Alle innlegg Sukkerforum

Veien til mannens hjerte går gjennom magen ;)

Vis siste innlegg
(kvinne 41 år fra Hordaland) on. 6 juni 12:52 Privat melding

Ja, det er erfaringen jeg har gjort ;)

Og tenkte derfor å dele hemmeligheten med dere, er ikke få mannfolk jeg har forført med mine skills på kjøkkenet ;)

De som har opplevd maten, har skrytt uhemmet, har fått komplimenter ala:

" dette her smakte 100 ganger bedre enn maten til mamma " " hvorfor starter ikke du et spisested ? "

Veldig kjekt å høre altså, og nå har jeg lyst til å gi dere noen tips.

Min hjemmelagde peppersaus MÅ bare oppleves, den er helt fantastisk, har prøvd den ut på flere menn, og alle sier det samme, at det er den beste peppersausen de har smakt.

Og det verste er at det finnes ikke vanskelig :)

Man tager en stor løk, finhakker den, ja, i bittesmå biter, store løkbiter gjør seg dårlig, både visuelt og smaksmessig.
Så surrer man løken i litt stekemargarin, til den er blank, den skal ikke bli brun.

Så drysser jeg oppi en god dæsj med grovmalt pepper, ja, den må være grovmalt, for med finmalt blir det ikke like god smak, rører rundt, så har jeg oppi en ts sukker, litt salt og fortsetter og surre dette en stund. SÅ tilsetter jeg en boks kremfløte, matfløte duger ikke, for den tykner alt for mye. Så lar jeg dette koke inn litt, til løken er mør og smaker til med litt grillkrydder, gjerne litt mer salt om ønskelig og en dæsj sitronsaft,
Liker du ikke fargen, kan du bruke en dæsj sukkerkulør. Serveres til biff, alt av kjøttretter, eller til mine vanvittig gode ovnsstekte nakkekoteletter. Som jeg sa, den må bare prøves :)

Er bare å spørre om oppskrift om ønskelig, jeg deler gjerne :)

Tror det ligger noe i at en mann vil gjerne ha ei dame som kan lage mat, og som vet å varte opp mannen i sitt liv.

Garantert suksess :) Bare prøv ;)

Skjult ID med pseudonym Anaïs on. 6 juni 13:08

Damn! Jeg visste at det var noe som manglet i mine nøkkelkvalifikasjoner! Jeg har ingen sjanse i å vinne et manns hjerte da...men noterer ivrig alle dine tips ;) den sausen høres i hvert fall veldig bra ut. Jeg misunner de som har sans for kjøkkenet, men det hender at jeg har flaks innimellom med linsesupper og andre enkle ting, for tiden gjelder det å spise for å leve...ikke så mye for å nyte :)

(mann 55 år fra Oslo) on. 6 juni 13:20 Privat melding

Vel, om veien til en manns hjerte går gjennom magen, så er det ikke noen omvei til en kvinnes hjerte å kunne lage mat, heller, Så den oppskriften høres ut som et godt alternativ til Toros Bernaisesaus når jeg griller entrecotes.

(kvinne 41 år fra Hordaland) on. 6 juni 13:21 Privat melding

Anais:

har du oppskrift på linsesuppe, syns det høres spennende ut, har kjøpt linser, men aner ikke åssen jeg gjør akkurat det :)

(kvinne 32 år fra Buskerud) on. 6 juni 13:21 Privat melding

Apropos...en blodig entrecote til frokost skader da ingen..omnom..rent bortsett fra the obvious da :)

(mann 33 år fra Buskerud) on. 6 juni 13:25 Privat melding

Peppersaus er godt :) Samme med fløtesaus, bernaise og bretagne kyllingsaus!

Savner brunsausen de lagde/lager(?) på Storefjell Høyfjellshotell. Jobbet der i min ungdom, og den var DIGG!!

