Alle innlegg Sukkerforum

et lite sukk fra en kasserer!

Vis siste innlegg
(kvinne 37 år fra Akershus) to. 7 juni 2012 23:48 Privat melding

Brumm! hvorfor finnes det så mange merkelige mennesker derute? Er det for å bevise at ikke en eneste er "normal" eller A4? Kun gudene vet, men jeg har bitt meg fast i at de finnes en del forskjellige kunder der ute! tenkte jeg skulle lage en liten sak på det!!STABLEREN! : Stableren elsker å sette alt på båndet i et høyt tårn, og vil helst ha ALLE varene i vognen på båndet! Samtidig! Dette medfører at personen i kassa må ta alt fra toppen først, og sjansen er stor for at noe faller ned.. Helst eggene! Eller glasset med sylteagurker, så jeg må liiiide meg igjennom de neste timene med suragurksaft lukt overalt! OVERALT! Stableren er også et skikeig petimeter, men må ikke forveksles med Sortereren, en litt mer sjelden rase som jeg kommer tilbake til! Stableren er helst en mann, litt stresset, og spør om pose, gjerne FØR kassereren er ferdig med forrige kunde.. Alt Stableren trenger å gjøre for å bli bedre likt i kassa er å ta seg bedre tid, og bruke HELE båndet, MENS det kjører!

TIDSTYVEN: Tidstyven har USTANSELIG god tid, bruker gjerne et par minutter på å få ut lommebok, sedler og mynter eller kort .. Personen skal gjerne ha alt sortert, må hente EN ting til, og da mens kassereren slår inn siste vare på båndet, selv om hun har vært obs på at hun trenger varen fra første sak på båndet blir slått inn.. om du slenger en haug varer på båndet så jeg får jobbet mens du henter varen, så tar ting litt kortere tid(bare et lite tips :-P) Tidstyven finnes i både mannlig og kvinnelig variant, ung og gammel og rik og fattig! Vanskelig å finne blant A4 kunden, med andre ord..

KASTEREN: Kasteren kaster ALLE varene på båndet, uten unntak.. for så å klage på at h*n får bulkete/ ødelagte varer... Kasteren er også i alle varianter, men oftest i den eldre garde..

SVIMA: Svima har sjelden kontoll over hva h*n skal ha, hvor mye det koster, om det befinner seg nok penger på kortet, eller i lommeboka, eller om pengene er med.... svima raser ofte ned en hel pakke tyggis på båndet, men "glemmer" å rydde opp... Legger gjerne også fra seg varer, både kjøle og kolonialvarer i helt feil hylle, og ødelagte mel og sukkerposer blir aldri gitt til de ansatte, men settes fra seg der de finner det for godt.. Disse menneskene forårsaker stor irritasjon blandt de ansatte..

SORTEREREN: Sortereren Sorterer ALT! Uansett ! Samme hvordan personen bak kassen legger varen, blir de nærmest revet ut av hånden på kassereren, og om kassereren legger tilside varene som kan gå istyk

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 to. 7 juni 2012 23:50

Haha artig lesestoff sent på em torsdag :)

(kvinne 37 år fra Akershus) to. 7 juni 2012 23:50 Privat melding

kan gå istykker, blir de fint stappet opp på båndet, for så å bli harvet i stykker av båndet... H*n nekter som regel å høre på personalets anbefalninger om å ta flere poser, h*n har jo et eget system måvite! Dette ender som regel opp i at noen må leke"52 plukkopp" med varene, fordi posen ryker før det har gått ett minutt... Sortereren vil helst jobbe i ro, og pakker ALLE varene før h*n betaler.. dette til andre kunders irritasjon!

Dette var et lite utvalg med kundetyper, kommenter gjerne om du har noen varianter jeg ikke har fått med! Og til sjefen: ikke hat meg, pliiiis!!!

