, for ditt bidrag til menneskehetens utvikling.Det var i tidsskrift for den norske lægeforening 1980nr 14 han avleverte sin varme støtte og forsvar for russisk psykiatris behandling av dissidenter som sinnsyke.
En annen stor evne vår kjære proffesor Ørnulv Ødegård hadde var at han kunne stille diagonoser på folk 50 år tilbake i tid.I 1948 fastslo han at vår store dikter Knut Hamsun, ble paranoid allerede i 1898..

Skjult ID med pseudonym Onsing fr. 1 juni 2012 03:26

Setter pris på at du opplyser massene, men aner jeg en smule bitterhet?

Skjult ID med pseudonym Stevia fr. 1 juni 2012 10:08

Psykiatri er ingen eksakt vitenskap. Og den har svært mange ødelagte liv på samvittigheten. Likevel håper vi stadig psykiaterne skal klare å bli stadig bedre. fordi vi ikke føler at vi har noe valg?

(kvinne 50 år fra Oslo) fr. 1 juni 2012 11:09 Privat melding

I disse tider skulle man jo ønske at psykiatri var en eksakt vitenskap..
Ideologi og konspirasjonsteori alene er ikke nok ,selv om det er eksakt.

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 1 juni 2012 11:13

@ Deadlife. Er det noe du har lyst til å si,komme med i forbindelse med dine to tråder ? Tanker du i lang tid har hatt lyst til å lufte..bedre enn å holde det inne kanskje //

Skjult ID med pseudonym Dama42 fr. 1 juni 2012 11:51

Vil ikke si bitterhet, Onsing. Vil heller kalle det en dyster sannhet.

Det verste av alt er at man ser "rester" av galskapen i et av verdens rikeste land.
Og hvordan kan det ha seg at Legene har ervervet seg så mye makt.

Vi har mange triste eksempler.
Kvalitetsikring på mennesker som jobber innen fagfeltet burde vært et must!
Intriger og usynlige maktkamper som det dessverre en del av. Diagnoser som burde vært på dem selv.

Skjult ID med pseudonym Onsing fr. 1 juni 2012 14:24

Det er fullt mulig å misbruke makt i dagens system, og det gjelder vel innenfor de fleste områder.

Min tiktak i så henseende er å forsøke å holde meg unna enhver situasjon hvor jeg kan bli et offer for ignorante, uvitende, mindre intelligente mennesker, som ikke evner å se deler av det store bildet engang. Nå skal ikke jeg påberope meg en voldsomt høy iq eller andre kvaliteter som overgår de fleste andre. Men er enig i at det finnes mye rart i utsatte posisjoner.

Er tilhenger av Ole Brumm, og skulle vel ønske samfunnet burde bry seg på en mer positiv måte enn det jeg opplever i dag. Om de skal bry seg i det hele tatt...

Skjult ID med pseudonym psyko fr. 1 juni 2012 16:53

De som fant opp lobotomien fikk nobelprisen i medisin fordi verden trodde de hadde løst en hittil uhelbredelig og ofte dødelig sykdom. Lenge trodde man at å gi denne behandlingen var til stor hjelp til disse pasientene hvor ingen andre behandlinger virket.

Det er ikke sikkert det er lurt å stå der i etterpåklokskapen og tenke hvor ondsinnet menneskene må ha vært da de utførte lobotomier. I dag gjør vi drøssevis av ting som folk om 100 år vil si: "å i helsike! gjorde de virkelig det der?!". Kanskje de tenker at vi var ondsinnete idioter som kjørte rundt i bilene våre med barna våre når vi visste hvor mange som ble skadet og lemlestet i bilulykker? Vi opplever ikke at vi har så mange valg kanskje, men fremtiden kan dømme oss knallhardt likevel. Sånn tror jeg det var med lobotomiene også.

(mann 44 år fra Oslo) lø. 2 juni 2012 00:21 Privat melding

Så filmen "Hysteria" - også der gjorde legevitenskapen visse fremskritt :))))

(mann 44 år fra Oslo) lø. 2 juni 2012 00:26 Privat melding

Ellers kan jeg anbefale den gamle og store klassikeren (for øvrig Jack Nicholsons gjennombruddsfilm): "one who flew over the cuckoo's nest"
-eller gjøkeredet som filmens norske tittel heter ;)