Alle innlegg Sukkerforum

Hjelpe til som en del av det å bli kjent?

Vis siste innlegg
(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 17:08 Privat melding

Hei!
Jeg lurer veldig på en ting. I blant snakker man med noen og har god kommunikasjon. Man får etterhvert lyst til å møtes, men overskuddet mangler. Man forteller at man ikke har tid og krefter til å treffes fordi man står midt oppi litt tøffe utfordringer. Det være seg oppussing, nett som ikke virker, flytting osv.

Jeg snakket nettopp med en venninne som hadde registrert det samme som meg: Det er så godt som aldri noen som tilbyr seg å hjelpe til med noe av det man nevner som utfordringer. Hvorfor ikke gjøre noe nyttig som en del av det å bli bedre kjent? (Ja, note to self også...) Gjett om det gir plusspoeng!

Noen ganger må dating legges på hylla fordi man er enslig jente som ikke greier manneting. Selvfølgelig kan alt leies inn, men tenk så glad jeg hadde blitt om han da hadde sagt: Skal jeg ta med drillen og få hengt opp noen bilder for deg? Jeg kan tirsdag og torsdag! Trenger du hjelp med å flytte den vaskemaskinen? Skal vi male stuen sammen? Jeg er ganske god på det! ;-)

Da ville man kunne kombinert det praktiske med det hyggelige. Og det ville vært en flott gest, som ville tellt superpositivt om det hadde blitt noe mer - og poeng som menneske ville man uansett fått. Men i stedet er svaret: "Du får si fra når du får hodet over vannet så vi får tatt den kaffen, da."

Dette er ikke ment som en sutretråd, men som en refleksjon jeg har gjort meg .Dette er ment som en undring over om ikke det å gi en håndsrekning er en vel så bra date som å sitte overfor hverandre og vri hodene for å small talke? Det er ment som en oppfordring til alle, inkludert meg selv, til å tilby å hjelpe med noe dersom noen sier de sliter med noe jeg faktisk kan bidra med.... Burde være en flott måte å bli kjent på! :-)

(mann 57 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 17:14 Privat melding

Glimrende refleksjon. Og siden de fleste man dater uansett ender med å bli venner og ikke noe mer, hvorfor ikke bare tilby seg å gi en hånd, og få lov til det, uten at det skal være definert som en alternativ date?

Skjult ID med pseudonym R.Rabbit ma. 11 juni 2012 17:21

Er nok blitt for mye realist på mine "eldre" dager. Hadde begynt å lure på om hele poenget med at hun svarte på mailene mine e.l. var for å få gratishjelp til de tingene der.....

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 11 juni 2012 17:35

Og om så var, R.Rabbit?

For å si det på en annen måte, om Lilleulv spør meg om å stille opp med drill, klart jeg kommer. Og hvis man synes den ene tjeneste er den annen verdt, så vet jeg mye jeg kunne ha vett til å spørre om hjelp til også. Eller bare få en flakse vin for hjelpen, og tømme den der og da.

(kvinne 35 år fra Rogaland) ma. 11 juni 2012 17:36 Privat melding

Har faktisk hatt en sånn date for en del år siden... vi malte stua, og hadde det fantastisk gøy sammen :) Ble ikke noe mer utav det enn et par dates, men var uansett hyggelig.

Problemet mitt nå med det å ha en slik date, er at jeg føler at jeg blir stående i "gjeld" til hjelperen.... Har opplevd å få tilbudet med hjelp til ditt og datt, og tatt imot, men så blir det brukt mot en etterpå. Det er en av grunnene til at jeg heller ender opp med å takke nei, og gjøre det selv istedet.
Ja, huset mitt har vært oppussingsprosjekt siden jeg kjøpte det for halvannet år siden, men jeg kan iallefall si at jeg har gjort 90% av arbeidet selv, og føler ikke at jeg står i gjeld til noen pga "hjelp".

