Alle innlegg Sukkerforum

Festival matching

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym skjegg ma. 4 juni 2012 22:26

...skal vel strengt tatt være i ett ord. Eller med bindestrek mellom ordene hvis det er linjeskifte.

Skjult ID med pseudonym Snehvit ma. 4 juni 2012 22:26

ja..? so..?

Skjult ID med pseudonym skjegg ma. 4 juni 2012 22:36

Rettskriving. Innser at flere og flere gir faen i denslags, men likevel klarer jeg ikke gi helt slipp på det.

Skjult ID med pseudonym Snehvit ma. 4 juni 2012 22:38

Mens du ser på feilene her inne, kan jeg se etter en mann..deal?

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 4 juni 2012 22:40

Og det er ikke den eneste "leifen" som Sukker har laget helt selv, heller... Mange rare ord (ikke bare særskrevne sådanne) å finne her og der på sida.

Skjult ID med pseudonym språkpurk ma. 4 juni 2012 22:52

Nå staver jo Sukker også «nysgjerrig» feil (nyskjerrig), så det her vel ikke himmelhøyt fokus på rettskriving fra utviklernes hold.

Flere og flere gir faen, ja. Sansen for regler og korreks har vel forsvunnet med individualismen. Det har kommet mye godt ut av det, men m.h.t. språket er det ikke helt uproblematisk at hver og en gjør som det passer dem selv.

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 4 juni 2012 22:56

Som antydet, språkpurk, det er MYE rart å lese her, og nå snakker jeg altså om det som "Sukker har skrevet selv"... LITT mer "Jantelov" (kall det hva du vil, alt annet enn "anarki" duger...) hva angår skriftspråk/rettskriving skulle vel de fleste kunne tåle..?

(mann 37 år fra Oslo) ma. 4 juni 2012 23:08 Privat melding

Jeg synes vel at ting som skal publiseres burde bli sett over ordentlig en gang eller to hvis man vll fremstå som en nogenlunde profesjonell aktør.
Da tenker jeg på kommersielle og offentlige nettsteder, aviser og alt som har med å business å gjøre.
En og annen blunder på diskusjonsforum, chat, meldinger etc. skal jeg ikke være anal på, men ellers synes jeg faktisk man kan ta seg tid til å lese over en gang og kanskje spørre en kollega eller slå opp hvis man er usikker.

Mulig jeg er kjip og konservativ.

Skjult ID med pseudonym språkpurk ma. 4 juni 2012 23:17

Nref, med din (ekstremt) muntlige skrivestil på forumet skjønner jeg veldig godt at du ikke er fremmed for individuelt særpreg i språket. :-) Jeg er i hvert fall enig i at det er meningsløst å henge seg opp i skrivefeil på f.eks. et forum hvor folk flest skriver kjapt og veldig muntlig. Men jeg mener nå likevel at det hadde gjort seg med større fokus på rettskriving i samfunnet generelt. Det går fint an å danne seg en effektiv, muntlig og personlig skrivestil uten å gjøre direkte feil. Du selv er vel langt på vei et eksempel på dette (selv om tegnsettingen din av og til kan være litt underlig). Jeg vil mene at fokus på rettskriving øker språkbevisstheten generelt, noe som vanskelig kan være negativt.

For de få av oss som synes skrivefeil er direkte usexy, er det jo også litt synd at de dukker opp i et relativt stort omfang på en side som dette. Men det er jo kanskje litt på siden?

Skjult ID med pseudonym Snehvit ma. 4 juni 2012 23:24

Det er utrolig mange profiler her inne proppet fulle av skrivefeil. Alt med måte ja- men noe må vi bare overse for ikke å bli helt koko... Hvor mange av dagens unge kan bruke da og når riktig? Svært få...når atte...eh...når...nårNÅR... så da ( DA) hjelper det lite å være frustrerte over alle feilene, når ingen skriver riktig mer....
Går ut igjen og ser etter prinsen....

