Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan stiller du deg?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym tetra sø. 3 juni 2012 15:02

Av nysgjerrighet lurer jeg på hvordan du stiller deg til å date en som sitter i rullestol. I dette tilfellet dreier det seg ikke om

La oss si at vedkommende (uavhengig om det er en mann eller dame) er normalt fungerende og sitter i rullestol pga. en skade/ulykke, har en god, morsom, fengende og interessant profil og ser normalt bra ut. Ut fra profilen å dømme har et bra og godt liv, er aktiv og har det meste i livet på plass bortsett fra enn kjæreste.

Vil du si:
- at du er åpen for å gi det en mulighet
- det er helt uaktuelt

Hva er grunnen til at du er åpen for det eller at det er helt uaktuelt?

Skjult ID med pseudonym Blåruss sø. 3 juni 2012 15:07

Uaktuelt, fordi jeg ønsker en funksjonsfrisk parter som har noen av de samme interessene jeg har selv. Det innebærer løssnøkjøring på ski (vet at man kan kjøre sitstki, men det blir noe møkk når man skal vasse i løssnø for å komme seg til de gode stedene) gå lange turer i fjellet og marka. osv :)

Skjult ID med pseudonym Porfirij sø. 3 juni 2012 15:10

Å gå på date med nokon i rullestol ser eg på som uproblematisk.

Men vidare forhold? Tjaa... Eg likar "ekstremsport", samt å springe rundt på fjellet, og syns det hadde gjort seg med ein kjærast som er av same type.

Men eliminere ein person på grunn av rullestol; det gjer eg ikkje.
Kanskje me om ikkje anna kunne fått eitt godt venskapsforhold..

Skjult ID med pseudonym -Bene- sø. 3 juni 2012 15:11

Jeg liker å kunne tenke at det ville være aktuelt.
Men jeg tror ikke det er det. Jeg må ha en mann med fungerende..eh..fysikk? :P

Jeg er ikke så nøye på dette med aktiviteter som krever fungerende bein, men jeg tenker at spesialbil, ramper, unngå trappeløsninger og andre helt normale hverdagshindre bare gjør det "masete". Og jeg vet selv hvor kjipt det (jeg) høres ut, men det er nå engang sånn.

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 3 juni 2012 15:11

Hvis det enda er liv i pikken, ja da kunne jeg vurdert det. Helt klart :-)

Skjult ID med pseudonym NN sø. 3 juni 2012 15:15

Åpen for å gi det en mulighet.

For meg er personligheten og kjemien mellom oss det absolutt viktigste å basere et eventuelt forhold på og da vil jo ikke rullestolen ha noen betydning.

Skjult ID med pseudonym Blåruss sø. 3 juni 2012 15:19

@Porfirij Skifter du kjønn, skal jeg be deg med ut på løpedate i fjellet :)

Skjult ID med pseudonym tetra sø. 3 juni 2012 15:24

Fokuset blir lett dratt over på hindringer ikke mulighetene. Alle er vi ulike og har forskjellige ønsker, og det er inderlig godt spør du meg.

Ser det hvertfall er noen som åpne for det :-)

Dere som er ganske kategorisk klare på at det er uaktuelt, selvom dette blir en veldig vridning på problemstillingen: hvordan hadde dere stilt dere til om partneren deres hadde havnet i stol?

(mann 57 år fra Oslo) sø. 3 juni 2012 15:26 Privat melding

Jeg har 73 trappetrinn fra garasjen og opp til inngangsdøra. Så jeg kan ikke invitere henne hit. Ut over det er ikke fysiske hindringer et større problem for meg enn det vil være for henne.

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 3 juni 2012 15:27

hmm tror ikke det siden en god del flere ting ville blitt komplisert. så nei.

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 3 juni 2012 15:28 Privat melding

Jeg vil si det har mer med hvem vedkommende er som menneske. Sørger han for at hjertet mitt løper avgårde som en sprettball, så spiller det nok liten rolle om han sitter i rullestol eller ei....dessuten, om noen sitter i rullestol betyr jo ikke nødvendigvis at de må oppholde seg der hele tiden... Kommer jo også veldig an på hva som gjør at de sitter der og hvor permanent rullestolen er... Der finnes mange muligheter for å trene seg tilbake til å bli uavhengig av rullestolen... Om der finnes en mulighet for det.

