Alle innlegg Sukkerforum

"Å, for ein strålande morgon! Å, for ein strålande dag!" :-D

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Porfirij ma. 18 juni 2012 11:16

Tenk om alle dagar var som denne.. Det hadde vore saker.

Eg vakna frisk og tidig 04:01 i natt, hoppa i dusjen, pussa tenner og plukka nyvaska og turre kler av turkestativet.

04:45 låste eg opp bilen, dumpa baggen i bagasjerommet, og fann meg til rette i førarsete. 04:55 drog eg kortet på den lokale Shell-stasjonen, og gjekk der frå med ei flaske blå Farris, ein lunka "luna" og ein kopp svart kaffietterlikning.

Så var det vidare til Os, og rett om bord på ferja.
På andre sida var eg tredje bil ut av båten, men farten var fin, så det var ikkje naudsynt å køyre forbi.
Skydekket over meg byrja sprekke; i det fjerne såg eg sola trenge igjennom, og framføre meg turka vegen opp.
Lufta var framleis kjølig og fuktig etter natta, så motoren fekk i seg oksygenrik luft i mengder, og det var nesten eg eg kunne høyre at den vesle turbomata 2-literen glede seg over optimale blandingsforhold, og omtrent ropa etter å få "strekke på beina"...

Det er då ein veit at ein får ein fin køyretur..

I det varebilane framføre meg byrjar slakke av grunna svingete veg dukkar ein svart BMW 7-serie opp bak med, tett fulgt av ein 5-serie..
Med to svarte BMW-ar bak seg er det berre å byrje å klargjere for å vert forbikøyrd, så eg slapp opp gassen og opna opp ei luke framfø meg.. Og ganske riktig.. Der kom dei fresande forbi.. Inga stygg og hissig forbikøyring som forventa, men derimot rolig og kontrollert, med bruk av blinklys både inn og ut ved feltbyte..

Litt etter litt passerte dei kassebilane, og sidan vegen tillot det la eg meg på hjul.

No var det to svarte BMW-ar og ein SAAB som cruisa fint nedover E39 i hastigheiter noko over kva tillete er, mens radioen veksla mellom Elvis, David Bowie og anna framifrå køyremusikk.. (Og med det sender eg ein stor takk til førre eigar av bilen min for at han betalte ekstra for godt steroanlegg!)

Ved "samanføyinga" av vegane E39 og E134 hamna me sist i ein lenger kø, og for min del var det då til å legge seg i "sekken", sette cruisecontrollen på 65km/h, og slappe av.. Erfaringsmessig svingar dei alle av inn til Statoil sitt anlegg på Kårstø, knappe 2 mil unna.

Og ganske riktig. Med eit var det kun meg og 7-serien igjen, og farten auka på ny..

Farten og flyten var gjamnt over svært bra, og me byrja nærma oss Årsvågen ferjekai med om lag 2 minutt margin på ferja.

Men så var det med eit "bom stopp"..

Skjult ID med pseudonym Porfirij ma. 18 juni 2012 11:16

Framføre oss var det ein Audi som hadde all verdas tid, og meina at det var uforsvarlig å halde hastigheit på over 70km/h på den nysfalterte vegen, med slake svingar og god oversikt.. I mot oss kom det bil etter bil som net hadde køyrt av ferja... *Oh noes!*

Eg trilla ned på ferjekaien berre for å sjå at ferja la frå land, og forsvann.. Litt gretten då? Eg skal ikkje benekte det nei. 28 minutt til neste avgang.

Vel i land i Mortavika klargjorde eg for ilandkøyring då eg høyrer det smell.

Framføre meg ser eg den svarte, nyvaska og blankpolerte 7-serien stå planta i ræva på Audien...
"Dette vert dyrt" tenkjer eg, mens eg flin litt for meg sjølv.

(Eg må seie eg føler litt omsut for BMW-føraren.. Sjølv om me gjamnt over nok låg noko over fartsgrensa oppførte han seg eksemplarisk, og fortente så absolutt ikkje den starten på veka.)

Grunna "smellen" kom eg meg nok ein gong av ferja som bil nummer tre, og i flettefelta ut frå kaien brant eg nok av ein liten liter drivstoff ekstra for å komme fyrst..

Og for ein fantastisk tur vidare!
Nær blå himmel, knuskturr veg, litt solskin og relativt lite trafikk.
Dei siste milene inn til Stavanger gjekk som på skinner, og bilen gjekk så lett som den aldri har gjort før. Snittbruket for turen var på 0,79L/mil heilt til eg kom ut av den siste av dei undersjøiske tunnelane, og det med eitt låg på 0,82... *Whoops*

Vel framme på kontoret fann eg meg ein p-plass der eg ikkje risikerar p-bulkar, og mens eg lot bilen stå på tomgang for å "senke pulsen" etter raidet opp Byfjordtunnelen fann eg ein p-lapp..

