Alle innlegg Sukkerforum

Ødelagt selvbilde

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Bella sø. 17 juni 2012 11:28

Har dere tips og erfaring med hvordan dere fikk bygget opp selvbildet etter kjærlighetssorg/dumping?
Jeg pleier å takle avslag bra, men nå trodde jeg virkelig jeg hadde funnet den perfekte for meg. Han har vært usikker og i tenkeboksen lenge, jeg har holdt avstand og vært tålmodig, men det endte på nei. Det er så leit... Som kvinne føler jeg meg helt på bunnen akkurat nå...

Har ikke lyst til å flørte eller dra på byen, for jeg er redd ny avvisning. Rett og slett blitt feig. Klarer ikke stråle, og da blir man jo ikke attraktiv...
Noen tips til å komme seg over kneika?

(mann 47 år fra Oslo) sø. 17 juni 2012 11:34 Privat melding

Hva med å dra på byen UTEN tanke på å å flørte?Ting må av og til få ta tid, og kanskje det du trenger rett og slett er å få fokuset vekk fra både eksen og mannfolk og heller bare ha det moro med venner og kjente.

Skjult ID med pseudonym Nilaya sø. 17 juni 2012 11:34

Ta tiden til hjelp :)
Klem

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 sø. 17 juni 2012 11:35

Dette høres sikkert teit ut, og du har hørt det før, men tid leger alle sår.
Vi takler alle dette forskjellig, og følelser er individuelt, så det er ingen som kan si til deg bare slutt og tenk mer på det.
Jeg anbefaler at du finner på noe å gjøre som tar nokså mye tid, en hobby eller jobber extra om du har mulighet til det, tilbringer tid sammen med venner, prøv å være minst mulig alene.

På et eller annet tidspunkt så kommer man du deg ut av dette, og får lagt kanskje ikke alt men det meste bak deg, gå ut sammen med venninner på byen.
Er helt sikker på at dette ordner seg, det er bare snakk om tid, jeg ville nok anbefalt deg og ikke hoppet på den første og den beste men det må du se selv :)

Det er sommer, man skal kose seg, håper dette ikke kommer til å prege alt for mye av sommeren din :)

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym LOL sø. 17 juni 2012 11:47

Det er mye sannhet i ordtaket " Tiden leger alle sår"...
Gode venninner er bra medisin, samt at du må kjøpe Sex & The City på DVD om du ikke allerede har den :)

- Og så må du bare være glad for at fyren er ærlig og sier ifra nå, så du slipper å rote bort mer tid på han..Tips til EVT neste gang: Dersom han har behov for å være i tenkeboksen, er det bare å avslutte først som sist. Ta kontrollen- det hjelper på selvbildet.

Før du vet ordet av det står Mr. Right foran deg :)

Skjult ID med pseudonym S sø. 17 juni 2012 11:47

Tid tid tid, som folka sier over her :) En dag vet du at du er klar igjen

Skjult ID med pseudonym Aqueena sø. 17 juni 2012 12:17

Gode råd over her ja, og gode venner er gull :-) Anbefaler deg det samme som HerrFekten sier; dra ut på byen sammen med venner for å ha det morro med de, uten å tenke på mannfolk eller flørt, det får tankene dine over på noe annet, og du kommer deg raskere over fyren :-)

Forøvrig enig med @LoL over her, blir det mye vingling fra fyrens side, tenkeboks og dra ut avgjørelser, så er han ikke rett for deg. Gå videre, og hvis han virkelig vil ha deg, vil han vise det da, hvis ikke så er du allikevel på full fart videre. Og husk; selvom du ikke helt kan se det slik ennå, så er verden full av lekre mannfolk, og du vil treffe en ny som får deg til å føle det samme som for denne fyren, faktisk bedre for han vil gjengjelde følelsen :-))) Lykke til kjære deg, masse gode varme styrkende klemmer til deg :-)

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 17 juni 2012 12:18

som de andre her sier tid og gode venner...:)

