Alle innlegg Sukkerforum

UNGE JENTER !!

Vis siste innlegg
(mann 61 år fra Akershus) lø. 10 mai 2008 18:32 Privat melding

Har ikke opplevde det her, men har vært medlem av et annet internasjonalt nettsamfunnt. Unge jenter helt ned til 20 år skrev alvorlige mails til meg om ømhet og kjærlighet, at jeg var en "handsome man" og at de var veldig interessert i proffilen og at jeg i deres øyne så bra ut. Jeg svarte tilbake at jeg var smigret, men at jeg nok heller syntes at de burde finne seg en "ung handsome" mann å stifte familie med.. Jeg fikk jo lett en feeling av at mye av dette heller gjelder å komme seg ut av en situasjon de befinner seg i, fattigdom o.l, men her skal man være forsiktig. Dette fordi det i andre verdensdeler er attraktivt å få en partner som er eldre, de har større anseelse enn yngre, merkelige greier, og vi sier med en gang at det er drømmen om penger og et økonomisk bedre liv som er deres drivkraft.

Mon tro om det er usikkerhet på seg selv som gjør at skandinaviske menn drar til f.eks Asia og finner seg ei dame å gifte seg med. Har jo sett en del program på tv om fenomenet, men er det slik at vi norske menn egentlig er på jakt etter noe enkelt opplegg og gifter oss i hytte og pine, bare fordi damene er 25 år yngre enn oss, og ikke så kommunikative som norske...jeg bare spør...hæ ?

Skjult ID med pseudonym 4everYoung lø. 10 mai 2008 18:34

Here we go again............

(mann 61 år fra Akershus) lø. 10 mai 2008 18:41 Privat melding

......here we go again....ikke for min del, jeg har ikke vært der, har du ? :)

Skjult ID med pseudonym m 35 lø. 10 mai 2008 18:48

TS
hvorfor var du medlem av et internasjonalt nettsamfunn, du må jo ha visst at du ville møte "unge jenter" er du sånn gammel gris som har trang til å rettferdigjøre deg selv ?

(mann 61 år fra Akershus) lø. 10 mai 2008 18:55 Privat melding

@m35
den synes jeg var stygg, prøver å skape en debatt og har fortalt i innlegget mitt om diverse i forhold til unge jenter og at jeg svarte at de burde finne seg en ung mann, det ville jeg vel ikke gjort om jeg var "en gammel gris" ??

Skjult ID med pseudonym unormal lø. 10 mai 2008 19:56

Here we go again............

Skjult ID med pseudonym passenger sø. 11 mai 2008 07:05

Jeg tror nok mange norske menn reiser til utlandet og finner seg ei pga det her til lands er blitt noe komplisert ettersom veldig mange kvinner har et a-4 preget syn på hva som er drømmemannen! Jeg er selv mann og jeg observerer og har observert i en årrekke hvodan utviklingen har skjedd her til lands! Vi har sterke kvinner i Norge, det skal være sikkert og visst! Men ikke alle menn er like interessert i en "sterk og uavhengig" kvinne.
Vi nordmenn er verdensmestere til å kverulere og har klokketro på våre norske idealer. Vi skal finne oss en ressurs-sterk partner gjerne med 2-3 års aldersdifferanse! Mannen skal være myk som en bamse i hjemmet, en bestemt sjef og det naturlige midtpunkt i sosiale sammenhenger, mannen skal samtidig også fungere som en duracell sexmaskin som vet å trykke på alle knapper som skal til for å bringe kvinne til himmels, hvis ikke er han ikke noe å satse på. Så snart mannen viser tegn til svakhet så er det selvfølgelig ikke meningen at kvinnen skal se seg nødt til å ofre seg og leve sammen med en ufullstendig mann!

Jeg skjønner veldig godt at veldig mange menn som ikke holder mål her hjemme reiser til alskens fjerne land i jakten på kjærlihgeten, det er intet unormal i det. Ensomhet og et kaldt samfunn som har vanskelig for å vise følelser, men er veldig fornuftsbasert hvori man skal finne (ikke bare partner til seg selv) men også en som lever opp til alle venners og familiers standarder gjør at mange mister motet.

Jeg lurer på hva norske kvinner mener? Mener dere virkelig at ensomme menn som har gått gjerne i 10 år skal fortsette å leve med seg selv livet ut? Hvorfor blande seg så mektig oppi andres valg av livspartner? Hva er galt i at en førtiåring finner seg ei russisk eller brasiliansk dame på 25? Tror dere virkelig at deres fordumsfulle standarder er gjeldende og at menn generelt skal ta hensyn til dem når dette er menn som er lei av å ikke få seg en norsk kjæreste, men som har prøvd og mislykkes gang på gang og derfor retter blikket mot utlandet? Jeg bare spør!

