Alle innlegg Sukkerforum

Bondejakt

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Blåruss to. 14 juni 2012 18:08

Nå som vi har vert så heldige å endelig få litt ulv i Osloområdet, er det med ergelse jeg leser at uutdannede bønder dynker svamper i blod og rottegift for så å legge disse ut.

Hvis det er slik at man kan drive ulovelig jakt på alt man ikke liker oppfordrer jeg her til å starte bondejakten. Rett og slett jakt på bønder. Kan ikke tenke meg annet enn at bønder koster meg mye mer penger enn Ulv. Så bondejakt er helt på sin plass, skal man følge bondelogikken utenfor folkeskikken!

Har du noengang tatt en bonde med lasso? Neste samtaleemne nede på brygga etter en helg.

Så ingen missforstår, det ville glede meg stort med noen ulvehyl når jeg benytter oslos skoger.

Skjult ID med pseudonym wolfcry to. 14 juni 2012 18:17

Ulvehyl er bra det. :P

Og jeg håper også at ulven i osloområdet får være i fred. Og at bøndene som driver ulovlig jakt blir tatt og får en kraftig smekk for det...

Skjult ID med pseudonym OlaNormann to. 14 juni 2012 18:19

Hva med å tilby deg selv som ulvemat ?

Eller barna dine hvis du har ?

Da hadde vel pipa fått en annen låt....

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 18:20 Privat melding

Hvor får du tak i maten du spiser Blåruss, du som har et sånt hat til bønder?

Skjult ID med pseudonym Blåruss to. 14 juni 2012 18:21

Ja angrep på mennesker er jo normalt et problem der det er ulv? eller? Hva med USA og Cannada? Det kryr av ulv der... Tror du det er mange barn som blir spist?

Nei, det er ikke det. Dette er bare noe tullete bønder med sugerør i statskassa argumenterer med.

Skjult ID med pseudonym wolfcry to. 14 juni 2012 18:22

OlaNormann: Har du noen dokumenterte tilfeller der mennesker har blitt mat for ulv i Norge?

Skjult ID med pseudonym HappyFeet to. 14 juni 2012 18:22

Jeg prøvde å lese det, men alt jeg så var "bla bla bla bla".....

Skjult ID med pseudonym OlaNormann to. 14 juni 2012 18:26

Ikke enda.

Skjult ID med pseudonym OlaNormann to. 14 juni 2012 18:30

Blåruss produserer absolutt ingenting i verden.Vi trenger dem altså ikke.

Bønder produserer tross alt mesteparten av maten vår.

Skjult ID med pseudonym wolfcry to. 14 juni 2012 18:31

OlaNormann: Og hvorfor tror du at det kommer til å skje? Vi har da hatt vesentlig mer ulv i Norge enn det vi har i dag før og selv da ble ingen drept av dem. Ulven er naturlig SVÆRT sky av seg og det hører til sjeldenhetene at den viser seg i nærheten av mennesker. Selv i områder der det "kryr" av dem er observasjoner uvanlige...

De som er redde for ulven og tror at den er farlig for mennesker er rett og slett bare kunnskapsløs i mine øyne. Lær litt om den og man vil se at den slett ikke er et blodtørstig udyr som den ofte blir fremstilt som...

Skjult ID med pseudonym pgmp to. 14 juni 2012 18:35

Bønder er også dyr. Slike dyr kan man drive ulovlig jakt på

Skjult ID med pseudonym OlaNormann to. 14 juni 2012 18:38

Jeg er ikke redd for ulv,men synes dere bør forså bønders fortvilelse over tap av husdyr.

Jeg er ikke bonde,og det gjør meg da heller ingenting at det er ulv i Oslo`s skoger.

Skjult ID med pseudonym OlaNormann to. 14 juni 2012 18:39

*forstå

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 18:39 Privat melding

Wolfcry,tror du skal lære deg litt mer om ulven før du kommer med sånt tull. Hvis du hadde fulgt med litt så skjer det stadig at ulven dreper mennesker rundt om i verden.Det du sier at ulven er så sky er helt feil.Bare se i Sverige hvorda ulven lusker rundt i hager og flere hunder har blitt tatt i hagene til folk! Og sånn blir det i Norge også! Ulven er et dyr og ikke et kosedyr slik som de fleste vernere tror!

