Alle innlegg Sukkerforum

Mat i disse single tider...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym gourmeten on. 14 mai 19:39

Hva slags mat skal man lage som er enkel og god om man er alene? Hva unner dere dere?

Skjult ID med pseudonym sunway77 on. 14 mai 19:45

kjedelig å lage noe bare til seg selv egentlig,men lager det meste jeg får lyst på,men det går jo en del til spille,evnt fryseren fylles opp:-)

Skjult ID med pseudonym Changed on. 14 mai 19:47

Ja, det der er ikke så lett - dvs, det er lett å lage mat, men bare til seg selv er en tufordring noen ganger - man må bare ta seg i det og lage seg et godt måltid - en god salat er enkelt, kjappt, godt og sunt :)

- et par tomater
- litt basillikum
- salt
- pepper
- olivenolje
- hvitløk

hakk opp og bland - sleng det på en skive ristet loff med en skive mozzarella og kanskje avokado...mmm - og kanskje et galss hvitvin - enjoy :)

Skjult ID med pseudonym gutt on. 14 mai 19:51

også kalt bruchetta :-) (broketta)

Skjult ID med pseudonym Changed on. 14 mai 19:59

nettopp :))

(mann 40 år fra Oslo) on. 14 mai 20:42 Privat melding

Grandis funker som regel ;P

Skjult ID med pseudonym Matglad on. 14 mai 20:47

Alt som kan lages til to eller flere, kan også lages til en, er min enkle filosofi i matveien. Man går ikke glipp av godsaker da ;-).

Isteden for å steike to biffer, steiker jeg en, istedenfor en stor gryte, kan man bruke en mindre, osv, og så går det litt fortere å koke/steke maten når det ikke er så mye i gryta. Wok er toppers, likedan ratatouille med fisk eller kylling. Gode, lune salater er alltid en vinner, sommer som vinter. Blir det for mye mat, putt restene i frysen, og så kan de varmes opp som lørdagskos en kveld senere. Kort sagt, ALT GÅR AN!

Skjult ID med pseudonym kit001 on. 14 mai 20:47

Svi noen biter laks, pasta med pesto og litt grønt. Namenam!

(mann 38 år fra Oslo) on. 14 mai 20:59 Privat melding

kapp opp en banan, en kiwi, et eple, en pære (øve på sånn kokkekapping vet du..). press en appelsin.. klæsj på et beger yoghurt .. nam..

Skjult ID med pseudonym Hingsten.. on. 14 mai 21:00

Uerfaren "Gourmet" kokk??..

Pizza og hermetikk faller ikke i god jord for en hingst..
skal alltid unne seg god mat, selv om man er alene. enten på restaurant eller tilberede..
f.eks. entrecote eller tilsvarende stekt lax med bakte poteter (gjerne i micro) og grønnsaker.. ferdig på 7 minutter omtrent..
eller all verdens lettvinte gode retter.. fra kjøttkaker av fersk kjøttdeig..eller rett og slett en halv kylling med ris..
og for all del ikke glem glasserte sødmende epler til kvelds eller en annen dessert..som en luxus-traver verdig..bon apetite..

(mann 40 år fra Oslo) on. 14 mai 21:07 Privat melding

for å være litt mer seriøs.. så er meksikansk gryte med rundstykker og salat til namnam.. taco.. nachos.. spaghetti middager.. osv.. mye godt der ute selv om man er alene og ikke gidder bruke en time på kjøkkenet kun for seg selv.. ;)

(kvinne 36 år fra Sør-Trøndelag) on. 14 mai 21:17 Privat melding

Pitabrød funker alltid. Masse salat og litt skinke inni så er det gjort. :)

Skjult ID med pseudonym Joques on. 14 mai 21:18

Dagens:

"Ungarsk" krydderpølse fra Grøstad (jeg jobber meg igjennom hele pølsesortimentet deres for tida, og har enda ikke funnet noe som ikke var fantastisk godt) (og så får jeg god samvittighet av å spise økologisk kjøtt) med ovnsbakte poteter og rødbeter, samt litt revet pepperrot og en hissig sennep. Mmmmmm :)

(mann 54 år fra Hordaland) on. 14 mai 21:28 Privat melding

Dagens for meg i dag var 2 svinenakkekoteletter i steikepanna med salt, pepper og tabascosaus på begge sider. 4 nypoteter i microen (5 minutter). Voila!