Skjult ID med pseudonym Zitelle sø. 11 mai 2008 08:05

Mange norske mennesker treffer et menneske fra en annen kultur enten på ferie eller f.eks studier i utlandet og velger å gifte seg.
Noen menn (og kanskje kvinner?) synes mange norske kvinner er for selvdrevne, viser for lite varme og for lite feminine.
Noen menn synes utenlandske kvinner fra enkelte land er vakrere og mer glad i tradisjonelle kjønnsmønster enn jenter i Norge.
Noen menn føler ikke at de klarer å finne en norsk jente å bli glad i, og opplever at dette er en måte de ikke trenger leve alene på.
Noen mennesker trenger å "kjøpe kjærligheten" som vi andre kjøper dyre middager, gaver o.l. til den partneren vi ønsker oss.
Noen av disse menneskene elsker hverandre - noen ikke. Som med ekteskap mellom to norske mennesker vil jeg tro.....

"Tror dere virkelig at deres fordumsfulle standarder er gjeldende og at menn generelt skal ta hensyn til dem når dette er menn som er lei av å ikke få seg en norsk kjæreste, men som har prøvd og mislykkes gang på gang og derfor retter blikket mot utlandet? "
Mitt svar? Nei. Det tror jeg ikke. Jeg tror faktisk at flere menn/kvinner hadde funnet seg en utendlandsk partner om ikke sterke fordommer hadde levd så i beste velgående som de gjør.

(mann 52 år fra Østfold) sø. 11 mai 2008 17:40 Privat melding

(Skjult ID med pseudonym 4everYoung) 18:34-10/5
> Here we go again............

Unødvendig kommentar. Bidra gjerne med noe med innhold i.

Forstår det slik at du har sett emnet før i forumet. Nye deltakere har det ikke. Du kan ikke forlange at nye deltakere skal lese gjennom alle tidligere tråder i forumet. Derfor vil enkelte tema alltid dukke opp igjen.

Dette var ett generelt hjertesukk mot de (egentlig få) gangene noen klager på emner som dukker opp igjen.

Ha en fin dag alle sammen.

Skjult ID med pseudonym Morpheon sø. 11 mai 2008 18:29

Enig med Zitelle, men ønsker å tilføye at det er like viktig at den som finner seg en partner i utlandet (og her hjemme for den saks skyld) selv ikke er preget av sterke fordommer. Uansett hvor denne partneren kommer fra skal vedkommende behandles med samme respekt og kjærlighet som et hvert medmenneske, og ikke som en eiendom eller vare.

Skjult ID med pseudonym Kalinka sø. 11 mai 2008 18:47

Dette er et veldig godt poeng, Morpheon, det er nok ikke opplagt at denne respekten finnes, nei. Har selv sett noen hushjelper de siste årene som har fortsatt med å være en slags hushjelp også etter at de har giftet seg med en nordmann, med lite lommepenger og stort sett ingen rettigheter forøvrig.

Skjult ID med pseudonym reisefeber ma. 12 mai 2008 14:21

Passenger: 110 % enig med deg. Norske fordommer er på verdenstoppen!! Men hvem bryr seg med de "gamle purkene" som drar til Afrika og kjøper yngre menn? Det er alltid menn som kalles horekunder......

Zitelle: Du er inne på noe der......spre ditt syn blant norske kvinner!

Morpheon : Selvfølgelig skal en partner beandles med respekt og kjærlighet uansett hvor vedkommende kommer fra!!

Skjult ID med pseudonym reisefeber ma. 12 mai 2008 14:53

Kalinka : Dessverre finnes det eksempler på dårlig behandling av "hushjelper". Har også sett endel nordmenn i utlandet som er temmelig kyniske og tror alt kan kjøpes for penger. Nå har jo UDI opprettet en "svarteliste" over nordmenn som er gjengangere i overgrep/dårlig behandling.Det er sikkert behov for det,men de mennene som blir notorisk utnyttet økonomisk blir sjelden nevnt.
Heller ikke den store gruppen som faller utenfor fordi de har for lav inntekt. En minstepensjonist eller sosialklient kan være tvunget til et liv i ensomhet fordi minstekravet for å invitere noen fra land utenfor Schengen og EU er 182000 kr. i årsinntekt. Så vi mangler nok en del rettigheter her til lands også.