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 18:41 Privat melding

Wolfcry,tror du skal lære deg litt mer om ulven før du kommer med sånt tull. Hvis du hadde fulgt med litt så skjer det stadig at ulven dreper mennesker rundt om i verden.Det du sier at ulven er så sky er helt feil.Bare se i Sverige hvorda ulven lusker rundt i hager og flere hunder har blitt tatt i hagene til folk! Og sånn blir det i Norge også! Ulven er et dyr og ikke et kosedyr slik som de fleste vernere tror!

Skjult ID med pseudonym sirene to. 14 juni 2012 18:42

Må bare innrømme at jeg er litt ambivalent her.... Ja, jeg synes ulver er vakre, flotte dyr og ja, jeg vil gjerne ha en bærekraftig ulvestamme her i Norge. Synes det er fryktelig trist om ulven skulle bli utryddet her i Norge.
Samtidig innser jeg at det er svært lett for meg å si, iom at jeg bor i et fylke uten ulv.... Jeg kan trygt slippe hunden min i marka og i skogen uten å risikere at den blir revet ihjel av ulv (ja, ulven tar hunder), jeg har heller ikke dyr på beite i utmark der det ferdes ulv og andre rovdyr. Greier ikke å ha et svart-hvitt syn på problematikken rovdyr kontra husdyr.

Skjult ID to. 14 juni 2012 18:45

Ulv har drept mennesker

Med bakgrunn i det innsamlede materialet anser vi det som godt dokumentert at mennesker er drept av både ulver med rabies og ulver som er friske i løpet av de siste århundre, men også at antall angrep har avtatt drastisk i løpet av det 20. århundre. En rimelig oppsummering av resultatene er:

at ulv har drept mennesker
at ofrene hovedsakelig har vært barn
at angrep fra ulv er uvanlig
at mennesker ikke er et naturlig byttedyr for ulv
Sammenligner vi antall ulveangrep på mennesker med antall angrep forårsaket av andre store rovdyr eller større viltarter generelt, er det opplagt at ulven ikke hører til blant de farligste artene, størrelsen tatt i betraktning.

Noen tall over antall drepte mennesker:

Ingen er drept av ulv i Skandinavia siden 1881
Bare 8 er drept av ulv uten rabies i Europa, inkludert Russland, de 50 siste årene
Ulv med rabies har drept ni mennesker i Europa, inkludert Russland, i samme periode

Skjult ID med pseudonym wolfcry to. 14 juni 2012 18:47

Friluftsl: Kan ikke si annet enn "ditto" til den der...

Vis meg gjerne konkrete tilfeller der ulven har angrepet mennesker. Og da også gjerne fra et område med så lite ulv som vi har i Norge.

Og "ulvene" de sliter med i Sverige er så vidt meg bekjent såkalte hybrider. Altså blandinger mellom ulv og hund. Disse mener jeg burde tas ut ved jakt...

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 18:47 Privat melding

De fleste synes det er helt greit med ulv, så lenge dem ikke har den i nærheten.Skal love at mange vil endre syn når de plutselig får ulven i nabolaget. Da er det ikke like kult lengre med ulv!

Skjult ID med pseudonym wolfcry to. 14 juni 2012 18:50

Friluftsl: Jeg flytter mer enn gjerne til et område med ulv for min del. ;)
Og ville bli glad dersom den etablerte seg her i området.

(kvinne 37 år fra Buskerud) to. 14 juni 2012 18:52 Privat melding

Jeg har alltid lurt på hva denne misnøyen enkelte har med bønder egentlig bunner ut i.

Skjult ID to. 14 juni 2012 18:53

8 personer i hele Europa i løpet av femti år? Tipper det dør flere av vepsestikk vert eneste år faktisk. Antakelig nesten like mange har dødd av å ha satt en sommerfugl i vrangstrupen på joggetur. Svært farlig.

