Alle innlegg Sukkerforum

Jeg gruer meg til ferien - ensomheten blir påtagelig

Vis siste innlegg
(mann 45 år fra Oslo) lø. 16 juni 2012 01:52 Privat melding

Jeg gruer meg til ferien, for da blir ensomheten så umåtelig påtagelig.
Det er egentlig ikke mulig å ha ferie som deltidspappa og singel - det er dypest sett umulig!
Jeg lurer sannelig på hva jeg skal gjøre... Hjelper ikke å skrive en tråd her, men gjøre det allikevel...

Hvordan er det med dere; er dere så kule og evulosjonert frem til et høyere nivå slik at dere bare digger singeltilværelsen?

(kvinne 35 år fra Rogaland) lø. 16 juni 2012 01:54 Privat melding

hvorfor er det ikke mulig å ha ferie som deltidspappa og singel?

Single deltidsmammaer klarer det jo...

(mann 70 år fra Vest-Agder) lø. 16 juni 2012 03:12 Privat melding

Er det litt "stakkars meg" holdning her ?
Du er selv ansvarlig for ditt eget ve og vel.
Ta deg en sydentur eller en fottur i fjellet, treff folk og prat med dem, det funker det ser du..

(mann 33 år fra Hordaland) lø. 16 juni 2012 03:31 Privat melding

@HDV,
Joda, det går jo an. Og i samme slengen, hvorfor ikke bare slutte å være trist, og heller bare være glad i stedet? Det er jo så mye bedre.

(snev av sarkasme der, ja.)

(kvinne 37 år fra Akershus) lø. 16 juni 2012 03:49 Privat melding

Det var jo ikke akkurat rette innstillingen heller,
TS.
Alt avhenger av hva DU gjør det til selv. Husarrest har du vel ikke?

Hadde jeg vært singelmamma ville jeg kanskje tatt meg noen turer her og der...Dyrehagen, Tusenfryd, fisketur, telttur, campingtur, festivaler, sydentur....

Skjult ID med pseudonym HDV lø. 16 juni 2012 03:57

Det hjelper ikke å være lei for ensomheten i hvert fall. Mener du at vi skal støtte tråder om at ensomme har det så fælt, og fraråde gleden over at andre har funnet hverandre? Det er vel ikke flest i forhold på Sukker i hvert fall, men det hjelper ikke å være trist. Jeg tror ikke det å utlyse om ensomhet, og ulykkelighet er noe godt på, Sukker. Selv om sikkert, TS, føler det noe sånt, så hadde han kommet lengre med å utose positivitet.

(mann 54 år fra Sør-Trøndelag) lø. 16 juni 2012 07:24 Privat melding

Nå har han jo ikke bedt om støtte HDV. Han ønsket bare å høre om andre hadde det likens. Og det er vel en grunn til at så mange er medlem på Sukker??

(mann 34 år fra Buskerud) lø. 16 juni 2012 09:09 Privat melding

Med hobbier som dataspill o.l. så ser jeg alltid frem til ferier ;)
Singellivet er ganske digg, det, selv om jeg nå driver å snuser litt rundt etter "den rette"

Skjult ID med pseudonym sirene lø. 16 juni 2012 09:24

Det må da vel være lov å sette ord på at man føler seg ensom?!
Det er flere former for ensomhet og det er ikke alltid samvær med familie og venner kan avhjelpe for den følelsen. Mange kan føle seg ensomme selv om de er sammen med andre, det kan være fordi de føler at de ikke passer inn noe sted og ikke har noen de føler de kan dele sine tanker, drømmer og følelser med. Det kan være savn etter å ha en spesiell person som nesten oppleves som en del av deg selv. For ikke å snakke om kroppens ensomhet da, det å ikke ha noen å berøre og bli berørt av.

Og hva vet vel vi om ts`økonomiske situasjon?! Jeg vet mange deltidspappaer sliter med økonomien, kanskje mer enn alenemødrene i mange tilfeller. Manglende økonomisk evne kan gjøre det vanskelig å være med på aktiviteter med venner.

Og ja, ts, jeg føler meg også skrekkelig ensom iblant- selv om jeg har både venner og familie nær. Og det tar jeg meg lov til å si! Så det så!

Når du, ts, snakker om å ikke ha mulighet til ferie....tenker du da at du ikke har mulighet til å ta med barna på ferietur? Nå vet ikke jeg hvor store barn du har, men det er ofte slik at det er ikke de dyreste, mest påkostede ferieturene som huskes best av barna. En enkel telttur i marka, kan gi vel så store og minneverdige opplevelser for dem. Morsomme og givende stunder med far/mor huskes ofte bedre enn den digre trampolina i Syden, for å si det sånn.