Skjult ID med pseudonym The One to. 7 juni 2012 23:54

@MiniOgmy

Herlig observasjonsevne :-) Hvor jobber du så kan du finne ut hvilken bås jeg hører hjemme i ;-)

Skjult ID med pseudonym seriously to. 7 juni 2012 23:55

Spennende innsyn i en kassadames hverdag : ) Har du flere typer eller ? Hva med de nervøse ?

Skjult ID med pseudonym Brum to. 7 juni 2012 23:56

Jeg er stabler og sorterer, her er det plan. Grupperer varene opp på båndet, så er det lett å pakke de sortert. Frukt og grønt i samme pose, osv. Når jeg kommer hjem er det bada bing, smakk inn i skuffer og skap. Hvis jeg skal stå og vente til det blir plass på båndet, hoper det seg opp før jeg får begynt å stable. Da må jeg bare kaste oppi for å bli ferdig med pakkingen før neste kundes varer kommer. Og poseberegning, der er jeg sykt god!

Hmm, kanskje jeg er litt syk...?

Skjult ID med pseudonym Nref to. 7 juni 2012 23:58

Hehehe... Min mor som jobba på Coopen i 30 år, sa hun hadde lært EN (1) ting i løpet av den tida... "Kunden har ALDRI rett"! Har dermed hørt om alle de "sortene" TS nevner (gjerne med fullt navn, slik at lille-Nref skulle ha litt "oversikt" over diverse folk man kunne støte på i løpet av oppveksten...) i forskjellige variasjoner oppigjennom åra selv, ja... :)

Skjult ID med pseudonym -Bene- fr. 8 juni 2012 00:04

Irriterer meg mer med dagligvareansatte som kjører pogullen nederst i pakkebåndet for så å sende 8 sickpacks og firepakning brus.

Skjult ID med pseudonym staedtler fr. 8 juni 2012 00:08

Øy..Du glemte min type..

Sier alltid hei til kassereren, og gjerne ekstra høyt med intenst blikk på vedkommende i kassa fordi han/hun er frekk nok til å bare kikke ned og ikke hilse først på kundene sine.
Sier alltid hade, fordi kassereren er frekk nok til å ikke gjøre det heller.
Sier hvor mange poser jeg skal ha før kassereren spør, og sier "kvitteringen kan du kaste" før kassereren spør. Hadde jeg vært kasserer hadde jeg blitt så drittlei av å spørre hver eneste kunde om det :/

Skjult ID med pseudonym 303 fr. 8 juni 2012 00:21

Jeg er den flinke typen som setter på plass kurvene som står ved kassa ;p Prøver å være rask og effektiv, også!

Skjult ID med pseudonym ruggen fr. 8 juni 2012 01:05

BTW. Jeg husker jeg hørte et radioprogram for et par år siden, der det var avstemning om hva man skal kalle den greia som man legger etter varene sine for at kassadama skal forstå at de andre varene tilhører neste kunde.
Et av alternativene var "Takkdetvaralt" eller noe sånt, men den ble nedstemt. Jeg har glemt hvilket navn som vant, og jeg finner det ikke på google engang - selv om jeg er uoffisiell verdensmester i googling... :(

Så derfor spør jeg radiolytterne og kassadamene her inne: Er det noen som kommer på hva resultatet ble?

(mann 37 år fra Oslo) fr. 8 juni 2012 09:47 Privat melding

Jeg har et par typer til:

KOMIKER'N - H*n skal alltid komme med en vits alle som jobber i kassa har hørt 1000 ganger før.
F.eks.
-"Vil du ha kvittering?"
-"Nei, jeg kan vel ikke spise den??" eller "Nei, jeg får vel ikke pengene igjen likevel!"

Diverse typer kasserere:

IGNORANTEN
Er det kjempelang kø? Nei, jeg fortsetter heller å stable disse varene her, jeg.
Noe som lukter kjempevondt? Nei, det har jeg ikke lagt merke til selv om kundene står og brekker seg.

BORTEVEKK
Slår inn alle 3 varene til personen foran i køen, lar båndet gå etter det er tomt, legger likevel ikke merke til at jeg legger på min ene vare selv om jeg nærmest markerer med å legge den litt hardt og tydelig på båndet og slår den inn på kunden foran likevel.

