Alle innlegg Sukkerforum

40 års fest

Vis siste innlegg
(mann 45 år fra Oslo) sø. 10 juni 2012 10:49 Privat melding

Hallo folkens!

Nærmer meg de 40 og tenkte å arrangere en fest for venner, familie, bekjente. Ender vel opp med rundt 60+ inviterte og dermed 40 (?) på festen. Tenkte å ta den i hagen primo september - satser på at været i Oslo er bra da ;)

Noen som har noen gode tips til gjennomføring, mat mv?

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 10 juni 2012 11:29 Privat melding

Tapas er nok en grei ting, lag mange forskjellige retter som kan tilberedes dagen før og serveres kald, og ha noen varmeretter det er kjapt å lage til, eventuelt få det levert av et catering selskap, du vil nok ikke stå over grytene den dagen, du får mer enn nok å gjøre likevel, masse godt å drikke, lag gjerne en svær punchbolle ;-) Hvis du vet om noen av vennene dine enten spiller musikk, eller kan lage litt show/underholdning så engasjer de i planleggingen, alltid gøy med en overraskelse til gjestene ;-)

Og selvfølgelig, masse god musikk i bakgrunnen, lag gjerne ferdig en spilleliste på iTunes/spotify på forhånd så kan den bare surre og gå i bakgrunnen :-)

Kos deg, lykke til og gratulerer med dagen ;-))

Skjult ID med pseudonym Enigma sø. 10 juni 2012 11:35

Enig med dronningen - tapas er tingen!
En velkomstdrink er på sin plass. Finn ut hvem som evt. ikke skal ha alkohol, er allergiske ... og ha alternativ til disse. Litt show og overraskelse er alltid bra.
Masse god og dansbar musikk er et must!

Ønsker deg riktig lykke til - og velkommen etter! :-))

(kvinne 37 år fra Oslo) sø. 10 juni 2012 12:52 Privat melding

i min 30 årsdag hadde jeg også hagefest, og det funka vanvittig bra!
Jeg har mye venner fra mange plasser i Norge, så jeg hadde lenge ønsket at de skulle treffe hverandre. Ba vel 90, og ca 60 kom. Det viktigste for meg var at festen skulle være "typisk meg"- og siden jeg er leken, glad i mat, ikke spesielt fyllete, kreativ og musikalsk, ble dagen som følgende:

Begynte dagen med å lage en natursti. Lagene ble fordelt slik at det var en skikkelig blanding fra hvor folk kjente meg fra, og på det viset fikk jeg også presentert gjestene for hverandre. På naturstien hadde jeg vanlige quizspørsmål, i tillegg til spørsmål om meg (hvor mange adresser har jeg hatt/ hvor var min siste ferie/ hvor mange gutter har jeg kysset...), luftgeværskyting, og en praktisk oppgave med "ordplukk"; jeg hadde hengt steiner med ord på fra en bro. De skulle plukke fem av disse, og bruke de til noe kreativt (noen lagde dikt, andre sang, noen danset...)

Jeg lagde all maten selv- og selv om tapas er fryktelig godt så er det vanskelig å gjennomføre til så mange om ikke 1. man bestiller maten eller 2. får alle til å ta med en rett hver. Jeg hadde to tønnegriller utenfor partyteltet hvor jeg fikk mine foreldre til å stille opp som grillmestre, og inne hadde jeg salater, poteter, grønnsaker, potetmos og fylte sopp. Til dessert hadde jeg lånt en sjokoladefontene og hadde kuttet opp masse frukt. I tillegg var det vel noen kaker, men det er vel sjokoladefontena folk husker :) Utover kvelden/natten satte jeg frem potetgull/ saltstenger osv..

Jeg hadde skaffet lydanlegg og noen instrumenter. Broren min var "toastmaster" og jeg hadde på forhånd spurt noen musikalske venner om å ta noen låter. I tillegg sang jeg noen selv. Jeg delte ut instrumenter på bordene (bongotrommer, tamburin, triangel...) sånn at alle var med :) Noen holdt også tale.

Deretter ble det gjennomgang av naturstien, fordelig av poeng og visning fra ordplukken.

Beat for beat-aktig konkurranse til slutt. Og ja.. musikk på anlegget og prating utover kvelden...

Knallmoro!

På forhånd hadde jeg sendt ut nabovarsel, og på invitasjonene hadde jeg bedt de som kom om å ta med egen alkohol om de ønsket dette, men jeg presiserte at dette ikke var en fyllefest. Jeg lagde velkomstpunch, og hadde ellers satt frem cider, brus og vann. Jeg leide partytelt (6 x 12 meter), noe som var bra, siden det regnet (på kvelden tok vi grillene inn i teltet som fungerte som varmeovner)

Skjult ID med pseudonym Snehvit sø. 10 juni 2012 17:08

Bra tittel: jeg tror jeg har kommet feil..... Da opplever du MYE morsomt...! Folk kommer kanskje i alt fra dykkerutstyr til nonnedrakt. Har testa det ut, mye morro..!

Tapas er en god ide, støtter dronninga lengre oppe her. Lag en del ferdig på forhånd, legg i fryser, varm opp. De som spør om de skal ta med noe, si ja takk, så har du alle kakene i boks.....

Selskapsleker kan også høre med.
Lag et lag på f eks 8 ganger 2 lag. Tape beina sammen, på en lang rad. høyre til venstre på neste etc.. Så er det stafett, se hvem som kommer først frem.

stafett 2, Få tak i skrålister. Golfball skal sendes igjennom ei " takrenne" av lister. Det er ikke så mange lister at det rekker frem til bøtta i andre enden, så nr.1 list må løpe og stille seg forran igjen. Om du ikke skjønner hva jeg mener, skal jeg heller si hei i innboksen... Golfballen må IKKE gå i bakken, da er det tilbake til start....

Be gjestene si høyt hvorfor akkurat de er invitert. Gjerne oppfordre dem til å skryte av seg selv. Kommer alltid noen utrolig morsomme forklaringer.

(mann 45 år fra Oslo) sø. 10 juni 2012 22:37 Privat melding

Tusen takk for mange gode forslag :) Nesten så dere driver med dette professionelt!! (Kanskje jeg skal få dere med alle sammen ;)

Skjult ID med pseudonym ijUkulele ma. 11 juni 2012 00:35

Og jeg kan sende filmanutt fra dagen om du vil se løsninger, legger ikke ut linken her, bare :-) jeg digger å arrangere sånne ting, så det er bare å rope ut om du trenger flere idéer!

(mann 47 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 11:40 Privat melding

Var i tredveårsdag i vår der vertskapet rett og slett hadde laget en lang renne av aluminiumsfolie på et gedigent langbord og fylt det til randen med reker. Bare å forsyne seg å legge skallet tilbake i renna der det var plass. Fungerte utmerket.

(mann 47 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 11:42 Privat melding

De holder Dem forøvrig svært godt, unge mann.

Skjult ID med pseudonym ijUkulele ma. 11 juni 2012 23:23

*venter spent på invitasjon*

(mann 45 år fra Oslo) sø. 24 juni 2012 14:57 Privat melding

HerrFekt - takk for det og ditto! :)

ijUkulele - har ikke tatt beslutningen enda, men hvis det blir så godt mulig jeg trenger eksperthjelp ;)

Skjult ID sø. 24 juni 2012 15:29

Reker supplimert med kongekrabbe fungerer bra :)