Alle innlegg Sukkerforum

Utadvendte mennesker

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Oslo) ma. 4 juni 2007 22:58 Privat melding

Jeg har funnet det som må være sukkerprofilers mest brukte ord... utadvendt. Både i beskrivelser av seg selv og drømmepartner går dette ordet igjen, gang på gang. Jeg trodde egentlig at online dating arenaen skulle tiltrekke seg mange innadvendte mennesker. Dette virker faktisk ikke som tilfelle. Et paradoks, eller kanskje folk liker å skrive det som de tror er "mest riktig". Ikke vet jeg.
Selv er jeg ihvertfall en stolt introvert. Tilsynelatende en av de svært få på sukker.

(kvinne 45 år fra Vest-Agder) ti. 5 juni 2007 00:00 Privat melding

jeg er også introvert, og stolt av det!!
men det er jo ikke dermed sagt at vi ikke er flinke til å snakke med folk, vi er ikke nødvendigvis "tunge" og vanskelig å kommunisere med, vi bare tenker oss nøye om først- ikke sant, mrkrølle?

(mann 42 år fra Oslo) ti. 5 juni 2007 00:19 Privat melding

Jeg er verken sjenert eller fåmelt, jeg :) Med introvert mener jeg at jeg får energi fra å være for meg selv. Så det trengs en gang i blant.

Dette er en fin artikkel om temaet: http://giftedkids.about.com/od/glossary/g/introvert.htm

Skjult ID med pseudonym hingsten.. ti. 5 juni 2007 00:34

Også jeg er jo litt sjenert og sparsom med ord iblant.. Men som jeg oplevde en gang.. vi var på julebord med jobb og flere avdelinger og diverse nivåer og endel.."bedrevitere" som stresser med språket for å fremstå ideelle.. Som vandlig studerer jeg personlighetene og sammenhengen.. og iblant kom jeg med noen artige replikker... bl.annet.. en replikk fra en mannlig rival.. jo det synes jeg er veldig fint... inntil jeg ladet kanonen og skar igjennom... duuu.. det tror jeg presidenten på blindeforbundet ville sagt også..... til selskapets store LATTERBRØL..etter litt godt drikke... og rivalen kom bort i etterkant... Duuu.. veier dine ord med vektskål....... han fikk ingen kommetar.... det er det det handler om.. bedre med få gjennomtenkte ord enn masse svada...Og ganske fornøyd i lang tid.. eller blir sånnt helt feil...

(mann 43 år fra Hordaland) ti. 5 juni 2007 00:37 Privat melding

Jeg er villig til å betale 10 kroner for å lese profilen til mannen bak pseudonymet "hingsten".

:-D

(mann 38 år fra Oslo) ti. 5 juni 2007 00:40 Privat melding

Tror ulike folk legger veldig ulike ting i det å være ekstrovert/introvert (utadvendt/innadvendt).

Som Krølle sier definerer mange ekstrovert ved at man får energi ved å være sammen med mennesker, mens introverte blir over tid utmattet av å være sammen med mennesker - og trenger tid for seg selv. Personlig har jeg en teori om at alle som er mye sammen med andre mennesker trenger litt tid for seg selv (eller bare med sin kjære) for å lade batteriene. Uansett av hvor ekstroverte de er.

Etter en "anerkjent" test ble jeg klassifisert som ekstrovert, selv om jeg helt klart mener jeg trenger tid alene en gang i blant.

Forøvrig tror jeg mange ser på introvert som en negativ side og vil følgelig dekke over dette i profilen så godt det lar seg gjøre. Det skaper nok for mange assosiasjoner mot å være usosial (galt, selvfølgelig).

Egentlig er det ikke så rart at det ofte nevnes i profiltekster. Det forteller ganske mye om hvordan folk ser seg selv. Jeg har sett 'innadvendt' eksplisitt nevnt i én profl, og synes det var et styrketegn. Vitnet om selvinnsikt og at hun var komfortabel med å være den hun er.