Skjult ID med pseudonym bille ma. 11 juni 2012 17:41

Er jo en mulighet for å bli kjent, men jeg tenker litt sånn at de fleste av oss antagelig har nok av venner og slektninger fra før som vi kunne eller burde hjelpe med praktiske ting, og ditto å be om hjelp av - jeg synes det blir litt feil å "forvente" at en man aldri har møtt skal stille opp med drill... og sååå vanskelig er ikke de mannetingene heller, selv for en kløne som meg, bortsett fra det som er fysisk tungt. Men for all del, hvis noen har lyst er det jo hyggelig, og en litt mer naturlig setting å bli kjent i enn over en kaffekopp. Får sett om en klarer å samarbeide, hvis du da ikke bare skal se på at han jobber...

(mann 47 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 17:43 Privat melding

Ingen dum tanke.
Tror grunnen til at mange ikke tilbyr seg å hjelpe rett og slett kan være at de tolker "har ikke tid" som "er ikke interessert", og dermed ikke ønsker å mase. Dette er tross alt nettdating, og selvtilliten er nok så som så for en god del av oss.

Skjult ID med pseudonym Mr.T ma. 11 juni 2012 17:44

trøbbel i tårnet? Rense røra? Vann i kjellern? Eller bare noe feil med avlukke.. Har verktøyet downstairs:-P

Skjult ID ma. 11 juni 2012 17:46

Hvordan formulerer du deg når du sier du står midt oppi masse greier da?
Kan hende det blir oppfattet som unnskyldning for ikke å møtes?

Prøv med en spøkende tone, å si at du står midt oppi noe men om de
vil møte deg så er det bare å ta med seg en malekost og møte opp.
Jeg hadde absolutt foretrukket noe sånt som en første date enn noe
klein kafe eller resturant. :)

Skjult ID med pseudonym Stevia ma. 11 juni 2012 17:50

Vel, med nykjøpt kåk har jeg nok å ta tak i selv. Men det er mye morsommere å bidra hos andre, og gjøre noe sammen, enn å tukle alene i egen heim. Så om man gjensidig bidrar, får begge en god venn. Jeg er ikke så opptatt av hva man kan og ikke kan, for stort sett klarer man alt man har lov til.

(Til den som måtte lure, det å skifte en morken terskel uten å ta ut karmen er ikke enkelt, men den jeg satte inn kommer til å leve lenger enn resten av karmen, og døra. Og jeg er ikke håndverker.)

Skjult ID med pseudonym Lilljanne ma. 11 juni 2012 18:02

Fordelen med en sånn type date er jo at man får se om man kan sammarbeide, og ikke minst slippe kaffedater som kan være utrolig kjedelig. Men den ene skal ikke bare stå å se på;-)

(mann 47 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 18:08 Privat melding

Dessuten er det jo bare bra å få hverandre litt småglinsende av svette etter endt arbeidsøkt.

Skjult ID med pseudonym Brum ma. 11 juni 2012 18:22

Damer, nå har ikke jeg tid til å date med det første. Er så jævlig møkkete i huset, må prioritere rydding og vasking. Men hvorfor ikke ta en tur hit og hjelpe til, så kan jeg lage noe god mat og trekke opp en flaske vin til oss i mens. Hvis du tar på deg sånn hushjelphabitt og vasker med rumpa litt høyt, så skal du ikke se bort fra at det blir litt på deg også.

(kvinne 37 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 18:24 Privat melding

Veldig kjipt om det ikke skulle fungere særlig godt mellom oss da ... "tusen takk for hjelpen, men jeg har ikke lyst å treffe deg igjen" . Da tror jeg jeg hadde følt meg litt lurt som hjelper, og fryktelig kjip om det var jeg som fikk hjelp...

Da tror jeg heller jeg hadde kjørt en "men MAT må man ha! Hvis du ikke har noe imot å treffe meg uten sminke og med maling i håret hadde jeg blitt evig takknemlig om du kom innom med noe take-away Thai en time??!"(som jeg hadde betalt for selv) .... Hvis det var en j virkelig hadde lyst å treffe men ikke fikk til å prioritere tid på :-)

Om kjemien er super og han da hadde tilbudt, hadde jeg kanskje gått med på dwt

Skjult ID med pseudonym wilma ma. 11 juni 2012 19:52

Det første som slår meg her, @Lilleulv, er at det er ganske så mange handymenn som har brukt håndtverkerevnene sine som en del av flørting, dating og som en startfase av et forhold.
Og så gikk det kanskje ikke så bra med de to (for slik blir det jo ofte).
Kvinnen sitter igjen med ferdigmalte vegger, eller nytt gulv, eller ferdig innstalert kjøkken, eller kanskje til og med nytt bad, mannen sitter igjen med... tja, nok en arbeidserfaring? Bare denne gangen ubetalt.

