Alle innlegg Sukkerforum

Nytt småprovoserende innlegg...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Kvinne81 sø. 3 juni 2012 22:50

Noe jeg er så historisk flink til.

Hvorfor kan ikke mennesker som aldri har vært verken for smale, eller for store ( forhold til det vestlige idealet) skjønne man blir forskjellsbehandlet for å være en av delene?

Eller de som er innenfor gjennomsnitt +-i høyde forhold til kjønn, forstå hvorfor det er forskjellsbehandling av de som føler seg lave eller for høye?

Hatt en diskusjon med ei venninne som er i slutten av 30 år (som en diskusjon jeg har hatt med flere som har fallt innen for det vestlige idealet) , har en kropp en fjortis misunner henne, og det er ikke tegn på at den blir eldre.. Og hun synes hun er blir litt større (4-6 kg enn hva hun var i starten av 20 årene)

Jeg reagerer med nesten sinne.. Fordi jeg synes den tankegang, når man ser så bra ut for alderen er plent rent idiotisk.. Men som sagt, jeg har aldri vært noen av disse personene i dems kropp åssen kan jeg da ta innover følelsen av å kjenne "små forfall"...
Spesielt når hverdagsfolket rundt meg forteller både meg og andre mennesker at jeg er ikke bra nok pga jeg havner ikke i den vestlig idealistiske normen.. (sånn rent kroppslig) ... Åssen kan JEG ta innover meg slik?

Men hvorfor skal jeg få den preken " folk er da smartere enn å oppføre seg annerledes selv om du er frodig, du er jo så lekker som du er" .. HVa er det noe å si tenker jeg... Vi ser jo daglig på tv, i film, i tekst, på facebook, i aviser og media ellers at visse mennesker fyller ikke dagens fysiske krav enn om de forsøker..

Når skal folk skjønne at dette er et iLands problem uten hinsides.. Og man glemmer at man faktisk har en fungerende kropp. Sosiale tilbud, og venner, og mat (varierende sådan), og treningsentere, og jobbmuligheter, utdannelse, medisin.. og den lista er lenger... For dette har vi som bor med vestlige normer, regler og kulturvaner..

Jeg er lei av å kverulere med perfeksjonister.. Fordi før i tiden var perfeksjonister folk som ytet på hva de kunne gjøre for andre.. Nå er det hva man kan gjøre kun for seg selv i myyye mer dominerende grad.

Jeg lever ikke skinnhellig selv. Men jeg er glad i mine fysisk vestlige idealistiske feil.. Og forandring i våres personer burde gå i vaner/indre ideologi. Og ikke på hvor mye vi får til med vårt ytre..

Og ja, har du ikke bedre å svare enn tøv, får du rapport til support. Ellers kan tråden heller bare dø ut ;)

Skjult ID med pseudonym Blåruss sø. 3 juni 2012 22:53

Hva var egentelig poenget ditt?

Skjult ID med pseudonym Hmmm sø. 3 juni 2012 22:58

"Nytt småprovoserende innlegg..."

du kan skrive et provoserende innlegg men du tåler ikke et provoserende svar om jeg forstår? Rapport til support faktisk!

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 3 juni 2012 23:02

TS

Jeg er kvinne som har "perfekt" BMI. Hva nå enn man legger i DET da. Men jeg merker meg at de som er litt frodige forbeholder seg enerett over å klage på vekta. Hvorfor skal jeg få skjennepreken av mine venninner fordi jeg klager når jeg har lagt på meg 4 kilo. Prosentvekta er jo den som teller for meg. Og om jeg ikke reagerer når jeg går opp såpass mye i prosent, ja da er det jo en stor sjangs for at jeg også kan ende opp som overvektig. Det irriterer meg. Jeg vil ta et tak når ting sklir ut og gjøre noe med det tidlig. Dette er snakk om sin egen selvfølelse. Ikke fordi jeg er såpass mye tynnere enn enkelte venninner. Skal jeg jeg da aldri kunne "klage" på meg selv da? Og jeg mener ikke det er sunt å ikke akseptere kroppen sin eller vekta si. eller alderdommen for den saks skyld, jeg bare irriterer meg over at jeg alltid får umle blikk om jeg klager.....Jeg har rett til å syte jeg også! Selv om jeg ikke er 20 kilo for tung!;-))

(mann 57 år fra Oslo) sø. 3 juni 2012 23:08 Privat melding

@ Kvinne81.
Jeg blir ikke provosert. Du har dønn rett. Det er et perfekthetstyranni i Norge, samtidig som vi skal være politisk korrekte nok til å fornekte det. Så i sum er vi scizofrene.

