Alle innlegg Sukkerforum

Tristhet.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym m29-bergen lø. 9 juni 2012 03:58

Hei folkens,

Vil bare dele kveldens erfaring med dere. Som dessverre ikke er av den mest hyggelige sorten.

Gikk rundt for meg selv i Bergen sentrum i dag, bare for å se hvordan det var å gå for seg selv og være ensom. Noe jeg dessverre er, uten at jeg føler at jeg har tippet over noen fæl grense enda av den grunn.

Uansett, til poenget; i løpet av ca 1 time i dag, så så jeg 6 stakkars menn (tilfeldig at det var menn tror jeg) som var helt for seg selv, med ansiktet skjult i hendene (gråteposisjon) og hadde det tydeligvis ikke bra. Jada, de hadde nok kanskje drukket for mye, og forhåpentligvis hadde de fleste av de venner som plukket de opp, men jeg må innrømme at jeg ble litt satt ut. Kjente meg litt for godt igjen, bare at jeg aldri har vært så offentlig med min ensomhet/tristhet.

Men nå skammer jeg meg over at jeg var for feig til å gå bort og prate med de. Helt idiotisk :/ Samtidig som at jeg vet at jeg ikke er flink med mennesker, så jeg er jo redd for at jeg skulle nærme meg på helt feil måte.

Har vel ikke noe særlig fornuftig poeng med denne tråden, bortsett fra at jeg håper det ordner seg for dere som er i en vanskelig situasjon og strever med å finne veien ut. Nedoverbakker fører alltid etterhvert til oppoverbakker :)

Skjult ID med pseudonym lillemeg lø. 9 juni 2012 08:53

Ja engi med deg. vi burde prøve å smile litt mer til våre medmennesker:-) utrolig hva et lite velmenende smil kan gjøre:-)

Skjult ID med pseudonym Os lø. 9 juni 2012 09:15

Slutt å tar cocaine da

(mann 47 år fra Oslo) lø. 9 juni 2012 09:30 Privat melding

Det var faktisk en tråd om noe liknende en tid tilbake i forbindelse med Jan Erik Fosshaug.
Husker at en av forumsdeltakerne nærmest ble utskjelt for å stille det kanskje viktigste spørsmålet i tråden: Hvordan finne balansegangen mellom det å vise at man bryr seg og det å ikke tråkke uønsket inn i folks privatsfære.
Jeg ser ikke på det som feighet at man ikke går bort og prater. Kjenner man ikke folk så kan man heller ikke vite om de faktisk ønsker kontakt elker ikke.
Men ofte kan små enkle ting som et smil eller vennlig "hei" være nok, som lillemeg sier.

Skjult ID med pseudonym Jente lø. 9 juni 2012 10:03

Hvis man ikke føler seg ensom, er man ofte sterkere enn den som tilsynelatende ligger nede. Ta sjansen! Gå bort, si noen vennlige ord, hva som helst. Om du har det bra selv, tåler man et avslag. Følelsen av å bry seg er da større enn følelsen av avslaget man får. Ta høyde for at noen kanskje ikke evner å ta i mot varme og oppmerksomhet, men at det likevel aldri vil bli glemt at noen valgte å vise litt menneskelighet.

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 9 juni 2012 11:21

Jeg pleier ofte å rusle rundt bare å kikke på folk, båtene og byen (også Bergen), men jeg tar mine turer tidligere på dagen (ref: innlegg kl 03.58) før nattelivet og alkoholen har slått inn. Og da må jeg si at jeg aldri ser sånt, det hører ihvertfall til unntakene.

Det er jo litt høy rølpefaktor langs Bryggen og deromkring, så det overrasker meg i grunn ikke at det finnes godt med slitne folk deromkring - enten de bare har drukket for mye, dratt i gang en krangel med kjæresten eller vennene eller hva som helst..

Jeg tror kanksje ikke jeg ville toget bort til den første og beste som henger med hodet og insistert og han h*n er ensom/deprimert eller noe i den gaten.

