Alle innlegg Sukkerforum

Skrivefeil, orddeling, og/å og tegnsetting

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Brumle to. 14 juni 2012 00:51

Jeg fikk en melding av ei jente her om dagen. Det som stoppet meg fra å skrive tilbake var at meldingen hennes var full av feilene jeg nevner i overskriften, for ikke å snakke om profilen hennes. Jenta selv var fantastisk søt og vi hadde en veldig bra match, men jeg klarte bare ikke.

Hva synes dere om feil i profiltekst og meldinger?

Jeg endte opp med å svare henne at jeg ikke var interessert, men at jeg gjerne tok på meg jobben med å redigere teksten hennes på profilen. Hun tok det veldig fint og takket for hjelpen.

Er det bare meg som lar meg stoppe av dette?

Skjult ID med pseudonym -m- to. 14 juni 2012 00:53

haha xD

å dere utrolig søte mennesker på denne planeten! :*

nei hadde ikke brydd meg en tøddel...så lenge jeg forsto hva som sto der...er en person som ikke bryr meg om sånt for 5 øre :P :D And I love IT !

Skjult ID med pseudonym Per to. 14 juni 2012 00:54

Jeg er enig med TS, fikser ikke folk som ikke klarer å skrive..

Skjult ID med pseudonym -Bene- to. 14 juni 2012 00:56

Hadde ikke brydd meg så mye i første omgang. Men jeg reagerer på mangel av punktum og komma. Meldinger som "hei hei går det bra med deg"..det..eh..ja, nei.

Skjult ID med pseudonym Pedro to. 14 juni 2012 04:32

Er det mulig å bruke energi på sånne småting?

Skjult ID med pseudonym CornyLorny to. 14 juni 2012 06:18

Jeg er litt enig m -m-...
Og litt med -Bene...

Bryr meg generellt ikke om skrivefeil. Hva forteller skrivefeil og feil tegnsetting om en person?
At h*n er slem? At h*n vil utnytte meg? At h*n vil være utro?
Nei... Det er (for meg) bare en filleting å henge seg opp i... Eneste det vil fortelle (meg), er at personen enten har lærevansker, dysleksi eller var en smule lat på skolen.
Men, som Bene, syntes jeg det er litt ekstra slitsomt og dumt når ALT av tegnsetting er borte. Spesiet da jeg fikk mer enn en setnin- Puh! Den var vond å lese!
eks
"hei du er en søt jente og jeg kunne tenke meg å bli bedre kjent med deg jeg bor på en går i dalene der er det masse dyr som jeg tror ditt dine barn ville satt pris på har du ett barn eller fler håper jeg får høre fra deg igjen i hvertfall du var veldig søt hilsen xxxxx"

Skjult ID med pseudonym NinjaCat to. 14 juni 2012 07:44

Svindler....bruker google translate.

Har sett en profil. Veldig søt jente. Studerer juss, men klarer ikke å skrive ordentlig

Skjult ID med pseudonym tuppa to. 14 juni 2012 07:55

Herregud altså.
Personen kan jo ha lese skrivevansker bare, og ikke Dum!
Halloooo, hvor kresen kan man bli da?
Skulle tro det var innholdet som ble skrevet, som var viktig!!!

Skjult ID med pseudonym Petter to. 14 juni 2012 07:58

Ja, ikke aktuelt..

Skjult ID med pseudonym Nref to. 14 juni 2012 08:33

Jeg kan godt gjenta dette til det kjedsommelige; Folk som ikke har lært seg elementære og/å-regler, ikke vet hvor man skal sette punktum og komma (eller driter i det) bedriver særskriving i hytt og vær m.m.m. er IKKE dyslektikere, det er god, gammeldags slurv. Dyslektikere "stokker" bokstaver og ord, de, og det har INGEN ting å gjøre med det TS eller undertegnede poengterer her.
De dyslektikerne jeg har snakket med om temaet er stort sett oppgitte og dritt lei over at "latsekker"/"slurvere" prøver å dra "men jeg har et snev av dysleksi" som unnskyldning for at de ikke gidder å lære seg elementær norsk rettskriving; Da dysleksi er et HELT reelt problem (sykdom) disse har slitt med hele livet, og i voksen alder skriver de ofte pga ren egeninnsats på feltet BEDRE enn de fleste (også med god hjelp av retteprogrammer på pc/mobil og lignende), har i alle fall til gode å se folk med denne konkrete lidelsen (diagnostisert) rote med tegnsetting, komma/punktum og banale skrivefeil man "skal" (i følge samtlige pedagogiske læreplaner i skoleverket) ha plukket av seg på barneskolen hvis man har giddet å følge med...).
Altså (og en gang for alle); Dysleksi=Stokking av bokstaver og ord. Slurv/Latskap=Utstrakt særskriving, og/å-rot, banale skrivefeil og tegnsetting (evt. manglende) fra helvete. Sånn.