(kvinne 34 år fra Buskerud) sø. 3 juni 2012 23:10 Privat melding

Jeg er ikke helt sikker på hva du vil frem til? Mener du at jeg som liten tjukkas skal ha "rett" til å whine mer enn min slanke venninne? That makes no sense.

Skjult ID med pseudonym Lysstråle sø. 3 juni 2012 23:11

Her må jeg si meg enig med poppy altså!
Jeg er også slank og jeg HATER når jeg går opp 2-4 kilo. Bukser og topper som strammer og tyngdekraften forfaller.
Har flere venninner som er mer enn fyldige og ser surt på meg fordi jeg da klager over at jeg må legge inn en ekstra treningsøkt eller to. Fordi jeg er litt opp i årene så kreves det jernvilje i en måned for å bli kvitt kiloene. Og jeg har vel rett til å klage som alle andre over forandringer med kroppen min?

(mann 38 år fra Østfold) sø. 3 juni 2012 23:15 Privat melding

Altså. At de som aldri har vært (sett inn hva som helst her) ikke forstår hvordan det er, er da ikke noe rart, eller provoserende. Du sier jo selv at du ikke forstår deg på hun venninda di og hennes reaksjon på at hun har lagt på seg 4-6 kg, det er da akkurat det samme som at hun ikke klarer å sette seg inn i hvordan det er å være "for stor", eller ja... Noe som helst annet enn hvordan hun selv er, har vært, og opplever akkurat det. Ikke alle opplever alt likt heller.

To individer som begge har mistet venstre arm i en arbeidsulykke f.eks kan jo takle og oppleve det vidt forskjellig, så selv om man faktisk er lik noen andre på et eller annet område, så selv da er det ikke dermed sagt at man skjønner hvordan de faktisk har det.

Ikke forvent at noen som aldri har opplevd hva det nå enn er du opplever skal klare å sette seg inn i hvordan DU opplever det. Ikke gjør det selv hvis de har opplevd det selv heller, de kan som sagt oppleve det vidt forskjellig fra hva du gjør.

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 3 juni 2012 23:21 Privat melding

Heisann Kvinne81 :-) er ikke helt sikker på om jeg fikk med meg helt hva du prøver å si...?

Folk blir gjerne forskjellsbehandlet pga det ene eller det andre, men hvordan vi skal oppleve det, dvs. Hvorvidt man vil la det gå inn på seg, er faktisk opp til en selv...skjønner ikke helt hva du vil at de som ikke er for høye, lave, store eller små skal gjøre eller ikke-gjøre? Men om en person som har 3 kilo for mye ifht idealvekten vil klage over forfallet sitt, vel, da må hun vel få lov til det? Alle har vi vel våre ting å klage over og klagingen er vel ikke mer berettiget om du har 15 kilo for mye ifht idealvekten enn om du har 5 for mye, det kommer jo helt an på hvor stort problemet er for deg selv ...jeg er selv frodig ifht idealstørrelsen.... Om noe kan kalles det forsåvidt... Begrepet er vel litt søkt i seg selv... Min idealvekt er ikke et tall men der kroppen min er i en balanse og er frisk og rask nok til at jeg kan gjøre som jeg vil og i det tempoet jeg vil uten fysiske begrensninger ;-)

Jeg er nettopp kommet igang med trening og spiser sunnere, ikke for å slanke meg, men fordi kondisen min ikke er så god som jeg vil den skal være, og det er ikke stas å pese tungt etter å ha gått opp noen trapper :-) og jeg vet at kroppen min blir gladere om jeg passer bedre på hva og når jeg spiser ....sannsynligheten for at jeg kommer til å bli slankere er jo absolutt tilstede, men da er det en bonus og ikke hovedgrunnen til at jeg lever sunnere. Har det forøvrig veldig godt i egen kropp og rumpa mi er faktisk mye fastere enn mange som tilhører "idealvekten" ;-p

Skulle egentlig ønsket at jeg hadde skjønt hvor flott jeg er mye tidligere ;-)

Vet ikke helt hva du ønsket å komme frem til
@kvinne81, men hjelp meg gjerne til å forstå...,

Goklem til deg vidunderlige skjønne unge kvinne :-))

Skjult ID med pseudonym staedtler sø. 3 juni 2012 23:24

Hvis folk er misfornøyde med noe så må de da ha like stor rett til å klage, så lenge det oppleves plagsomt for de det gjelder? Hvor skulle man isåfall satt grensa dersom det skulle vært en? Kun de med 15 kg overvekt har lov til å klage på vekta.. Bare de som er 10 cm for lave kan klage på høyden.. Det ville blitt helt feil?. Hvordan man selv opplever egne problemer, og hvordan det går utover egen selvfølelse må jo være "målestokken"...