Skjult ID med pseudonym sta lø. 9 juni 2012 11:43

Tja det er av fulle folk og barn man får sannheten, så kanskje det kommer frem når man er full??
Men om det er noen god ide å prøve å snakke til fulle folk er noe annet :p

Nå har vel de ensome/deprimerte heller en tendens til å holde seg for seg selv med det, så de er nok ikke så lette å oppdage sånn til vanlig.

Men ett smil til folk man passerer hjelper utrolig mye, er bevisst på det noen dager, smiler til alle jeg passerer og da får man mange smil tilbake :) I motsetning til normalt da alle går å kikker i bakken. Så dersom alle prøver å smile litt mer blir nok dagen lysere for mange :)

Som sagt over, skal ikke så mye til!

Skjult ID med pseudonym Drake lø. 9 juni 2012 13:27

Herrfrekt har ett poeng, men om man tenker seg om i to sekunder så er Verdien av det å prate til noen som trenger det så ekstremt mye høyere enn den negative effekten av å tilfeldigvis tråkke inn i en privat sfære, Den norske Private sfæren er jo alt for stor i utgangspunktet. og når man er i en situasjon der man faktisk kan løfte noen opp igjen og gi dem tilbake troa på det hyggelige omtenksomme menneske, slik du kan, go for it.

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 9 juni 2012 13:39

Bare for å være litt kverulerende...

Min private sfære er akkurat så stor som jeg ønsker den å være. Om andre definerer den som "alt for stor", er grunnlaget allerede tistede for at jeg vil anse personen som irriterende, påtrengende og ikke ønsket.

Problemet ligger i at man sjelden vil være i stand til å se hvem som "trenger det så ekstremt mye". Dessuten, jeg vet med meg selv at hvis jeg har en dårlig dag, så vil en eller annen fremmed person som absolutt vil trampe inn i mine problemer og fortelle meg hvor innmari synd det er i meg det siste jeg trenger.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 9 juni 2012 13:40 Privat melding

Helt sant, Drake. Poenget mitt var vel heller at ofte kan små midler være vel så effektivt, spesielt ovenfor folk man ikke kjenner. Tror jeg.

Skjult ID med pseudonym moi lø. 9 juni 2012 13:46

TS: høres ut som du er en mann med et godt hjerte, og all ære til deg for det!!! Men det er kanskje bittelitt arrogant å tro at man vet hva som rører seg hos andre bare ved å observere dem på byen litt sent på natten (fikk inntrykk av at dette foregikk på den tiden av døgnet). Med litt alkohol innabords er det mange som sitter i posisjon med ansiktet hvilende i hendene, og det trenger ikke være noen annen årsak enn at de er slitne og sannsynligvis helst burde være hjemme i sin seng...

Skjult ID med pseudonym normal lø. 9 juni 2012 13:53

@lusa

Her var det vel snakk om personer med alkoholinntak! Din privat sfære er vel mindre etter greit inntak av alkohyler og? Det er ikke sikkert disse personene hadde tatt til tårene uten alkoholinntak!
Problemet i Norge er at vi ikke skal være til bry og heller ikke bry oss!
Men når vi får i oss alkohol så er vi "normale" Vi tør å vise tårer og vi bryr oss mer!

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 9 juni 2012 13:57

normal) - lø. 9 juni 13:53

Joda, klart det. Og den varierer ikke bare i takt med alkoholinntak, men også etter dagsform. Enkelte dager kan jeg være riktig så positivt innstilt overfor fremmede, og andre dager ikke. Mitt poeng var at man ikke kan vite hva som rører seg i hodet på en fremmed person bare ved å observere :)

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 9 juni 2012 14:22 Privat melding

Så er det jo det med at delt sorg er halv sorg, og delt glede dobbel glede.
Om vedkommende er tydelig lei seg, påvirket av alkohol/andre midler, så kan det å ta kontakt være lite ønsket, om man bare vil være i fred, eller det kan være den bufferen man virkelig trenger, den støtten som gjør at man får litt styrke tilbake, at der faktisk er noen som bryr seg.

Jeg kjenner meg igjen og har angret de gangene jeg ikke har strukket ut en hånd, men de gangene jeg har gjort det har vært fine øyeblikk og det har vist seg hver gang å være riktig.

