Alle innlegg Sukkerforum

Hvem blir den neste?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 11 juni 2012 15:29

Det hender jeg får høre fra min ekskone, mine skjønne barns mor, at hun lurer på hvem som kommer til å få hennes plass hos meg. Vil jeg satse på en betraktelig yngre, som hun tror, eller vil jeg ende med en nærmere min egen alder? (5 år mellom oss.)

Det hender jeg lurer på det samme selv.

Og hvordan vil hun tolke det?
Blir det en som er yngre, vil jeg få høre at jeg har forkastet henne for en betraktelig yngre modell.
Går jeg for en eldre, vil hun si jeg ikke kunne fått noen så ung og flott som henne.
Prøver jeg å si at alderen faktisk ikke betød noe, kommer jeg ikke til å bli trodd.

Tror jeg venter og ser hva som skjer.

Skjult ID med pseudonym Snehvit ma. 11 juni 2012 15:30

Jeg slipper det problemet... For min x fikk ny dame før jeg rakk å vaske han ut av huset.. Så kommentarer fra han er trolig overflødige....

Skjult ID med pseudonym S ma. 11 juni 2012 15:33

Hun vil uansett tolke det ut fra sin egen ydmykelse eller whatever som kom av bruddet, og ikke i forhold til om det er bra for deg eller ikke. Så hennes mening bør du ikke grunne for mye på, den er supersubjektiv og anti-deg i utgangspunktet. Det eneste som betyr noe er om DU synes den nye er en god match ;)

Skjult ID med pseudonym tuppa ma. 11 juni 2012 15:42

Det som blir det blir, men søker man yngre, ja så er vel sjansen på at det blir det!
Uansett så blir det som regel litt sårt for ex når man finner noen uansett aldersforskjell mener jeg.

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 11 juni 2012 15:44

Jeg sier ikke at det er et problem, husker bare en gang et sted jeg bodde før, En flott nabodame, som med ironi bare en bergenser kan klare å uttrykke, sa hun var blitt sviktet til fordel for en betydelig yngre modell.

For jeg kommer faktisk til å si at det ikke er alderen som er viktig. Men jeg kommer til å få treff innenfor min valgte alder, det føler jeg meg ganske sikker på. (40 - 54, jeg er 51, for de som ikke kjenner min identitet.)

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 11 juni 2012 15:44

TS

Du skriver "Blir det en som er yngre, vil jeg få høre at jeg har forkastet henne for en betraktelig yngre modell.
Går jeg for en eldre, vil hun si jeg ikke kunne fått noen så ung og flott som henne.
Prøver jeg å si at alderen faktisk ikke betød noe, kommer jeg ikke til å bli trodd"

Jeg har erfart i mine tidligere forhold at menn legger ord i min munn. Jeg liker det dårlig. Det er stort sett helt feile antagelser de kommer med. Som du gjør nå. Er du så skråsikker på at det er slik hun kommer til å svare deg? Jeg tror du gjør lurt i å "vente og se hva som skjer". For det er nødvendigvis ikke som du tror ;-)) just saying

(mann 56 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 15:59 Privat melding

God måndag, Stevia!

Eg veit ikkje kor lenge du har vore singel - om du er i separasjonsfasen eller om du for lenge sidan er skild.
Og sjølv om Poppy kjem med "korreksjonar" her (utifrå sine eigne opplevingar), vel eg å tru deg på at du har ei berettiga "frykt" for å få servert slike kommentarar...

Uansett - og reint generelt - tykkjer eg det er utruleg trist å registrere at vaksne menneskje ikkje kan "la kvarandre gå vidare" - utan å måtte gi bitterheit, kynisme og (kanskje til og med) hat til kjenne. Ja, det er ikkje berre trist, det er forstemmande og syner berre at den eine parten (eller begge) så langt frå har "kome seg vidare". Mitt motto er: Har du ikkje noko godt å seie, så la det vere.

Frå slike negative kjensler kjem det intet anna enn elendigheit - i alle retningar. Og i dei fleste tilfella er det også uskuldige born som sjølvsagt får med seg alt dette. Ver vaksne! Ver førebilete!

Så mitt råd til deg, Stevia - tenk ikkje på det! Det er DU som er hovudperson i livet ditt no! Lukke til. :-)

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 11 juni 2012 15:59

@Poppy
Hun har sagt en gang at jeg kommer til å prøve å finne en som er yngre enn henne. Egentlig er det helt uvesentlig både for henne og meg. Akkurat som det meste på forumet. Men det er moro.

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 11 juni 2012 16:12

Tror dere kan få mer moro ut av denne tråden ved å spinne videre på den generelt enn ved å prøve å analysere meg.

Men i motsatt fall, sett i gang, selv om jeg opplever at dere er på jordet.