Presis 09:00 sjekka eg inn på jobb; 4h15min etter at eg starta heimefrå.

Og best av alt? Det var ferst, nytrakta kaffi på kanna.

Livet kan knapt bli betre.

Med ynske om ein god måndag til dykk alle.

Skjult ID med pseudonym sirene ma. 18 juni 2012 11:29

WOW!! Bra du nyter turen når du har så inn i granskauen lang vei til jobben ;-))
Du pendler vel ikke daglig??

Ha en fortsatt fin dag :-)

Skjult ID med pseudonym Porfirij ma. 18 juni 2012 11:38

Neida.. Eg er periodisk vekedrank..

Sorry..

Periodisk vekependlar..

Skjult ID med pseudonym Thialda ma. 18 juni 2012 11:50

Du skriver bra :) Ha en strålende mandag:)

Skjult ID med pseudonym Porfirij ma. 18 juni 2012 12:08

Takk for det, og med ynskje om ein strålande dag til deg også, du fagre nordlending.

:-D

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 18 juni 2012 14:45

For å trekke ned stemninga litt, fra den grinete, U-fagre nordlendingen; Opp halv 6 (grøss!) for å rekke et tog, deretter 3 stive timer med 4-5 år gammel gutt på motsatt side av midtgangen som pratet høyt og HELE (ikke kødd!) tida... Ikke ETT (1!) forsøk fra (medbrakt) mor på å få ham til å tie stille/roe ned maset sitt (eller "sette grenser" som det heter i diverse "Nanny-programmer"... For det ER "Foreldrene det står på", ikke barna!) som jeg fikk med meg, og det var rett og slett ekstremt å høre på i lengden (mulig hun var så vant til den evinnelige japlinga at hun ikke tenkte over det, men det ble jo sendt en del sure blikk i deres retning, og ikke bare fra meg...), nytta ikke med (ganske tette) øreplugger på mobilen en gang for min del, for den veldig høye (i volum) barnerøsten sneik seg pinadø forbi disse og...
Og JA, man kan "si fra", men hva skulle det ha hjulpet? Synes det hadde vært bedre om de litt eldre og mindre "synlig barnløse" i vognen kunne ha gjort DET (som antydet, vi var flere som overtydelig var mektig lei allerede etter den første halvtimen uten pratestopp annet enn for pusting...). Og HVA sier man? "Kan du pakke noe Ritalin inn i kørvjævelen din før jeg hopper ut i fart NÅ?".
Urk. LANG middagslur i dag, ja...

Skjult ID med pseudonym Thialda ma. 18 juni 2012 14:57

@Nref

Hahaha, ja du fikk iallefall min dag til å føles bedre ut. Sovet leeeeeeeeenge og ikke gjort et pøkk!!! SKAL gjøre noe snart (kan noen ta den jobben og sparke meg i ræva ut av sofaen??) For jeg har strengt tatt bedre/fornuftigere ting jeg må/BØR gjøre iallefall.....Men så var det været da!! Det uendelige dårlige været som gjør enhver fager nordlending i litt dårlig humør og litt LAT....Og langtidsvarselet hjelper heller ikke på....sukk....Mandager kan være ekstremt kjipe!!

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 18 juni 2012 15:02

Været? Langtidsvarselet? Du har det SÅ fælt, frøken... ;) Nå sofa, liggende positur, snorke høylydt ("fordi jeg fortjener det!").

(mann 47 år fra Oslo) ma. 18 juni 2012 15:04 Privat melding

Har ENDELIG fått viruset ut av kroppen og kommet igang med svømminga igjen, spist lunch med en sjarmerende og knakende kjekk sukkerherre og har fri resten av dagen. Så jo: Livet leker.

(kvinne 34 år fra Buskerud) ma. 18 juni 2012 15:27 Privat melding

Dagens ord: Framifrå!

....og følelsen av å nesten kjøre pappas tøysete Getz inn i ræva på en enda mer tøysete opel astra fordi det gikk en sweet rockabillyfyr på fortauet. Kan ikke de digge gutta holde seg innendørs så man slipper trafikkuhell?

HER er forøvrig et spørsmål: Jeg har lært at trafikkuhell er mindre uhell, feks en bil rygger inn i en annen bil. Mens en trafikkulykke involverer personskader. Tar jeg helt feil eller er alle journalistene i avisene lite opplyst? "Trafikkulykke i fløyfjellstunellen, 4 biler involvert, ingen ble skadet i sammenstøtet". Burde det ikke her ha vært et trafikkuhell?