Noen rullestolbrukere har jo fantastiske armmuskler... Det i seg selv er jo rimelig attraktivt ;-) det som kan være turn- off er om vedkommende ser på seg selv som offer, og sutrer og krever fra miljøet rundt seg, men det gjelder for alle, både med og uten rullestol ;-)

Dessuten, det at noen bruker rullestol definerer ikke mennesket, det er bare en liten del av mennesket liv og lagnad, og noe det må håndtere i livet, men mennesket er ved siden av dette egentlig og da spørs det hvilken kvaliteter, syn på livet og verdier det mennesket har...

Skjult ID med pseudonym Sol i sør sø. 3 juni 2012 15:30

Ja det er aktuelt.

(mann 37 år fra Vestfold) sø. 3 juni 2012 15:50 Privat melding

-Bene-: Hva er utfordringen når det gjelder spesial bil? med en godt tilrettelagt bil så bør man jo klare ting selv...
Når det gjelder trapper og ramper osv. så kan jeg godt forstå skepsisen, men heldigvis så blir ting bedre...
Om du sitter i rullestol eller ikke, har nødvendigvis ikke så mye å si om "fysikken" fungerer...

Aqueena: Et problem er at det er enkelte som lar rullestolen kontrollere livet sitt, et annet problem er at ganske mange ser bare rullestolen og ikke personen.

Skjult ID med pseudonym Blåruss sø. 3 juni 2012 15:50

@tetra, hvis partneren havner i rullestol dumper jeg da ikke henne av den grunn. Men det er en helt annen situasjon, så ikke helt sammenlignbart.

Skjult ID med pseudonym LilliMi sø. 3 juni 2012 15:54

Nei, det hadde ikke vært aktuelt. Jeg er rett og slett for lite vidsynt til å se mulighetene.

Skjult ID med pseudonym Kvinne81 sø. 3 juni 2012 16:00

For meg er det kanskje at vedkommende ikke kan ha et akttivt seksualliv som setter stopper for meg.. Dvs om det er så alvorlig fysikalsk. Er det beina det er snakk om så bedømmer jeg fyren på samme grunnlag som livsvarig partner som alle andre..

Jeg er dønn ærlig her. Jeg skjønner at alle fortjener kjærlighet i livet sitt. Men jeg er meg, og ego som jeg er.. Jeg har behov for mann med armer og en penis ;) Og et god indre ;)

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 3 juni 2012 16:03 Privat melding

Ja @ Chairman, ser den og folk er forskjellige. Det er nok ikke rosenrødt å være rullestolbruker, men det er en utfordring noen mennesker får i livet, men samtidig, vi får alle større og mindre utfordringer i livet, og da har man et valg, det viktigste av valg man får, er om man vil akseptere å være et offer eller nekte; heller tenke at ok, sånn gikk det, hva gjør jeg nå..., og etterhvert finne en god måte å leve med hva enn utfordringen kan være. Rullestol er jo en veldig synlig utfordring, mens andre igjen sliter med utfordringer som ikke er fullt så synlige, men kan være like store eller større utfordringer. Samtidig så nytter det ikke å sammenligne seg med andre og si at min utfordring er større enn din.... Det er hvordan den enkelte av oss opplever utfordringen som avgjør hvor tung den blir å bære.... Jeg pleier å si at Gud gir meg ikke mer enn jeg har skuldre til å bære, og jeg har vært igjennom en tøff runddans, og nettopp den innstillingen har gjort meg til en fakerten så sterk kvinne, men samtidig med hjerte, sjel og tillit til andre mennesker i god behold, for det handler ikke om hva jeg skal få i livet, men hva jeg kan gi, gi til samfunnet og de rundt meg, og livet gir deg gaver, gaver i form av herlig familie og venner, god jobb, fine opplevelser, om man bare er innstilt på å gjøre en viss innsats selv og gjøre det beste ut av situasjonen.

Forøvrig @Chairman, jeg synes du er digg, du har et flott menneskesyn og du viser en virkelig god styrke :-) goklem til deg :-))

Skjult ID med pseudonym -Bene- sø. 3 juni 2012 16:26

@chairman - Nemlig, hvis fysikken funker som den skal, så er det bare hverdagshindringer som ville vært en..hindring. Jeg går utifra at de fleste spesialbiler krever en viss form for parkeringsmulighet, som igjen krever bolig med god parkeringsmulighet, som igjen kanskje koster mer enn bolig med mindre parkeringsmulighet. Jeg vet at jeg vanskeliggjør dette og at det er fullstendig overfladisk, men igjen: det er bare enklere å ta ting som de kommer i en annen situasjon, is all :)

Når det gjelder å være i en situasjon hvor en partner over lang tid plutselig er i en ulykke eller får en skade som krever bruk av rullestol, stiller jeg meg helt omvendt. Da er allerede grunnlaget for vårt forhold lagt og man tilpasser alt man kan for å gjøre hverdagen enklest mulig.