(mann 51 år fra Oslo) ma. 12 mai 2008 20:49 Privat melding

Er ikke sikker på at jeg synes det er så urettferdig at en faktisk kan betale for "gjestene" sine selv, jeg...

Skjult ID med pseudonym passenger ma. 12 mai 2008 23:30

Fordelen med å bo i dagens ultramoderne samfunn er at det byr på muligheter til å bevege seg raskt over landegrensene! Jeg har ingen baktanker med å finne meg ei utenlandsk dame. Jeg leter bare etter kjærligheten og er vel blitt såpass gammel at jeg faller utenom det vanlige sjekkemønsteret her til lands. Er det noe galt i at jeg også leter etter jenter i utlandet? Språket behøver ikke være noe problem, jeg snakker engelsk og spansk.. Tror nok jeg skal klare å eliminere eventuelle gold-diggers og jeg klarer utmerket å vaske mine klær og koke mat og holde huset pent selv! Jeg er ifølge mange både kjekk og snill og elsker sex.
Men jeg har desverre fått problem med våre norske kodekser og er helt grønn på dagens sjekkemetoder her til lands. Heldigvis er jeg ettertraktet så snart jeg forlater landegrensene. Der møter jeg damer som måler meg opp og ned på samme måte som norske kvinner gjør. Der møter jeg kvinner som elsker at jeg er mann og som elsker at jeg elsker deres feminine væremåte. Noen av disse kvinnene er også meget ressurssterke kvinner. I bunn og grunn er det så mye lettere for meg når jeg vet at hun ikke er norsk. Jeg tror nok dette er noe som blir mer og mer vanlig med tiden. Jeg tror også en god del kvinner her til lands bør innse at dem selv er noe skyldig i at utviklingen er blitt som den er. Da kan dere gjøre som oss og reise til utlandet og finne dere partner etterhvert.........! Finnes nesten ikke norske jenter til norske menn lenger, det er sikkert og visst!

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 12 mai 2008 23:38

Ja, de Strømstad-babesene er rene kupp av prinsesser hele gjengen! Go for it, passenger ;-)

Skjult ID med pseudonym kit001 ma. 12 mai 2008 23:50

hey, mange søte svensker zitelle! sikkert noen kjekkaser til deg også. For meg blir velferdsstaten litt vel omfattende når reisefeber 14:53 tydeligvis forventer at noen andre skal betale for en partner....

Skjult ID med pseudonym Zitelle ma. 12 mai 2008 23:55

Zitelle er en enmannskvinne kit, og leter følgelig ikke etter svenske kjekkaser :-)

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 13 mai 2008 00:00

og hun skal ha det inn med teskje.. En svensk kjekkas da :D

Skjult ID med pseudonym Irritert ti. 13 mai 2008 00:00

@Kit:

Det du skriver er utrolig fordomsfullt. Det er nettopp sånne utsagn som gjør at dine landsmenn og kvinner ikke føler seg velkommen i Norge med en kone fra et annet land eller verdensdel. Du burde skamme deg. Jeg har mange venner som har funnet kjærligheten i utlandet. Hvem er du som setter deg til doms over disse?

You make me sick!!!!

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 13 mai 2008 00:02

Nei, men han skal få det korrekt: Hun skal ha et menneskelig menneske med sterk integritet og høy kjemifaktor! :-)

Skjult ID med pseudonym unormal ti. 13 mai 2008 00:04

@irritert

Helt enig med deg , synes han kit har hatt noen tendenser i denne tråden som jeg synes er på kanten ......men uvitenhet går hånd i hånd med fordommer .....

Skjult ID med pseudonym passenger ti. 13 mai 2008 00:06

Hehe.. Hvis det er det du forbinder utenlandske kvinner med Zitelle;) Tror nok det finnes ei jente der utenfor vår landegrense som faktisk er innehaver av både integritet, selvtillitt og forståelse og som faktisk vet å verdsette en mann utifra andre standarder enn det typiske norske A-4! Handler vel i bunn og grunn om et ønske om å skape seg en familie bygget på verdier som pr idag har gått i glemmeboken her til lands (og da snakker jeg ikke om å anskaffe seg hushjelp og elskerinne)! Men rett og slett en matchende make som ønsker det samme og som faktisk utfyller tomheten jeg sålenge ikke har evnet å fylle enda jeg lenge har ønsket det! Det er mye som skal til for at det klaffer. Men i bunn og grunn skal det ikke mer til enn et deilig smil og litt god kjemi og noe lesbart i vedkommedes øyne som forteller meg at her finnes det noe av verdi som vet av verdiene jeg også opptas av. Jeg tror også språkforskjellen eliminerer en god del overfladisk snakk som jeg ikke på noe vis vil savne. En dypere sjel som vet å glede seg over de enkle ting her i livet. Men ja takk til litt hjerneaktivitet. Det er min kompliserte drøm.