(kvinne 34 år fra Buskerud) ma. 18 juni 2012 15:28 Privat melding

Og ja, forresten, ha en fabelaktig dag samtidig :)

Skjult ID med pseudonym Rosanegler ma. 18 juni 2012 16:24

Har nettopp spist frokost, slapper av og tar livet med ro :)
Skal ta av neglelakken fra helgens store utskeielser.
Hadde du hatt bil (og lappen, ja) Nref.... do I need to say more?
Skal snart ut og cruise med bilen min :)

Skjult ID med pseudonym seriously ma. 18 juni 2012 16:37

@Rosanegler
Hvor ung/gammel er du ? : ) Sving innom profilen min da om jeg ikke er for gammel ; )

@Nerf "peker nese" : ))

Skjult ID med pseudonym Rosanegler ma. 18 juni 2012 16:49

@seriously
Takk for profilinvitasjon :)
Er 35. Kanskje er jeg for gammel for deg?
Traff en fin mann her inne som mente jeg så ut som jeg var 28. Valgte å ta det som et kompliment :)
En kunne jo tro det ble sagt for å sjarmere meg, men det har nå bare blitt med det ene møtet..

Skjult ID med pseudonym Fruglad ma. 18 juni 2012 16:54

Har tilbrakt store deler av dagen på ikea, har glemt å spise så er med andre ord sulten! Kan ikke skryte av at det var knusktørre veier, eller nydelig vær, men om litt over en uke får jeg ny sofa og litt annet som jeg trenger! Nå blir det middag før jeg skal svinge meg med malekosten i kveld. Lurer på hvor mange som hadde meldt seg frivillig til maledugnad om jeg kunne friste med øl og mat ;) (Vet iallefall at Porfirij ikke hadde kommet om han hadde bodd i nærheten engang)!

Skjult ID med pseudonym Porfirij ma. 18 juni 2012 17:01

Å ve' du trygg, @FruGla!

Eg kan ikkje fordra å male.. Då er det betre å trekke tånegler utan bedøving. (Eg har samanlikna. Og føretekk sistnevnte.)

..for ikkje å snakke om at eg har plenty med veggar heime som skal ha både to, tre og fire strøk maling.. Og nokre tak.. Og listverk.. Ja, og så skal veggane heilsparklast fyrst.. :-\

Skjult ID med pseudonym -Bene- ma. 18 juni 2012 17:04

Kanskje det er du som skal invitere til vorspiel med arbe' on the side for forumfolket?

Skjult ID med pseudonym Rosanegler ma. 18 juni 2012 17:04

@Porfirij

Kjenner igjen nytefølelsen av beskrivelsen din.
Har en ny bmw selv som jeg tidvis har behov for å lufte litt :)

Har ønske om å dra på en liten tur rundt i Norge med den.
Fra Oslo, ned til det blide sørland og opp vestlandskysten.
En enkel ferie da.. ta med telt, grille.. nyte de små gleder.
Kanskje møte en fra sukker.no?
Drømme, drømme..

Skjult ID med pseudonym Porfirij ma. 18 juni 2012 17:16

@Rosanegler
Berre gje ein lyd, så kan me ta ein "rånedate" på vestlandet ein plass.. :-P
Eg er... uhm.. mobil... :-D

Skjult ID med pseudonym Rosanegler ma. 18 juni 2012 17:33

@Porfirij

Rånedate faktisk :)
Men det blir uten terninger i bilen min altså!!
Der er det kun svart skinn og lukten av ny bil som funker :)
Synes forresten du er noget kravstor på siden din hva gjelder drømmedama..
Ikke mange som får smaken på baken min!

@Fruglad
Håper jeg kan bli litt insipert av deg. Skulle ha malt litt i leiligheten min selv..
Er det stuen som skal males? Hvilken farge har du valgt?

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 18 juni 2012 17:35 Privat melding

Herlig mandagslesing :-)) Takk Porfirij for at du tok oss med på tur til vene Stavanger og Nref; unner deg sovestunden din på sofaen... Men ja, det går an å si ifra ;-))

Næmen HerrFekten; har du vært pjusk? Det gikk rett under radaren min! Hadde jeg visst skulle jeg laget min spesialedunderbombekyllingsuppe for deg ;-))

Fortsatt magnifisent mandag herlige sukkerklumper ;-)

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 18 juni 2012 17:39

Rosanegler; De fleste lar være å kjøre bil (uansett hvor mye de teknisk sett "kan") over Satlfjellet (og uansett årstid) hvis de kan slippe, har jeg inntrykk av... ;)

(mann 47 år fra Oslo) ma. 18 juni 2012 17:41 Privat melding

* stiller seg nøgen på balkongen i sommerkulda for å bli sjuk igjen og smake bombesuppa til Aqueena *

Skjult ID med pseudonym Fruglad ma. 18 juni 2012 17:46

@rosanegler

Hele leiligheten som skal males, ikke at den er stor at det gjør noe. Er kommet ganske langt nå, er igjen ganger, lister og et strøk på soverommet. Alt blir hvitt. Å male er kjedelig uten selskap!