De som er overvektige ønsker kanskje så gjerne å være slanke, at det blir irriterende når slanke mennesker klager, mens lave personer blir irritert over at høye folk klager..Sannsynligvis fordi det er et sårt punkt for de det gjelder, og de er litt misunnelige.

Ingen er perfekte, og de aller fleste har ting de skulle ønske de kunne forandre på. Finere hår, lengre bein, mindre nese, større muskler osv osv...Kanskje klager du på noe som andre skulle ønske at de hadde/ikke hadde? Type "Ååå, jeg har fått et lite, lyst hår i ansiktet", mens den slanke venninna di sitter der med en kullsvart, langhårete bart som hu må vokse annenhver uke f eks..

Jeg tenker at det mest fornuftige og "høflige" vil kanskje være å la vær å klage når man er sammen med noen som har store komplekser for tingen man skal klage på, og som har et enda større problem.. Hvis jeg f eks har en venninne med ekstrem akne og forferdelig stygg hud, så trenger jeg kanskje ikke uffe meg til henne om at jeg har fått en liten kvise på haka..Da gjør jeg kanskje det til en annen venninne isteden. Mens han med sixpack trenger kanskje ikke si til kompisen med ølvom at han synes det er så innmari irriterende å ikke ha 8pack...

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 3 juni 2012 23:25

@tj

Hahaha, jeg tror deg altså!;-)) Takk for smask og bjørneklem:-)

Skjult ID med pseudonym Anaïs sø. 3 juni 2012 23:32

Jeg må bare si at, selv om jeg også har en "perfekt" BMI og veier det samme som i 20-årene, ville det aldri falle meg inn å klage over et par kilo ekstra overfor en vennine som sliter med det tema. Jeg vokste opp i et samfunn hvor man måtte være pen og slank i tillegg til smart og vellykket og den satt altså...flere rundt meg slet i flere år med spiseforstyrrelser og dårlig selvtillit...Så, jeg synes at det faktisk er et komplisert tema, som man burde være i stand til å reflektere mye mer over.
Jeg forstår ikke helt alt som TS sier, men tja...selv om det er lov å klage over de mest overfladiske ting her i verden, er det også lov å tenke seg om før man slenger en kommentar som man vet kan såre/irritere/etc en man anser som en venn.

Skjult ID med pseudonym bønna sø. 3 juni 2012 23:43

TS:
Forskjellsbehandlet blir en... uansett hvordan en ser ut, det kan være både i negativ eller positiv retning. Jeg blir stadig forskjellsbehandlet her på Sukker f.eks.. noen sender meg røde hjerter, mens andre svarer kjapt at jeg ikke er noe for dem! En kommer ALDRI unna forskjellsbehandling.

Men - selve spørsmålet - at vi ikke kan skjønne at andre blir forskjellsbehandlet tror jeg skyldes de skylappene vi går rundt med i det daglige, opptatt av våre egne små problemer. Som AnasLexen var inne på.

Å klage på kiloene er for kvinner like vanlig som å snakke om været for mennesker generelt.

Og, som HBK var inne på... vi pisker oss sjøl med reklame og krav om en perfekt fasade, ikke minst i storbyen... Dra til Finnmark, der er kvinnfolka generelt mindre opptatt av å se syltynn og veltrent ut for å føle seg vel.

Skjult ID med pseudonym banditten sø. 3 juni 2012 23:44

Alt jeg hører her er "bla bla bla, hvorfor er jeg ikke naturligt slank".

Nogle er dårligere til at læse end andre og må derfor kæmpe hårdere for at blive dygtige.
Nogle er naturligt større end andre og må derfor kæmpe hårdere hvis de vil være slankere.

Det er nok ikke specielt fair, men sådan er livet nu en gang.