Det er absolutt gøy å gjøre noe praktisk sammen i startfasen av et bekjentskap, men selv ville jeg ikke åpnet opp for en hjelpemegdate med en sukkermann :-)

Skjult ID med pseudonym Brum ma. 11 juni 2012 20:28

@Enigma: Nei, ikke sant? Vi må gjerne komme med drillen, men dere skal ikke komme med vaskebøtta.

Skjult ID med pseudonym sirene ma. 11 juni 2012 20:36

Liker egentlig å vaske hos andre, jeg.....så vaskedate er helt ok for meg ;)

Skjult ID med pseudonym lusa ma. 11 juni 2012 20:40

Kjipern for han som ivrig dukker opp med malekost og drill, for så å finne ut at dama er lett ufordragelig irl. Da er han likevel stuck der og må slave rundt i noen timer.

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 11 juni 2012 21:03

Tja, lusa, det er utrolig hva man kan gjøre av f..nskap med en drill som ikke nødvendigvis synes/merkes med EN gang (før man en dag slumper til å lene seg mot veggen, tråkke på akkurat DEN planken, etc, etc...). :)

Skjult ID med pseudonym lusa ma. 11 juni 2012 21:06

Haha! (Obs! Obs! Det er en risikabel idé å invitere Nref til dugnadsdate)

Skjult ID med pseudonym reg ma. 11 juni 2012 21:07

@Nref
Hehe :)

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 11 juni 2012 21:26

Det er uansett risky å invitere undertegnede med på NOE som helst som kan innebære bruk av skarpe, harde eller "bare" generelt farlige verktøy (så bare ta ovenstående som et "tips på generell basis") ... Men blir alltid spurt (fakta!) av venner/familie når man har kommet så langt som til male-stadiet (er djevelsk nøye/pirkete (går noen meter maskeringsteip), men rasktarbeidende og griser aldri...), så vet dere DET! :)

(mann 70 år fra Vest-Agder) ma. 11 juni 2012 21:34 Privat melding

Klart jeg ville ha hjulpet med det jeg kan i slike tilfeller, og det er en del. Er ikke så god til å klatre på tak lenger, der må man kalle inn yngre krefter :o)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 11 juni 2012 21:42

Jeg kan forstå tankegangen bak forslaget, men for meg er det fullstendig uaktuelt. Èn ting kan være å bli påspandert et glass vin uten å føle at det skal gjengjeldes/ligger fordring i det. Men å ha handymandate?
Nope, ikke noe for meg. Jeg har fantastiske venner som stiller opp, og jeg bidrar der jeg kan. Jeg ser ikke for meg å be om/motta tjenester på første date. Eller andre, for den del. Men - det er nå slik jeg føler det.

*Post gjerne i forum om dette testes ut, da...og funker. :-))*

Skjult ID med pseudonym ScarpaDiva ma. 11 juni 2012 21:52

Som eg skulle ha skrive det sjølv. Det hadde faktisk vore veldig artig. Fire hender gjer masse meir enn to, og sosialt hadde det vorte og. Og ingen krangling- for kven krangler på date;)

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 22:07 Privat melding

Hei igjen!

Jeg ville aldri forvente at noen stilte opp med malekost eller tilbyr seg å ta en telefon for meg eller hva det måtte være. Derfor ville jeg aldri spøke slik en foreslår her med " Om du vil treffe meg, er det bare å stille med malekost". Jeg ville aldri selv nevne at jeg kunne trenge hjelp i det hele tatt fra en jeg ikke kjente.

Men likevel tenker jeg litt på hvor mye en person kunne vunnet på det. Ved å være så redd for å gjøre noe "ubetalt" noen timer, viser man et trekk som er litt usjarmerende. Da jeg var liten, gikk faren min og jeg fra hytte til hytte på sørlandet når det nærmet seg slutten av fellesferien og spurte alle hva de trengte av hjalp til med å trekke båter opp av vannet, løfte av motorer og kjørte i ferskvann osv. De som trengte hjelp fikk det -uten å spørre.