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 4 juni 2012 23:48

Skulle ikke du på kino, Snehvit? ;) Neida, språkpurk, har jo niks problemer med folk som praktiserer en "individuell stil" per se (og regner meg uansett IKKE som et "forbilde for ungdommen" mht tegnsetting, men denne er vel også blitt en del av "stilen" etter hvert og er (NB!) ikke SÅ voldsomt eksentrisk å se til i skriftlig kommunikasjon vedrørende "jobb-ting", f.eks...), men et VISST system bør det nå være i galskapen, og der har (ta-daa..!) "Samfunnet" skylda/ansvaret...
Eksempelvis et er litt vanskelig å ta HELT alvorlig et brev fra det offentlige hvor de ikke har lært seg elementære og/å-regler (har sett et eksempel på akkurat det, nemlig), f.eks... Avisene har stort sett ikke korrekturlesere lenger, noe som er litt dustete da de fleste leser (i) x antall aviser hver dag (på nett og/eller papir) og disse jo er det desidert mest brukte lesestoffet blant befolkningen... Da ER det jo kanskje ikke så rart at det sklir ut heller..?
PS; Observasjonen til språkpurk mht "ekstremt muntlig skrivestil" hos undertegnede kan nok stoles på (sier det jo selv også, da), da han mer eller mindre bombesikkert nok er den på forumet som har hørt meg prate "live" aller flest ganger... :-)

Skjult ID med pseudonym skjegg ma. 4 juni 2012 23:53

Finne: Festivalmatch ville muligens vært best, men gjør liten forskjell. Festivalmatching funker bra. Man forstår utifra kontekst. Babymat betyr ikke mat laget av babyer. Pølsevev er ikke en vev brukt i pølseproduksjon.
Snøhvit: Bare leit etter en mann, frøken. Så skal jeg leite etter ei dame...som behersker norsk.

Skjult ID med pseudonym Snehvit ma. 4 juni 2012 23:56

Nref..den kommer ikke enda, jeg mener..Snehvit KOMMER ikke enda.. ( på kino)..... SnEEEEEEEhvit.... ikke snø.....

Skjult ID med pseudonym språkpurk ma. 4 juni 2012 23:59

Det sner, det sner, tiddelibom!
Det er det det gj… :-P

Skjult ID med pseudonym språkpurk ti. 5 juni 2012 00:04

Touché, @Skjegg! :-)

Skjult ID med pseudonym språkpurk ti. 5 juni 2012 00:08

Ja, lenge siden jeg har hørt skravla di gå, Nref! :) Du må for all del ikke nøle med å ringe meg om du tar en tur til Oslo.

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 5 juni 2012 00:14

Kjem ein eller annan gong (eller fleire) i sumar, men har ikkje ein dato eller noko å visa til enno (fikk plutselig så lyst til å skrive på nynorsk)...! (Bokmål) Har allerede advart en del andre forumister, så dermed er du også det... Beware! :-)

Skjult ID med pseudonym språkpurk ti. 5 juni 2012 00:22

Mottatt! Elles vil eg vel tru det er lengsla etter hovudstaden som fekk deg til å skriva på nynorsk, Nref.

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 5 juni 2012 00:30

Kvifor det, om eg tør spørja? Ser ikkje heilt relasjonane nynorsk-Oslo (snarare tvert om!), men du om DET... :) Og når eg tenkjer meg om, har eg vel ikkje skrive ei heil setning på nynorsk sidan ymse tentamenar på vidaregående skule... Gjekk jo rett so bra, det her (men nei, har ingen planar om å "gå over til den myrke sida" på heiltid..)!

Skjult ID med pseudonym språkpurk ti. 5 juni 2012 00:40

Eg meinte berre at nynorsk er som skapt for å uttrykke kjensler. I sær kjensler av lengsle og melankoli.