Skjult ID med pseudonym KjellElvis on. 14 mai 21:32

Fetaburritos
-Tortillas, wraps, lefser - samma hva man velger å kalle dem
-Div grøntfór - fresk salat, tomat, agurk, litt spiss løk, paprika, avocado etc
-Oliven - gjerne fylte
-Fet fetaost - om du kjøper den frisk kan den godt marineres for ekstra smak
-Hvitløksdressing - evt tzatziki (var det litt mange z'er?)

Varm lefsa som det står på pakka
Hakk det grønne. Jeg pleier å kjøpe grønnsaker etter farge. Jo mere farger dess bedre mat!
Legg grøntfór, feta og oliven på lefsa.
Kjør på med dressing
Brett
Spis

Kjapt og godt, og kan varieres i det uendelige

(mann 47 år fra Oslo) on. 14 mai 21:34 Privat melding

Fjorland fungerer jo bra noen ganger ellers så finnes det jo masser av små bra Tapas retter man kan lage av kylling, grønnsaker, fisk, egg eller skalldyr

Skjult ID med pseudonym jepp on. 14 mai 22:05

hmm.. jobb overtid og spis middag på jobben :-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 15 mai 08:56

Min favoritt lunsj, middag eller kveldsmåltid --- alt ettersom det passer seg:

Rist to skiver brød i brødristeren
Smør på litt frokostsalat
Legg på godt med ruccolasalat
Deretter legger du på raust med cherrytomater som du har delt i to
Deretter fetaost (gjerne den som er marinert) - du kan tillate deg å være raus med fetaosten...
Litt olje fra fetaost-glasset "dryppes" på hver skive
Rødløk i skiver legges på toppen
Litt balsamico-eddik
Strø litt havsalt på toppen helt tislutt..

Denne blir i allefall ikke JEG lei...... :-))

(mann 36 år fra Sør-Trøndelag) to. 15 mai 10:43 Privat melding

toro er jo genialt. Legg pakken inn i microen, vent så i 4-5 min, overtryksventilen varsler med en plystre lyd når maten er ferdig:)
Maten er ganske god og variert, fisk, kjøtt og pasta. Er man to personer er det litt mere givende å lage noe annet.

Skjult ID med pseudonym Ela to. 15 mai 11:04

kutt opp røkt laks etter behov.
Kok litt pasta.
1 eller en halv pakke Creme Fraiche som man putter i en liten kasserolle og varmer sammen med ca. en halv Gorgonzola muggost (eller mindre, alt etter behov), som smelter til en saus.
Putt alt på en tallerken og Voila en enkel og deilig pastarett.

Skjult ID med pseudonym Kokken Tor to. 15 mai 11:54

Sopps spagetti med Heinz ketchup og reven jarlsbergost og kvernet pepper. Nam-nam.... eight days a week....

(kvinne 35 år fra Akershus) to. 15 mai 13:12 Privat melding

En enkel og velsmakende rett:

Skjær kyllignfilet i strimler, legg i ildfastform sammen med paprika og brokkoli.
Drys hakket hvitløk og bladpersile over.
Bland et beger crème fraiche med 3-4 spiseskjeer dijonsennep og hell over kjøtte og grønnsakene.
Sett i ovnen på 225 grader i 25-30 min.
Mens retten står i ovnen lager d ris og en kanskje en frisk salat :)
Etter et kvarter i ovnen drysser du revet ost over retten.

Hvis du er opptatt av kcal.telling, kan crème fraiche ersattes med hvit saus.
Grønnsakene kan selvsagt varieres etter smak.

Vel bekomme :)

(mann 45 år fra Akershus) to. 15 mai 13:45 Privat melding

Korvsoppa (Svensk / Finsk ... )

Potatis, gulerøtter, purre, selleri, dill, kjøttbuljong, persilja, vårløk, røkt kjøttpølse.

