Alle innlegg Sukkerforum

Inspirert av rullestoler,tjukkaser og gud vet hva

Vis siste innlegg
(mann 52 år fra Møre og Romsdal) ma. 4 juni 2012 20:46 Privat melding

Ville du datet en eller ei med psykiske vansker ? Depresjon,angst,bipolar eller what ever ?
Tråden er ikke grønn så det er bare å kjøre på : )

Skjult ID med pseudonym sta ma. 4 juni 2012 20:49

Ja.

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 4 juni 2012 20:50

Any day (ikke ironisk)! :)

Skjult ID med pseudonym NN ma. 4 juni 2012 20:50

I utgangspunktet ja.

Skjult ID med pseudonym halvliter ma. 4 juni 2012 20:50

Ville trolig bare datet noen HELT uten problemer og med et usedvanlig bra utseende. Nevnte jeg perfekt kropp, tro???

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 4 juni 2012 20:51

Tja, så lenge personen fungerte uten at han måtte inn og ut av sykehus hele tiden. Men jeg hadde nok slitt om personen var suisidal. Det hadde jeg ikke klart med. Men litt depresjoner og diverse småtterier skulle jeg taklet fint;-))

Skjult ID med pseudonym EvilSmurf ma. 4 juni 2012 20:51

Nei. Alt for mye stress med depresive og muligens suicidal folk. Dytt inn litt paranoia, så vet du aldri om du våkner igjen når du legger deg til sengs med han/henne

Skjult ID med pseudonym Onsing ma. 4 juni 2012 20:52

Dater alt som tilsynelatende har et ytre jeg tenner på... Om det blir noe mer finner jeg kjapt nok ut etter første daten.

Skjult ID med pseudonym neptjuv ma. 4 juni 2012 20:53

Har gjort. Fungerte forsåvidt det, selv om det nok kunne blitt slitsomt etter hvert.
For ordens skyld, var andre grunner til at det forholdet røk.

Skjult ID med pseudonym Puslespill ma. 4 juni 2012 20:54

Datet ei med ADHD/depresjon/bipolar. Det var en fantastisk rollercoaster-ride med de største oppturer og de laveste av lave nedturer. Herlig engangs-erfaring, but never again.....

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 4 juni 2012 20:56

EvilSmurf; Du vet at de fleste av disse går rundt i samfunnet og har normale jobber/interesser og liv, bare at de enten spiser ett par piller pr dag og/eller er hos en terapeut annenhver uke eller så..? Folk som har (NB!) ubehandlede "issues" av sådan sort "legger IKKE seg selv ut på markedet" likevel (de har vanligvis mer enn nok med seg og sitt), er nå min erfaring...

Skjult ID med pseudonym NN ma. 4 juni 2012 21:00

@Puslespill Depresjon er vel strengt tatt en del av den bipolare diagnosen. Og ikke direkte vanlig med både ADHD og Bipolar så vidt jeg vet...

Skjult ID med pseudonym Aldrigonok ma. 4 juni 2012 21:07

Så lenge hun vil ha meg, så bør vel jeg ta til takke med det.

Skjult ID med pseudonym Sima ma. 4 juni 2012 22:20

Nei. Etter å ha vokst opp med en ustabil far er det uaktuelt å bli sammen med noen som sliter psykisk, orker ikke å være den sterke som skal holde alt sammen hele tiden. Hvis noen skal ha issues i forholdet skal det være meg!;-)

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 4 juni 2012 22:35

"Bipolar lidelse" het forøvrig "ManiskDepressiv" før i tida (og er vel egentlig mer dekkende sånn hva angår hvordan det "fungerer").

Skjult ID med pseudonym NN ma. 4 juni 2012 22:44

@Nref: Tror grunnen til at det ble endret er at diagnosen omfatter mange forskjellige "grader" av sykdom. Ikke alle bipolare opplever å bli maniske i det hele tatt faktisk. Noen blir "bare" hypomane, noen opplever såkalte "blandingstilstander" der de er både deprimerte og maniske (eller hypomane) samtidig og noen svinger mellom depresjon og normalt nivå.

Manisk-depressiv var på en måte litt utelukkende for disse forskjellige gradene av sykdom (som er flere enn de jeg listet opp).

(mann 48 år fra Østfold) ma. 4 juni 2012 22:46 Privat melding

Jeg ville daten sånn til å begynne med. Men jeg ville gått både en og to og tre runder med meg selv, dersom det skulle bli mer seriøst.

Skjult ID med pseudonym milf ma. 4 juni 2012 22:46

Nei.