God sommer og lykke til til deg! :-))

Skjult ID med pseudonym Liba lø. 16 juni 2012 09:55

Nei, er nok mange av oss her inne som ikke digger singeltilværelsen. Er vel derfor vi er her inne :) Det må også være lov å innrømme at man har det vanskelig, livet går opp og ned og noen ganger føles det bare helt dritt :) MEN nå er det en gang sånn at det er tankene som styrer oss gjør oss til de menneskene vi. Det gjelder å prøve å tenke positivt (det går så mye bedre da) og prøve å finne de mulighetene som kan passe for akkurat deg. Som nevt over her, kan det være like stas for et barn å sove ute i telt og fiske, enn å reise på dyre ferier. Det viktgste for barn er at vi er sammen med dem og gir dem vår oppmerksomhet. Barn er enkle sånn :) Selv har jeg valgt å reise på ferietur med en "Aleneforeldre-forening". Tror det blir bra, barna får noen å leke med og jeg treffer antagelig noen andre hyggelige alene-foreldre i samme situasjon som meg selv. Jeg tenker at sånn er livet akkurat nå, man må prøve å kose seg og gjøre det beste ut av det man faktisk har.... Count your blessings, i stedet for å deppe over at man ikke er den "lykkelig" A4 familien (som i mange tilfeller ikke er så forbasket lykkelige allikevel ;)
Lykke til til deg, ts - finn løsningene som passer for deg!! God sommer!!

(kvinne 47 år fra Oslo) lø. 16 juni 2012 10:05 Privat melding

Jeg slår meg sammen med innlegget til @Sirene

Og jeg tviler på at TS fortalte oss om dette for å bli kappet hue av!!!

TS uttrykker sin ensomhetsfølelse og nettopp det er vel noe vi ALLE kan nikke gjenkjennende til.
Og problematikken rundt ferier, det å finne penger til å reise avgårde og la barna få oppleve verden fra alle kanter, er vel ikke noe ukjent fenomen. Ei heller at enkelte kan være i en økonomisk situasjon som ikke tillater å være med på alle mulig aktiviteter.

Det er ikke alle som har ræva full av penger - det er ingen selvfølge!

Men som Sirene skriver over her, så er det mange ting man kan gjøre sammen med barna som skaper minner. Det enkle er ofte det beste. Barn er ikke så kravstore, som det vi voksne er. De er ikke like bortskjemte heller.

@nauticat

Nå vet ikke jeg hvor store barna dine er.
Minigolf på Ekeberg er ganske rimelig. Og mens man likevel er på Ekeberg. Kjøp en billig drage, mye moro for lite penger. Bowling. Tur ut til en av øyene i Oslofjorden. Teknisk museum. Telttur i marka.
Spille kort, spille brettspill, se film. Eller rett og slett bare VÆRE SAMMEN MED BARNA. Det er nemlig det i seg selv som skaper minnene - ikke hvor langt avgårde man drar!
Ikke bry deg om at du ikke "lever opp" til andre folks dyre reisevaner. Det er langt fra alle som valfarter til syden i tide og utide. Sjekker du litt rundt, så er det garantert noen klassekompiser som OGSÅ er hjemme i ferien. Overnatting hos kompiser og omvendt er kjempegøy ;D

Lykke til :)

Skjult ID med pseudonym Stevia lø. 16 juni 2012 10:09

Enhver situasjon innebærer muligheter og begrensninger. Man kan velge å fokusere der man "vil".

For meg er situasjonen at barna er voksne. De velger selv sine ferier. Hyggelig hvis det inkluderer meg. I så fall må jeg være på hytta på Sørlandet, der slekten er samlet. Det er ikke noe offer, akkurat.

Dette blir min første sommer på 25 år uten eksen. Klart det blir rart. Og ikke akkurat bare positivt. Men det gir jo muligheter til å farte omkring og hilse på folk. Motorsykkelen står klar. Det gjør alle Norges veier også.

(mann 45 år fra Oslo) lø. 16 juni 2012 15:45 Privat melding

Takk for at NOEN av dere skjønte hva jeg postet her - det hjalp veldig!!!
Tusen takk for mange gode tips!
Jeg har meldt meg inn i aleneforeldreforeningen idag :) Den hadde jeg ikke hørt om.

De øvrige dyrkende av sin singelkultur i tråden orker jeg ikke kommentere.

Skjult ID med pseudonym mammamø lø. 16 juni 2012 16:56

Jeg er ikke medlem i aleneforeldreforeningen, men i et nettverk for single foreldre. Der har jeg etterhvert fått noen venner, utvidet nettverket, og har flere jeg kan finne på ting sammen med. Jeg kjenner godt igjen det du sier om ensomhet, spesielt i perioder som jul-, påske-, og sommerferie hvor nesten alle mine venner reiser bort på familieferier. Men nå har jeg da en gruppe venner som har det som meg, og vi avtaler turer i parken med barna, gåturer med og uten barn og teltturer/hytteturer.

Lykke til! Håper du og barna får en super sommer!

(kvinne 49 år fra Oslo) lø. 16 juni 2012 17:13 Privat melding

Kjenner meg absolutt igjen i det du skriver! Omstillingen fra å ha vært familie kanksje i mange år til å plutselig bli singel er TØFF, den. Så er man omkring alene med barna sine og ansvaret for alt - for det er jo faktisk mye som skal ordnes - mens så mange andre er 2 om alt sammen, og bare synet river jo litt opp gamle minner ogknuste drømmer. At man føler det slik betyr absolutt ikke at man ikke også gjør det beste ut av sin situasjonen. En skilsmisse er like tøff å oppleve som et dødsfall sier ekspertene - like mye sorg. Det kan ta mange år før man venner seg til å være singel, og kanksje er man så heldig å finne en ny partner før det går så lenge - jeg håper det for min egen del - i hvert fall. Heldigvis går livet opp og ned, og er også veldig fint i perioder.

