Alle innlegg Sukkerforum

Hagetråd og halvgjort arbeid

Vis siste innlegg
(mann 57 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 10:40 Privat melding

Halvgjort er Haraldgjort.

Har en stund hatt ambisjoner om å plante bringebær. Igår kom jeg så langt at jeg kjøpte 6 planter på nærmeste hagesenter. Og det er som på IKEA, man kjøper noe annet også. Så jeg kjøpte 2 vinstokker og 2 solbærbusker.

Nå, etter at jeg begynte å grave, vet jeg at det omtrent ikke er humus i jorda hos meg. Og at jorda er så skrinn og godt drenert at det var knuskt tørt selv om jeg hadde fått 15 mm regn nylig.

Vinstokkene er satt i det bedet jeg hadde tenkt å sette dem i. Hvis de klarer å etablere seg, kan det kanskje lykkes, men de er beregnet for herdighetssone 3, så dette kan mislykkes.

Der jeg tenkte på å sette solbærene er det så skrinnt at jeg skal være lykkelig for at noen gresstrå vil vokse der. Så solbærene ble plantet et sted det også skal komme bringebær. Plass nok igjen.

Så var tiden kommet til bringebærene, men de står fortsatt i potter, og det er fortsatt en del gress der bringebærene skal komme. Får ta det en annen dag, for det ble så mye skygge.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 11 juni 2012 10:44

Haha, kjenner meg litt igjen når det kommer til hagearbeid.
Men setter ikke gang med større prosjekter i hagen med mindre jeg har alt jeg trenger og har sett for meg åssen jeg vil ha det. Kan gjerne bruke lang tid på det, det kommer jo alt an på åssen vær det er og.
Vil sette opp en hekk, trenger med at det blir tuja men time will show.

Fått brukt stolpeskoene? :)

(mann 57 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 11:05 Privat melding

@Grimstad
Nei, det blir ikke før i sommerferien jeg skal kose meg med å klatre opp uten stige. Må jo ha ungdommen på plass til å rydde vekk det jeg kapper ned. Ellers ender jeg med hele jobben selv.

Jeg starter nok ikke opp så strukturert. Men har med utrolig mye ferdig kompost fra forrige bolig, og den må jeg jo bruke til å plante i. Så får jeg tilført både næring og mark med det samme.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 11 juni 2012 11:07

Du får hyle på telefonen om du ikke kommer deg opp :)

Lykke til.

(mann 57 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 11:15 Privat melding

Takk, skal ha det i mente, men da venter jeg nok til det faller av seg selv. Og håper det ikke faller på vei eller ledninger.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 11 juni 2012 11:25

Du kan jo melde ifra til Agder Energi eller Telenor, så kan ihvertfall noen av de komme å se på det.

(mann 57 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 11:42 Privat melding

Ja, vet det. Men de har det med å vente til treet ligger over linja. Det haster ikke før det er akutt :-)

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 11 juni 2012 11:44

Skal helst berøre linja, eller stå slik til at når/visst det faller så vil det ødelegge for mer enn det det vil koste å fjerne det i dag. Har jo selv fjernet x antall trær som står faretruende til :)
Om det går strøm og telefon så er det Agder Energi som skal ta ryddingen, visst det er kun telefon/kabel tv så er det Telenor.