Skjult ID ma. 4 juni 2012 22:48

Har datet ei som er bipolar. Kan love deg det svinger! Denne kvinnen var i alle fall utrolig morsom å være sammen med når hun var på "rette siden" Men når det var mørkt, så var det så mørkt at du aner ikke. Jeg ble faktisk litt redd henne. Stalker meg enda gjør hun også.

Skjult ID med pseudonym h0tntott ma. 4 juni 2012 22:48

av jobberfaring er svaret definitivt nei..

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 4 juni 2012 22:49

Joda, NN, vet alt det der, men mange tror faktisk at "Bipolar" er det samme som Multippel Personlighetsforstyrrelse (som i sin tur IKKE er det samme som schizofreni, tross "populæroppfatningen"...), derav presiseringen.

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 4 juni 2012 22:49 Privat melding

Niks, never, aldri i livet. Har nok venninner som har slike menn.. Og de har blåøye, blåmerker, brudd og angst pga disse gutta... Så nei..

Jeg skal ha en fyr som ikke tar livet så saaabla seriøst..

(mann 52 år fra Møre og Romsdal) ma. 4 juni 2012 23:00 Privat melding

@Kvinne81
Nå er du vel bra på villspor : ) Snakker ikke om psykopater. Er snille de som har vært ute noen vinternetter og følt menneskehetens råskap !

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 4 juni 2012 23:03

Nå er vold mer synonymt med "generell dass" enn "psykiske lidelser", Kvinne81. Selv om nevnte "dasser" er steingode på å bruke det som "unnskyldning" (ofte "feiler" det sånne strengt tatt ingenting, i så fall er det oftest i kombinasjon med rusmisbruk), så er også DET en (die hard-) myte...

Skjult ID med pseudonym NN ma. 4 juni 2012 23:06

Jeg kjenner etterhvert ganske mange med psykiske problemer av ulike slag (to av mine beste venner har henholdsvis schizofreni og bipolar lidelse bl.a.) og absolutt ingen av dem er voldelige av seg...

Skjult ID med pseudonym -m- ma. 4 juni 2012 23:09

Foretrekker faktisk mennesker som har opplevd litt vonde ting og ikke suset gjennom livet..da har vi sjelden nok til felles etterhvert..så ja..og har gjort det..tror nok det er mange mørketall på de tingene der og i min verden så er det vell normalt at alle har vært gjennom en del vonde ting? men jeg veit at det fins en del som ikke har det..blir jeg glad i en gutt så aviser jeg han absolutt ikke skulle det vise seg at han har /hatt det tøft..tvert i mot. selfølgelig nå fins det jo grader av alt da..

Skjult ID med pseudonym h0tntott ma. 4 juni 2012 23:13

Det er vel gjerne psykopater, idioter og mennesker med psykoser evt rus som blir voldelige..
MEN at mennesker i forhold med deprimerte , angst, bipolare etc selv kan få psykiske påkjenninger som angst feks, er vel ikke helt på bærtur :/

(mann 38 år fra Østfold) ma. 4 juni 2012 23:15 Privat melding

Har man egentlig noe valg? Altså... Finnes det kvinner som ikke har noen som helst psykiske vansker? =)))

(mann 39 år fra Vestfold) ma. 4 juni 2012 23:26 Privat melding

Av alle feil jeg har gjort i dating-verden, er det en jeg faktisk har lært av: Jenter over 20 som går regelmessig til barnepsykolog skal man holde seg unna!

Skjult ID med pseudonym lnx ma. 4 juni 2012 23:49

Ja, det hadde jeg. Folk er veldig mye mer enn en diagnose. Det kommer jo selvsagt an på i hvor stor grad man snakker, men det er svært mange som har noe slikt.

Til dere nay-sayers, det er sikkert mange blant deres venner som sliter med noe sånt uten at dere aner det engang. Får være grenser for hva slags flisespikkeri man skal utelukke folk for.

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 4 juni 2012 23:56 Privat melding

ok beklager folkens: Jeg har ikke lyst å være moren til en fyr da.. bedre? Jeg vil ha en stabil mann. Jeg har nå opplevd motgang som var ganske småkjip selv i livet over noen år.. Men jeg kom nå meget sterkt ut av det, og ser ikke på å ha tatt skade av det for å kunne forholde meg til folk og fe og regler..