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 18:55 Privat melding

Har du noen gang vært nærmere ulven enn kunn lest om den,Wolfcry? Hva med i Canada/Alaska der det ihvertfall er blitt tatt to mennesker de siste årene. Ta og søk litt så finner du ut at ulven tar mennesker årlig rundt omkring i verden. Denne Disney framstillingen av ulv er bare så idiotisk!

Skjult ID med pseudonym wolfcry to. 14 juni 2012 18:56

@Tornerose1: Jeg har ingenting imot bønder generelt, men misliker at de tar loven i egne hender når det gjelder rovdyr. Ellers synes jeg de aller fleste (av dem jeg har møtt) er like flotte mennesker som alle andre. :)

Skjult ID med pseudonym wolfcry to. 14 juni 2012 19:00

Friluftsl: Jeg synes den "ulven er et blodtørstig udyr" er idiotisk.

Og ja, jeg har vært veldig nært ulven. Har vært på fottur i Sverige der vi både hørte ulv og fant ferske spor av den. Ble faktisk ikke angrepet heller (rart det der...). :)

Og Canada/Alaska er uansett ikke akkurat naturlig å sammenligne oss med. De har *litt* flere ulv der enn her...

Skjult ID med pseudonym ewing to. 14 juni 2012 19:00

@Blåruss
Hvor mye penger er det å tjene på at ulven finnes i skogene?

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 19:03 Privat melding

Wolfcry,du hadde sikkert ikke likt at inntekten din hadde blitt borte vel? Hadde bare godtatt at noen forsynte seg av lønnen din?

Skjult ID med pseudonym wolfcry to. 14 juni 2012 19:07

Friluftsl: Nei, men om det var moder natur som tok fra meg så hadde jeg tilpasset meg og sørget for at det gikk an å fortsette på alternativt vis. Jeg mener fokuset er feil når det eneste tiltaket som ser ut til å være ønskelig blant bøndene er total utrydding av alt som heter rovdyr...

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 19:09 Privat melding

Ulven er et blodtørstig dyr,bare se hvordan den oppfører seg i en saueflokk.Har du noen gang sett sett det på nært hold? Der det går levende sauer med innvollenne hengene etter seg,mengder med mark i sårene til levende dyr.Hadde du sett noe sånt så kan hende du hadde fått et annet syn på saken.

Nei,har ikke troen på at ulven er så farlig enda.Men,om noen år da det begynner å minke på viltet i skogen vil ulven søke nærmere folk.Og da vil nok ting endre seg! Har sagt at innen 5 år vil vi få den første konfrontasjonen ulv/menneske i Sverige eller Norge!

Skjult ID med pseudonym wolfcry to. 14 juni 2012 19:14

Friluftsl: Det har ingenting med blodtørst å gjøre. Ulven er opportunistisk og når den plutselig får "servert" en stabel med sau så utnytter den muligheten. Den skader ikke dyr for moro skyld (som svært mange synes å tro). Og hadde bonden hatt noen til å passe på dyrene sine så hadde ikke slike ting skjedd...

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 to. 14 juni 2012 19:18

Punkt 1: Ikke sammenlign Norge med andre land, det blir bare dumt. At rovdyr tar dyr de ser på som byttedyr er helt normalt.

Punkt 2: Uten ulv så vil andre arter få for lite naturlige fiender, og da kan man få sykdommer i forskjellige bestander som vi heller ikke ønsker.

Punkt 3: De bøndene som er VELDIG plaget av ulv, vet da at det er ulv i området, og det er fult mulig å begrense tapene på dyrene sine om det er ønskelig. I gamle dager hadde de gjetere, kan ikke huske å ha lest noe om at det gikk tapt mange gjetere pga ulv.

Punkt 4: Er det sykdom i ulvebestanden så må det gjøres noe med, og eventuelle ung hanner som er for nærme bebyggelser bør omplasseres om mulig.

Punkt 5: Jeg forstår bønder som er frustrerte pga ulven, men det å lege ut åte med gift i er rett og slett så moralsk galt at det ikke finnes ord for det. Gå igjennom de kanalene som finnes, å ta loven i egne hender hører ingen plass hjemme.