Skjult ID med pseudonym -Bene- ma. 11 juni 2012 16:15

What Snehvit said i sin første post.

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 11 juni 2012 16:24

@Snehvit og Bene
Om dere ikke rakk å vaske ham skikkelig ut i første omgang, går jeg ut fra at det er rundvasket skikkelig noen ganger i ettertid.

Det er alltid en fordel å rydde i boet, og det er da absolutt mange som sier man bør gjennom et par mislykkede forhold etter et langt, før man virkelig er klar for å binde seg igjen. (Men de som har sagt det til meg i det siste har en ting felles, de er ikke i gang med noe langt forhold for tiden...... )

Skjult ID med pseudonym -Bene- ma. 11 juni 2012 16:31

Jeg tror ikke du skal bekymre deg fem øyeblikk om hva ekskona vil synes om din neste kjæreste, det er vel strengt tatt bare hennes "eierskapsfølelse" som dukker opp når hun stiller slike spørsmål? Og dermed kanskje "håper" at du finner noe 'dårligere' enn henne.

Ellers enig i det du sier, jeg ble enslig etter endel år i samboerskap i 2009 og er fortsatt usikker på om noe seriøst forhold er spesielt interessant enda. Ikke fordi han forrige tosken betyr noe som helst, men rett og slett fordi det er på tide å lære av hva man har vært i og gå gjennom hva man ønsker seg neste gang. Nå vet ikke jeg hvor lenge du har vært skilt, men hvis det dukker opp slike spørsmål som det der, så kan det kanskje hende at fruen ikke er helt ferdig gjennomgått selv? Har hun noen ny mann? Kanskje hun bare er redd for at du skal finne noen før henne og bare vil snoke med å stille "fleipete" spm, eller spør hun dem i full alvor?

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 11 juni 2012 17:02

Gode spørsmål, Bene.
Vi er separert, ikke skilt.
Hun har erklært at hun skal leve i sølibat resten av livet (jeg sier jeg ikke tror på henne). Så vi er nok ikke på samme sted i bruddet. Men hun får nok rett i sin påstand om at jeg er i nytt forhold før henne.

(kvinne 35 år fra Rogaland) ma. 11 juni 2012 17:10 Privat melding

ser ikke problemet jeg.... en eks er en eks og har heller ingenting med hvem som blir ny partner. Det er jo ikke "utbytting" med mindre man fremdeles er sammen, og forlater den personen til fordel for en annen

(kvinne 37 år fra Buskerud) ma. 11 juni 2012 17:14 Privat melding

Da får hun tro hva hun vil da. Du skal jo være ferdig med henne, så da er det vel ikke så viktig hva hun synes, tror og mener om din neste kjæreste, til og med før du har møtt vedkommende?

Skjult ID med pseudonym Snehvit ma. 11 juni 2012 17:15

Hadde ikke noe problem med å vaske han ut..var ferdig lenge før den tid... Gjorde meg heller null og niks å vite han hadde ny dame, da visste jeg at det var over fra hans side og. En meget god følelse, faktisk. Gjensidig tanke om at det ikke funka..!

Skjult ID med pseudonym bille ma. 11 juni 2012 17:33

Ville prøvd å ikke tenke noe på hva hun mener, eller hva du tror hun mener. Velg bare utfra hva som føles bra og riktig for deg selv. Ser at eksen min har møtt både ti år yngre og jevnaldrende kvinner etter meg (han er 33), og han sier selv han godt kunne falt for noen på 40. De han har vært interessert i virker også veldig forskjellige som typer. Alder er i stor grad et tall, hvis det klaffer på andre områder.

(selv har jeg ikke vært så seriøs med noen etter at jeg ble singel, men har da vært småbetatt av alt fra en på 23-24 via jevnaldrende til en på over 50. De fleste som kan være interessante er på min alder, men det trenger ikke bety at det er det jeg ender opp med som kjæreste...)

Skjult ID ma. 11 juni 2012 17:54

ville gått for en ung flott thai dame hadde jeg vært deg:) fremfor en kravstor norsk jente:)

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 11 juni 2012 17:59

Men jeg vil heller ha en kravstor norsk jente. Og så vil jeg prøve å leve opp til hennes krav, i håp om at de ikke er urealistiske når det kommer til stykket.

