Alle innlegg Sukkerforum

Forum kan brukes til alt.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym lilje78 on. 14 mai 2008 20:09

Venninna mi mistet flere timers arbeid av bacheloroppgava si i kveld, fordi pc plutselig oppdaterte seg.
Vet noen om pc lagrer dokumenter ved oppdatering av PC. Hos meg kommer det som gjenopprette dokument, Dette skjedde ikke hos min venninne og hun mistet flere timers arbeid. Kan dokumentet likevel være på pc? Det er word 2007 hun bruker.

Skjult ID med pseudonym nimbex on. 14 mai 2008 21:56

Er det ingen datanerder som ser sitt snitt og tilbyr hjemmesuppoert nå? ;o)

Skjult ID med pseudonym Twinboy on. 14 mai 2008 22:06

Gå til Start, og Søk for å starte søket. Forsøk og søk etter filer med navn som starter med tegnet~. Det får frem hvis du holder nede AltGr knappen trykker på tasten ved siden av Å tasten og så mellomrom. skriv inn ~.docx og start søket. Da søker du etter midlertidig lagrede versjoner av filen. Hvis filen har blitt lagret etter at den ble opprettet, kan den kanskje finnes.

(mann 55 år fra Oslo) on. 14 mai 2008 22:16 Privat melding

Send meg en melding så kan jeg kanskje hjelpe mer

Skjult ID med pseudonym Skimann on. 14 mai 2008 22:55

En kvinne i nød-
Guttas drøm!
Her har vi muligheten, karer!

-Ingen som ennu ikke har lagt om til sommerdekk?
-Noen som har punktert?
-Blandebatteri som lekker?

(mann 49 år fra Østfold) on. 14 mai 2008 23:49 Privat melding

Det er noe svin det med autooppgraderinger.. Men går heldigvis an å skru av. Jeg tror ikke den lager backup, MEN hver gang du skriver i word autolagrer den dokumeneter, så det betyr at noe skal være lagret. Det finnes også en autobackup funksjon i windows i tilfelle strømbrudd osv.. Når du starter progrmmene som var i gang før brudd så skal siste dokumenter/bilder osv være der igjen fra siste lagring. Denne funksjonen er bra og ha, men om man får et trojan f,eks er den ikke så bra å ha på. For da restarter den trjonanen også :S

Men ser ut til at du får kyndig hjelp av Twinboy nå, så det ordner seg nok :)

Skjult ID med pseudonym lilje78 to. 15 mai 2008 07:15

Takk for svar, men dokumentet hun hadde ble gjennopprettet, men dokumentet hadde låst seg og gikk ikke an å åpne.

Skjult ID med pseudonym iversen to. 15 mai 2008 15:41

Noen som husker tiden med blyant og papir.........??

Skjult ID med pseudonym Maling fr. 16 mai 2008 18:37

Kan vi få en oppdatering, ble bacheloroppgaven gjenfunnet i datadypet, og er dere (lilja78 og Twinboy) et par nå?

@Skimann: Kunne du tatt og malt huset mitt, tror du? ;-)

Skjult ID med pseudonym Saaakte... fr. 16 mai 2008 18:46

Jeg har også bruk for litt data hjelp. Maskinen min har plutselig blitt veldig treg. Jeg har et godt antivirus program og brannmur, og får maskinen scannet hver morgen når jeg slår den på, så jeg tror ikke det er Trojaner eller worm, men en eller annen "motor" / program som jeg har kommet i skade for å laste ned. Er ikke helt sikker på om jeg skriver riktig, men har opplevd noe lignende en gang før. Hva gjør jeg?

Skjult ID med pseudonym Hingsten.. fr. 16 mai 2008 19:38

Rop på hingsty..så behøver du ingen maskin.. og behøver du allikevel en maskin..så får du nok en renset maskin eller en ny en.. ikke værre...vrrinsk..

Skjult ID med pseudonym Kokken Tor fr. 16 mai 2008 20:41

Saaakte...
Du trykker CTRL+Alt+Del og velger "Task Manager".
Der skal det i en fane være mulig å se hvilke programmer som kjører, og i en annen fane være mulig å se hvilke prosesser sok kjører og hvor mye % av CPU kraften din de bruker. Sorter på CPU, så kommer de mest krevende prosessene øverst (eller nederst).
Hvis du nettopp har bootet maskinen din bør du ikke ha mer enn ca 20 prosesser som kjører (XP) for Vista ca 40.
Har du mange fler så er det mye tullball på PC en din som følge av rare programmer du antakeligvis har lastet ned, og som så har lagt seg i oppstartsmenyen slik at de starter opp når du starter PC'en

Du kan også laste ned forskjellige programmer som kan rense opp litt på PC'en din: Gå inn f.eks. på Dinside.no på datasidene deres og finn et gratisprogram de anbefaler. Du kan også laste ned f.eks. et program som heter "Quick Startup" som kan hjelpe deg med innstillinger slik som å utelate automatisk oppstart av en del programmer som har lagt seg inn i oppstarten, som jeg beskrev. Gjør det med litt omhu og se hva Quick Startup sier om de ulike programmene som er lagt inn, og om hvorvidt de kan slettes eller er en del av operativsystemet. Du kan evt Google navnene på program/prosesser og se om du finne noe som tilsier at de er bare å fjerne eller om de skal forbli. Lykke til!

Skjult ID med pseudonym Saaakte... fr. 16 mai 2008 21:21

Tusen takk :) Blir helt imponert over hva en kokk kan diske opp med.