Skjær opp allt i passe store/små biter...
Stek pølsen og vårløken på lav værme...
Kok opp saltet vann med noen pepperkorn oppi, blande i/løs opp kjøttbuljongterningerne då vannet koker ...

Putt allt oppi og la koke till potatis-/gulerotsbitene er passe mjuke !

Server med knäckebröd & ost, og drikke etter egen ønske !

/J

Skjult ID med pseudonym Morpheon to. 15 mai 17:01

Dagens; Ring Dollie Dimples. Vent ca 1 time, og Voila, Fiks ferdig pizza =)

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 15 mai 17:12

Dagens, svir noen skikkelige pølser fra siste harrytur over grensa :) Gledermeg!

Skjult ID med pseudonym sunway77 to. 15 mai 17:29

@kit da,kjøper du eu kjøtt? he he
har dere forresten sett de små søte engangsgrillene? akkurat nok stor til en kotelett?? tror det er europris som har de he he
perfekt for single:-)

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 15 mai 17:45

Ja sunny, det er ikke alltid jeg tenker på hva som er politisk korrekt :) Når jeg tenker meg om, gjør jeg sjelden det *ler* Fikk ikke noe positivt på svidd laks med pesto og pasta... Engangsgrill? Man er da mann med egen grillpanne! du vet, slike som lager striper på kjøttet. Mange menn har den, men få kvinner ;)

(kvinne 56 år fra Nord-Trøndelag) to. 15 mai 17:49 Privat melding

Toro`s frossn fiskesuppe,med suppefiskeboller og reker,hvitløksbrød og hvitvin til,men be nabo`n .nok til to:::)))lykke til

Skjult ID med pseudonym sunway77 to. 15 mai 17:59

@kit,det er da ikke det samme vel?:-) får ikke grillsmak på maten slik:-) er egen sjarm med grill.:-)
har en elektrisk,men den griller dårlig.....holder meg til engangsgrill(og husker alltid å kaste den på tur)
skal faktisk grille i kveld med noen venner,flere enn meg som har mat som holder på å gå ut på dato:-)
selv er jeg kresen på fisk,alltid vant med å ha fersk fisk... sei på flatbrød(og rømme og agurk for de som liker d) er digg sommermat,men self best om man er ...

Skjult ID med pseudonym rika to. 15 mai 20:53

Hey, kit001!
Jeg har grillpanne! -Med striper i!!..........

Skjult ID med pseudonym Insomnia to. 15 mai 20:54

Kit001 og Rika,
Jeg har OGSÅ grillpanne som lager fine grillstriper på maten!!

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 15 mai 20:57

Dere er da blant de få.. *ler*

Skjult ID med pseudonym sunway77 to. 15 mai 21:00

jeg har ikke slik panne... dessuten er det sikkert som toast jern-blir brukt en gang i skuddåret ;-)
he he
vaffeljern er perfekt for ostesmørbrød(singelmat det og)helst loff.he he

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 15 mai 21:01

Heisann, jeg har visst en sånn i skapet jeg og... !

Kit, hvor mye research har du egentlig gjort på det området?

Det har vært skrevet mye om forskjeller på menn og kvinner her. Men denne varianten var ny...:-)

Skjult ID med pseudonym rika to. 15 mai 21:03

Om vi møtes alle med grillpanne, kanskje det kunne blitt tidenes grillfest??...

Skjult ID med pseudonym rika to. 15 mai 21:05

Tror nok Kit må revurdere sin slutning om forskjellene mellom menn og kvinner... *Pfhui, flest menn har grillpanne, liksom..*

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 15 mai 21:15

...og jeg OGSÅ har en slik grillpanne i skapet, dere!

Kit; du HAR gjort for dårlig research.... *ler!!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 15 mai 21:16

Rika og Insomnia... Bør vi nevne det i profilene våre, tro? Eller blir det for maskulint? :-)

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 15 mai 21:19

"har grillpanne" ----- er det DET du mener, Lilleulv?

