Alle innlegg Sukkerforum

The new iPad

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Porfirij lø. 16 juni 2012 10:10

I love it!

To positive:
Fantastisk skjerm!
Kjapp og smooth i bruk.

To negative:
Ikkje mulig å fjerne preinstallerte program eg ikkje brukar.
Kun ein høgtalar, som i tillegg vert blokkert av handa mi når eg sit med padda som ei bok.. (Motorpsycho er ikkje det same i mono..)

Skjult ID med pseudonym Porfirij lø. 16 juni 2012 10:12

...og ei heller fullverdig Google Chrome.. Kun ein "semiversjon", grunna Apples knallharde app-regime..

Skjult ID med pseudonym Fruglad lø. 16 juni 2012 10:27

Hva er nytt i forhold til ipad 2?

Skjult ID med pseudonym Porfirij lø. 16 juni 2012 10:35

Meir arbeidsminne, kraftigere cpu betre skjerm trur eg..
Eg har ikkje testa iPad2, så kan vanskelig sei noko om brukaropplevinga..

Skjult ID med pseudonym tbird80 lø. 16 juni 2012 10:37

Hva med et par gode hodetelefoner eller høyttaler med bluetooth eller airplay? problem solved ;)

(mann 35 år fra Oslo) lø. 16 juni 2012 10:39 Privat melding

Retina-skjermen skal visstnok være helt sjukt bra. Samme type skjerm ble også lansert på de nye Macbook'ene denne uka. Skalhaskalha! :)

Skjult ID med pseudonym Fruglad lø. 16 juni 2012 10:40

Jeg er fornøyd nok med min ipad 2 i allefall, men bruker den kun til bilkjøring (ungene som ser på altså), surfing og høre på musikk via høytaler. Men man kan kjøpe tastatur og skriveprogram så jeg kan bruke den under forelesninger kanskje?

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 16 juni 2012 10:41

Hiv mannskiten på havet, måtte reinstallere både nettleser og nettverk på Moderns ("gamle"? Kjøpt ny i fjor...) i går pga at den hadde låst seg totalt og bare måtte nullstilles (kom ikke på noe bedre)... For en som kun har brukt PC i hele sitt liv ble det mange stygge ord og trusler direkte rettet mot helvetesmaskinen (den tok det IKKE til seg...).
Og NB (før jeg får skjenn); Er ikke en "sånn" med diverse issues med/mot Apple per se, men er jo fullstendig grønn på det "brukervennlige" konseptet deres (og ja, jøss, hvis du aldri har tatt i en data-dings i ditt liv, kanskje, men man er nå blitt "vant" til et bestemt system gjennom snart 20 års Bill Gates-nærvær da...), og kjenner jeg blir sur bare jeg tenker på alt styret (tok meg over en time, og ble bokstavelig talt svett!) i dag... Blæh.

Skjult ID med pseudonym S lø. 16 juni 2012 10:59

Jailbreak på nye ipads skal fikse delete og chrome?

Skjult ID med pseudonym Porfirij on. 20 juni 2012 10:24

@Nref
Det er "problemet" på ein del Apple-produkt.. Det er for brukarvennlig for oss "nerdar"..
Me er van med at litt "tinkering" (definert som "To make unskilled or experimental efforts at repair") løyser det meste..
På Apple-produkt er det "berre" å reinstallere duppeditten, hente tilbake backup frå iCloud; og alt er som før..

Me (dvs. DU) er av den førre generasjon data-folk som ikkje klar prosessen med å omstille deg.. (Eg på mi side gjer eit forsøk no. iPadda skal IKKE på noko som helst vis hackast - den skal vere jomfruelig og fin fram til... tja.. Eg går lei av ei eller anna avgrensing..)

@aires
JA! Skjermen ER fantastisk! Kikka på nokre av bileta til ein kompis av meg i går som tar høgkvalitets landskapsbilete.. Å Herrejeremia så bra bileta vart synt.. 1920*1080 på 2" kan gå å legge seg! 2048*1536 på sub 10" er enormt!
Damn!