Skjult ID med pseudonym feminin to. 14 juni 2012 09:34

Mange skrivefeil og manglende kunnskap om skriveregler er nok for meg til at jeg kun sender et høflig avslag til vedkommende, sorry!!!

(mann 47 år fra Oslo) to. 14 juni 2012 09:58 Privat melding

Det er forskjell på å barbere seg og å skjære av seg huet, som med det meste annet.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 to. 14 juni 2012 10:08

Noen klarer ikke og/å, mens andre ikke klarer integraler, for min del så spiller det ingen rolle for en fremtidig partner om hun ikke er noe flink i noen av disse.
Ser heller ikke noe poeng i å henge ut folk som ikke kan forskjellig ting som andre kanskje ser på som elementært.

(mann 47 år fra Oslo) to. 14 juni 2012 10:09 Privat melding

Forøvrig tror jeg særskrivingsfeil er vanligere enn orddelingsfeil, for å kverulere litt.

(mann 37 år fra Østfold) to. 14 juni 2012 19:59 Privat melding

+1 til -m- sitt innlegg.

Skjult ID med pseudonym milf to. 14 juni 2012 20:23

Jeg har ei datter med dysleksi, men hodet hennes er det overhode ikke noe galt med, Einstein hadde dysleksi.... Så jeg ville ikke parkert en kjekk fyr fordi han hadde skrivefeil.

(mann 30 år fra Vestfold) lø. 16 juni 2012 13:59 Privat melding

Tendensen jeg ofte ser er at de som har værst skriftspråk også sender de kjedeligste meldingene. Kommer du ikke opp med noe bedre enn "hei bli kjent" så kan man la være.
Samme gjelder selvsagt for oss gutta. Klarer vi ikke skrive noe annet enn generelt om utseendet hennes kan vi nok la være.

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 16 juni 2012 14:07 Privat melding

Nja...får litt noia av og-å feilsetting og dårlig språk generelt, det forteller meg at vi sannsynnligvis ikke vil ha de mest interessante samtalene, og jeg må ha en som utfordrer meg mentalt innimellom de lidenskapelige slagene ...når det er sagt, så falt jeg pladask for en med dysleksi, men som Nref skriver over her så er det en markant forskjell på dysleksi og slurv/latskap :-))

(mann 69 år fra Vest-Agder) lø. 16 juni 2012 14:24 Privat melding

Question is , What are you looking for, the love of your life or someone who is perfect in every way because you will never find the two together. My advice would be to be morre relaxed about other peoples shortcomings because you will also have your own shortcomings and i am sure you would think it nice if others were tolerant of them.

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 16 juni 2012 14:38

Åååååååååååh! Det er så uendelig kjedelig med folk som absolutt skal pirke på skrivefeil at jeg knapt nok har ord for det.

Jeg kan ikke tenke meg noen mer smålig måte å forsøke å opphøye seg selv (eller hva søren det er man får ut av det) enn gjennom å påpeke feil i skriftspråk. Er det i mangel på andre ferdigheter å briljere med? Mest av alt så frister det å legge meg rett ned og grine, hver gang noen setter i gang med alt særskrivingsflåseriet. For noen er det lett, for andre er det vanskelig. Plutselig sitter du kanskje selv med et barn med dysleksi. Mengder på mengder plages med dette, og mange må på grunn av dette gjennom en uforholdsmessig hard kamp for å bli tatt seriøst på linje med andre.

Ja, til all verdens statlig subsidiert folkeopplysning rundt slike plager. Makan altså.

Skjult ID med pseudonym o.o lø. 16 juni 2012 14:48

@Trådstarter
"Jenta selv var fantastisk søt og vi hadde en veldig bra match, men jeg klarte bare ikke."

Veier virkelig skrivefeil tyngre enn dette?

Et helt annet eksempel, men i samme gaten; Leste i profilen til en jente at hun ikke likte "menn med mange forskjellige farger på boxeren/undertøyet" eller noe i den retningen.

Folk må selvsagt ha lov til å hvilke som helst preferanser og krav som helst, men jeg tenker at Jesus Kristiansen, det må da være utrolig _slitsomt_ å skulle finne en livsledsager basert på sånne kriterier?

Skjult ID med pseudonym Petter lø. 16 juni 2012 14:50

Er helt enig med TS i at det er turnoff i forhold til langvarig forhold. Men jeg hadde nok feid over henne først. ;-)

(mann 57 år fra Oslo) lø. 16 juni 2012 15:05 Privat melding

en og annen feil overser jeg, akkurat som jeg også gjør med det jeg poster selv. Men om det er for mange, blir det noe som gir minus. Sikkert feil, men sånn er det for meg.