Forøvrig finnes det teorier om at innadvendte mennesker matcher utadvendte mennesker best, tror jeg? Opposites attract. Utfyllende egenskaper. I så fall er kanskje dette jaget etter utadvendte mennesker et skudd i foten?

(mann 43 år fra Hordaland) ti. 5 juni 2007 12:45 Privat melding

Det er forskjell på innadvendt/utadvendt og introvert/ekstrovert. Man kan fint være utadvendt og introvert. Ekstrovert og innadvendt ... de som egentlig vil være sosiale men som hemmes av sjenanse (slik som meg kansje :-9)

De som skriver at de er utadvendt tror jeg for det meste gjør det for å markere at de er sosiale og omgjengelige og har lett for å prate med andre, i motsetning til det å være stille og sjenert når man er sammen med andre, spesielt ukjente.

(mann 38 år fra Oslo) ti. 5 juni 2007 18:44 Privat melding

MBTI-testen kan tas her:
http://keirsey.com/norweg.html

Forklaring her:
http://www.personalitypage.com/four-prefs.html

Tenkofant: Utifra profilen din vil jeg gjette på at du er iNtuitive (N). ca 30% av befolkningen har en preferanse for N mens 70% foretrekker Sensing (S). Personer med N er erfaringsmessig svakere på small talk enn de med S. Er det kanskje noe sånt du er inne på?

(mann 38 år fra Oslo) ti. 5 juni 2007 19:23 Privat melding

tenkofant: http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=ekstrovert&bokmaal=S%F8k+i+Bokm%E5lsordboka&ordbok=bokmaal&alfabet=n&renset=j

Norges beste ordliste!

Digresjon: For eksempel kan en del folk bruke den til å slå opp "idag" og "igår" og bli svært skuffet over at disse ordene ikke eksisterer i det norske språk :).

(mann 43 år fra Hordaland) ti. 5 juni 2007 23:01 Privat melding

Nicolay79: Ordlister er for utlendinger og formelle tekster, dette er *mitt* språk og jeg skriver hva jeg vil, i alle fall på uformelle diskusjonsfora på nettet :-P

ELO: Ligner på Jungian Type Index som jeg tok en gang og der slo jeg ut på intuitiv. Kan sikkert stemme at jeg er litt mindre flink enn snittet på smalltalk.

Skjult ID med pseudonym smiley ti. 5 juni 2007 23:32

Det motsatte av introvert er ikke utadvendt, men ekstrovert :) Så det å skryte av at du er introvert i motsetning til utadvendt blir feil ;)

Men det kan nok hende at ekstroverte personer, er mer utadvendte enn introverte personer. Uten at jeg har noe statistisk grunnlag for å si det.

Skjult ID med pseudonym hingsten.. on. 6 juni 2007 00:04

Tenkofant.. om du skal på yatsi den 30.06.. kan jeg godt prate litt..eller om du lover å være konfidensiell.. skal jeg avsløre meg.. noen vet det jo men det er litt betent å avsløre meg herinne for tiden..Har en formening om at mange sukkerbiter kan være litt reservert mot "robinhood" adferd.. om man vil eller ei.. er det greit..

Skjult ID med pseudonym gutt on. 6 juni 2007 02:19

Smiley: Som det står over her (med dokumentasjon) er utadvendt og ekstrovert synonymer.. Det samme gjelder introvert og innadvendt. Følgelig er de også motsetninger.. ;)

Introvert - Ekstrovert
Innadvendt - Ekstrovert
Utadvendt - Innadvendt
Utadvendt - Introvert

Alle motsetninger i følge det jeg kan se av det norske språket :).

Meeen, nok flisespikkeri for i kveld.

(mann 43 år fra Hordaland) on. 6 juni 2007 10:09 Privat melding

Hingsten: Ja jeg skal på den festen. Du kan jo også bare sende meg ei melding her inne.

Skjult ID med pseudonym hingsten.. on. 6 juni 2007 17:03

Jeg tenker...får se utover kvelden..