Punkt 6: Bønder burde få lov til å forsvare sine dyr dersom de kan bevise hvilket dyr som tar deres.

Jeg er for et mangfoldig dyreliv, som så godt alle i landet er, også bønder. Mange bønder er også jegere og respekterer de forskjellige artene vi har i den norske skogen.
Det å utbasonere at ulven er et farlig dyr er rett og slett barnslig, og hører hjemme i barnehagen.
Det er mange sterke meninger om hva som bør gjøres, men å si at ulv er farlig og vi burde være redd den er fullstendig galt. Jeg er nokså mye ute i skog og mark, overnatter når jeg føler for det, og jeg er mer redd jord veps, snøras, brekke beinet enn for ulv.

Skjult ID med pseudonym Anaïs to. 14 juni 2012 19:22

Jeg lurer bare på en ting:
Hvor mange sauer dør av sykdom, skader, fall, etc i forhold til de som blir drept av ulv? Har du/dere statistikk på det?

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 19:29 Privat melding

Hehe,må le litt her Anais.Vet du hvorfor det ikke blir drept så mange sauer av ulv? Nemmlig for at det snart ikke finnes igjen sau i ulveland.I rovviltsonen øst for Glomma der mesteparten av ulven finnes ,er det ikke igjen sau!

Og til dere bedrevitere som snakker om å gjete sau.Oppsøk en sauebonde og spør om du kan få gjete sau en stund bare for å prøve.Dere finner fort ut at det ikke er mulig og gjennomføre med det terrenget vi har i Norge! Må ha en gjeter for hver sau og hvem skal betale det?

Skjult ID med pseudonym Anaïs to. 14 juni 2012 19:34

Jeg har hørt at det finnes saueraser som organiserer seg på en smart måte hvis det kommer rovdyr. Kan det stemme?

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 to. 14 juni 2012 19:37

@Friluftsl

Hehe, det er helt latterlig å uttale at det ikke er mulig å gjete sauer, og som alle vet, vil du beskytte det du har så må du investere tid og penger i det.
Det å si å gjete sau går ikke, blir for dumt.
Jeg kjenner mange bønder, og har sau rundt meg etter lammingen er ferdig og til de tas inn igjen.
Visst alle skulle få stønad for å ta vare på det de lever av så hadde det ikke vært mye penger igjen til andre ting.
Det er ikke bedreviter å si at det er mulig å gjete sau, men det å si at ulven er et farlig dyr vi må passe oss for det er bedreviter. Visst du virkelig er et friluftsmenneske, som jeg håper og tror du er ut ifra bildet.
Så vet du ærlig talt bedre enn å uttale deg om at ulven er farlig.
Ulv er rovdyr og ja den dreper for få å leve, men den er også åtsel eter og er helt naturlig del av norsk dyreliv.
Den dagen der ulven blir så stor som du sier, at den vil komme så nært på oss at den blir et problem, vil aldri komme.

Visst du vil ta vare på hunden din så passer du på den gjør du ikke?

Jeg skal være den første til å støtte bønder som har et veldig stort problem når det kommer til ulv, men det må være begrunnet og ikke bare pga ulven er stor, sinna og sigler etter sauene mine.

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 19:44 Privat melding

Da synes jeg du skal ta turen hit og få prøve deg som gjeter:) Gleder meg som en liten unge:) Blir gøy og se hvor mange sauer du greier å gjete.Tipper på ei søye og to lam:)
Har ikke sagt at ulven er farlig nå,men vent og se da bestanden har blitt stor.Bare gå tilbake til kirkebøker/historiebøker vil du se at det er mange angrep på mennesker opp gjennom tidene.Hvorfor kan ikke sånt skje igjen???? Tør du og garrantere at ulven ikke kommer å ta menneske i fremtiden?

(mann 39 år fra Vestfold) to. 14 juni 2012 19:46 Privat melding

At bønder bruker barna som argument mot ulv sier endel om hvor dårlige argumenter de har!