Men.
Eg funderte litt i går ettermiddag..
Normalt sett har eg ein Lenovo X220 laptop.. 10h batteritid, 12" skjerm, tastatur og alt av tilkoblingar.. Rett og slett ein søt liten sak, spekka med 256GB SSDisk og 8GB minne..
Trong eg EGENTLIG iPadda?

Når eg no er på reise drar eg fram padda når eg sit i bilen eller på ein flyplass.. Eg brukar den kun til det eg før brukte mobilen til.. Og mobilen har eg jo framleis med meg, så..

Når eg kjem på hotellet drar eg fram laptopen då eg der har tastatur og meir "fullverdig" funksjonalitet.. (Av kva eg klarar sjå kan eg ikkje slette innlegg på sukker-forumet via sukker-"appen".. (Og ei heller på Facebook-appen..)

Kunne eg klart meg utan padda? Definitivt.
Ein liten laptop og ein "stor" mobil (SGS II) overlappar kvarandre i så stor grad at Ipad/nettbrett kun vert ein "kjekt å ha"-ting.. (Og knapt nok det.)

Skjult ID med pseudonym -m- on. 20 juni 2012 10:30

intresangt å lese for oss som har så slunken lommebok at vi aldri vil ta oss råd til å eie noe sånt...holder man seg en smule oppdatert vertfall :P har verken i pad eller fancy mobil har en pc og en gammel olding mobil som det bare kan ringes til eller sende melding..klarer meg da uansett..tenk på "gamle dager" da vi verken hadde pc eller mobil da..hvordan overlevde vi da? jo barna var ute og lekte i stedet og de voksne brukte tiden på noe annet i stedet. MIn sønn har jo voks opp med alt dette fancy utstyret hos sin far fra han var baby så for han er det jo helt uforståelig at det fantes en annen tid..og generasjonen før oss igjen som ikke engang hadde tv bare radio...rene sci fi når man forteller om det vett ;) :P

Skjult ID med pseudonym Porfirij on. 20 juni 2012 10:57

(ref. mitt førre innlegg: "1920*1080 på 2"" skulle vere "1920*1080 på 24"" ..)

@-m-
Kort fortalt: iPad er eit unødvendig luksusprodukt som kun eksisterar i private hushaldningar fordi det er eit skapt (men ikkje reellt) "behov". Den erstattar verken pc eller mobil...
I jobbsamanheng ser eg derimot veldig mange potensielle bruksområder, og "min" iPad er strengt tatt arbeidsgivaren min sin - den er (i min auger) ikkje verdt kronene om du skal kjøpe den som privatperson...

Eg tippar den for min del endar opp som eit overprisa lesebrett, der Amazons Kindle til ~1 000 kroner hadde gjort same nytte..

(mann 34 år fra Buskerud) on. 20 juni 2012 11:02 Privat melding

Har ikke hatt behov for ipad så langt, og kommer ikke til å ha det heller. Men når Microsoft sin Surface kommer, ja DA skal jeg seriøst vurdere å kjøpe en :) Endelig et "nettbrett" som faktisk kan brukes til noe i jobbsammenheng.

Skjult ID med pseudonym -Bene- on. 20 juni 2012 12:56

Har foreløpig ikke funnet noen laptop med ytelse slik Porfirij her nevner, dermed kjøpte jeg ipad fordi jeg stadig sitter på Bergensbanen. Før ipad kunne jeg se hele TO episoder av en tv-serie på laptopen før den konket (og jeg fant ingen stikkontakt i nærheten av mine seter (reiser med hund)), Dermed kjøpte jeg ipad. Fabelaktig batterkapasitet. Jeg har riktignok den "gamle" og det eneste jeg merket umiddelbart med min og min bror som kjøpte den nye var kamerakvaliteten..men altså, hvor ofte tar man bilder med DEN da?

Dessuten er ipaden praktisk når den bare ligger slengt på bordet, laptopen er slukket og man plutselig ble nysgjerrig på noe ifbm en film man ser på, en buss som skal gå elns. Raskere å sjekke via paden.

I løv it!

Skjult ID med pseudonym -m- on. 20 juni 2012 12:59

@Por

hehe takk for infoen ;) Da er det med andre ord helt greit ikke å ha en :P Ser den når du alikevell får en av jobben så er jo mange som får feks mobil av jobben og sånt også :)