Skjult ID med pseudonym PKA sø. 17 juni 2012 12:32

Jeg tror du skal gå tilbake til ting som gjorde hverdagen din morsom før jeg. Finne lystbetonte ting og ha det generelt morsomt. Selvbildet vil før eller siden komme tilbake når man føler man har kontrollen igjen, så ikke grav deg ned helt enda.
Jeg skal vedde på at du finner en som virkelig ønsker ditt selskap mer enn noe annet :)

Skjult ID med pseudonym Bella sø. 17 juni 2012 12:36

Takk skal dere ha- dette hjalp litt...

Sex and the City skal jommen meg leies @ LOL. Og ja, vingling ender vel sjelden i pluss når det går over lang tid (her i over ett år, ikke i et forhold altså, men min forsiktige lirking mot målet...).

Og du har også rett Aqueena - en som virkelig gjengjelder følelsene må være enda bedre for meg. Har bare aldri opplevd at det skjer på likt i mer enn en ukes tid eller så før skjevhetene melder seg den ene eller den andre veien.

(mann 41 år fra Hedmark) sø. 17 juni 2012 12:54 Privat melding

Den beste metoden er å få satt det litt i perspektiv, hvor heldig er egentlig ikke du som er frisk og oppeående....
Samt sikkert mange andre ting å være glad for, vi blir så jævlig snevre når disse følelsene får ta overhånd.
Men det tar selvfølgelig tid.

Skjult ID med pseudonym LOL sø. 17 juni 2012 13:19

....Kjøp boksen med samle-CD av Sex &The City :)

(mann 56 år fra Oslo) sø. 17 juni 2012 13:27 Privat melding

Å manøvrere i eit slikt kjenslemessig terreng er utruleg tøft. Det fins ikkje fasit, kart, resept eller bruksanvisning.

Prøv heller å fokusere på at du har evna til å forelske deg så djupt! DET er ein eigenskap svært mange manglar.
Og at du vågar gjere det! Sleppe "taket" og la kjenslene råde!! Du er heldig, er du!

Den som ikkje TØR ta sjansar, risikerer heller ikkje noko. Kven av oss ynskjer seg eit liv i vakum, i isolat, i oksygentelt?
Mager trøyst akkurat no - I know...

Lag deg ei liste.
Over enkle gjeremål du skal utføre kvar dag.
Rutine kan vere dødsens keisamt, men i slike tilfelle er det viktig å konsentrere seg om nettopp rutiner!

Og brått ein dag vaknar du - og høyrer fuglesongen på nytt. Vakrare enn nokonsinne!

Skjult ID med pseudonym 303 sø. 17 juni 2012 13:32

TS: Jeg bare prøver å leve livet nogenlunde som vanlig, undertrykke det jeg måtte ha av vonde følelser og naturligvis holde avstand fra alt som kan minne om flørting. Bare opprette og opprettholde en fasade av at jeg er uknuselig, egentlig, men det er vel ikke helt sunt det heller ;p

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 sø. 17 juni 2012 13:50

@Bella

Den er gratis på piratebay :p

Skjult ID sø. 17 juni 2012 15:43

Slutt å lev gjennom partneren din. Du er ikke bedre eller værre som menneske ut i fra hvilke partner du har/ikke har. Start å leve det livet du vil leve. Da ser du også mer spennende ut for andre.

Skjult ID med pseudonym Bella ma. 18 juni 2012 12:18

@Skult id 15.43

Har tenkt på det du skrev der.

Start å leve det livet du vil leve, skriver du.

Det er bare det... at jeg ikke bryr meg om ferien går til Kroatia, Svalbard eller Kina. Jeg bryr meg ikke om vi har Sushi eller indisk eller pizza til middag. Jeg bryr meg ikke om jeg ser på fotballkamp eller Friends på TV.