(mann 37 år fra Vestfold) sø. 3 juni 2012 16:27 Privat melding

Takker, får håpe noen finner meg så digg at de sender meg en melding...

Nå er jeg så "heldig" at jeg har sittet i rullestol hele livet så ser det ikke som en utfordring.

Skjult ID sø. 3 juni 2012 16:34

kunne nok ikke tenkt meg å date en som sitter i rullestol,men om kjæresten min skulle bli lam og bli sittende i stol ville jeg aldri avsluttet forholdet av den grunn:)

(mann 37 år fra Vestfold) sø. 3 juni 2012 16:57 Privat melding

-bene-: Parkerings mulighetene er veldig avhengig av hva slags bil man har. Min bil for eksempel krever minimalt siden jeg har innkjøring bak. Men selvsagt, bolig er vel kanskje den største utfordringen, men å finne en bolig kan jo være en stor utfordring for alle!

Skjult ID med pseudonym -Bene- sø. 3 juni 2012 16:59

@Chairman - Absolutt :)

Skjult ID med pseudonym Skijenta sø. 3 juni 2012 21:33

Det ville vore fullstendig uaktuelt å dra på ein fremmed sukkerdate med ein i rullestol. Eg vil ha ein å vere aktiv i lag med, klatre, skiturer, aktivt sexliv, impulstur til sporty utenlandsturer etc.

MEN- muligens eg ville vorte forelska om eg hadde møtt deg, sjølv om du sat i rullestol.

OG- med min aktive livsstil kan faktisk eg vere den som havner i rullestol.

ELLER: den potensielle partneren som er funsjonsfrisk i dag, kan også havne i rullestol- og selvfølgelig ville eg elska deg like mykje! Har du først fått plass i hjarterommet, har du evig plass!:)

Skjult ID med pseudonym Dumt sø. 3 juni 2012 21:41

Jeg syns denne tråden er et ømt tema, hvorfor, til respekt for de som faktisk sitter i rullestol. Jeg ser jo her veldig mange har noe i mot å date en som sitter i rullestol, og de som faktisk sitter i en stol sitter ikke der fordi de vil.... Bare syns det er litt respektløst å komme med forskjellige argumenter på hvorfor de ikke ønsker å date en i rullestol, men så kan en i rullestol slå tilbake og forsvare seg... Skal ikke si det er en negativ tråd, men syns ikke det er noe man bør snakke høyt om. Bare min mening. Ha en fin søndags kveld!

Skjult ID med pseudonym m30 sø. 3 juni 2012 21:43

Jeg tipper ts sitter i rullestol og lurer på hva folk tenker om det.
I mine øyne er dette et passende tema som man absolutt bør snakke høyt om på en datingside.

Skjult ID med pseudonym Kev85 sø. 3 juni 2012 21:44

Av ren interesse M30, hvorfor er dette et tema som man absolutt bør snakke om på en datingside?

Skjult ID med pseudonym han83 sø. 3 juni 2012 21:48

Hei

Tja, jeg vil ikke avskrive muligheten... og jeg har et parr-tre venner som sitter i stol :)

Men tror nok jeg ville "styrt unna" ikke fordi jeg tror det er så mye problemer for henne, men mest at kombinasjonen av at jeg er nesten blind, og at hun sitter i stol... vil være litt "vanskelig" sånn for ting som skal vare en stund :)

Hadde ikke jeg selv hadd "skavanken" med dårlig syn, hadde det nok vært mye mer aktuelt :)

Skjult ID med pseudonym m30 sø. 3 juni 2012 21:50

@Kev85
Fordi det er folk i rullestol her?
Og fordi jeg med min adferd kan risikere å havne der selv.
Fordi jeg har venner som sitter i rullestol.
Fordi jeg har kjempepene venninner som ikke får seg kjæreste fordi de mangler en arm eller fot.

Fordi jeg syns de som sitter i rullestol fortjener et ærlig svar på hvorfor no de gjerne lurer på.

Og svarene her er verken ensidig negative eller stygge, så da syns jeg det er helt ok å stille spørsmålet. Og lese svarene.

