Alle innlegg Sukkerforum

Hva skal dere ha til middag?

Vis siste innlegg
(kvinne 34 år fra Rogaland) on. 13 juni 11:49 Privat melding

Ja.. Hva skal dere ha til middag idag?

Jeg syns det er like vanskelig hver dag, å komme på noe nytt å lage. Derfor går det mye i det samme greiene uke etter uke.
Tar gjerne imot forslag til noe nytt om det er noen som kanskje har noe lurt på lager :)

Her blir det hjemmesnekra vårruller og ris med sweet chili saus idag. Tenkte å gå å lage de nå snart, så er det bare å steike de når unga kommer hjem i ettermiddag :)

(kvinne 32 år fra Buskerud) on. 13 juni 11:50 Privat melding

Idag har jeg egentlig tenkt til å klemme innpå alt som kan klemmes innpå. Min søster blir GB-operert idag og når hun kommer tilbake på fredag, skal jeg sympati-drikke(spise) flytende sammen med henne i noen uker :)

Så idag tror jeg prior kyllingnuggets som dyppes i tzatziki. Omnomnom.

(kvinne 36 år fra Oslo) on. 13 juni 11:52 Privat melding

dette:

http://www.youtube.com/watch?v=d7HLtumZGX0

FANTASTISK enkelt og godt! Om jeg ikke har ferske urter bruker jeg rosmarin-krydder eller fersk chilli. I tillegg bruker jeg lit sitronskall.
Serveres med ris of en enkel grønn salat. Gleder meg nuh!

(kvinne 30 år fra Sør-Trøndelag) on. 13 juni 11:55 Privat melding

Her blir det biff,ris og grønnsaker til middag.

Bare jeg får til biffen så.Er mildt sagt elendig til å steike biff...(den blir enten seig,for lite stekt,for mye stekt osv.)

(mann 55 år fra Oslo) on. 13 juni 12:01 Privat melding

Gjør det enkelt i dag. Starter med å legge noen store poteter til koking, så fyres kullgrillen opp. Og jeg skjærer noen gode skiver av en smørpakke. Og et par skiver av et stort stykke entrecote.

Deretter skal det hakkes litt hvitløk til å gni inn biffen og til å lage hvitløksmør. På slutten av potetens koketid tas de opp, og legges på grillen, sammen med kjøttet. Biffen stekes først direkte, noen minutter på hver side, før både den og potetene får fortsette litt på indirekte varme.

Til dessert tar jeg noen bjørnebær fra fryseren og lager lune bjørnebær og is.

Skjult ID med pseudonym Nref on. 13 juni 12:05

Etter en kjapp titt i kjøle/kjøkkenskapet, blir det nok dødt dyr (okse) i skiver med salt og krydder samt ost oppå et eller annet melbasert produkt (også i skiver/enkeltenheter). Kaller det gjerne "middag" hvis jeg må gi måltidet et "navn", gidder ikke handle i dag, så....

(mann 33 år fra Buskerud) on. 13 juni 12:08 Privat melding

Pleier sjeldent å bestemme meg for hva jeg skal ha til middag før jeg står der og skal lage den.

Men her er et par-3 ting som er veldig gode, og som jeg lager ofte:
Pølsegrateng (ok..dette er unntaket på denne listen. har ikke spist det på flere år. Må få tak i oppskriften til mora mi ;P )
Fløtesaus og ris med classic salt potetgull
Spagetti med stekte pølsebiter

(kvinne 34 år fra Rogaland) on. 13 juni 12:09 Privat melding

@ijUkulele
det der så fantastisk godt ut, og skal absolutt prøves!!
Takk for tips!

Skjult ID med pseudonym belling on. 13 juni 12:13

Burritos elns.

(kvinne 32 år fra Buskerud) on. 13 juni 12:13 Privat melding

Hvordan lager du hjemmelaga vårruller egentlig? Vårruller (ordentlige) er NICE.

(kvinne 46 år fra Oslo) on. 13 juni 12:14 Privat melding

Små laksebiter marinert i hvitløk og urter (ferdig marinade) wokkes sammen med en purre.

Blandes i en god salat (salat, sukkererter, gulrot, paprika, tomat og agurk)

Og middagen er servert ;)

Skjult ID med pseudonym -m- on. 13 juni 12:15

I dag blir det pølse og lompe i jr sin barnehage...sommeravslutning med grillfest:P

(kvinne 34 år fra Rogaland) on. 13 juni 12:22 Privat melding

@Bene

Det er kjempeenkelt! Lærte av ei venninne fra fillipinene

Du må på en sånn innvandrerbutikk og kjøpe sånn deig til å rulle innholdet i (kanskje de har på enkelte dagligvarebutikker og? jeg vet ikke)

Du trenger en pakke kjøttdeig, et par poteter (alt etter størrelse), en gulrot, litt magic sarap (fås og på innvandrerbutikk, og er en form for buljongpulver tror jeg), salt og pepper, og eventuelt andre ting du vil ha i vårrullene.

Skjær poteter, gulrøtter og evt andre grønnsaker i SMÅ terninger sånn ca 4x4 mm eller noe sånn
stek kjøttdeigen i olje og ha oppi grønnsakene, og smak til med salt, pepper og magic sarap. La det mørne litt, så tar du vårrulldeigen frem, og legger litt over en spiseskje av fyllet på, og ruller sammen.