Det jeg bryr meg om er å gjøre disse tingene med en jeg føler sterkt for. DET i seg selv er det livet jeg vil leve. Når jeg da tror jeg finner han og han glipper, blir jeg knust. SKjønner at det ikke framstår så spennende.... men det er sånn det er - hvis jeg er ærlig.

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 18 juni 2012 12:28

@Bella

Kjenner meg igjen i det du skriver nå, jeg er og litt sånn at jeg ikke bryr meg så veldig om hva man gjør, så lenge man gjør det sammen. Det er jo det som er litt av meningen med å være sammen, man gjør forskjellige ting sammen, kanskje den ene ikke liker å gjøre den tingen så godt alene, men når man er sammen med en man er glad i så endres synet.

Ingen kan si til deg, gjør dette så blir alt bra.
Du må selv finne ut hva som hjelper for deg, og finner du noe som gjør deg glad, så fortsett å gjøre den tingen.
Vet ikke om du har veldig lett for å falle for noen, men det i seg selv er jo og et problem, visst ikke den andre klarer å gjøre det samme.

Visst du trenger å bli aktivisert i løpet av sommeren så si i fra, har masse rundt huset som må gjøres ;)

Prøv og nyt sommeren så best du kan, sammen med venner, og gjør ting som gjør deg glad.

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 18 juni 2012 12:43

Okei, etter å ha lest tråden, ikke minst Skjult IDs kommentar 15:43 og TS' svar på denne, er undertegnedes helhjertede anbefaling (og beklager hvis det høres drøyt ut ved første gjennomlesning...) å gå i terapi, rett og slett...
Det virker som om du, TS, har "låst deg fast" i det tankemønsteret du har lagt deg på, og alle gode råd (og mange over her ER virkelig gode, ikke minst den "holdningsendringen" som Skjult ID påpeker nok MÅ til for å få noe positiv forandring) ser ut til å prelle av, fordi du har "vent deg av" med å i det hele tatt greie å tenke positivt og se fremover (og ikke bakover/evt. bare se eventuelle "katastrofer" som kan komme der framme).
Som sagt, sorry hvis det virker "brutalt", men "fastlåst tankegang" i negativ retning er kun en ond sirkel som bare vil gå og gå, og ingenting vil funke på "forholdsfronten" (bare det å komme seg til det punktet virker relativt utopisk ser man på det du skriver ovenfor) så lenge du har disse i bakhodet... Og snakker IKKE om innleggelse, psykiatere og piller her, altså...
En 5-6 timer hos en terapeut (kan være en sosionom, for den del) spredt utover en måneds tid "skal" være nok, hvor man benytter seg av kognitive teknikker (ofte som "hjemmelekse" mellom timene) til å gradvis snu en negativ holdning/vonde tanker til både forhold og "dagliglivet" generelt, hvor det jo i siste innlegg virker nesten totalt meningsløst å "gjøre" NOE som helst for deg, hverken ferie eller annet av relativt hverdagslige ting uten at en evt. "drømmepartner" er til stede. Da har man "krysset" et bestemt punkt og dette vil være vanskelig å få sortert ut kun ved egen hjelp... Mitt råd, i alle fall. Lykke til! :-)

(mann 33 år fra Oslo) ma. 18 juni 2012 13:15 Privat melding

Vel som gutt blir du stort sett avvist uansett hva du gjør, jeg ser på det som helt urealistisk at jeg kan gå bort til en jente på byen og bli kjent med henne så istedenfor bare koser jeg meg med øl, musikk, venner og har det gøy.
Slik jeg ser det vil Kari Nordmann aboslutt ikke ha noe med meg å gjøre, jeg har ikke engang speilrefleks kamera eller snowboard.
Men bonusen er at hun jeg ender opp med å flørte med må være virkelig kul siden smaken hennes skiller seg så ut ifra de andre jentene, du kan jo tenke sånn ? :)