Bøndene er bekymret for sauene sine. I gamledager gjetet bøndene dyra sine, eller de ansatte gjetere. I dag lar de sauene vandre ubeskyttet og forsvarsløse, og krever erstattning for at eiendelen de ikke passet på blir borte. Svindel kaller jeg det. Dyrevennelig er det i alle fall ikke. I andre yrker har man automatisert endel arbeidsoppgaver for å slippe å ha en person til å utføre oppgavene. Gjeting er en oppgave man bare har kuttet ut, og nekter å ta konsekvensen av. Om bøndene ikke vil gjete, må de finne opp en alternativ måte å få jobben gjort på!

Samtidig som bøndene statssubsidiert 100% av sin inntekt [1], sitter tusenvis av ungdommer på ræva, gjør seg fete, og samler støtte fra NAV. De hadde ikke hatt vondt av en uke i månden som gjetere! Disse er heller ikke er vandt med å være utenfor stuedøra uten å bli gjetet, og vil derfor kunne finne seg særdeles godt tilrette blandt sau. (Om dette gjennomføres vil det gå et par år før bøndene begynner å klage over funn av sexuelt missbrukte sau i fjellet.)

[1] En gjennomsnittlig norsk gårdsdrift har et driftsresultat på kr 0 FØR lønn til bonden og subsidier

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 to. 14 juni 2012 19:49

Jeg er heller ingen gjeter og vil aldri komme til å bli det.
Du vet like godt som meg at det kommer ikke til å skje igjen, skal aldri si aldri men sannsynligheten for at noe sånt skjer igjen er lik 0.
Men skal vi fjerne alle dyr som gjør noe vi syntes er galt, er det veien å gå?
Skal vi ta en art pga noen få sauer, ja det er få sauer, så må vi ta alle andre arter som er en fare for oss mennesker og.
Og for å være på den sikre siden så kan vi ta noen extra arter fordi de kanskje blir mer farlig i fremtiden....si meg åssen bedrer dette ikke bare våres liv men også dyrelivet generelt?

Tydeligvis så ser vi veldig forskjellig på denne saken, men skal du se på ulven så må ta for deg mange andre arter som også er en trussel. Du fjerner ikke problemet med å fjerne all ulv, du vil bare lage et nytt.

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 19:52 Privat melding

Burde hatt med de som er fiendtlige mot bønder til å gjete også.For ingen av de som snakker om denne gjetinga vet hvordan en saueflokkoppfører seg i utmarka! Vært en fin anledning for dere å kommet dere litt ut også:)

Skjult ID med pseudonym wolfcry to. 14 juni 2012 19:53

@Friluftsl: Hvorfor fungerte det med gjetere før og ikke nå mener du?

Og så du de tallene (Skjult ID ) - to. 14 juni 18:45 la ut?

Jeg kjenner også personlig til bønder som har hatt stort hell med å la lama gå sammen med sauene på beite. Null rovdyrtap selv i områder der det tidligere har vært store tap til bl.a. jerv. Det rareste med dette er at de jeg har snakket med som gjør dette forteller om en tilnærmet latterliggjøring fra sine kolleger. Det forteller meg at det er svært liten tilpasningsvilje blant bønder flest...

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 19:53 Privat melding

Burde hatt med de som er fiendtlige mot bønder til å gjete også.For ingen av de som snakker om denne gjetinga vet hvordan en saueflokkoppfører seg i utmarka! Vært en fin anledning for dere å kommet dere litt ut også:)

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 19:58 Privat melding

Ta med deg en flokk på kanskje 200 sauer og slipp den i utmarka.Etter 5 min er det sau overalt.Du har ikke mulighet til å gjete en så svær flokk.Før i tiden hadde man kun en liten flokk med sau.Er forskjell å passe på 5 sau kontra 200.

Ja,lama går det sikkert ann å hå på innmarksbeite.Men,husk nå på at ulven tar fint en fullvoksen elg.Og da blir lamaen temmlig liten og enkel og ta for ulven!

Skjult ID med pseudonym wolfcry to. 14 juni 2012 20:22

Nei, jeg har ALDRI sett en saueflokk i utmarka. Har aldri vært på en gård heller så jeg vet ingenting om landbruk og jeg er en bygutt som omtrent ikke vet hvordan et tre ser ut...