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 13 mai 2008 00:10

Du blir syk fordi jeg forventer at en klarer å forsørge sin partner som ikke har forutsetningene for å forsørge seg selv? Det er vel det eneste jeg har uttalt om partnere fra utlandet.

Hvis du snakker om personlige erfaringer, var jeg gift i over 10 år med en kvinne som var utenlandsk statsborger, bestekompisen min var også gift med en kvinne med utenlandsk statsborgerskap. Jeg har bodd og jobbet noen år utenfor den vestlige verden. Var det noe mer du har hørt på samvirkelaget som har kortsluttet det lille hodet ditt?

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 13 mai 2008 00:15

Passenger.
Strømstad ligger jo også i utlandet. Jeg gjorde bare et ørlite poeng av at ikke alle utenlandske kvinner har automatisk verken andre verdier eller ser annerledes ut enn mange av oss oss norske jenter :-)

Men du har selvsagt rett! Det finnes jenter der utenfor vår landegrense som innehar både integritet, selvtillit, forståelse og som vet å verdsette en mann ut fra andre standarder enn det typsike norske A4. Og det finnes sikkert også slike menn der utenfor våre landegrenser skal du se.

Men vet du hva? Det finnes faktisk jenter også innenfor Norges landegrenser som det ikke går 13 på dusinet på heller.
Verden er forunderlig. Og det som kanskje er mest forunderlig er at man deler inn mennesker etter noen streker på et kart og noen gjerder mellom noen landegrenser. De dypere sjelene som vet å glede seg over de enkle ting her i livet kombinert med litt hjerneaktivitet overgår totalt opptegnede landegrenser slik jeg ser det.

(mann 51 år fra Oslo) ti. 13 mai 2008 00:19 Privat melding

@unormal, har du guts nok til å komme med de kommentarene jeg har hatt du mener er på kanten?

Skjult ID med pseudonym Irritert ti. 13 mai 2008 00:28

@Kit

Da foreslår jeg at du er noe mer nyansert i det du skriver. Det er nemlig veldig fort gjort å misforstå det du har anført noe lengre opp her men setter pris på at du har klargjort ditt standpunkt. Jeg er helt enig i at det skulle bare mangle at de som tar fremtidig ektemake til landet må påberegne forsøger pliktene frem til disse selv kan arbeide. Og jeg tror faktisk at de aller fleste som gjør nettopp dette er forberedt på å betale. Det er derfor ditt innlegg faller feil ut...Eller??

(mann 51 år fra Oslo) ti. 13 mai 2008 00:33 Privat melding

Ok, så du tenkte generelt, og ikke denne tråden? Ditt innlegg 00:04 var på denne tråden. Jeg svarte da selvsagt på det du skrev, ikke på din oppfatning om mine politiske oppfatninger. Nå har jeg ikke kjennskap til læreboken du nevner, men du bør ikke få deg jobb som politisk analytiker.

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 13 mai 2008 00:34

Der var det ett innlegg som ble slettet, ja...

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 13 mai 2008 00:36

irritert, les innlegget over fra reisefeber, 14:53 12/5. Der blir det kritisert at en faktisk må ha en inntekt som overstiger 182.000 for å invitere noen utenfor EØS området.

Skjult ID med pseudonym passenger ti. 13 mai 2008 07:36

Du har nok rett i det zitelle at det finnes slike jenter her til lands også! Poenget mitt er at et eller annet meningsløst superkjekkaseri element skal til for å vekke deres oppmerksomhet! Når de fleste av dere norske jenter da ikke er så flink til å vise interesse til det motsatte kjønn men går rundt og tror det å spille kostbar vekker jaktinstinktet til gutta, så er jeg gått lei den leken der! Faktisk skal man ikke lenger enn til Sverige for at det etter min erfaring gjør selve kurtisen enklere og mer spennende!
Vet ikke hva det er, men vi lever nå her til lands og jeg leser ikke utenlandske blekker som ligger strødd omkring som forteller meg hvordan jeg skal være for å fatte deres interesse. Noe jeg derimot ettersom jeg selv er norsk finner overalt her til lands. Dvs. standardene dere setter gjør meg mer skeptisk og usikker på norske jenter! De fleste jeg kjenner utenom de notoriske rundbrennerne i min omgangskrets mener nøyaktig det samme som meg angående dette! Så det er for meg en enklere løsning å sette seg på flyet, enten til Sverige, Moskva eller New York for den saks skyld å få til den flørten som jeg pga av en del personlige sperremekanismer ikke får til med kvinner fra vårt moderland! Slik er det desverre blitt for meg. Jeg søker heller god kjemi i utlandet enn en kulturelt sett komplisert norsk partner i så henseende.