(kvinne 37 år fra Akershus) ma. 18 juni 2012 14:02 Privat melding

Snakk med venner og hør, be dem vise og fortelle deg om hva de liker ved deg, og hva du bør fremheve. Gi deg selv en bli ny dag, og klipp, farg, smink og kos deg!! Eller som jeg gjorde; meld deg på bli ny via diverse aktører, jeg var i KK! Selvtilliten var helt på bånn, men jeg fikk så sinnsykt mye komplimenter i etterkant!!
Jeg var gjennom lignende for noen måneder siden, og både stolthet og selvtillit var helt borte.. Så jeg tok på meg mer ansvar, og sjokkerte meg selv da jeg klarte det, og tilogmed fikk mer ansvar på jobben! Jeg har skrevet med mange her, og blitt kjent med masse nye folk.. Jeg trodde ikke det skulle gå, men nå har jeg børstet av meg støvet, fått tilbake litt stolthet ( og det trenger du virkelig, hva er DINE favoritter?) og litt selvtillit! Jeg har litt igjen og gå, ser overhode ingen pen jente i speilet, men driter i det.. For jeg vet at det er noen der ute til meg og, - etterhvert! Du bør overhode ikke få et nytt forhold nå, du bør finne ut hvem du er!! Og finn ut hvorfor du definerer deg som person+kjæreste ikke som det nydelige mennesket du er :-)

Om du vil, skriv gjerne priv til meg, Been there, done that :-)

Skjult ID med pseudonym Klabb ma. 18 juni 2012 14:16

Hei Bella!

Jeg vet ikke hvor lenge disse tankene har vært hos deg, men jeg støtter meg til Nref sitt svar.
Selv har jeg vært der du er nå i 3,5 år. Begynte nå nylig til terapi og må si det hjalp enormt etter første time. Så gleder meg til de påfølgende timene.

Skjult ID med pseudonym Klabb ma. 18 juni 2012 14:17

Ehh, det jeg ville få med var at det kanskje er lurt å bare prøve en time hos f.eks psykolog så du slipper å sitte inne med det der like lenge som jeg gjorde :-)

Skjult ID med pseudonym seriously ma. 18 juni 2012 14:39

@Miniogmy

Var innom din profil selv om du er alt for ung for meg.Bare litt nysgjerrig da vettu ; )
Det jeg så var en veldig søt,vakker og sjarmerende jente.Helt ekte og ujålete : )

Skriver ikke dette for å trøste,sjarmere eller flørte.Bare konstaterer ett faktum !

(kvinne 37 år fra Akershus) ma. 18 juni 2012 14:49 Privat melding

@seriously, jo tusen takk :-)

Skjult ID ma. 18 juni 2012 15:34

Fantastisk skrevet @kommode1 :)

Skjult ID med pseudonym sirene ma. 18 juni 2012 15:36

Ja, han har noen refleksjoner den mannen, og evner også å uttrykke dem :)

(kvinne 37 år fra Akershus) ma. 18 juni 2012 18:37 Privat melding

Absolutt :-) mye bra ting :-)

Skjult ID ma. 18 juni 2012 18:52

@Bella, jeg var skjult id 17 juni 15:43

Du sier at du ikke bryr deg om ferien til kroatia osv. Greit nok det, men hvis alt du vil er å gjøre noe med en du føler sterkt for, så ser det unektelig ut som du har mangel på innhold i dit eget liv. Personlig blir jeg skeptisk til kvinner som ikke lever og nyter livet i fulle drag! Det er mange ting man kan gjøre her i verden som er kjempegøy og gir en glede. UTEN at man drar med seg en partner. Akkurat hva, det varierer jo fra person til person. Du kan være trygg på at både ditt liv blir bedre og at andre synes ditt liv virker mer interessant hvis du faktisk finner ut hva. For det er jo det det er snakk om når man finner en partner. Man skal flette sammen to liv. Både gi og ta. Da er det jo klart at du virker mer spennende hvis du gjør mer enn å vente på en partner som skal på livet ditt til å bli bra!

