Alle innlegg Sukkerforum

Middagstips

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Wannabe ti. 5 juni 21:41

Er så utrolig lei av maten jeg lager selv og trenger mattips! Forslag til enkel og kanksje litt sunn mat til en singel, matlei jente? Spiser ikke fisk eller annen sjømat...Uansett hvor godt alle andre sier at det er, så liker jeg det ikke ;) Vanligvis går det for det meste i supper, pølser og potetstappe, kyllingwok, kjøttdeig og spaghetti, fiskepinner og potetstappe osv..Ikke veldig spennende med andre ord :/

(kvinne 43 år fra Buskerud) ti. 5 juni 21:57 Privat melding

Kan en veldig god salat som går ann å spise flere dager på rad :)) blir faktisk bare bedre av å stå en dag eller to ..
Salat Olovie:
3 kokte raspede egg
4 kokte raspede poteter
3 poser majones.. kanskje fire
1 boks hermetiske grønne erter ( søte) knus ertene
en grillet kyling ... ta av skinn og bein, og rasp kyllingen
et glass sur salte syktede agurker
en halv sitron
liten tesje gurkemeie
smak til med salt og pepper

bland alt sammen. server med godt brød

Skjult ID med pseudonym Snehvit ti. 5 juni 22:04

bankekjøtt... Lag for minst 2 dager,, gjerne flere...frys i porsjoner...

Stek( opphakket) løk i smør, ha i gryte med kokende vann og evt litt buljong
Stek kjøttet brunt, legg i gryta
Kok i eeevigheter til det er mrt. erver ped kokte poteter og andre grønnsaker etter ønske.
Jevn evt gryta med litt maizena.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane ) ti. 5 juni 22:07 Privat melding

Lynsrask og sunn middag:

1 pk kyllingkjøttdeig (400g)
1 pk selskapsgrønsaker (500g)
Litt olje.

Ha oljen i ei passeleg stor panne, ha i kjøtet og grønsakene, set plata på middels svak varme.
Steik/kok til det er klart. ca 20min, avhengig av varme.
Ha i krydder etter smak.
Dette blir 2 -3 porsjonar.

Skjult ID med pseudonym lusa ti. 5 juni 22:09

Matlei jeg også. Jeg gikk for en øl i sola, for så å følge opp med jordbær med melk og sukker på. Begge deler anbefales på det sterkeste - og jeg drikker ikke øl engang!

(...men så har jo jeg begynt å jobbe med å komme i skikkelig vinterform også. Sommer og bikini er passé)

Skjult ID med pseudonym gygra ti. 5 juni 22:10

Det lakkar mot sommar, og da syns eg ofte spekemat smakar. Lag føgjande salat til, så får du ein lettvind og god middag, som gjerne kan etast i fleire dagar.

Kutt opp:
litt brockoli og blomkål (rå)
vannmelon eller eple - eller begge delar
eit par vårlauk eller raudlauk
druer
stangselleri
rist litt solsikkekjerner og strø over
bland litt creme fraiche og majones til dressing, og rør inn

Vips ferdig :)

('Denne salaten kan du sjølvsagt bruke til kva som helst)

Skjult ID med pseudonym Snehvit ti. 5 juni 22:10

Siden det var nevnt kyllingkjøttdeig..her er en ting til det kan brukes til: tacokjøttboller..
Bland tacykrydder i kyllingkjøttdeigen og stek de i stekepanna som små kjøttkaker. Legg dem i stekeovnen og stek til de er gjennomstekte. Godt til salat, ris, som tapas, det meste. Pleier falle i smak...

(mann 32 år fra Hordaland) ti. 5 juni 22:11 Privat melding

kutt kyllingfilet i biter, ha på karri, hvitløkspulver, litt chili, salt, pepper, og stek det. Kok ris, ha sweet chilli sauce på risen, og legg kyllingen oppå. Raskt og bra. =)

Skjult ID med pseudonym Smikksmakk ti. 5 juni 22:12

Sjekk ut godtlevert.no Genialt!!

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 5 juni 22:19

Er også drittlei alt av mat som jeg lager sjæl, men løsninga er enkel, lettvint og (relativt) billig; Take-Away! Juhu! :)

Skjult ID med pseudonym -Bene- ti. 5 juni 22:23

Kyllingkjøttdeig, Dolmio pastasaus med ekstra hvitløk, tagliatelle, tzatziki. Psycho godt og altfor mye karbs :/

Skjult ID med pseudonym sta ti. 5 juni 22:23

Kyllingfilet, med philidelphia med hvitløk/urter, med bacon rundt + brokkoli kan anbefales :)
Alt kan puttes i ovnen også en 30 minutter, så er maten klar. Funker bra det.

(mann 39 år fra Oslo) ti. 5 juni 22:26 Privat melding

Ovnsbakte grønnsaker.. Kutt opp og rett i ovnen til de er møre.. Stek opp og legg koteletter eller annet kjøtt over grønnsakene.. Alt kan brukes og det er godt og sunt:)

(mann 40 år fra Oslo) ti. 5 juni 22:26 Privat melding

Kyllingkjøttdeig er litt ekkelt. Kylling spiser jeg bare hvis den er renskåret. Næringsmessig er det ingenting galt med det. Det er bare tanket på at det i stor grad er MUK som gjør det ekkelt.

Skjult ID med pseudonym Snehvit ti. 5 juni 22:30

oppkvikker... plutselig fikk jeg ikke så lyst på kyllingkjøttdeig mer..sikker på at det er MUK ? ( æsj......)