Litt morsomt at det fort blir et argument i diskusjoner som dette. Hva vet du egentlig om meg Friluftsl siden du kan uttale deg om hva jeg vet og ikke vet?

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 20:27 Privat melding

Forteller det meste når dere snakker om denne gjetinga:)

Skjult ID med pseudonym bonde to. 14 juni 2012 22:31

Men overskriften var jo BONDEJAKT !

Fange bonden med lasso ?

Er det en slags seksuell fetisj kanskje ????? :)))

Gjerne for meg jenter !

Skjult ID med pseudonym Blåruss to. 14 juni 2012 22:39

Ja, det er bondejakt det oppfordres til. Ikke en debatt om en skal ha ulv eller ikke. Om det går utover noen få bønder langs svenskegrensen, who cares? Det er jo ikke slik at de mister levebrødet heller. Tar ulven hundre sauer hever de nesten en årslønn bare i erstatning. Noe som er idiotisk. Hvorfor skal man ha erstatning når man sender middagen ut i villmarken? Det er jo bare idioter som mener det er grunn til å kreve erstatning. Er ikke disse bøndene brukanes til noe annet bør de vel nesten trygdes på grunnlag av svekkede kognitive evner.

Nei, neste gang du er ute av byen. Se om du tar en bonde på lasso!! :) Da har du en god historie når du igjen vender tilbake til siviliserte strøk.

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 22:46 Privat melding

Mer brukt for en bonde enn en skarve blåruss!!

Skjult ID med pseudonym mann55 to. 14 juni 2012 22:49

@Tornerose1

Har også selv spekulert på hva bondehatet kommer av, og tror delvis det kan være mangel på kunnskap om hva bondeyrket faktisk består i. Det er jo ganske tydelig at det er mange myter og merkelige forestillinger der ute. Det verste er vel når kombinasjonen av kunnskapsløshet og arroganse dukker opp. Når enhver nyanse uteblir, og en bare himler med øynene og demonstrativt nekter å ta til seg kunnskap. Da kan en egentlig bare droppe diskusjonen; det vil ikke komme noe godt ut av det.

Skjult ID med pseudonym bonde to. 14 juni 2012 22:50

Haha,blåruss.

Trodde dere blåruss skulle være gode på tall jeg,men nei....hahahahaha.....

Skjult ID med pseudonym Blåruss to. 14 juni 2012 22:54

Hvis noen har bedre alternativer enn lasso, vil jeg gjerne høre om dem. :) Muligens kan en modifisert revefelle gjøre jobben?

Skjult ID med pseudonym bonde to. 14 juni 2012 22:56

Ta et skikkelig jafs av den svampen du blåruss.Siden du ikke spiser norskprodusert mat.:) nam,nam

Skjult ID med pseudonym sirene to. 14 juni 2012 22:57

Uff....synes det er trist at hele bondestanden(kan jeg si det?) hetses pga at noen få tar seg til rette med ulovligheter.

Stoooor takk til dere som dyrker landet og skaffer oss mat på bordet! :-)

(mann 42 år fra Hedmark) to. 14 juni 2012 23:03 Privat melding

Blåruss er vel ikke klar over at det er bøndene som sørger for at han har noe å spise. Blåruss tror vel maten blir lagd på Rema 1000!

Skjult ID med pseudonym bonde to. 14 juni 2012 23:05

Jeg er ex-bonde og vet utmerket godt at bonden må jobbe for lønna si.

Nå er jeg ansatt og føler meg direkte bortskjemt.Jobber halve mengden til dobbel lønn.

All respekt til de som dyrker landet.

Skjult ID med pseudonym mann55 to. 14 juni 2012 23:25

Om ønskelig er Blåruss velkommen til å komme og gjete sau her i bygda, så kan han få prøvd ut teoriene i praksis. Betaling blir det nok dårlig med, for lønnsomheten i det norske saueholdet er så lav at det så vidt går rundt. Men det er kanskje ikke så nøye med lønn, når en er omgitt av så mye fin natur? Gjeteren vil jo være med dyra 24/7, så det blir garantert mange fine opplevelser!