Skjult ID med pseudonym poppy sø. 3 juni 2012 23:44

@Anaïs

Skjønner hva du mener. Og klart man må vise litt hensyn, men det må være en balansegang. Et vennskap går begge veier. Samtidig vil jeg tilføye at jeg ble "mobbet" like mye som de overvektige ble gjennom ungdomstiden. Fordi jeg var for tynn...Så det er faktisk ikke bare de "tykke" som får pes altså. Alle som skiller seg ut får det. Det er derfor jeg mener at jeg har like mye rett som de til å klage. En er hva man spiser...Rett og slett. Både om man er for tynn eller om man er for tykk..

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 3 juni 2012 23:47 Privat melding

Det jeg prøver å si er at folk klager så sykt mye på trivielle ting... Og jeg er lei av det... Jeg er lei av måtte forsvare meg. Er lei av folk som klager over totaaaalt uvesentlige ting i livet.

Er man sykelig tynn med vilje er man syk.. og da trenger man hjelp/veiledning muligens.. Er man motsatt av skalaen, så trenger vel enkelte hjelp og veiledning også...

Men her er det snakk om flisespikkeri som er hovedmålet til et individ.. Er du ikke slik, slik du var, eller som andre.. da holder du ikke mål og får ikke like deg selv.

Det er mitt mål med tråden.

@Hmmmm : Selvfølgelig tåler jeg motlegg.. Så lenge man forholder seg til tema.. Og ikke angriper meg som person eller utseende. Meningen min kan du hakke i stykker som du vil.. For den er tross alt lagt ut der til å tales imot eller for..

I sjekking så er det utseende det går på.. Men nå skriver jeg for andre grunner enn sjekking og finner partner osv .. Det burde være innlysende å lese i innlegget da.. måte på hvor mange sidedetaljer i tankegangen min jeg må legge til :p

(kvinne 37 år fra Buskerud) ma. 4 juni 2012 00:08 Privat melding

Selv om det er flisespikkeri for deg, er det vel ikke nødvendigvis det for den andre?
Man opplever ting så forskjellig, og synet på hva som er idealen varierer også veldig. Vi vet hvor tynne idealene i modellverdenen er, og det er vel liten tvil om at det ikke er et sunt bilde.
De fleste har noe de ikke er fornøyde med, og hvorfor har du større rett til å klage enn andre?
For hvem er det som avgjør hva man skal ha "rett" til å klage over?
Å bli provosert over at andre trekker frem ting ved seg selv de ikke er fornøyde med, og kalle det for bagateller, er ikke veldig pent. Du vet jo ikke hvordan det oppleves for dem.
Det er jo greit å være litt ydmyk i forhold til at mennesker er ulike, og hvordan selvbilde den enkelte har, eller hva som oppleves problematisk, det er jo noe de det gjelder kjenner på, og ikke andre.

Skjult ID med pseudonym bønna ma. 4 juni 2012 00:12

Sjekking, jobbsøking, i døra til utesteder, valg av kompiser, popularitet i en skoleklasse etc. etc. Overalt spiller utseendet - og andre faktorer som "kleber" ved en person - inn. Det er det etterhvert forskning på og. SÅÅ kan en prøve å være seg det bevisst, og innrømme at det er slik, for dermed å bestemme seg for å prøve å "re-spectare" - "se en gang til".

Skjult ID med pseudonym -Bene- ma. 4 juni 2012 00:15

For å prøve å være seriøs da: Jeg har en venninne som er overvektig, men som har verdens beste selvtillitt. Hun VET hva hun er god til, hva hun liker og virkelig kjenner segselv. Så har jeg en veldig slank, nydelig utseende venninne som har verdens verste selvtillitt. Hvem tror du folket som treffer begge 'foretrekker'?

Det er noe med det å slå seg til ro med den man er og bli kjent med sin egen personlighet. Kanskje tar det evig lang tid, men det er trist å skulle strebe etter hva folk mener er mest riktig i forhold til hvordan de forventer at man skal se ut.

Skjult ID med pseudonym Anaïs ma. 4 juni 2012 00:21

@Poppy

Jep, forstår det du sier. Jeg ble mobbet fordi jeg var (og så ut som en) nerd ;) og enig i det at man blir hva man spiser...kommer nok ikke på noe klokere bla-bla nå, hehe. Man må nok tåle litt og samtidig ta hensyn når det kommer til ømfindtlige temaer, tror jeg.