Skjult ID med pseudonym tuppa ti. 5 juni 22:32

1 pk. Fersk tortolini, (pasta med skinkie i, eller soltørkede tomater eller ost) kokes som anvist på pakken,
1/2 glass pesto røres i.
Hvitløksbrød til.
Raskt og nydelig!

(mann 39 år fra Oslo) ti. 5 juni 22:33 Privat melding

Mekanisk utbenet kjøtt høres ikke spesielt fristende ut nei....

Skjult ID med pseudonym -Bene- ti. 5 juni 22:33

MUK er også mat :) man er da ikke kresen.

(mann 40 år fra Oslo) ti. 5 juni 22:34 Privat melding

@snehvit, nei, jeg er ikke 100% sikker på det. Det kan faktisk hende det ikke er MUK etter en strikt definisjon, siden det ikke er lov å kalle det kjøtt. Men det er ganske opplagt at det ikke er kyllingbryst som er kvernet opp.

Jeg er jo skeptisk til kjøttdeig også. Renskåret kjøtt eller karbonadedeig :)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane ) ti. 5 juni 22:35 Privat melding

Lett å sjå om det MUK.
Er det MUK vil det sjå ut som ferdig spedd deig,

(mann 39 år fra Oslo) ti. 5 juni 22:35 Privat melding

Pose og/eller halvfabrikata er ikke mat .. Hehehehe tar nesten kortere tid å lage fra bunn.. Og myyyyye bedre :)

Skjult ID med pseudonym -Bene- ti. 5 juni 22:36

Kyllingkjøttdeig klistrer seg til stekepanna..klart det er muk.

Skjult ID med pseudonym Snehvit ti. 5 juni 22:36

Joakim...si det når du komer hjem fra jobb, har 5 sultne unger rundt beina og er sliten he he he...(neida, jeg har ikke det..)

(mann 41 år fra Vestfold) ti. 5 juni 22:39 Privat melding

Kylling filet i Teriyaki saus.
Da trenger du;
Pose – type brød pose.
Teriyaki
Kylling filet
Vill ris
Agurk
Tomater
Chilli
Hvitløk
Sitron pepper.
Hav salt.
Cashew nøtter, usaltet.
Isbergsalat blader
Ta kylling fileten og stikk noe hull i fileten med gaffel. Legg så i posen. Hell i litt Teriyaki saus (nok til å dekke litt mer enn fileten). Strø litt sitron pepper, hakket chilli (ikke alt) og hvitløk (om du ønsker). Press luften ut av posen og lukk posen. Masser marinaden inn i fileten. Legg i kjøle skapet for å godgjøre seg minimum en 30 min. Sett over vannet til risen (Bruker selv Toro porsjons ris). Ha litt hav salt og resten av chillien i vannet. Når det koker, legg i risen. Mens risen koker, skjær opp agurken, og tomatene. Skrell av noen salatblader. Når det er ca 10 min igjen av ris kokingen, sett over stekepannen på høy varme. Ha litt olje i. Når pannen er varm, legg i fileten, stek til skorpe på begge sider, så setter du varmen til middels, snu av og til til den er ferdig gjennomstekt.. I mellom tiden tar du ut risen og plasserer i salatbladene. Legg ved agurkene, tomatene og Cashew nøttene. Legg så ved fileten når den er klar. Kutt gjerne opp fileten i biter og pakk inn i salat bladene, med ris, agurk, nøtter og tomat. Velbekomme.

(mann 39 år fra Oslo) ti. 5 juni 22:40 Privat melding

Snehvit.. Hehehehe jeg kommer også hjem fra jobb... Henter i barnehagen også lager jeg god hjemmelaget mat;) det er kos det:)

Skjult ID med pseudonym Wannabe on. 6 juni 00:49

Tusen takk for alle tipsene, skal prøve noen av forslagene, for det var annerledes enn hva jeg vanligvis spiser =)

Gygra: Salaten du beskrev..Er det en slags waldorfsalat? Hørtes godt ut!!!

(kvinne 47 år fra Hedmark) on. 6 juni 01:05 Privat melding

Prøv Trines matblogg, masse god og enkel mat:)

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 6 juni 01:08

propos Gygra...pita Gyros! OMNOMNOM. Lam, pitabrød, pommes, tzatziki og salat.

(kvinne 46 år fra Oslo) on. 6 juni 07:17 Privat melding

Enkel middag:
Vend biter av kjøtt i valgfri marinade (kylling, svin, biff, laks....whatever) og stek i panna.
Lag en god salat
Bland sammen........yums ;))

Pasta med kylling og pesto:
Biter av kyllinfilet stekes i panna, krydres med hvitløk, salt, pepper.
Grønnsaker, som paprika, vårløk, sukkererter, purre, mais og cherrytomater surres i wok i noen få minutter, blandes med kyllingen.
Kok pasta, bland alt, ha i en god fløteskvett og et halvt glass med grønn pesto.

Kjøttboller i karry:
600 gr kyllingkjøttdeig (jeg kjøper i Danmark, den er litt annerledes/bedre, men det går med den norske også)
3 fedd hvitløk
1 ts salt
pepper
3 sp mel
1 dl vann
Lag farse og stek bitte små kjøttboller

Fres 2 løk og 2-3 fedd hvitløk i wok, sammen med ca 5-8 ts karrypulver eller karrypasta
Ha i kjøttbollene
Ha i 1 liter kyllingbuljong
La dette koke/trekke minst en halvtime, tilsett 2-3 tomater i biter på slutten.
Blir bedre jo lenger den står og trekker!
Kan med fordel lages dagen før!

Serveres med ris og smaker HIMMELSK!!
Er nok til to dager eller mer og blir bare bedre av å stå et par dager.