*ler!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 15 mai 21:23

Ja... Bloomie. Er det et PRE? Eller vil mannen føle seg en smule truet da? :-)

Skjult ID med pseudonym rika to. 15 mai 21:24

Kan eventuellt skrive noe slikt som "...Forøvrig kan jeg lage mat; har grillpanne som lager streker på kyllingfileten. Om du, som de fleste andre menn, også har grillpanne, kan du steke fileten på tvers og så vi kan spille bondesjakk?..."

Noe sånn som dette, Lilleulv?

Skjult ID med pseudonym Twinboy to. 15 mai 21:25

Lager dere mat til oss med grillpannen er det et PRE :-))) Hvem inviterer først

Skjult ID med pseudonym rika to. 15 mai 21:26

Absolutt et pro kontra et con, Bloomie!

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 15 mai 21:27

Lilleulv.......ja, sannelig om jeg vet....... Det klages jo stadig fra mannen at de ikke strekker til for oss kvinner, ergo kan det jo være en underlagt trussel.......*ler!

Rika: Du har nok løsningen!! Hahahahahaha ------------------ du er en mester!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 15 mai 21:28

Genialt, Rika! Den var så bra at du skal få være alene om den... !

Twinboy... Ingen av oss har sagt at vi bruker grillpanna... Men vi har den i skapet! Kanskje sunny har et poeng.. ?

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 15 mai 21:29

PRE, PRO og CON ----- jisssusss, går det an å bruke et skriftlig forståelig språk her eller???? Vi snakker om GRILLPANNER!

*gliser*

Skjult ID med pseudonym rika to. 15 mai 21:33

Tsss........ takk jenter! Da setter jeg den inn i profilen!

Skjult ID med pseudonym Insomnia to. 15 mai 21:36

Da skal du nok se at det blir både kylling, bondesjakk og klining, Rika - hurra!! :)

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 15 mai 21:37

........det skal bli en fryd å høre resultatet, Rika!!

*ler hjertelig her!

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 15 mai 21:37

Første bud i krisehåndtering er å legge seg flat... Men, det er kjedelig! *ler*

Rika kan søke bidragsordningen for å få refusjon for manglende leseopplæring. Jeg sa ikke flest menn, liksom! Jeg sa mange menn, få kvinner *ler*

Lilleulv, du kjenner meg. Jeg pleier da vitterlig ikke å uttale meg på områder jeg faktisk kan noe om! Så ikke vær overrasket! Legger også merke med at du og bloomie måtte inn i skapet for å sjekke om dere var i besittelse... *ler*

hmm, plutselig demrer det for meg at det kanskje ikke er så lurt å legge seg ut med slagferdige kvinner som alle har solid stekepanne som lager striper.... *ler*

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 15 mai 21:39

Det siste du nevnte der; Kit ------ er et MEGET godt poeng!!!

*ler så godt her!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 15 mai 21:40

Du sier noe, Kit.... Jeg synes så tydelig å huske at Sportylady også er i besitttelse av en stekepanne som hun fant diverse bruksområder til. :-)

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 15 mai 21:42

Det var ikke meg. Jeg er ikke så tøff i trynet RL.... *ler*

Skjult ID med pseudonym Bloomie to. 15 mai 21:43

Hva var ikke deg, Kit?

*ler!

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 15 mai 21:45

Steikepanna hennar sporty. Men jeg har en mistanke om hvem....

Skjult ID med pseudonym rika to. 15 mai 21:45

kit001: Jeg vedder en kyllingfilet med horisontale striper på at du måtte skrolle deg opp på ditt eget innlegg for å se hva du hadde skrevet!! HÆHÆHÆHÆ!!!!

(Jeg viser til ovenstående innlegg fra kit001 klokken 21:37, og søker herved om refusjon for manglende leseopplæring. -Dette da jeg sannsynligvis er litt for tøff i trynet og uttaler meg om noe jeg strengt tatt kunne lest meg til svaret av...
Forøvrig velger jeg å la innlegget stå, da det kan gi meg uante profiltreff, kyllinger og på sikt, klining.)