Skjult ID med pseudonym JustAGuy on. 6 juni 13:36

Soppsaus er også godt, så lenge det ikke er sopp i den! ;-P

(kvinne 41 år fra Hordaland) on. 6 juni 13:37 Privat melding

trikset med brun saus er at den MÅ lages fra grunnen av, ellers blir den ikke god

Det samme gjelder bearnaisesaus, posesausen smaker høgg i forhold til den hjemmelagde ;)

Skjult ID med pseudonym JustAGuy on. 6 juni 13:39

Prøvde å lage fløtesaus fra grunnen av en gang. Det smakte hjemmelaget bæsj, noe jeg fint klarer å lage på andre måter som er enklere ;-P

Skjult ID med pseudonym Anaïs on. 6 juni 13:59

@Opticruz
Linsesuppe er et must for meg, familietradisjon ;) så jeg måtte bare lære meg det.
Jeg kjøper linser i en «innvandrerbutikk», skyller og evt. tar bort de få stein som kan forekomme og heller linsene i en bolle, fyller på med vann til alt er dekket og lar linsene ligge i bløt hele natten. Dagen etter heller jeg av vannet, tar en stor og dyp kjele og begynner med å steke løk, rød paprika og hvitløk i olivenolje til alt ser klart ut og heller i linsene, dekker alt med vann og begynner med alle de krydderene som trengs: salt, oregano, paprika, pepper, etc...og lar linsene koke til de er spiselige, altså myke...jeg kommer neppe til å publisere en kokebok noen gang ser jeg, men jeg tror at siden du er en erfaren jente på kjøkkenet, forsto du det jeg prøvde å formidle, hehe. Linsesuppe er i hvert fall et sunt alternativ og du finner sikkert mange varianter på nettet, min er nok en av de enkleste og kanskje kjedeligste som stammer fra gamle spanske koner på landet ;)

(mann 32 år fra Hordaland) on. 6 juni 13:59 Privat melding

Takk for tips... Fortell hvordan du lager der der ovnsstekte kotelettene. Detaljert takk, jeg vet ikke hva "en dæsj" er. ;) Jeg har prøvd, og det blir av og til veldig bra, og andre ganger ikke, selv om jeg (tror) jeg gjør det samme!

Skjult ID med pseudonym Nref on. 6 juni 14:10

Hvis "veien" til hjerte(regionen) går via magen, snakker vi faktisk endoskop (og vi vet jo hvorfra DET kommer inn i kroppen?)... Æsj.

(kvinne 41 år fra Hordaland) on. 6 juni 14:12 Privat melding

Anais:

tusen takk, ja, jeg hadde ingen problemer med å forstå fremgangsmåten :) er det en spesiell sort linser du bruker ?

JustAGuy:

om det smakte bæsj må du ha gjort noe feil, tålmod er tingen, ting tar tid å lære :)

Skjult ID med pseudonym Anaïs on. 6 juni 14:16

@Opticruz
Bruker vanligvis brune (alt fra lysebrune til mørkebrune)

Skjult ID med pseudonym JustAGuy on. 6 juni 14:45

Gjorde garantert noe galt med kraften fra kalkunen :)

Men kalkunen ble bra, da, så kunne ikke klage. Ble bare lage posesaus, noe som blir bra om du velger å eksperimentere med oppskriften som står på pakken :) Toro Fløtesausen liker jeg bedre om man blander i en del H-Melk isteden for noe av vannet. Man må seff også ha kjøttbuljong!

Skjult ID med pseudonym sta on. 6 juni 14:46

Det spørs hva slags skills man viser på kjøkkenet det altså ;)

Men sier sjelden nei takk til ett godt måltid, det skal sies. Men om det hjelper på kjærligheten er nok ikke så sikkert. Vil heller være den som serverer måltidet da altså.

Skjult ID med pseudonym tuppa on. 6 juni 16:50

Min peppersaus er kanskje bedre?

Når man har stekt ferdig kjøttet i pannen, helle i
1 boks matfløte
1 ts dion sennep
1 ss grønn hele pepper (de kan spises og ikke for sterk)
Smakt til med salt, grovkvernet sort pepper, litt sukker, og
ca 1-2 ts estragon krydder.
småputtre itil den tykkner.

Nydelig til biff, kylling og annet kjøtt!!!!