I dag ligger det en "Whats in there for me - holdning" hos veldig mange. Så klarer du ikke løfte av motoren selv og ikke har en mann som kan løfte heller - må du ha båten på marinaen. Alt må kjøpes i dag - eller det må ligge en gulrot å lyse i den andre enden. Det gjør meg litt trist. At så få ser gleden av å hjelpe de rundt seg som de skjønner at kunne trenge det. Om man virkelig har lyst til å møte en jente, men heller vil droppe det enn å risikere å gjøre noe som "bare" blir hyggelig sammen som å skru sammen en kommode, tenker jeg at vi kanskje har mistet noe et sted på veien. Mange betaler jo gladelig for å trene flere ganger i uka. Men å løfte noen kasser eller skru sammen en kommode for noen som trenger det gratis, blir helt feil??

Jeg ser at noen er redde for å ta i for andre, for å føle seg utnyttet. Mens andre i denne tråden ikke tenker sånn. DEt er interessant. Jeg tenker at en potensiell framtidig partner har mulighet for å selge seg inn som handy, mandig, sympatisk og initiativrik før man treffes. Det må jo være en smart ting å benytte seg av? Om humor og utseende klaffer i tillegg, er vel det meste gjort? Jeg er slettes ikke sikkert jeg hadde takket ja til den type hjelp.

Men jeg hadde satt veldig stor pris på tilbudet om jeg følte det var oppriktig ment, og rett og slett for å hjelpe til som en del av det å bli kjent... :-)

(kvinne 34 år fra Buskerud) ma. 11 juni 2012 22:09 Privat melding

Synes ljUkulele la frem et mer trivelig forslag :)

(mann 56 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 22:12 Privat melding

Ein av årsakene til at nokon ikkje melder seg til å hjelpe, er at ein ikkje ynskjer vere påtrengjande. Har ein fått ei slik melding som du skildrar, Lilleulv (utan tid og krefter osb) - er det ikkje enkelt å tolke det som anna enn ei avvisning (veit dog ikkje korleis du har formulert deg, men som HerrFekt er inne på; sjølvtillita er ofte ikkje på topp her inne).

(mann 45 år fra Oslo) ma. 11 juni 2012 22:19 Privat melding

Det var en SUPER god idé!!!
Det skal jeg reklamere med i profilen min - for jeg er en super-handy-man som fikser hva det måtte være. Det være seg absolutt alle tenkelige forhold - hehe!!

Til hverdags er jeg mellomleder og trykker bare på pc. Så det hadde vært hyggelig å bruke mine suverene håndverksferdigheter :) Ikke ment som skryt bare litt grove penselstrøk :)

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 11 juni 2012 22:23

Vel, spør man pent, hjelper altså i hvert fall undertegnede gjerne til på en "male-date" (NB; En ting jeg ikke har sett vært nevnt enda; Det bør kanskje ikke være date nr.1..?) hvis avtalen inkluderer tilgang på mat og kaffe (det er vel stort sett DET som er "in it for me"...). Så! :)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 11 juni 2012 22:27

@Ljukulele.

Å be om mat ville jeg i alle fall ikke gjort.... Det er jo noe jeg kunne klart selv! Jeg ville som sagt aldri bedt om noe egentlig, faktisk er jeg ganske dårlig på å be om hjelp. Men poenget med å tilby hjelp må jo være at man ser et mennske man har lyst til å bli kjent med som trenger noe en selv kan bidra med - altså reell hjelp.

Om noen sa at de hadde leid et hus i Frankrike, men skjønner ikke hva det står i mail, kontrakt og mener de har blitt snytt for depositumet, osv og - tror jeg nok jeg hadde tilbudt meg å hjelpe til ganske raskt om det var noen jeg ville møte. Om jeg brukte noen timer på det uten å få betalt eller at det ble noe mer, ville det vil ikke gjort meg noe. Alternativet er jo gjerne tørrprat et par timer på cafe. Er det så mye bedre? Om jeg i stedet kan være til nytte, og noen setter pris på det, får det meg til å føle meg vel i seg selv.. Og kjent blir man jo. Var ikke det hovedpoenget?