Det er ikke så lett å se om en person ønsker deg velkommen inn i sin sfære, men det går an å nærme seg forsiktig og spørre...

Fin problemstilling du løftet der @m29bergen og riktig god og varm klem til deg

Om jeg kan komme med et råd mot ensomhet, bli med i en frivillig organisasjon som Røde Kors, de har veldig mange områder man være med på, og det skulle ikke forundre meg om du finner noe som passer deg, der får du brukt deg og din kunnskap og ikke minst, kommer i kontakt med herlige folk :-)) Beste medisin mot ensomhet og tristhet er å rekke ut hånden mot de som ikke har det fullt så bra som en selv :-))

(mann 43 år fra Buskerud) lø. 9 juni 2012 14:26 Privat melding

@lusa

Ser den, men det finner man ut ved å ta kontakt! ;-)
Da kan en bare gå videre! ;-)
(jeg skal innrømme at jeg ikke er flink nok på dette jeg heller, men ved bevisstgjøring som her så kanskje vi tenker oss om en gang ekstra neste gang! :-)

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 9 juni 2012 14:36 Privat melding

Ja enig i den @Ferietid, skal vi prøve heretter, ta kontakt med noen neste gang vi ser noen som ikke har det bra, og så finner vi igjen denne tråden og deler erfaringen med hverandre....så ser vi hvor mange av initiativene som ble negativt og postitivt mottatt?

Jeg tror uansett, om man nærmer seg et annet menneske med respekt, og ikke nedlatende holdning, rett og slett bare med medmenneskelighet, så vil det gå fint ;-)

Skjult ID med pseudonym Drake lø. 9 juni 2012 14:41

@Lusa
Altså Jeg driter litt i hvor stor akkurat din private sfære egentlig er... og hvor ille det er for deg at noen bryr seg i "ditt liv" poenget mitt er mere det at Det negative inntrykket du sitter igjen med etter en overtramp av din sfære er uansett så uendelig mye mindre enn det positive inntrykket en person som trenger et løft får ved att noen faktisk bryr seg... Når man setter dem opp mot hverandre så er jo kontakt den soleklare logiske aritmetiske konklusjonen.

Altså Når man gjør noe som oppfattes som overtramp skal man gå langt... lenger enn å bare si "hei, Hvordan går det?" so jeg går litt for "your argument is invalid"
Det at den norske Privatsfære er alt for stor gjelder også Den personen som tar kontakt, det er en terskel der også...

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 9 juni 2012 14:51

Drake) - lø. 9 juni 14:41

Mitt poeng hadde ikke noe med min private sfære å gjøre, men heller at det er mulig å se saken fra en annen side enn det du gjør. Jeg har ingen vanskeligheter med å forstå ditt poeng, og er tildels enig. Jeg er bare ingen tilhenger av den universalistiske holdningen din til saken.

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) lø. 9 juni 2012 15:34 Privat melding

Enig med Lusa! Heia heia!

Ellers er det komisk at 'Drake' DRITER i hva andre mener og føler, for han SKAL FAENMEG VÆRE SNILL!!

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 9 juni 2012 15:36 Privat melding

Herrrlig @Linn1982, sånn det skal være, og det er så lite som skal til for å snu noe vondt til noe godt og begge vant på det ;-))

Skjult ID med pseudonym Drake lø. 9 juni 2012 15:41

@Lusa
Tenker statistisk og fra et Karma perspektiv, ting gjevner seg ut. Da blir det litt universialistisk, ja. Men man må jo ha grunnregelen på plass før man kan starte å liste opp unntakene???

så jeg går for prat med alle alltid, om du er i tvil, kun det at du lurer på om du burde prate med dem burde være nok, eneste som holder deg igjen er din egen usikkerhet.

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 9 juni 2012 15:48

Drake) - lø. 9 juni 15:41

Vel. Nok et poeng: Jeg forsøker å se slike forhold fra flere perspektiver.

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 9 juni 2012 16:13

Skader aldri å smile og si hei..kun i noen tilfeller hvor de kommer løpende etter deg på oslo s og ikke takler nei for et nei..men litt sånt må man jo tåle for å spre litt glede :D