(mann 46 år fra Oslo) to. 15 mai 21:45 Privat melding

Dessert er jo det viktigste (såfremt ikke du har åpnet en stor pose med Minde sjokolade før du starter å lage maten...) :

- 1 pære (skrellet og delt i to..gjerne i 7 biter også hvis dette skulle være å foretrekke)
- Noen store kuler med Häagen-Dazs iskrem (gjerne med valnøtt)
- Valnøtter og mørk sjokkis (eks. 70% - gjerne med smak av appelsin etc.) i passe biter som strø
- Maple Syrup (eller karamellsaus) for "å toppa heila driten"

Enjoy!


Skjult ID med pseudonym kit001 to. 15 mai 21:47

*smiler til rika* Ja, men jeg klarte å lese det..... *hihi*

Skjult ID med pseudonym rika to. 15 mai 21:49

*Smiler rødmende tilbake til kit*

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 15 mai 21:50

Du gikk klar av stekepanna sist. Kit. Det var nok Sjarmøren som gikk ned for full telling.

Er dessuten enig at det kjedelig å mene noe om noe man faktisk vet noe om. Da lærer man jo ingenting?!

Skjult ID med pseudonym sunway77 to. 15 mai 22:14

desserten finner man jo på sukker eller?;-)

(mann 38 år fra Oslo) to. 15 mai 22:16 Privat melding

trivelig at det kommer inn mange forslag, takk;)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 15 mai 22:20

Nei, men hei Chandler! Det var et hyggelig besøk å få på besøk! :-)

Skjult ID med pseudonym chandler77 to. 15 mai 22:22

Takk for det, ulven, kjekt å være savnet eller noe får jeg kanskje si:)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv to. 15 mai 22:28

Visst har du vært savnet, Chandler. Beklager at jeg var med å herpe tråden din... Men det var KIT som begynte.... (ser blygt ned)

For å gjøre det godt igjen, skal jeg dele en superlett oppskrift som blir flott selskapsmat:

Kjøp fine torskefileter (helst rygg)
bland øl og mel i en bolle til det blir passe grisete.
Vend fisken i dette og stek i stekepanne (ville droppet stripene her) i masse olje eller i en frityrgryte (noe jenter har, men som veldig få menn har... :-)?
Server med ertestuing og pommes frites! NAM!

Skjult ID med pseudonym chandler77 to. 15 mai 22:36

hmmm, litt skeptisk til det med torsk, og grunnen er at jeg fikk en alternativ oppskrift en gang:
Først tar man en torskefilet og blander med halvannen liter med cultura, mikser det godt sammen i en foodprocessor slik at det blir en bra shake. Server i høye glass med sugerør, så har man bra slankemat;)

synes ikke tråden blir ødelagt, er ikke så nøye på det der, om man vil skravle med mat i bakgrunn, fine by me:)

Skjult ID med pseudonym kit001 to. 15 mai 22:43

siden jeg kan være gentleman når jeg vil, påtar jeg meg skylden for at tråden sporet av. Er dog usikker på om det er riktig å si hyggelig å se deg igjen her inne, men det ment positivt :)

For å komme med en oppskrift.

I en jerngryte, som også kan brukes til å fritere i, surrer en litt løk, hvitløk og karbonadedeig. Hiv oppi bønner og en boks tomat og litt tomatpure. Tilsett chili, karri og pepper etter ønske. Litt god buljong er fint. La putre litt, og noe som minner mistenkelig om chili con carne kommer ut.

Skjult ID med pseudonym draupne fr. 16 mai 00:38

Fjordlands gjør livet lettere :-)

Skjult ID med pseudonym Joques fr. 16 mai 09:15


Steike, her var det mange som sverget til ferdigmat :) Og lage mat som er så moro!!