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 4 juni 2012 00:41 Privat melding

Skjønner du blir provosert @Kvinne81, men den eneste det går ut over, er deg selv... Vi mennesker har nok et innebygd klagegen...styrken varierer fra person til person... Og mange kvinner er flinke til det, men menn er ikke helt borte de heller, selvom gjerne tema er forskjellig. Som @Tornerose nevnte over her, kan tingene det klages på oppleves som trøblematiske for de som klager selvom det etter dine preferanser er filleting. Hvordan du vil la det provosere deg eller ei er ditt valg, men om du vil lytte til en gammel tante, så vil jeg anbefale at du rett og slett lar det prelle av deg som vann på gåsa, tenk gjerne i ditt stille sinn at har de ikke værre problemer så er det egentlig greit, la de klage, de føler seg nok bedre ved å få det ut, så vær romsligere og mer generøs, for det er jo i grunn ikke verdt å hisse seg opp for egentlig er det? Vri heller litt på det og minn venninnene dine jevnlig om hvor flotte de er ;-))

Goklem til deg :-)

(kvinne 35 år fra Buskerud) ma. 4 juni 2012 01:07 Privat melding

Vet dere hva som provoserer meg skikkelig?
At alle her inne sier at dn og den og den har "retten til å klage".
Klager man over å ha gått opp litt eller mye, da er det ikk "utilpassheten" (bare for å gi det et navn) som er problemet.
Det er din selvtillitt...
Er du fornøyd med deg selv, er du fornøyd uansett om du går opp eller ned noen kilo.
Føler du kroppen din blir for stor for deg, gjør du noe med det,kanskje ber venninner/ kompisr om hjelp så du får bedre strathjelp.
Men du sitter ikke og syter og klager fordi "du er noen kilo for mye".
Med syting og klaging, mener jeg du sitter med den syltynne venninna/kompisen din som sliter med å gå opp i vekt, som sr misunnelig på de få kiloene du misliker som noe h*n hadde nærmest gitt livet sitt for.
Du sitter heller ikke hos den litt større venninna di/ kompisen din som har mindre selvtillitt og ikk helt får til å bli kvitt kiloene og lager liksomringer av "fett" men de ser på deg og tenker (hadde jeg vært din str hadde jeg ikke akkurat dødd av noen få kilo"..

Syntes ingen har "rett til å klage" for å være ærlig... Jeg står ved det jeg sier... er du misfornøyd, be venna dine om hjelp, gjør noe med det..
Men ikke sitt der og "stakkars meg, jeg vil opp/ ned i vekt men får det ikke til" (men du egentlig ikke gjør stort nnet enn å ville)...

Når det er sagt.. ikke alle mennesker ser bra ut slanke, ikke ale mennesker ser bra ut store.. Og hva POKKER er dette med å regne alt i kilo???????
Jeg har minst 20 kilo for mye selv.... ifht høyde....
Men går jeg ned 20 kilo, fhx ved intervaltrening, styrke osv osv på et studio, og det kun var kiloene jeg fokuserte på... da ville minst jeg endt opp med 4 (!!) buksestr mindre... Fordi jeg hadde glemt å telle med musklene som veier noe, i mitt tilfelle ville brystene veid noe (altså, de vil være med å redusere vekt) vann mengde i kroppen veier noe osv osv
Antall kilo ljuger, det er cm rundt og hva som er best for deg selv som teller..

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 4 juni 2012 01:15 Privat melding

Men nå var ikke bare innlegget mitt på vekt.. OG overvekt.. men undervekt og høyde.. og ikke bare kvinner.. men sånn generelt.. Men synes at alle kan tenke litt mer over de positive tingene med oss selv og andre, enn de feil vi heeele tiden vil fikse på.. eller andre burde fikse på..

Jeg liker variasjoner i folk.. Synes det er fantastisk.. Synes syklighet er eneste grunn at det kan være litt kjipt å se innimellom.. Ingen unner noen helsemessige farer knyttet til utseende.. (håper jeg)

Skjult ID med pseudonym Calienta ma. 4 juni 2012 07:29

Kvinne81; vet ikke DU tenkte nødvendigvis på vekt, men det var vekt som blei hovedtema hos alle som svarte deg.
Det ga meg en liten reaksojon.. beklager

Skjult ID med pseudonym Kamo ma. 4 juni 2012 09:22

Jeg har en venninne jeg har trent litt en stund nå, hun var 125kg og er nå 90kg og skal lengre ned ifølge henne selv.