Syns det er synd at det skal være slik, men sånn er det!

(mann 61 år fra Akershus) ti. 13 mai 2008 07:42 Privat melding

Jeg har ikke noe erfaring med utenlandske damer selv, har aldri datet noen så der stiller jeg med blanke ark. Men jeg slettet profilen min på den internasjonale sida da jeg opplevde utrolige mange henvendelser, også fra veldig unge damer. Jeg har nok ikke så sterk tro på at jeg er "så ungdommelig i utseende" at en del 20 åringer blir interessert i en mann over 50. At det kan skje av og til ser jeg ikke bort fra, men ikke i et sånt omfang som jeg opplevde den datingsida. Man forstår jo at her er det noe som ikke stemmer, jeg vet hva jeg mener om det men utrykker meg litt forsiktig.

Jeg fant ut at det ville bli for vanskelig og bli kjent med folk i andre verdensdeler, det ville være mye mer enkelt og bli kjent med damer i norge, man har mulighet til og treffes, få visuelle inntrykk, bli kjent før man eventuelt gikk videre. Dette ville jo naturlig være vanskelig med damer på en internasjonal datingside fra andre verdensdeler ;)

Skjult ID med pseudonym lukas ti. 13 mai 2008 09:51

passenger, du er en mann som kan sette ord på ting og formulerer deg bra!
Som deg har også jeg obserervert de samme tingene med utviklingen de siste årene og at ting har forandret seg er det ikke tvil om. Noe til det bedre og noe til det verre. At kvinnene er blitt mere kravstore, kresne og mere bevisste i forhold til hva de ser etter hos en mann, trenger ikke være noe negativt. Det betyr bare at vi menn må bli mere bevisste på oss selv, våre verdier og våre valg, som igjen fører til at vi hever vår "kompetanse". Selvfølgelig kan dette igjen føre til at avstanden, kravene og forventningene mellom norske kvinner og menn øker (enda mere?), men den utviklingen tror jeg er umulig å snu. For å kaste inn en liten brannfakkel her (hehe:P), så vil jeg si på generellt grunnlag at jentene/kvinnene idag er mindre å stole på enn for ti år siden. De var mere å stole på før, en avtale var en avtale og de holdt mere ord. Idag vil jeg si at vi menn nok (på generellt grunnlag igjen) er fullt på høyde og om ikke bedre enn kvinnene til å holde ord og avtaler. Det vil jeg jo si må være til mannens fordel, på sikt:)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 13 mai 2008 10:37

Passenger.
"Så det er for meg en enklere løsning å sette seg på flyet, enten til Sverige, Moskva eller New York for den saks skyld å få til den flørten som jeg pga av en del personlige sperremekanismer ikke får til med kvinner fra vårt moderland!"

Jeg stoppet opp ved nettopp det du her sier: Personlige sperremekanismer. Om man har sperremekanismer, uansett art, vil dialog, flørting, naturlighet og flyt i kommunikasjonen lett lugge. Ligger problemet hos deg personlig fremfor hos "oss" norske kvinner, mon tro?

Og en ting til: "standardene dere setter gjør meg mer skeptisk og usikker på norske jenter!"
Siden du stigmatiserer oss jenter nok til å søke til utlandet, fristes jeg til å spørre: Hvordan er jeg som kvinne? Hvilke krav har jeg til menn? Hva tror du jeg søker? Hvordan passer jeg som norsk, unik kvinne inn i mønsteret ditt om den norske kvinne? :-)

Så brannfakkelen til lukas:
Når man gjør opp regnestykket f.eks her på sukker vil jeg nok si at tilliten går i min favør kontra mine mannlige daters favør :-)
Men jeg tror samtidig at regnestykket er mer komplisert enn som så. Det finnes grunner for det meste her i verden. Det betyr ikke at alt er tilgivelig, men alt er forståelig om man legger godvilje og lytte-evne til grunn. Jeg tror ikke tillit er kjønnsbestemt.