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 18 juni 2012 17:46 Privat melding

Hupp hupp HerrFekten, inn i hus med deg igjen, suppe kan du få selvom du er frisk!! Faderullan, du risikerer jo lungebetennelse og det som værre er!! -drar HerrFekten etter øra og pakker ham godt inn i ullpledd og varmer kakaoen! Galning!!

Skjult ID med pseudonym Rosanegler ma. 18 juni 2012 17:53

@Nref
Saltfjellet?.. Jeg har dessverre ikke vært så langt nord enda.
Foruten den miljøvennlige siden av det, hvorfor lar de det være om de kan slippe?
Poeng for miljøvennlighet!

Skjult ID med pseudonym Rosanegler ma. 18 juni 2012 18:01

@Fruglad

Er enig i at det å male vegger ikke står høyt på lista mi heller.
Men ingenting er bedre enn å bli inspirert :)
Hva med å sette på noe digg musikk og kjøpe inn noe digg mat?
Og tenke at du snart kan invitere en hyggelig gjeng herifra inn i din flotte leilighet :)

Skjult ID med pseudonym Nref ma. 18 juni 2012 18:07

Tja, Rosanegler, fordi enkelte fjelloverganger bare er jævlige å kjøre over, kanskje? ;)
Selv om jo snøfokken og kolonnekjøringa har avtatt nå på året, er uansett den konkrete strekka på sommerstid kraftig(!) befengt av saktekjørende bobiler/turistbusser som prøver å få ØYE (sant!) på Polarsirkelen samt tamrein som ingen tar seg bryet med å gjete skikkelig slik at diss også ofte bruker nettopp E6 som SIN fremkomsttåre (vel, turistene liker sikkert sånt ("Wunderschön, Heinz! Siehst du Rudolph?") der de lunter i kø bortetter i 60 km/t...). Så da blir det tog for de av oss som ikke har sadomasochistiske tendenser, altså. :-)

Skjult ID med pseudonym Porfirij ma. 18 juni 2012 18:12

@Rosanegler 17:33
"Rånedate" i hermeteikn.
(Eg har verken laksetrapp, terningar eller idiotisk store felgar, så 'ekte' rånar er eg ei.)
Og forresten, så luktar det ei heller skinn, då bilen er langt frå ny..

Og du har berre kikka på kortlista mi.. Den lange la eg ut på forumet, men den var tydligvis for drøy kost, så sukker-admin sletta den. :-\

@Aqueena 17:35
Berre ei glede. Eg fekk sånn ei euforisk kjensle i kroppen når eg kom på jobb, og sidan den ikkje slapp taket freista eg gjere eit forsøk på å dele den med dykk alle.. :-)

@FruGlad 17:46
No er det nesten så eg har medynk for deg. her. Greitt eg hatar å male, men eg skal heller klare å halde deg med selskap og varte deg opp med det du treng! :-D

Skjult ID med pseudonym Rosanegler ma. 18 juni 2012 18:20

Så at jeg har bil og elsker å kjøre, og gjerne kunne tenke meg en tur over Saltfjellet og luktet på blomorna (kanskje ikke så mye lukt på de blomstene der?).. makes me, på en måte, til en sadomasochist?

Skjønner ellers at dårlig tid over saltfjellet med en haug av bobiler fra Germany som ser etter polarsirkelen (må le) ikke nødvendigvis samsvarer med nytelse og avstressing for din del. Men comforten er bare ikke et diskusjonstema, det er et faktum! :)

Skjult ID med pseudonym Aqueena ma. 18 juni 2012 18:22

Goooklem til goooo(por)firij :-))) euforiske kjendsler må delast, eg er heilt enig med deg :-))

Skjult ID med pseudonym Fruglad ma. 18 juni 2012 18:29

@Porfirij - Jeg hadde tatt imot selskap med glede! SKjønner at du hater å male når det faktisk vekker medynk hos deg ;)

Skjult ID med pseudonym Porfirij ma. 18 juni 2012 18:33

@FruGlad
Eg skreiv NESTEN.. ;-)

Skjult ID med pseudonym Fruglad ma. 18 juni 2012 18:35

@ Porfirij

Ja, søren. Det forklarer det ;)