(kvinne 42 år fra Akershus) ma. 11 juni 2012 18:04 Privat melding

Som eks kone kunne jeg ikke brydd med mindre om hvem min eksmann ender opp med, sånn bortsett fra at hun kommer godt overens med våre felles barn:)
Regner med at han ikke sitter å spekulerer i hvem jeg ender opp med heller!....det lurer derimot jeg veldig på, hehe;)

Skjult ID med pseudonym Petter ma. 11 juni 2012 18:08

Min kone var fem år yngre enn meg, og det sprakk etter at hun var utro. Det var veldig deilig å presentere henne og hele familien hennes for min nye dame, særlig når jeg visste at barna hadde tjatet til mor om hvor pen pappas nye kjæreste var. Hun var 12 år yngre enn meg og så enda mye yngre ut enn det, nydelig blondine med perfekt kropp og kjole som viste den frem. Kall meg liten og barnslig, men det føltes godt! ;-) Så gå for "drømmedame, en sånn kom og se på meg dame".

Skjult ID med pseudonym Mr.T ma. 11 juni 2012 18:10

Drit i hva Xn mener.. En x er en X og ferdig med det. Hu har ikke en dritt med hvem du dater, bare vedkommende er snill mot barna som du og din x har sammen. Lykke til:)

Skjult ID med pseudonym Enigma ma. 11 juni 2012 18:40

Harald:
Ettersom jeg har skjønt, var dere gift i mange år ... snakker vi tyvetallet? Er ikke i nærheten av det tallet selv, bare om jeg slår sammen mine lange forhold, samboer - vel og merke!
I mitt hode er det litt forskjell på fem-seks år, og et så langt forhold/ekteskap som ditt- og med felles barn. Dere har tross alt en mye lenger historie med så mange felles referanser osv. osv. Selv om det er et avsluttet kapittel, så vil dere likevel måtte forholde dere til hverandre pga. barna.
Det kommer an på hvordan disse ordene ble sagt, var det spøkefullt? Litt ironi med glimt i øyet? Det vet du vel ganske godt selv, siden du kjenner henne best.
Og jeg tror, uansett, om vi innrømmer det eller ikke ... innerst inne vil vi "måle og veie" den nye, opp mot oss selv. Det ligger vel i vår natur. Hvordan vi takler dette og erkjenner det - ja, det er nettopp cluet! :-)

Petter:
Lucky you ("bastard") :-))

(kvinne 44 år fra Aust-Agder) ma. 11 juni 2012 19:21 Privat melding

Høres ut som din eks ikke er helt over deg. Men sånn er det jo noen ganger, da noen bruker lenger tid enn andre på å komme seg videre.

Så lenge man passer på at en selv har kommet seg fullstendig videre, og enda mer viktig, at felles barn har kommet seg over bruddet før man hopper videre, så kan man ikke henge seg opp i hva ekser måtte mene og tenke om det.

Men ofte etter et lengre forhold/ekteskap hvor det er barn inni bildet, så mener vel de lærde på at det MINIMUM bør være en periode på et halvt år hvor man er singel/alene og lar barna ha en for seg selv.
I tillegg bør man være obs på hva barna evt opplever hos den andre parten. Og selv om det kan være ekstremt kjipt å måtte ta hensyn til at den andre ikke tar hensyn til barna slik sett eller på andre måter som går på å la dem komme seg over bruddet, så har man ikke noe valg dersom barna skal komme før en selv.

Så mange opplever vel at det kan ta år før det faktisk er reelt å dra inn en ny partner mht at ting bør ha "roet" seg og vært rolig i en lengre stabil periode på begge sider for barna, før man drar inn et nytt menneske i livene deres.

(kvinne 37 år fra Akershus) ma. 11 juni 2012 19:50 Privat melding

hvor lenge siden er dette TS? Min eks sa at han ville være lenge singel, leve livet og oppdage verden litt.. han hadde servert meg noen mnd på forhånd at han ikke hadde følelser for meg lenger.. når han flyttet ut var han lei i en dag, før han gikk videre, og var ferdig med meg.. for meg var det mest den følelsen av at han "ble så lett ferdig", og at jeg følte meg veldig lett utbyttbar, før jeg hadde fått behandlet at han var i nærheten av ferdig.. han er 27, og sammen med ei på 21, dvs ti år yngre enn meg.. jeg bryr meg ikke stort om det nå, men for meg var det mer måte han gjenomførte alt sammen på.. :-)

Det går nok bedre enn du tror!

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 11 juni 2012 20:38

@Miniogmy
Det går helt sikkert aldeles strålende. Men tror nok x-en følte litt på akkurat det med "lett-ferdig". Hun har vært veldig fokusert på analyse, kunne vi gjort noe annerledes, osv. Mens jeg har konstatert at forholdet er over, og har vært det lenge, lenger enn det som står på papirene, mentalt.

@Minney
Ser den med barnas behov for en lengre periode som etablert singel. Men når barna er voksne, med voksenerfaringer, teller ikke det særlig tungt for meg.

@Enigma
Godt analysert fra deg, som så mange ganger. 23 års ekteskap, sånn omtrent. Og jada, mye ironi, du så den.