Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan gå frem for å starte internettside?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Wannabe ti. 5 juni 2012 20:39

Hei!
Dating-forum er kanskje ikke stedet for denne type spørsmål, men ser at det skrives om veldig mye annet rart her, så tar sjansen på at noen kanskje har peiling..

Jeg har noen ideer med tanke på internettside/forum som jeg har virkelig tro på. Problemet er at jeg har null teknisk innsikt, liten tid til å lære meg såpass mye teknisk, også er jeg student og har derfor ikke mye penger. Regner med at det koster en del å få laget en internettside + få driftet den frem til den evt kan betale seg selv. Lurer derfor på om noen av dere aner om det finnes andre måter å gå frem? Er det f eks vanlig at noen firmaer f eks sponser et slikt "risikoprosjekt"? Jeg har veeeldig lyst til å realisere en slik internettside som jeg tenker på (ikke nett-dating altså hehe), men har ikke typ 100 000 kr til å bruke på det nå. Vet ikke hvor mye noe sånt koster heller, men gjetter at det er dyrt... Noen som vet hvor mye sånn ansalgsvis? Og hvis jeg skulle fått skrapet sammen nok penger..Hvordan skulle jeg gått frem videre? Jeg har iiiingen erfaring med å starte noe slikt... Blir veldig glad for alle innspill, håper noen svarer =)

(mann 29 år fra Vestfold) ti. 5 juni 2012 20:44 Privat melding

Hør med Trevland Webprofilering, han tar nok 5000 - 9000kr for det eventuelt.

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 5 juni 2012 20:46

Om du har et godt konsept og en god ide så skulle det vel ikke være så vanskelig å finne en investor:-)) Er heller ikke så inne på dette med internettside. Håper du får noen gode tilbakemeldinger.:-))

Lykke til:-))

Skjult ID med pseudonym Wannabe ti. 5 juni 2012 21:43

Hvordan finner man egnet investor da? Er vel kanskje litt rart å bare trappe opp hos noen fremmede og spørre om penger til utvikling av prosjekt?hehe =)

Hvem er forresten Trevland? Og hvorfor så billig? Trodde det ville være myyye dyrere? Men det hørtes jo bra ut =)

Og hva er templates? I ikke-dataspråk takk :D

Skjult ID med pseudonym sta ti. 5 juni 2012 21:47

Om det ikke er en standard side med bare tekst/info som må programmeres kan det fort bli dyrt ja :)
Om det kun er tekst/info så er det en del gratis publiseringsløsninger som fungerer bra, av type blog eller vanlig publisering.

Uten en god presentasjon og forretningside så er det nok ikke så lett å få penger til ett prosjekt nei. De kaster ikke penger etter hva som helst :)

Finnes nok en del programmere rundt om som kan ta det sammen med deg dersom du vil ha en partner osv. Startet en side slik selv tidligere, jeg programmerte, partner sto for ide i utgangspunktet. En god løsning det også, og man deler 50-50 :)

Skjult ID med pseudonym Blåruss ti. 5 juni 2012 21:52

Hva det koster kommer helt ann på hva slags nettside det er såklart. Hvis det er noe som krever utvikling så må du betale et god utvikler. Da har tusenlappene bein å gå på. En bilig jallautvikler kan du få tak i, men du får et jalla resultat.

Det er èn ting som er viktig å huske når det kommer til web. Det er gjennomføringen som er vanskelig. Det kryr av folk som kan utvikle ting i django/rails/sinatra/spring/nodejs osv. Ideer er billig.... Det som er vanskelig er å lage et "kick ass" produkt som markedet virkelig vil ha. Var det bare å ha en god ide og utvikle litt ville det krydd av mangemillionærer på Blinderen....

For noen tusenlapper får du kun noe jall.

Skjult ID med pseudonym Wannabe ti. 5 juni 2012 21:52

Er det sant? Finnes det folk som er villige til å programmere og drifte siden mot evt deling av fortjeneste dersom siden skulle gå i pluss? Så lurt!!! Hvor kan jeg finne en sånn person?

Siden jeg tenker på ville vært mer enn bare en vanlig hjemmeside med bilder og tekst..Måtte vært ulike funksjoner, meldingsfunksjon, at man må logge seg inn med brukernavn osv...Så da ville det kanskje kosta mye mer sikkert?

Og hvor mye skal det egentlig til for å gå i pluss med en gratis internettside? All inntekt vil vel da basere seg på sponsorer? Jeg har ikke peiling...Huff, skulle ønske jeg var mer teknisk...

Skjult ID med pseudonym Snehvit ti. 5 juni 2012 21:56

Guttungen min driver med koding, han er under opplæring.. kan sende han om et år eller to, han må bare få opp sin egen side først ;)

Skjult ID med pseudonym Blåruss ti. 5 juni 2012 21:57

Hvis du bare har en ide å stille med finner du ingen gode utviklere som gidde å lage noe for deg. Hvorfor skal de da dele noe som helst med deg? Ideer er billig! Det er gjennomføringen som er vanskelig.

Host opp noen millioner til markedsføring osv, så stiller det seg annerledes.

Skjult ID med pseudonym Wannabe ti. 5 juni 2012 21:57

Jeg tror ikke ideen vil gjøre meg styrtrik, men det er en side som jeg selv savner her i Norge, og som jeg er sikker på at mange andre ville vært glad for å ha =) Så lenge den evt gikk litt i pluss, og ikke i minus hadde jeg vært fornøyd =)

Skjult ID med pseudonym sta ti. 5 juni 2012 21:59

Koster tid ja, om du også er student er det sikkert andre studenter med en liten entrepenør i magen som driver med programmering, da er dere i gang ihvertfall. Men om det er reklame dere skal leve av så kan det fort bli lite inntekt i starten :)

Dersom det er noe folk vil betale for er nok medlemskap en bedre løsning, da trenger man ikke så mange betalende før man tjener. Og selve serveren og trafikk på siden koster i grunn ikke veldig mye heller. Så lenge man nesten bare har lønn som kostnad funker det helt fint :) Litt avhenging av størrelse på server osv da men.

Vi traff hverandre tilfeldig på nett mens jeg gikk skole, så da hadde jeg tid til å lære samtidig som vi utviklet, så det er mulig ja :) Om det er mange som tør satse er vel noe helt annet.

Gøy og lærerikt er det ihvertfall :)
Ønsker deg lykke til uansett!

Skjult ID med pseudonym sta ti. 5 juni 2012 22:00

Ett tips er en NDA ( non disclosure agreement ) med de du evt diskuterer ide med :) Lett å stjele ideer.

(mann 41 år fra Østfold) ti. 5 juni 2012 22:03 Privat melding

Send meg en epost adresse så kan vi snakke litt sammen... Kanskje jeg kan hjelpe deg.

Skjult ID med pseudonym Wannabe ti. 5 juni 2012 22:13

onsing: Har sendt deg mail nettopp... =)

(mann 38 år fra Oslo) ti. 5 juni 2012 23:09 Privat melding

Er det ikke penger å tjene, så vil du ikke finne investorer, da er det bedre om du finner noen som er villig til å hjelpe deg å sette opp siden.

Nå forklarer du ting ganske generelt, jeg har utdanningen min og jobber innen feltet og vet at det finnes mange enkle og gratis løsninger der ute, men man må ha "litt" IT innsikt.

Uansett, lykke til med ideen og utviklingen! :)