(mann 42 år fra Buskerud) fr. 16 mai 09:49 Privat melding

Burger på den lokale sjappa= null oppvask og en deilig slapp daff kropp...enjoy..hehe

Skjult ID med pseudonym Matglad sø. 18 mai 15:51

Enig med deg, Jocques, og her er et forslag til en oppgave for deg: arrangere voksenopplæringskurs i matlaging for alle disse mennene på sukkerforum som ikke lager mat selv. Ja, for det var visst flest menn i den kategorien, Jocques? Hvis du tar det hjemme hos deg, kommer de helt sikkert - pga alt det gode du har på tappekraner, mener jeg ;-)

Skjult ID med pseudonym Morpheon sø. 18 mai 15:54

Dagens: Mens kotelettene jeg glemte å ta ut av frysen i går ligger og tiner, kan jeg anbefale brød med spekepølse. Funker i et knipetak =)

Skjult ID med pseudonym Insomnia sø. 18 mai 16:02

Her er en rask og god rett, perfekt dagen derpå ;)

Bland sammen en salsa av tomat, rødløk, avokado, hvitløk og basilikum. Krydre tynne skiver oksekjøtt (gjerne ytrefilet), og stek det pent brunt på begge sider i stekepannen. Skjær mozarella i skiver. Anrett kjøtt og mozarella lagvis med salsa mellom lagene.
Voila!

Skjult ID med pseudonym Ir1e sø. 18 mai 16:04

Her er en enda kjappere... Stikk ned i kiosken å kjøp ei pølse....

Skjult ID med pseudonym Pianomann sø. 18 mai 16:05

Driver å lager mat nå jeg også :) mens jeg venter på at spagettien skal koke så kan jeg jo dele hemmeligheten med resten av folket :)

3 egge plommer
en god dæsj fløte
salt
pepper
masse parmesan
en halv pakke bacon

bland egg, fløte, salg og pepper.

Stek en halv pakke bacon

kok pasta

når pastaen er ferdig, sil av vannet, ha i eggeblandingen sammen med en god dæsj parmesan - tilsett bacon - server med ny kværnet pepper og masse mer parmesan - og cola :))

Skjult ID med pseudonym Pianomann sø. 18 mai 16:10

...jeg glemte å si, husk å frese blandingen med pastaen litt over varme så du ser sausen klumper seg litt - eller til egge blandingen blir "stekt"

:o)

Skjult ID med pseudonym Magda sø. 18 mai 16:15

....Hva skal jeg ta med til drikke, Pianomann?.....

Skjult ID med pseudonym Morpheon sø. 18 mai 16:18

Høres ut som noe som passer til rødvin. For øyeblikket sverger jeg til Concha y Toro. Hvis ikke, anbefales vann =)

Skjult ID med pseudonym Pianomann sø. 18 mai 16:21

Nei...ta med en cola - jeg har isbiter i frysern :))

Skjult ID med pseudonym Matglad sø. 18 mai 16:27

HÆ! Man drikker vel ikke søt brus til middagsmaten? Hva er det med "den oppvoksende slekt"??? (Vin eller vann, øl og farris går også an.)

Skjult ID med pseudonym Magda sø. 18 mai 16:29

Cola funker for meg!

Skjult ID med pseudonym Pianomann sø. 18 mai 16:30

Det er noe med å piffe alle sansene - salt bacon sammen med søt cola....mmm

Den oppvoksende slekt - jeg ser på meg selv som færdig vokst, da tekner jeg på høyden altså :))

God middag med, Vin, vann, øl eller farris - husk smaken er som baken

...også er det jo søndag i dag

;)))

(kvinne 43 år fra Oslo) sø. 18 mai 16:32 Privat melding

Pannekaker med blåbærsyltetøy og peanøttsmør.. Like yammi hver gang :P

Skjult ID med pseudonym Morpheon sø. 18 mai 16:34

Sukker (som i søt brus) har vist seg å ha en sterkt vanedannende effekt. Den påvirker samme belønningssenteret i hjernen som narkotika og endorfiner/feromoner. Nei, da er det bedre med øl eller vin =D

Skjult ID med pseudonym Pianomann sø. 18 mai 16:37

Hm - man kan jo ikke argumentere med det - tror jeg, men jeg har hørt at vin og øl også kan være vanedannende :))

...så da er det det velkjente smaken er som baken som gjelder :))

Pannekaker med blåbær og peanuttsmør - har jeg ikke prøvd før :))

Skjult ID med pseudonym Female35 sø. 18 mai 16:45

Anbefales!
Høres for jæv... ut, men det er en god mix for godterglade ganer , hehe..
Lykke til.