Hun er mye gladere, lettere til sinns, klager ikke over alt hele tiden og smiler mer og er utrolig mye lettere i oppførselen generelt.
Samtidig så synker den voldsomme testosteronproduksjonen en del store jenter får, så stemmen hennes er blitt lysere og sener/ledd smalere siden det ikke skal støtte så tung vekt lenger, ja til og med mindre føtter.

Så får noen så kan det være en veldig fin opplevelse og ikke bare negativt med vestlige idealer.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 4 juni 2012 09:27 Privat melding

Jeg har alltid lurt på de som tar bildet ovenifra ala fugleperspektivt siden de er store og vil se smalere/mindre ut, samtidig som de sier noe med at det indre er det som teller osv.
Om det indre teller, hvorfor ta bilde i fugleperspektiv da?

Og er ikke hele poenget med å ta fugleperspektivbilde å se smalere ut ? - http://ohinternet.com/Fat_Girl_Angle_Shot

Hvorfor ikke bare slanke seg da istedenfor å måtte ta et bilde for å skjule hvor stor du er.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 4 juni 2012 10:00

Vi opplever alle endringer forskjellig.
Være seg det ene eller det andre, er man vandt med noe så ser man ikke problemet på samme måte.
Måten vi velger å reagere på, er og forskjellig, og man må tåle at folk biter seg merke i så godt som hva som helst.
Enten det er fysikken, psyken, penger, gjenstander, følelser, musikk, venner, kort sagt alt.
Men det er klart man kan bli fornærmet/sur/skuffet over hvordan de bemerker det.

Det er ingen som kan si at du har feil eller rett i måten du velger å se ting på, som sagt vi ser alle på ting forskjellig. Jeg håper da inderlig at folk ikke kommenterer rundt deg at du ikke "passer inn", så lenge du er glad i den du er så passer du inn. Og kropp er bare en av MANGE ting som teller i det å "passe inn".
I disse tider så skal man ha alt annet i tillegg.

Jeg skal ikke dømme noen utifra kropp, jeg liker mange typer jenter, og det er som sagt så mye annet som teller.
Visst hun venninnen din klager/syter over at hun har blitt større så hvorfor ikke støtte henne, men må tåle at folk kommenterer endringer/forandringer det er normalt for alle. Kanskje det hun trenger er noen som vil høre på henne, er det ikke derfor man har venner?

Sier ikke at du skal forandre deg, men når folk opplever en endring så prøv å se det fra deres perspektiv, og den gangen du har en endring så kanskje de vil se det fra ditt.

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 4 juni 2012 11:08

Alle kan selvfølgelig klage, men ingen kan forvente å bli tatt på alvor hvis det eneste de kommer med er klager.

Og hvis klagene attpåtil fremstår som uforståelige og sutrete, er det utrolig lite kledelig, for å si det mildt.

En annen ting er at det er stor forskjell på å slenge fra seg klager over noe man kan gjøre noe med, og så likevel ikke gjøre noe, og å beklage en situasjon samtidig som man ber om hjelp til å endre situasjonen.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 4 juni 2012 13:43

Klage til andre? Poenget med det da? Er mer fan av å bare stenge alt inne. Mye enklere syns nå jeg. :P

Skjult ID med pseudonym sta ma. 4 juni 2012 15:03

Man skal vel være litt forsiktig med å klage på at andre klager, også klager man selv på noe.

Alle har vi noe vi ikke liker, og vil klage på. Vi kan være uenige ja, men det er jo lov å klage på noe man ikke er fornøyd med uansett. Litt klaging er bra, men det spørs hvem man klager til og når også. Det har jo litt med hvordan man leverer budskapet. Ser at klaging over at man er feit når man veier 50 kg til ei som veier 90kg kan være litt lite gjennomtenkt, men begge er jo uansett missfornøyd med vekta. Muligens av forskjellige grunner bare.

Klage må vi gjøre innimellom, kommer det ikke ut så er det slitsomt.