Skjult ID med pseudonym Anaïs ma. 18 juni 2012 19:40

Ganske enig med skjult ID her. Jeg tror at de fleste har vært der du er nå, Bella. Men du må ta ansvar for din egen lykke, med eller uten partner. Hvis du føler at du er deprimert, er mitt råd å oppsøke profesjonell hjelp. Jeg har selv benyttet meg av en psykolog i separasjonstiden og det hjalp. Jeg har sett og opplevd at mange har en tendens til å tilpasse seg andres/partnerens liv, rytmer og forventninger og glemmer seg selv på veien. Kom tilbake til ting du har alltid likt, dine egne interesser, det kan være så mangt, det kan hende at du finner nye etterhvert. Fokuser på deg selv og dine egenskaper. Det at han ikke ville satse på et forhold med deg betyr ikke at du er mindre verdt som kvinne eller som person. Ikke isoler deg, dét er viktig, men lev ut sorgen nå og du vil føle deg bedre etterhvert...og ja..disse prosessene tar tid, men man lærer mye av seg selv. Lykke til på veien :)

Skjult ID med pseudonym Bella ma. 18 juni 2012 22:19

Nå ble jeg rørt. Rett og slett. Her var det mye omtanke og varme. Dere vil meg virkelig vel. Takk!

Jeg tar til meg rådene. Og det er riktig at jeg er litt fastlåst i at jeg så gjerne vil bety noe for noen, og det behovet overskygger for tiden alle andre behov. Men det er ikke sånn at jeg ikke kan finne på ting eller kose meg uten partner. Jeg har ikke hatt partner på 6 år, så jeg går ut med venner, reiser til utlandet alene og gjør sånne ting. Men savnet etter en å dele det innerste og næreste med har vært stor. Når jeg endelig fant ham var jeg villig til å gjøre hva som helst får å vippe ham over til å se på meg som kjæreste og ikke bare nær venn, og ta smuler i lang tid.

Takk Kommode1 for at du poengterer både det positive ved at jeg viser en stayer-egenskap der, og takk for at du foreslår at jeg skal tilgi meg selv for å ha tillatt meg selv å være så liten i et "forhold" eller håp om forhold i så lang tid. Jeg trodde jo tidvis at jeg investerte og ville få full avkastning, andre ganger følte jeg at jeg slet meg ut til ingen nytte. Selvbildet ble sakte men sikkert dårligere av all usikkkerheten. Som jeg sa til ham: Det kjennes litt urettferdig at hver gang vi går ut, er du ferdig klarert og godkjent, mens jeg føler det som jeg er på audition hver gang.

Jeg lot håpet vinne litt for lenge. Men det var i det minste jeg som omsider våget å presse fram et svar. At det ble negativt kom ikke som noe sjokk. Det var bare trist å se et års investering ikke gi noe avkastning. Eller jo - noe avkastning ga det: Jeg har lært at det er en grunn til langvarig vingling - at det sjelden blir noe ut av det og at det i alle fall tærer veldig på selvbildet. Så neste gang må det være jevnere eller ingenting.

Å klare å finne glede i ting igjen skal jeg nok greie.... Men å føle meg som attraktiv kvinne igjen? Det vil kanskje ta litt tid... Og kanskje er det riktig at det skal få ta litt tid. Det er tross alt en liten sorg jeg må i gjennom.

Hjertelig takk for all omtanke alle sammen! Det varmet..

Skjult ID med pseudonym Bella ma. 18 juni 2012 22:48

Der rant det en liten tåre... på en god måte. Takk.

Skjult ID med pseudonym mann ti. 19 juni 2012 00:39

Hva du i det hele tatt ser i menn det skjønner jeg ikke. Bli lespe, så er saken biff :)
Ellers ikke noe å sutre over, dra utringningen ned så har du en ny på kroken samme kveld!

Skjult ID med pseudonym Bella ti. 31 juli 2012 14:50

Jeg heiser denne, for de som er interessert i mer av forhistorien....