Lever i håpet, her:-D

Hilsen
Singel på 2. året.

Skjult ID med pseudonym marini lø. 16 juni 2012 17:40

Meld deg på singelturer.no
Utvid nettverket ditt!

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 16 juni 2012 17:46

Skal ha 5 uker med jr på hytta og han gleder seg allerede til å snekre og sånn..dyre feriereiser har han med pappaen sin og besteforeldrene på den siden så han får nok fancye turer lell..Henger meg på flere her med at det viktigste er at man gjør ting sammen med barna ikke hva det koster. Men jeg skjønner deg godt TS ikke alltid like enkelt og klart man føler seg litt ensom når de små sover og man sitter der alene om kvelden eller man ser andre familier der de er 2 voksne...men da tenker jeg og på hvor slitsomt det faktisk også var..og at jeg sist sydentur med xn som dog var på et fancy hotell overhodet ikke var happy nei det var en grusom tur! Nei da er det bedre med fred å ro på den shabby hytta til meg og jr sitte foran peisen og lese bøker mens jr sover for så å krype inntil han i den ene senga vi har på hytta og bare føle lykken med at jeg har en liten jr som elsker meg for den jeg er uansett økonimi :) Kansje det hjelper for deg også og faktisk fokusere på det som er positivt med å være singel og bestemme selv? slippe disse typiske feriekranglingene osv ? :)

Skjult ID med pseudonym Brum lø. 16 juni 2012 18:18

Stadig flere arrangører tilbyr reiser for single. Her er det mye å velge mellom, enten du er av den aktive typen eller vil ha en opplevelsesferie.

Inspiratour tilbyr skihelg i Sierra Nevada og Granada for single, og singelseilas i Kroatia.

Carpe Diem har mottoet «Reis alene – men sammen!» og tilbyr ren rekke singelferier. I høst kan du velge mellom fjellhelg på Spidsbergseter, egotripp til Marokko og sykkeltur i Provence, blant annet. Carpe Diem har også egne turer for single under 40 år.

Turistforeningen har mange tilbud til single fjellfolk. I høst er det singeltur til Rostahytta, singeltreff i Rondane for aldersgruppen 35 – 50, og to varianter av «Single på fjellet» på Haukeliseter, der den ene helgen er for single mellom 25 og 40, den andre for single over 40 år.

Unnis aktivitetsferie er et tilbud til single med barn. Her kan du reise på ferie med andre aleneforeldre, både med og uten barna.

Sjekk ut singelpluss.no også. Masse aktiviteter med barn og alenemødre.

Skjult ID med pseudonym Brum lø. 16 juni 2012 18:22

@marino: Den lenken førte til singelfester.no, som ser ut til å selge shoppingturer til Russland og Ukraina.

(kvinne 49 år fra Oslo) sø. 17 juni 2012 01:49 Privat melding

Jepp - etter 2-3 sparsommelige sommere, så drar vi av gårde på 10 dager hytteturer i egen regi med barn og venninne i år. Så hjem og ha ferie en uke. Slektstreff og besøk hos "besteforeldre" osv. Skal absolutt nyte sommer-Oslo hvis været slår til! Så jobbe 2 uker mens barnet er sammen med faren sin. Så Corsica med barnet. Så på fjellet med jentegjengen i september håper jeg. For det er nok sånn at det først pg fremst er en mann jeg synes jeg mangler, ikke andre alenemødre - venninner er det heldigvis godt med. Så er det jo også sånn at jeg ikke får brukt noe særlig tid på disse sidene hvis jeg aldri er hjemme og sturer litt heller, da.... Så kanskje jeg ikke kaprer drømmemannen her inne fordi jeg ikke greier å sitte stille lenge nok forran PC'en og følge opp ?? :-)

Ellers enig at økonomi og høy komfort ikke er viktig for barna. de er mest opptatt av at man har tid til dem. Min blir lykkelig hvis jeg vil være hjemme med henne og spille monopol, og synes egentlig det er litt deilig hvis det regner, så slipper hun å gå ut....... Men i år, så vil moren hennes altså gjøre litt for sin egen del også. Corsidca betyr garantert sol og varme samtidig som man har fri, og noen andre skal lage maten. Skal bli skjønt, det. Reisen ble planlagt i januar, så jeg har kunnet glede meg lenge - Det gjelder å ha noen gulrøtter:)

Men flott å høre at flere tør å innrømme at ensomheten ikke alltid føles så bra, synes det er fint å vite at mange er i samme bås. Men sitter så jo absolutt ikke hjemme og synes synd på meg selv, da, må jo få presisert det..... Men skal sjekke den foreningen hvis jeg ikke blir fornøyd med det andre....

Natta alle sammen, særlig Nauticat og alle de andre kjekke gutta! ;-)