Det som er mest ufint er vel de som bare klager men høre på andres klaging, nei det går ikke. Da er man i tillegg selvopptatt, og det er jo ikke bra ;)

(kvinne 35 år fra Buskerud) ma. 4 juni 2012 22:03 Privat melding

LeCamp;

Antar at den komentaren om fugleperpektiv var mynta på meg....
Jeg ska være ærlig og si at ja, jeg har mye pugleperspektiv bilder når jeg tar bildene selv, men har og mange bilder på album som ikke er fugleperspektiv...
Enkelt og greit, en eneste grunn til at jeg tar fugeperspektiv selv... Hver gang jeg prøer å ta rett fremfra selv, legger jeg hode bakover og får mongouttrykk, tar jeg egne bilder oventra, retter jeg meg mer ut og ser meg avslappa ut.
Så det er ike for å se smalere ut... Så vet du det og sånn plutselig =)
PS: hr hatt noen bilder på profilen tidligere som var "rett forfra" og...

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) ma. 4 juni 2012 23:11 Privat melding

Vi har alle våre små og store "skavanker" vi sliter med. Enten det er ting som er der hele tiden, eller ting som dukker opp underveis, som at vekten øker noe eller feks at noe begynner å peke mer mot sør :P

Og vi må alle ha rett til å klage, så lenge det er innenfor "fornuftige" grenser :) (folk som kun syter og klager hele tiden kan jo bli rimelig slitsomme....)

Men det er noe med at en rik mann bør skjønne at det blir litt "feil" å sette seg ned ved siden av en tigger og klage på at han ikke fikk noen lønnsøkning i år.
På samme måte blir det litt "feil" hvis en kvinne med normal bmi setter igang med å klage over et par kilo som har kommet snikende dersom hun sitter sammen med flere venninner og en av venninnene sliter med overvekt i "toppklasse".
Jeg tenker at det er noe med å se an hvem man er i samme rom som, og settingen generelt før man klager over diverse "forfall".
Å klage over at puppene har begynt å henge etter amming når det sitter ei venninne som måtte fjerne ene brystet pga kreft for et halvt år siden kan også være noe å vurdere å unngå.

Nå er dette litt mer ekstreme eksempler som de fleste sikkert ville ha skjønt at klaging ikke bør forekomme.
Men hvor denne "grensen" går for når og hvor det er "greit" å klage, kan jo være ganske flytende. Og folk flest må jo tåle at også dem man anser som "mer velholdt" enn oss selv, har sine skavanker og problemer de trenger å lufte en gang iblant.

Men generelt sett så er vi nok litt for flinke til å klage over skavanker alle sammen, kanskje spesielt oss kvinner. Vi burde bli langt mer flinke til å se oss i speilet og fokusere på det vi liker ved oss selv :)

(mann 35 år fra Oslo) ma. 4 juni 2012 23:15 Privat melding

To spørsmål: 1) Er venninna di på sukker og 2) Hva er nicket hennes? ;)

(mann 38 år fra Oslo) ma. 4 juni 2012 23:17 Privat melding

Alltid morsomt med syting her på forumet, men hadde vært bedre om det kom nye temaer inn i bildet annet enn:

- ingen svarer
- udugelige menn/kvinner
- jeg er for feit
- jeg er for lav

(mann 50 år fra Oslo) ma. 4 juni 2012 23:31 Privat melding

For ung, for gammel, ikke pen nok, har bikkje, trener/trener ikke, etc.

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 4 juni 2012 23:40 Privat melding

Jeg vil nå mene at jeg prøver å få frem en tenk over hva du faktisk mener og sier kritikk i startinnledningen min...
Klage er det sikkert.. men jeg ser det som en kritikk til oss selv på at vi må slutte å kritisere andre og oss selv så masse.. Og heller akseptere forskjeller ;) Innen helsemessig forstand;)

Skjult ID med pseudonym rasec ma. 4 juni 2012 23:48

En mynt har alltid to sider, men så spørs det hvilken side man fokuserer på. Men det morsomste er jo at "klagetråder" alltid får mange innlegg, selv så lurere jeg på hvorfor jeg orker å lese de og svare av og til, men så husker jeg på at jeg kjeder meg av og til :P

(mann 33 år fra Oslo) ti. 5 juni 2012 12:16 Privat melding

@Calienta, nei ikke spesielt, det er veldig vanlig.

Skjult ID med pseudonym Grisegrynt ti. 5 juni 2012 14:36

Kvinne81 har tydeligvis store problemer med sin egen vekt og prøver å forsvare den med at ALLE andre har fordommer. Slank deg da vel, hvis du føler så på det!