Så er det bare å fritere/steke de i panna med 2-3 cm olje oppi (jeg bruker solsikkeolje, men du kan og bruke raps eller frityrolje)

Fyll kan du jo og lage av kylling, eller tacokjøttdeig eller andre ting, alt etter hva du selv liker.

Dette er iallefall en klar favoritt hos arvingene mine :)

(mann 55 år fra Oslo) on. 13 juni 12:37 Privat melding

I morgen står det grillet ørret og spinatstappe på planen.

1. Start grillen
2. Skrell potetene, kutt dem opp for kortere koketid. Kok dem UTEN salt
3. Ta spinaten ut av fryseren, og legg bitene ut over en tallerken for å tine dem litt.
4. legg fiskefiletene på grillen med skinnsiden ned over en aluminiumsrist, og grill dem på indirekte varme.
5. Lag stappe ved å slå vannet av potetene, stampe dem, tilsette melk og smør til ønsket konsistens, tilsett spinat, og smak til med salt og pepper.

Til 2 regner jeg

600 - 800 gr. fiskefilet, f. eks laks eller ørret
1 kg potet
1/2 pk spinat
50 gr. smør
litt melk, eller gjerne fløte, hvis du har forbrenning til det.
1 - 2 ts salt
pepper

Skjult ID med pseudonym milf on. 13 juni 13:19

Ungene har fått velge, så det blir meksikansk tomatsuppe med pølse. Lasagne i går, kjøttkaker i morgen. Barnevennlig meny og enkelt og greit.

(kvinne 46 år fra Oslo) on. 13 juni 13:28 Privat melding

Jeg vil gjerne ha en mann til middag (mør og lettstekt)
Toppet med en dæsj med kjærlighet ;)

(mann 55 år fra Oslo) on. 13 juni 13:37 Privat melding

I mi tid som husfar i hovudstaden, hadde eg sjølvsagt ansvaret for alle innkjøp og så vidare. Av rein idealisme melde eg meg på då Forbrukerkontoret (meiner det var det) søkte etter frivillege småbarnsforeldre; dei ville kartleggje matvanane våre.

Eg gjekk entusiastisk til verks. Vare, produsent, kjøpsstad og pris vart innførte med brask og bram - ja, også med bravur, naturlegvis.

Etter eit par månadar, starta eit svært så keisamt mønster å syne seg. Eg kjøpte stort sett dei same greiene dag etter dag, veke etter veke! I rein frustrasjon smelte eg til med ei langhelg med raspeball. Utan at det i grunnen hjalp så veldig.
Og etter eitt år var eg smått desillusjonert og melde meg ut.

Gjer ikkje dette, folkens! Det er ofte betre å leve i ein illusjon, enn å oppdaga dei tørre og keisame fakta! I alle fall i matvegen...

Meny i dag:
Halv kylling (1,75 Euro), Ris - iblanda pesto og ost. Mais, raud løk.

Så går turen ut i kveld, for å sjå Tyskland møte Nederland. Er ikkje så interessert i fotball (lenger), men dette er jo ein klassiker! Må freiste å hugse å ikkje juble for mykje om Nederland gjer det skarpt... Så eg tek med nattmaten også:
restar frå middagen - iblanda kvitløksbrød og eitt eller anna eg finn i kjøleskapet.

God apetitt!

(kvinne 46 år fra Vest-Agder) on. 13 juni 16:02 Privat melding

kjøttkaker-hjemmelagde

Skjult ID med pseudonym pølsevev on. 13 juni 16:13

Tomatsuppe blir for mye pes så det blir vel et knekkebrød eller to som vanlig.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 on. 13 juni 16:18

knekkebrød med nugatti i dag.

Fancy jeg vet, men har ikke tid til noe mer.

(mann 39 år fra Østfold) on. 13 juni 16:51 Privat melding

Pepperbiff og potetsalat er vel tingen i dag. Ser sola truer med å titte frem så like greit å fyre grillen når man har muligheten. :)

(mann 41 år fra Nordland) on. 13 juni 17:04 Privat melding

Ble wok med kylling og diverse ting fra planteriket i dag. :)

Skjult ID med pseudonym 303 on. 13 juni 18:10

Griller et par ostepølser, tenker jeg. Faen meg digg.

Skjult ID med pseudonym Per on. 13 juni 18:13

Potetsalat til biff er faen ikke lov.. det er å kaste bort en god biff.. potetsalat er tillatt i krise til pølse..

Skjult ID med pseudonym seriously on. 13 juni 18:17

Potetball,Vigramør og kålrabistappe : )

(mann 41 år fra Sør-Trøndelag) on. 13 juni 19:20 Privat melding

Her blir det faktisk vårruller og ris :) slafsslafsslafs

Skjult ID med pseudonym tbird80 on. 13 juni 19:26

sushi fra en sjappe jeg ikke ante hadde denslags. sannelig var det ikke så verst.

(mann 45 år fra Oslo) on. 13 juni 19:35 Privat melding

Planla en gørrkjedelig kyllingsalat hjemme, så da ble det selvfølgelig vårruller og sushi på restaurant istedet. Jeg svake menneske.

(kvinne 39 år fra Oslo) on. 13 juni 20:51 Privat melding

Ovnsbakt laks med sesamfrø på en seng av grønnsaker :)

Skjult ID med pseudonym Kev85 on. 13 juni 20:52

Ble en Club Sandwich på meg gitt.... :)