Skjult ID med pseudonym Kev85 sø. 3 juni 2012 21:59

M30, det er et ærlig svar :)
Men må innrømme å si at det er ikke samme å sammenligne tråder om hårfarge, vekt, øyefarge, osv med en som sitter i rullestol.. Hårfarge kan man bytte, vekten kan man som regel gjøre noe med, osv osv, ikke missforstå meg altså. Bare lurte. Jeg kjenner også flere i rullestol, jeg kjenner flere som har havnet i rullestol og har fått livet snudd helt på hode, men dems kjære er like glad i dem og bryr seg like mye om dem selv om alt fra å kunne kjøre en to seters sportsbil er byttet ut med en varebil med heis, hus som er rullestolvennlig og bad som er det samme.
Mye av det jeg tenker i disse svarene er hva ville en fremtidig kjæreste vært mot meg om jeg hadde havnet i rullestol eller livet hadde blitt snudd helt på hode. Lever man sammen i tykt og tynt eller ville hun forlatt meg?

Skjult ID med pseudonym m30 sø. 3 juni 2012 22:11

@Kev85
Nettopp. Et ærlig svar. Og det er hva alle fortjener. Også de som har et synlig eller usynlig handikap.

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) sø. 3 juni 2012 22:40 Privat melding

Når og hvor Amors piler treffer meg ville jeg ikke utelukket en rullestol.Er vel ikke så mye verre en en barnevogn med innhold og det gikk helt fint : ) Dog ville jeg kanskje vært litt betenkt om problematikken var medfødt og genetisk arvelig.

(mann 57 år fra Oslo) sø. 3 juni 2012 22:52 Privat melding

Synes kvinne 81 har et poeng i forhold til å kunne ha et seksualliv. For min del vet jeg midt sagt lite om hvordan man kan ha sex med en dame som bruker rullestol. men jeg forestiller meg at det blir annerledes enn det jeg er vant til.

Skjult ID med pseudonym chairman2s sø. 3 juni 2012 23:19

HaraldBK: det er nok helt avhengig av hvorfor hun sitter i rullestol...

seriously: Poenget ditt om arvelighet ser jeg helt klart, men der er det jo også veldig forskjellig hvor arvelig det er, men hvis du tar worst case scenario da så vil jo ihvertfall den ene parten ha god erfaring og du vil vite at livet kan være helt okay selv om man har arvet noe...

(mann 57 år fra Oslo) sø. 3 juni 2012 23:23 Privat melding

@chairman2s
Ja, det er jeg klar over. Og det vil uansett ikke være på grunn av rullestolen jeg faller for henne.

Skjult ID med pseudonym chairman2s sø. 3 juni 2012 23:58

Fikk lyst til å poste denne: http://www.youtube.com/watch?v=mhfUvbQM8ds

Skjult ID ma. 4 juni 2012 01:12

Jeg ser ikke på det med rullestol som ett problem. Er jo personen i stolen du skal date. Ikke rullestolen. Har en kompis som er delvis lam fra livet og ned etter en ulykke. I dag så kjører han vannski, slalomski osv. Han trenger så som si aldri hjelp til noe. Til og med trapper klarer han å komme opp og ned på egenhånd. Er bare viljestyrke alt går på. Så nei. Jeg hadde ikke latt rullestolen hindret meg i å date noen.

(kvinne 35 år fra Buskerud) ma. 4 juni 2012 08:00 Privat melding

Først vil jeg bare si til TS:

Fantastisk bra tråd!
Dette vil få helt sikkert fler enn bare meg til å tenke seg godt om, om de velger ærlig svar...
Dessuten tar de brodden av noe som fort vekk kan være en tabu...
Samtidig vil jeg berømme svarer'ne hr og. Mye respekt og ærlighet ut og går, ikke noe krangling
eller frekkhet, på et noe ømfintlig tema... Nice!

Så til svaret mitt..
Jeg VET virkelig ikke!
Jeg liker å innbilde meg at jeg ikke ville latt en rullestol komme i "veien". Men jeg er ærlig talt ikke sikker...
Jeg har ikke kjent noen i rullestol, selv om jeg har sett folk i dem (men ikke sett mange av dem heller)..
De få menn jeg har møtt på stol, har vært de jeg pleide da jeg jobba på eldrehjemmet =P
Så jeg vet virkelig ikke!