Hilsen Zitelle som tror på å være det man søker fremfor å lete etter det man trenger :-)

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 13 mai 2008 11:40

@perfekt. Du tar vel ikke mye feil hvis du tror det var din evne som forsørger som førte til henvendelsen fra jentene i 20 åra.

Men jeg blir litt matt av generaliseringen. Norske kvinner er sånn og slik, utenlandske er slik. For det første er det stor forskjell mellom vestlige verden og utviklingsland. Utlandet er relativt omfattende. Jeg har ikke personlig erfaring med å date andre enn jenter fra vestlige land, men selv der er det forskjeller. Tør ikke tenke på forskjellen i å ha datet eksempelvis en nepalsk jente kontra en vietnamesisk.

Angående fornuftsekteskap der mannens forsørgeregenskap er den viktige faktoren. Jeg forstår begge. Jenta vil få en levestandard som hun vanskelig kunne ha fått i hjemlandet. Som kvinne i utenom den vestlige kultursfære, har du definitivt ikke vunnet i livets lotteri. Han har vel gitt opp å få en likeverdig partner, og synes det er greit.

Skjult ID med pseudonym passenger ti. 13 mai 2008 20:04

Til zitelle

Som barn av 70-tallet vokste jeg opp med en del begreper som er hvisket ut av det samfunnet jeg oppfatter rundt meg idag. Fra å være naiv imøtekommende har jeg endt opp som analyserende tilbakeholdende og grunnen til det vet jeg selv godt hva er. Norge er et moderne "og inkluderende" samfunn, med inkluderende mener jeg framtiden og her til lands er vi eksperter til å ekskludere historien og på sett og vis oss selv. Noen høyt utdannede venner av meg argumenterer sterkt for at følelser er på vei ut og at det beste er å la seg styre av fornuften. Hva vil isåfall min drømmepartner da være hvis jeg skal ignorere mine følelser og plukke henne ut på et fornuftig grunnlag? Ikke vil hun være slik jeg ønsker for at jeg skal kunne føle at jeg lever og at jeg har oppnådd det beste her i livet, nei det forholdet ville være lunkent og kjedelig men antakelig men en stabil økonomisk plattform!
Jeg opplever ergo mange mennesker spesielt kvinner som lever etter den standarden som i særdeleshet kolliderer med mine prinsipper om at vi mennesker er likeverdige og at det er kjernen i mennesket som betyr noe, ikke diplomene og anseelsen som berømmes mennesker i sin suverene korrekte væremåte her til lands! Jeg blir negativt overveldet av å lese på nyhetene at skilsmissestatistikkene ligger på ca 50% her til lands. Slike statistikker forteller meg litt om mine norske samfunnsfellers evne til å fortsette i et forhold som opplever en eller annen form for negativ periode! Jeg tror den manglende evnen til å berge samlivet skyldes manglende kjærlighet noe som igjen skyldes individers feilslåtte kriterier som går på tvers av ens naturlige behov under jakten på "kjærligheten". Den norske familien blir latterliggjort og mennesker som kommer fra andre kulturer hevder gjerne at vi nordmenn er kulturløse og at vi er likegyldige skapninger som ikke kan det å sette sine nærmeste høyest. Jeg setter mine nærmeste høyest og jeg vil også være med ei som setter sin nærmeste dvs familien høyest! Familie er for meg viktigere enn mine materealistiske og sosiale aspekters behov. Dette blir et noe komplisert svar i.o.m jeg prøver å forklare hvorfor jeg har disse personlige sperremekanismene. Jeg har forlengst registrert at vi nordmenn har så mye å leve opp til, vi skal fremstå som perfekte. Jeg føler ikke at den norske mann og kvinne nærmer seg hverandre, jeg ser bare en kløft som vokser og hverken tør eller vil ta spranget over det juvet. Kan du som anonym kvinne forklare meg norme

Skjult ID med pseudonym Norsking ti. 13 mai 2008 20:08

Klok mann, du kit001!

Skjult ID med pseudonym Gorgon ti. 13 mai 2008 20:15

Til Passenger:

Jeg tror nok ikke skilsmissestatistikken har å gjøre med at familien blir latterliggjort eller at mann og kvinne beveger seg vekk fra hverandre. Jeg tror snarere den har å gjøre med den postmoderne ideologiens likegydlighet til alt. Og det er noe vi ser igjen i hele samfunnet - det er nuet som teller: den riktige musikken, de riktige klærne, de riktige kafeene, de riktige vennene osv. Alle institusjoner - politiske partier, fagforeninger, lokalsamfunn og selvsagt familier - blir offer for dette.