Skjult ID med pseudonym banditten lø. 16 juni 2012 15:21

I mine øjne skriver i alle helt forkert - så hvis jeg skulle ekskludere folk på grund af deres stavefejl ville jeg aldrig ende med en norsk dame. :)

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 16 juni 2012 15:28

Er det typiske dysleksi-feil det er snakk om, lusa (lett å oppdage, se over), ja, DA bryr jeg meg fullstendig katten/bikkja/undulaten i dem, faktisk... Det er en HELT annen sak! :)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 16 juni 2012 15:32 Privat melding

Haha, dansken får sagt det.

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 16 juni 2012 15:38

Godt poeng fra Danmarks-avdelingen, ja, men bra at han "sier det" skriftlig, for dansker er jo så tunge å forstå når de snakker..! ;-) Sorry, måtte bare lire av meg en velbrukt klisjé her (beklager, banditten :)...).

(mann 56 år fra Oslo) lø. 16 juni 2012 15:42 Privat melding

Er samd med HaraldBK.
Nok ein gong - det handlar om preferansar, dette også!

(kvinne 47 år fra Akershus) lø. 16 juni 2012 17:58 Privat melding

Jeg er ikke stolt av å si det, men jeg er helt enig med TS. Jeg takler heller ikke skrivefeil. Jeg lurer på hvorfor vedkommende ikke har klart å tilegne seg enkle rettskrivingsregler etter minst 10 år på skolebenken. Hvordan er det mulig liksom? Dysleksi er gyldig grunn, men jeg tror kanskje 10% av dem som sier at de har dysleksi faktisk har fått diagnosen, resten bruker det som en unnskyldning for sin egen latskap, som nrf sier over her.

Jeg har alltid lurt på om en som ikke klarer å skrive riktig leser aviser og bøker? Sønnen min som er 12 år skriver nesten alle ord korrekt, og det er ikke fordi han har pugget rettskrivingsregler, det er fordi han har lest mange bøker. Jeg klarer ikke å la være å undre meg over hvordan det er mulig at voksne mennesker ikke klarer å skrive riktig, jeg skjønner det rett og slett ikke..... Leser de ikke? Hvordan er det mulig å ikke lese? Ser de bare på TV, PC og hører radio?

Banditten: De aller fleste norske voksne mennesker, inkludert kvinner skriver relativt riktig. Det er svært få mennesker som har mange skrivefeil når de er voksne. Etter mitt skjønn dreier det seg om toppen 5%. En og annen skrivefeil eller skriveleif har vi vel alle av og til!

Skjult ID med pseudonym Spider lø. 16 juni 2012 17:58

Kan ikke fordra når folk skrive feil i å/og, og/eller skriver setninger uten komma. Heller ikke får/for, den klarer jeg ikke skjønne hvordan folk klarer å få feil !! Eller liten bokstav etter punktum og helst uten mellomrom... Offentlige dokumenter, aviser, blader og annet skal være feilfrie ! Blir useriøst for meg å lese artikler som er fulle av feil.

MEN, hadde det stoppet meg ifra å blir kjent med en mann...?? Det spørs... Små feil hadde jeg taklet, men setninger som aldri tar slutt, eller for mye skrivefeil hadde irritert meg grønn. Da skulle mannen vært super sjarmerende, de pene slipper unna med litt mer :)

Skjult ID med pseudonym august lø. 16 juni 2012 18:20

Jeg er helt endig med marini. Etter minst 9 år (10 år for dem født etter 1989) på skolebenken, bør man da ha lært seg vanlige rettskrivingsregler, ellers minner det for meg kun om latskap. Og en person som ikke tar slike ting som rettskriving seriøst, mister med en gang troverdigheten hos meg - jeg tar rett og slett ikke vedkommende seriøst.
Det samme gjelder spesielt de som unnskylder seg med at de "skriver på dialekt". Dialekt er ikke et skriftspråk, og det å ty til den slags jåleri gjør det bare ekstra vanskelig for andre å lese teksten, spør du meg.

Skjult ID med pseudonym wolfcry lø. 16 juni 2012 18:22

Jeg ser på innholdet i teksten og ikke så mye på hvordan den er skrevet.
Men må innrømme at jeg sliter kraftig med tekster der tegnsetting er fullstendig fraværende.

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 16 juni 2012 18:26

Siden jeg allerede er avslørt som en snørrhoven elitist sier jeg meg veldig enig i avsnitt 2 hos marini, begynner uvilkårlig å tenke på hvordan det i voksen alder da står til med "allmendannelsen"...

(mann 37 år fra Østfold) lø. 16 juni 2012 18:30 Privat melding

Denne diskusjonen får meg til å tenke veldig på denne låten:
http://www.youtube.com/watch?v=x83LGycNpI0