Det jeg kan resonnere meg til, er at jeg neppe ville tenkt på utfordringene sex livet ville hatt (det tenkte jeg ikke i det hele tatt over før jeg plutselig leste det her inne)... I verste tilfell ville jeg vært en av dustene som kanskje ikke klarte å se forbi rullestolen (men håper inderlig ikke jeg er det). Skulle jeg klare å se forbi rullestoen, tror jeg neppe tilpassede biler eller steder ville vært et problem, men jeg ville kanskje sliti personen ut ved å hele tiden gjør ting for dem.
Har hørt jeg er "velmenende plagsom" når folk kanskje trenger litt ekstra hjelp i perioder (store plager i svangerskapet, brukket ben/arm osv osv)....
Og muligens ville jeg tenke for mye på ting, siden jeg ikke er vandt til mennesker i rullesto, mener jeg.....

Håper ingen blei støtt av det jeg skreiv nå, følte det blei litt rotete dette...

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 4 juni 2012 08:08 Privat melding

Herlig og ærlig Calienta, det var aldeles perfekt, du bare bekrefter atter engang hvilken flott og skjønn kvinne du er!!

Ønsker deg og alle andre en glad dag!

Skjult ID med pseudonym chairman2s ma. 4 juni 2012 16:37

@calienta: Det er vel helt ærlig og greie tanker det. At du vil hjelpe til med for mye er nok ganske vanlig, men der har vi med funksjonsnedsettelser en liten jobb å gjøre også. Det gjeldet å gi klare beskjeder på hva man ønsker assistanse til og hva man klarer på egenhånd. Også må man ikke bli sur hvis det er noen som er kanskje litt vel hjelpsom. Det er som med de fleste utfordringer mellom personer så løser god kommunikasjon det meste

(mann 57 år fra Oslo) ma. 4 juni 2012 16:40 Privat melding

@Chairman
Takk for at du er her og lar oss lære av deg. <3

(mann 37 år fra Vestfold) ma. 4 juni 2012 18:04 Privat melding

@HaraldBK: ingen årsak... hehe

Uvitenhet er det største problemet og den eneste måten man kan lære ting på er å spørre og diskutere ting...

Skjult ID med pseudonym sta ma. 4 juni 2012 18:29

Ville nok i utgangspunktet tenkt at jeg hadde sett problemer fremfor løsninger. Ihvertfall for ett forhold.
Men man vet jo aldri hvordan man hadde taklet det.

En ting er hvordan det hadde vært om nåværende partner havnet i rullestol. Da hadde det vært helt annerledes enn om man aktivt skulle startet å date en som allerede satt i rullestol. Her ville nok tankene vært annerledes vil jeg tro.

Er som Chairman sier, mye er grunnet uvitenhet og uten praktisk erfaring. Alle "problemer" har en løsning om man er villig til å lære og jobber med dem.

Skjult ID med pseudonym chairman2s ma. 4 juni 2012 21:49

Et av problemene er nok at folk ikke er så vant til å omgåes rullestol brukere osv. i det daglige. Nå jobber jeg sammen med en del, men det inkluderte meg selv også tidligere. Jeg vokste jo opp uten å se andre rullestol brukere daglig så jeg syns jo selv at det var like snodig som mange av dere sikkert syns, selv om jeg sitter i en stol selv...

(kvinne 25 år fra Telemark) ma. 4 juni 2012 22:10 Privat melding

Har selv sittet i rullestol et par år, og erfart hvor problematisk det er med ting som vanlig funksjonsaktive tar for gitt. Bare en tur på butikken kan være slitsomt. SÅ jeg skjønner at man ikke kunne tenke seg å date en i rullestol av praktiske årsaker. Men det er jo mange som sitter i rullestol av ulike årsaker. Og det er jo fullt mulig at tilstanden ikke blir varig, det ble ikke det i mitt tilfelle. Er nå i full funksjon ;)

Skjult ID med pseudonym banditten ma. 4 juni 2012 22:18

Blind, døv, rullestol, stum, krykker, manglende arm og ben eller hvad det nu var har ikke så meget af sige for mig. Sålænge det ikke er absolut alle ovenstående på samme tid, ganske vist.

Vinder hun mit hjerte, så er det vundet. Alt det andet er bare 'logistik'.

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) ma. 4 juni 2012 22:49 Privat melding

Jeg er ikke helt funksjonsfrisk bestandig selv heller, så dømmer ingen utifra verken rullestol eller andre handicap.

Så i utgangspunktet ville det jo være mange av de samme kriteriene man tiltrekkes av og ikke som ville ha blitt avgjørende.

Heller en aktiv fyr i rullestol som feks kun er lam i bena, enn en skikkelig sofagris som aldri orker noe særlig annet enn å se på tv og dytte i seg ferdigpizza.

Men til syvende og sist så kan man bli tatt på senga når det kommer til hvem man forelsker seg i :)