All ære til dem som tør å bli kjent med folk med mentale problemer.. Men å vite at jeg vet ikke eeegentlig hva jeg blir kjent med. Medisinert mann, flere personer i en, eller en som gråter og stenger seg inne ene øyeblikket og ler høyt det andre.. Beklager.. men jeg er kynisk da altså.. ærlig fortalt nok

Skjult ID med pseudonym h0tntott ti. 5 juni 2012 00:33

så mye som 800000 nordmenn trenger profesjonell hjelp i løpet av et år pga psykisk helse. Det kan være meg og deg og nabon det, som av ulike årsaker trenger det. Og da kan man kalle det "flisespikkeri" (for å bruke ordet som ble brukt over her) dersom det skulle være av kortvarig art (selv om det ikke ER flisespikkeri for den det gjelder). Det kan være i forbindelse med død, skilsmisse, ulykker, traumer etc. Altså noe man ikke vil slite med og trenge profesjonell hjelp for resten av livet.

Av kronisk art derimot, hvor man gjerne trenger profesjonell hjelp over laang tid, kanskje fra tidlig 20åra til du dør.. da er det ikke nødvendigvis "flisespikkeri", og noe Ola Nordmann klarer å leve med over lang tid med en partner =)

skal være forsiktig med å være veldig bastant i uttalelsene her, men u know what i mean.. :)

Skjult ID med pseudonym Snehvit ti. 5 juni 2012 00:35

ha ha ha ha er det rart vi er single da...? Refererer til fakta over her....

Skjult ID med pseudonym Stevia ti. 5 juni 2012 01:14

Synes selvfølgelig at det er fristende å be om så lite sånn ballast som mulig. Samtidig innbiller jeg meg at jeg kunne taklet noe bagasje, og ville ikke stoppet et dateopplegg uten videre.

Skjult ID med pseudonym Jente45 ti. 5 juni 2012 08:15

nei

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 5 juni 2012 08:53

"Bagasje" har vi vel alle, men minner på at veldig mange "sånne" som ER i "sjekkemarkedet" er folk som er kommet seg OVER (jfr. Kvinne81 som også nevner egne litt ugne, dog tilbakelagte erfaringer) det ovennevnte "trenge en mamma/pappa"-stadiet (altså vel så stabile som enkelte "normale") og greier seg fint så lenge de spiser en pille eller to pr dag, evt. er innom en terapeut med (u)jevne mellomrom...
De som IKKE har fått/får/nekter å motta (det finnes noen få av sistnevnte, dessverre) behandling er jo en annen sak, og at det sliter på evt. partner er nok korrekt, men det gjelder nå sjelden disse som har kommet såpas videre i livet at de utmerket godt greier å "organisere" hverdagen selv(!), slik at de er klare for å (som sagt) være i "sjekke/date-modus"...
Som så ofte før og også nevnt ovenfor, er disse "skrekkeksemplene", med de som TRENGER en ekstra forelder/sliter ut partner og gir denne EGNE problemer, samt den ørlille prosenten (stort sett rene "psykopater" evt de som har et rusproblem i tillegg) som bruker vold (NB!) unntakene, og tror ikke at disse aspektene er mer markerte statistisk sett enn hos "ellers normale" mennesker.
Bottom line; For majoriteten av disse som nå ER i "markedet" er det "verste" vanligvis et tilbakelagt stadium, og å f.eks. spise ett par piller pr dag for å unngå tilbakefall er vel ikke verre enn noen som har høyt blodtrykk/dårlig rygg/diabetes som ofte må gjøre det samme? Det er i hvert fall mer enn nok av fordommer overfor "psyke" (ikke minst hangen til "båssetting", det med "bruk av vold" er den minst "pene" sånn sett...) som enda lever i beste velgående, selv i 2012, observerer jeg...

Skjult ID med pseudonym Jente45 ti. 5 juni 2012 08:59

Legger merke til at de samme som sier nei takk til noen ekstra kilo sier ja takk til bipolar, depresjoner og andre psykiske lidelser/diagnoser. Leser det som interessant prioritering rundt de valg man tar mht å finne sin livsledsager.

Skjult ID med pseudonym Stevia ti. 5 juni 2012 11:38

@Jente45
Noen ekstra kilo er blitt et begrep som ikke dekker det jeg tenker på med det, for jeg ville tenkt inntil 10 kg over normalvekt. Og på samme måte som jeg synes det er greit, tar jeg gjerne moderat dose av de nevnte diagnoser. Men da har jeg vel egentlig bare sagt ja til en vanlig dose nevroser...

Vet veldig godt at full dose av kraftig overvekt eller tung psykiatri er mer enn jeg vil klare fra en potensiell partner.