Selv om jeg er god på matlaging, så er det i utgangspunktet meg han vil ha,
så kommer matlagingen som ett plusspoeng :-)

Skjult ID med pseudonym sta on. 6 juni 17:47

Akkurat tuppa :) Meget god bonus, men det er jo ikke matlagingen som gir deg draget, det er nok deg som person. Men god mat skal absolutt ikke klages på :)

Skjult ID med pseudonym Gerimax on. 6 juni 22:08

@Anais

Linsesuppe = potaje de lentejas :) Jeg leser med glede at din linsesuppe er veldig lik min borset fra at jeg bruker også å ha oppdelt maiskolber ca 5 cm , noen poteter og gullrøter og en liten bit av spansk chorizo ....nam nam

(mann 41 år fra Nordland) on. 6 juni 22:14 Privat melding

Greit at dama kan lage mat, men hun må ikke jage meg bort fra kjøkkenet. Liker å kokkelere selv jeg. :)

Skjult ID med pseudonym Anaïs on. 6 juni 22:39

@Gerimax
Siiii! Nam-nam, har ikke prøvd med mais og gulrøtter, men skal teste det til neste gang :) Chorizo er alltid et pluss, selv om jeg er blitt bare mindre og mindre glad i kjøtt med årene :)

Skjult ID med pseudonym banditten on. 6 juni 23:51

stekemargarin?
Hvorfor brug tid på at lave en god sovs og så putte stekemargarin i det?! SMØR FOR FANDEN, SMØR!

(mann 39 år fra Oslo) on. 6 juni 23:52 Privat melding

Kjør til Hælvete alt på grillen.. Da blir e butikk!

Skjult ID med pseudonym Anaïs on. 6 juni 23:56

Hehe, enig med banditten der, helst smør.

Skjult ID med pseudonym Ket1111 to. 7 juni 00:22

Veien til mannens hjerte går gjennom magen - det er bare en hypotise.

Om vi skal se tilbake i tiden- de beste kokkene var menn. Kvinne måtte passe på hus og lage mat( det er som selvfølgelig!) Men mannen må ikke jages fra kjøkkenet! Syns at det er godt at begge to kan lage mat. Under prosessen man kan nytte selskap. Flørt tillattes der også! Og ingen panikk om middag skal serveres litt senere enn planlagt.

Skjult ID med pseudonym Tingeling to. 7 juni 00:44

Èn ting er sikkert...og det er at den dagen jeg forfører og kaprer en mann med min kokkekunst, er den dagen griser flyr og det hagler kremboller i Oslo. Samtidig. ;-)

Men - jeg setter enormt pris på fantastiske, hemmelige triks. Dessverre sjelden jeg tester de ut...
Også får jeg satse på at min sjarm, håpløshet på kjøkkenet og ubetingede beundring for hans kokkekunst kan bane vei for meg inn i en manns hjerte....en vakker dag.
*Tingeling-Toro-Mesterkokk! :o))*

Skjult ID med pseudonym EnEsBe to. 7 juni 01:55

Note to self: Sjekk damas ferdigheter på kjøkkenet før det blir noe mer seriøst.

Skjult ID med pseudonym -m- to. 7 juni 02:01

åå det er så kos når man deiter noen..stå og småflørte på kjøkkenet..og spesielt en sterk sexy rygg å lene seg inntil og småkose med mens han rører/steker i no...har hendt man må vente en stund med å spise da for man blir brått litt bissi...eller maten brenner seg fordi man blir litt bissi..men det er SÅ en del av kosen!!! :) Digger sånne kokkeleringsmenn..særlig når de etterpå begynner å sette inn i oppvaskmaskina av seg selv...digg <3

Skjult ID med pseudonym arneand to. 7 juni 02:03

@-m- to. 7 juni 02:01
Du er egentlig bare ute etter en slik av hannkjønn du:

Quantic Dream's Kara
http://www.youtube.com/watch?v=Dou4Gy0p97Y

Skjult ID med pseudonym -m- to. 7 juni 02:03

Nei nå mimra jeg sånn at jeg glemte deg jeg EGENTLIG skulle skrive....jeg er superglad i å lage mat alltid vært det..men stas når den andre parten og lager mat..så ekstra bonus begge veier vil jeg si..særlig når man liker nogenlunde samme maten :)

Skjult ID med pseudonym -m- to. 7 juni 02:12

@arneand

wow! så sinnsykt awesome! hehe hadde en prat med en jeg er på dealern med som har en robotstøvsuger..vi kom frem til at det hadde vært sykt bra med en robot som kunne gjøre alt man ikke hadde lyst til..hehe hmm..skulle fantes en sånn på orntlig :P