Skjult ID med pseudonym sirene ti. 5 juni 2012 09:23

Kudos til Anaïs, som skriver bedre norsk enn maaaange andre her på forumet :-)

Ps, Anaïs: Det heter vokabular , ikke vokabulær ;-)

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 5 juni 2012 09:26

Hiver meg på sirenes "kudos" (ikke minst detaljen med "maaaange"!) og legger til for egen regning at undertegnede herfra konsekvent skal holde seg til radikalt bokmål som tidligere... ;)

Skjult ID med pseudonym Anaïs ti. 5 juni 2012 09:29

Hehe, takk sirene, ja det var litt flaut å lese ;) Liker (og behøver!) å bli rettet på :) Hadde nettopp fjernet min kommentar :-P

Skjult ID med pseudonym Anaïs ti. 5 juni 2012 09:48

Og takk, uforfalsket raring! ;) Du kan bare skrive litt nynorsk innimellom, jeg bare elsker å lese nynorsk, det føles som språkpurk sier...et språk som er skapt for å uttrykke kjensler...

Skjult ID med pseudonym språkpurk ti. 5 juni 2012 15:58

Passer på å henge meg på og berømme Anais (i m/tøfler funka ikke på iPhone, gitt) for utmerket norsk, jeg også.

Nref, har De vurdert at skrive på Riksmaal? Thi selv om det efterhvert har blivet noget arkaisk, er da også det meget vakkert? Tror det hadde kledd dem. Hva sier De?

Skjult ID med pseudonym språkpurk ti. 5 juni 2012 20:05

I med tøfler, faktisk! Tødler skulle det nok stå der :)

Skjult ID med pseudonym Anaïs ti. 5 juni 2012 20:08

Hehe, takk, språkpurk ;-) og Riksmaal er meget sjarmerende, faktisk ;)

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 5 juni 2012 20:11

Har nu endatil prøvet at skrive paa konservativt Riksmaal nogle gange, min høyst velaktede Herr Sprogpurk (mest for "spas", som de unge sier...), men finner dog vitterlig dette noget vel "arkaisk" efter min smag (som De da ogsaa poengterer), ikke minst paa grund av alle de ekstra bogstaver man maa bruge i saa maate... :)

Skjult ID med pseudonym språkpurk ti. 5 juni 2012 20:43

Ingen tvil om at du kan hvis du vil, Nref! Nyttig kunnskap, det! Neida! Joda! Antakelig ikke… :)

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 5 juni 2012 20:52

OverHODET ikke nyttig, nei (er overrasket enda over at jeg greide å skrive på mer eller mindre prikkfritt nynorsk i to og et halvt innlegg i går, når jeg som nevnt ikke har gjort det på ørti år, og da var det vitterlig også "under tvang")..! Av og til lurer man jo på om det noen gang faktisk kommer til et punkt hvor hjernen rett og slett eksploderer fordi den har sugd til seg så abnorme mengder av idiotisk, meningsløst, unyttig og uvesentlig fjas... :)

Skjult ID med pseudonym Anaïs ti. 5 juni 2012 21:23

Kan være unyttig, MEN jeg synes uannsett at alt som fører til ekstra kunnskap om språk og kultur bare er deilig, og en mann som interesserer seg for dette får i hvert fall bonuspoeng hos meg, men jeg er ikke populær uansett og representerer sikkert en ubetydelig minoritet, som vanlig...hehe :-P

Skjult ID med pseudonym skjegg on. 6 juni 2012 19:50

Hurra! Jeg får bonuspoeng! Hvor mange må jeg samle for å få brukt dem til noe?

Skjult ID med pseudonym skjegg on. 6 juni 2012 20:15

Intueri: Ingen vits å nevne alt feil i innlegget ditt, men "effektivere"? ...And Jesus wept...

Skjult ID med pseudonym Anaïs on. 6 juni 2012 22:32

@ Skjegg
Vel, dette med poeng er bare symbolsk, MEN hvis du faktisk har skjegg og det kler deg, får du enda flere poeng! Og da har du i hvert fall nok poeng til å vinne et kompliment fra meg og det er jo alltid noe , ikke sant? :)