Å få ned skilsmissestatistikken bør for så vidt ikke være noe mål i seg selv, alle har rett til å ville ut av noe de ikke trives i. Statistikken er nok snarere et symptom på noe mye mer dyptgripende - et konsum- og trendsamfunn der alt er i stadig endring. I et slik samfunn er både medmenneskelighet og det å tenke på de langsiktige konsekvensene underordnet.

Sånn tenker i hvert fall jeg.

Skjult ID med pseudonym passenger ti. 13 mai 2008 20:26

Til Gorgon

Jeg er helt enig i det du sier

Jeg mente også at statistikken er et sympton på noe mer dyptgripende


Vi lever som sagt i et samfunn preget av høyt forbruk.

Skjult ID med pseudonym unormal ti. 13 mai 2008 20:53

@kit001

Ok.jeg lover å ikke søke jobb som politisk analytiker hvis du lover å slutte å dra invandrer debatten i hver minste anledning som byr seg .

-Sitat.Jenta vil få en levestandard som hun vanskelig kunne ha fått i hjemlandet. Som kvinne i utenom den vestlige kultursfære, har du definitivt ikke vunnet i livets lotteri. Han har vel gitt opp å få en likeverdig partner, og synes det er greit.

Igjen forteller du oss hvor galt disse mennesker opptrer i fohold til ditt målestokk , hva f. er det som får deg til å tro at det er bare deg og ditt som er riktig for alle andre , jeg bare spørr....(hjemmelandet ) du liksom , du skal ikke lenger enn til Usa for å møte jenter som gifter seg til sikkerheten en forsøger av en mann kan gi .hva som er galt eller riktig er vanskelig for ikke å si umulig å vurdere utifra nyhets bildet. Det kreves inngående kjenskap til mange faktorer for å vurdere virkeligheten .

Hvis likeverdig partner er løsningen for et langt og lykkelig ekteskap for alle mennesker så vil jeg foreslå deg som neste fredspris kandidat

F


Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 13 mai 2008 22:02

unormal, du får finpusse søknaden som politisk analytiker. Å få en mye mer liberal innvandringspolitikk i Norge er ett verdispørsmål for meg, ikke en politisk sak.

Skjult ID med pseudonym Morpheon ti. 13 mai 2008 22:42

@Kit001 11:40

En ting som kommer meg i hu når det gjelder å date nepalske jenter, er at du trolig må dele henne med flere. Polyandri er nemlig utbredt i Nepal ; )

Skjult ID med pseudonym kit001 ti. 13 mai 2008 22:45

Bare hos en gruppe sherpaer, Morpheon. Det fungerer vist helt greit, mennene er ofte brødre, og dama bestemmer vist hvem som skal ligge hvor :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle on. 14 mai 2008 00:12

Passenger.

Takk for velformulerte og gjennomtenkte ord.
Du spør om jeg kan forklare deg, men jeg får ikke med meg hele teksten din. Derfor svarer jeg deg enkelt og på min måte:

"...venner av meg argumenterer sterkt for at følelser er på vei ut og at det beste er å la seg styre av fornuften".
Jeg forholder meg ikke til mote når det gjelder livet mitt. Jeg mener at følelsene mine er både klokere og kjappere til det aller, aller meste som skjer i hjernen min. Å ignorere denne styrken ville være direkte dumt av meg. Om "verden" vil noe annet enn meg, så la den fare. Jeg står stødig. Om det vil koste meg en livslang kjæreste og et liv som evig singel, så får det bli sånn. Men det blir ikke sånn. Det er mange av oss. Både i Norge og i resten av verden. Dette er jeg helt trygg på.
Hvorfor føler du at du må søke utenlands for å finne ekthet og integritet hos kvinner mon tro?

"Fra å være naiv imøtekommende har jeg endt opp som analyserende tilbakeholdende."
Not accepted for min del. Jeg har alltid vært bevisst på å beholde min naive immøtekommenhet overfor verden og de menneskene som krysser min vei. Uten naiviteten og godtroenheten på "mennesket" blir jeg fattigere. Selvsagt kan man tidvis oftere såres ved å tro på det gode til enhver tid, men jeg blir også mer levende. Det er et valg og del av mitt livsprosjekt for å uttrykke meg litt pompøst. Jeg må for egen del beholde kjernen i meg. Jeg har ikke noe valg. Jeg blir ulykkelig uten. Sånn er jeg skapt og sånn må det være.

Forstår du hva jeg mener?

