Alle innlegg Sukkerforum

Byfjellene i Bergen - Stigninger, erfaring og tips

Vis siste innlegg
(kvinne 34 år fra Buskerud) sø. 3 juni 2012 19:56 Privat melding

Det er noen som mener at, etter å ha bodd i Bergen samlet rundt 5 år (fordelt over to perioder) og aldri ha beveget seg opp i fjellene her, er uhørt, så jeg har lekt med tanken de siste par ukene å gjøre nettopp dette.

Man kan sikkert finne hundrevis av nettsider med dette som tema, men jeg foretrekker heller direkte erfaringer fra folk flest.

Formålet med turen er for turens del, og for bikkja (kjedelig med de samme rundene dag etter dag), og ingen direkte treningstur hvor det viktigste er personlige rekorder og telling av kalorier brent. Jeg beregner ca 5 timer på denne turen, så det blir ikke noen løpetur. Har tross alt med bikkjedyret som skal snuse, skvette, snuse, gå tilbake til forrige gresstust i tilfelle denne er mer verdt hans edle piss osv, men jevn spasering.

With that in mind:

En bekjent sier at Fløien - Ulriken består av endel bratte stigninger, men kunne ikke si noe om den bratte stigningen er like bratt hvis man går Ulriken - Fløien (What goes up, must come down).

Så:
1. Er Ulriken - Fløien mindre bratt enn Fløien - Ulriken?
2. Er det sti med stubber, maurtuer og andre ekle hindre eller tursti på linje med kanadaskogen?
3. Funker det med gode joggesko eller bør man ha fjellsko? Jeg beregner å gå når det er fint vær, men lets face it, det er Bergen og sjansen for at det har regnet natten før er stor, og det skulle ikke overraske meg om det vil begynne å regne iløpet av disse 5 timene også.
4. Er det skiltet på lik linje som i Kanadaskogen? Hadde ikke overrasket meg å ende langt pokker vekk fra der man skal om mulig.
5. Andre ting man bør være forberedt på?

Håper på masse svar fra turglade hordalendinger :)

(mann 45 år fra Aust-Agder) sø. 3 juni 2012 20:02 Privat melding

Jeg har bare jogget opp Fløien og tatt banen opp Ulriken, så denne kunne jeg tenkt meg å ta/gjøre selv!

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 sø. 3 juni 2012 20:14

Last ned kart app på mobilen så går du deg ikke vill. :)

Skjult ID med pseudonym -Bene- sø. 3 juni 2012 20:28

Må kjøpe ny mobiltelefon isåfall :)

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 sø. 3 juni 2012 20:32

Vent til jeg kommer til Bergen om halvannen uke så kan du låne min :p

(mann 45 år fra Aust-Agder) sø. 3 juni 2012 20:45 Privat melding

G er hypp på B asse!

Skjult ID med pseudonym B sø. 3 juni 2012 20:46

Ulriken er høyere enn Fløien og dermed er det ikke stigning om du begynner der. Vidden er uansett ikke helt flat, så litt bakker blir det jo. Det går an å velge vekk Rundemanen (på vei til Fløien) og heller gå ned til Svartediket. Turen blir litt kortere, men du får absolutt med det viktigste. Jeg pleier å parkere ved Svartediket (demningen) og gå derfra til Ulriksbanen (både gratis og greit å gå rett i bilen når jeg kommer ned). Ta deg god tid og husk mat til både deg og hunden. Vannhull finnes det underveis (iallefall til hunden).
Har det ikke vært 7-fjellstur i dag? Da er det nok tydelige stier å følge, ellers ser du vardene hele veien rundt.
Lykke til og riktig god tur!

(kvinne 34 år fra Buskerud) sø. 3 juni 2012 20:54 Privat melding

Takk for info, B :) Jeg er ikke kjent i de områdene what so ever, så jeg antar det er skiltet til Svartediket, eller må man være lokalkjent for å finne svarveien?

God tid er hele tanken. tar gjerne 7 timer så lenge vi får en fin tur utav det, og bikkja sover forhåpentligvis godt om natta. Jeg fikk med meg via nettavisen at det har vært noe idag, men jeg foretrekker å gå på egen hånd :)

Skjult ID med pseudonym B sø. 3 juni 2012 21:20

Det skal være rimelig greit å finne veien. Ta grusveien ned forbi Tarlebøvannet istedenfor opp til masten på Rundemanen. Svartediket finner du lett på kartet. Veien der er egentlig en fin tur i seg selv.

Siden store deler av turen er over tregrensen trenger du ikke bekymre deg for hindringer, men det kan være lurt å velge sko med godt grep. Mye stein som blir glatte når de er våte. Ellers skal det la seg gjøre å komme seg tørrskodd over nå når det har vært fint vær så lenge.

Skjult ID med pseudonym -Bene- sø. 3 juni 2012 21:22

Er det slik å forstå at man bør ha et kart, eller mener du kart som i at disse er slått opp på strekningen?

Skjult ID med pseudonym B sø. 3 juni 2012 21:30

Jeg mener kart som i Googlemap før du går ut døren slik at du vet ca hvilken retning Svartediket er. Fikk inntrykk av at du ikke var så kjent her.
BT.no har en grei artikkelserie om turer i Bergensområdet du kan sjekke ut også. Der vises kart over turstiene tror jeg. Ellers er tommelfingerregelen å følge stien og holde et øye med vardene, evt spørre forbipasserende.

Skjult ID med pseudonym -Bene- sø. 3 juni 2012 21:32

Det stemmer..så man bør altså ha en slik smartphone. Hmhm. Jeg så for meg å bare følge en gitt sti fra A til B ja :)

Skjult ID med pseudonym lusa ma. 4 juni 2012 11:36

"Turløyper i Bergen-området" er en liten bok i en serie utgitt av Bergen Turlag og Bergens Tidende. Tror den koster en liten 150-lapp. Den inneholder en veldig bra beskrivelse av så godt som alle turløyper i området med anslag av vanskelighetsgrad og alt man ellers kan trenge av info. Veldig ok hvis man ikke er særlig fjell/turvant.

Hvis det ennå er et år eller to til du tenker å flytte fra byen er jo muligheten der for å ta flere turer ;)

Skjult ID med pseudonym -Bene- ma. 4 juni 2012 13:49

Muligheten har vel vært der iløpet av de 5 årene jeg har vært her også..hoho :) Joda, skal bli flinkere til å utnytte turmulighetene i denne byen...kanskje.