Skjult ID med pseudonym lusa fr. 8 juni 2012 10:56

Svima er altså irriterende i stor grad fordi h*n ikke gidder å gjøre de ansattes jobb? Ja fydda!

(mann 47 år fra Oslo) fr. 8 juni 2012 11:07 Privat melding

Aldeles strålende! XD

Men du glemte TILBUDSKONTROLLØREN:

Han/hun som som oppholder den tjue meter lange køen ETTER at han/hun har betalt for å saumfare den halvmeterlange kvitteringa for å sjekke at kassereren virkelig trakk fra 50% på melkesjokoladen i henhold til tilbudsskiltet.
Og JA, jeg har flere ganger tatt meg sjøl i å inngå i den kategorien.

Skjult ID med pseudonym Stevia fr. 8 juni 2012 11:19

Kjære kasserer / MiniOgmy
når jeg handler, skal jeg jo også pakke bort varene igjen, helst så raskt som mulig, av hensyn til de som kommer bak. Derfor gjelder det å få hele lasset opp på båndet raskest mulig, og så få poser med de første registrerte varene, så jeg kan pakke nesten like raskt som du registrerer. Og når det nærmer seg de siste varene, kommer jeg tilbake for å betale.

Er det greit?

Hvordan vil du ha det?

Skjult ID med pseudonym seriously fr. 8 juni 2012 11:25

Hva med Sunnmøringene som later som de har glemt pose, for deretter å snappe til seg ett par tre etter at de har betalt ? : ))

Skjult ID med pseudonym pseudo fr. 8 juni 2012 11:51

Jeg plasserer én vare om gangen med strekkoden pyntelig mot strekkodeleseren slik at den som betjener kassen skal slippe å snu og vende på varene.... Sier pent fra at jeg trenger poser og ikke kvittering - irriterer meg som @seriously over alle som "glemmer" å spørre og venter til etter de har betalt med å spørre. Ellers har jeg mange feil og mangler, men har jobbet som kassedame i min ungdom, og humrer gjenkjennende av TS personanalyser.

Skjult ID med pseudonym pseudo fr. 8 juni 2012 11:51

Jeg plasserer én vare om gangen med strekkoden pyntelig mot strekkodeleseren slik at den som betjener kassen skal slippe å snu og vende på varene.... Sier pent fra at jeg trenger poser og ikke kvittering - irriterer meg som @seriously over alle som "glemmer" å spørre og venter til etter de har betalt med å spørre. Ellers har jeg mange feil og mangler, men har jobbet som kassedame i min ungdom, og humrer gjenkjennende av TS personanalyser.

Skjult ID med pseudonym ruggen fr. 8 juni 2012 15:55

aight - jeg fant det sjæl ;)
http://no.wikipedia.org/wiki/Skillepinne

Skjult ID med pseudonym wilma fr. 8 juni 2012 16:25

Jeg antar at jeg gjør fryktelig mye gæærnt i dagligvareforretningene, fordi jeg så ofte blir igjenkjent. Men de smiler og er trivelige med meg, så antar jeg er en av de som de som de smiler oppgitt over, og ikke en av de som skaper de største frustrasjoner.

Min merittliste er:
-be om pose etter å ha betalt
-løpe for å finne varer jeg har glemt mens varene mine ligger på løpebåndet
-glemt lommeboken, kan varene ligge der mens
jeg henter lommeboken? Tar bare fem minutter, altså!
-ikke dekning på kontoen, må i samarbeid med kassadamen finne ut hvilke varer jeg må avskrive for å ha penger nok, eventuelt stikke hjemom en tur for å hente et annet kort som har dekning
- glemme å legge på kundeskilleblokken slik at kunden foran meg blir belastet for mine varer.
-glemme å sørge for at kunden bak meg har lagt på kundeskilleblokken, slik at jeg er i ferd med å bli belastet for neste kundens varer.