Skjult ID med pseudonym passenger on. 14 mai 2008 22:18

Zitelle

Ja jeg kan lese og skjønner godt hva du mener å si!

Kan fortelle deg litt om meg selv, jeg er midtveis i 30årene og har levd livet på godt og vondt! Jeg har elsket kvinner og trodd på en framtid og viet mitt hjerte 100 % til 2 kvinner som jeg har hatt langvarig forhold med og som jeg fullt bestemt trodde skulle vare livet ut og at den kjærligheten jeg opplevde var gjensidig! Før disse 2 kvinnene kom inn i mitt liv har jeg også levd livet og vært med på den kulturen, festet og hatt mange kvinner uten at følelser har vært involvert! Jeg vil ikke tilbake til det livet jeg levde før jeg lærte kjærligheten å kjenne på godt og vondt! Men jeg kan fortelle deg at etter at jeg ble forlatt av henne jeg hadde mest av alt kjær så har jeg levet i flere år uten særlig fysisk kontakt med det annet kjønn! Tror det er halvannet år siden jeg sist lå med ei dame for jeg treffer aldri den rette. Jeg gidder ikke delta i det jaget som jeg fortsatt opplever hver gang jeg går ut i helgene osv..
Ser jo at det er en del sexy damer ute og vrikker seg og smiler innbydende, men jeg tiltrekkes ikke! Savnet mitt går ikke på det planet og jeg kan ikke ta til takke med ei dame bare fordi hun er sexy og pen og grei! Det vanskelige er når man har lært seg hva som skal til for å oppleve den største kjærligheten og vet at det er så vanskelig å finne nettopp disse elementene som skal til for å kunne oppleve den kjærligheten jeg søker! Men jeg har god tro at hun finnes et eller annet sted i verden, men da må jeg isåfall finne henne! Derfor mener jeg språk er for meg ingen hindring, 10 års aldersforskjell opp eller ned er også av liten betydning i mitt henseende, jeg går ikke etter den slags rammevilkår! Det største problemet vil for min del være kulturen, men jeg vil ikke hevde at vi i dette landet har så mye bra kultur å skryte av. Vi er noen pengekåte, statuskåte innsnevrede egoister i dette landet. Vi er noen shoppingdyr som ikke evner å se konsekvensene av våre miserable behov! Samtidig skriker vi høyest i verden om menneskeverdet og nestekjærligheten uten å vite særlig om idealene vi påberoper oss! Vi liksom ærer frihetsidealer her til lands men samtidig setter vi oss på skolebenken og studerer i 10 etter videregående for at vi skal bli til noe. Vi predikerer menneskeverd, men samtidig kunne det ikke falle oss inn å ha en partner som ikke har valgt å leve opp til samfunnets klassifisering. Noe sier meg derfor at universitet er en hjernevaskingsinstitusjon!

Skjult ID med pseudonym passenger on. 14 mai 2008 22:29

Så enden på visa blir at jeg beskylder utdanningen her til lands og en stor del av samfunnet jeg lever for å ha beveget seg i retning likegyldig og hyklersk. Vi slutter å amme våre barn lenge før normalen og sender dem i barnehager og skolefritidsordninger så vi kan leve våre hektiske liv i søken etter penger og prestige. Livet innsnevres til en tilværelse i institusjoner! Jeg har vært mye i utlandet og jeg har bevitnet blant fattige mennesker en livsglede som jeg ikke ser lenger her til lands, men som jeg faktisk såvidt kan huske mennesker hadde her i landet for et par tiår siden! Det å ikke føle seg som en del av dette hysteriet føles tilfredsstillende men også til tider noe ensomt! Jeg mistrives med tilstanden som den er og frykter utviklingen! Er det i det hele tatt plass til kjærlighet i det evige maset vi etterstreber?

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 15 mai 2008 00:52

Passenger.

Du skriver mye og mener mye. Denne gangen hadde du bare ett spørsmål til meg:
Er det i det hele tatt plass til kjærlighet i det evige maset vi etterstreber? Mitt svar er enkelt: JA.

Jeg forsøker ikke å identifisere meg med "samfunnet", hvem nå enn "samfunnet er".
Jeg vet hva jeg trenger, og jeg vet at jeg må våge å være selektiv for å finne dette, det være seg vennskap, jobb eller kjæreste osv.
Mitt liv fortjener kvalitet og selektiv utvelgelse. Muligens noe "unorskt" å si, men det er i alle fall sannheten.

Man har alltid et valg. Å velge bort "det evige maset" er mulig for oss. Også i Norge. Å lete andre steder er en annen mulighet :-)