Er gjeteren riktig heldig, vil han også få stifte bekjentskap med bjørn, for i distriktet her finnes slike i vill tilstand. Jeg kjenner mange Oslofolk som gjerne kunne tenke seg å møte en bjørn i levende live. Så hva sier du, Blåruss - kunne du tenke deg å gjete sau fra nå av og til midten av september, mot mange fine og kanskje også virkelig spennende naturopplevelser?

:-)

Skjult ID med pseudonym Blåruss to. 14 juni 2012 23:26

Synes det er ekstra gøy med bønder som på magisk vis vet hva jeg tenker, om jeg dyrker noe ved landstedet eller ikke, om jeg jakter mye eller har behov for å handle inn kjøtt, om kjøttet da må kjøpes på Rema eller om det harryhandles?

Med slike magiske evner skjønner jeg ikke at det er noe problem med ulv. Det er jo bare å slippe ut sauen der man på magisk vis vet at ulven ikke vil være?

Eller er det slik at man bruker premisser som kun motparten har mulighet til å bekrefte/avkrefte? For da står jeg ved lag hva trygd og ever angår.

Skjult ID med pseudonym mann55 to. 14 juni 2012 23:37

Blåruss: Det er ikke bare kjøttet som kommer fra gårdene. Det gjør alt det andre du spiser også. Selv det du måtte harryhandle i Sverige, kommer fra bønder (om enn mest svenske bønder i det tilfellet). Importert mat kommer også fra bønder.

Handler en importerte varer (eller harryhandler mat), vil den norske bondestanden etter hvert dø ut, landsbygda vil bli øde, og naturen vil gro igjen. Igjen vil det bli et ufremkommelig villniss, etter hvert omtrent som etter svartedauen. Krattet kommer overveldende raskt.

Noen må sørge for at det produseres mat, og noen må ta vare på bygdene, kulturlandskapet og naturen. Eller 'marka', om du vil. Hvis du vil at vi skal ha ei 'mark' det går an å ta seg frem i, altså.

Skjult ID med pseudonym mann55 to. 14 juni 2012 23:43

@sirene:

Jeg tar det til meg, jeg: Takk skal du ha! Det varmer med en oppmuntring. :-)

Selv om jeg ikke dyrker jorda selv nå, bidrar også jeg til maten ved at jeg leier bort den dyrkede jorda til en annen bonde, som dyrker fôr der til kuene sine. Det blir det både melk og kjøtt av.

Skjult ID med pseudonym bønna to. 14 juni 2012 23:53

Villniss og kratt blir det mye av langsmed kysten der en ikke har verken sau eller ulv. Eller bønder. Hvem har jakta bøndene der?

Nå har etterhvert elgen kommet ut til øyene og beiter ihvertfall det som er av rogn og selje. Grana som er plantet i hytt og pine får stå i fred :-)

Villnisset på innlandet står skogbruket for. Lite framkommelig på beina etter etter snauhogst, og ikke særlig bedre etter at ryddesaga har tatt lauvet. Mye ufremkommelig skog i hk 2 og 3 :-)

Skjult ID to. 14 juni 2012 23:54

De som ikke har prøvd bondeyrket noen år hakke peiling i det hele tatt hvordan det er å drive et gårdsbruk, det får jeg iallefall bekreftet i denne tråden. Prøv det selv før dere klager..mye som funker i teorien, men ikke i praksisen.

(mann 42 år fra Hedmark) fr. 15 juni 2012 23:35 Privat melding

http://www.lifewithwolves.org/home/?p=12475

(mann 42 år fra Hedmark) sø. 17 juni 2012 17:07 Privat melding

Til Grimstad82.Du hevdet tidligere i denne tråden at sjansen for at ulv tok menneske var lik null! Har du fått med deg hva som har skjedd i en svensk dyrehage? Enda dette var jo snille og tamme ulver.Bare bekrefter dette idiotiske glamoriseringa dere har av ulven! Ulven er et rovdyr og ikke noe kosedyr!

Skjult ID med pseudonym Albert sø. 17 juni 2012 17:08

http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/article3203736.ece