Alle innlegg Sukkerforum

Enkel = lite spennende?

Vis siste innlegg
Skjult ID on. 14 mai 2008 22:47

Jeg prøver å være av den typen som er enkel å forholde seg til. Dvs ikke komplisert, krevende eller bitchi, og bør ikke forveksles med dum eller naiv. Jeg kan være beregnende og bruke mye kvinnelist hvis jeg vil, men jeg vil ikke.
Blir det for kjedelig for gutta?

(mann 41 år fra Akershus) on. 14 mai 2008 22:51 Privat melding

Det høres jo bra ut det...men det er viktig å være seg selv :)

Skjult ID med pseudonym Bloomie on. 14 mai 2008 22:52

...hmmmm.....du sier "PRØVER å være".......og "blir det for kjedelig for gutta?"..............hva mener du e g e n t l i g ?
...........holder det ikke å bare være seg selv? På godt og vondt?

Mulig jeg er heeeeeeeelt på jordet her nå, men jeg får en umiddelbar følelse av at du prøver å være "perfekt" ---- hvilket ingen av oss mennesker er, hverken gutter eller jenter.....

Riktignok kan man forbedre en del egenskaper man har, og kvitte seg med noen dårlige, vi tar aldri skade av å virkelig gå inn i oss selv og forsøke å være litt realister.....men her blir jeg som du forstår litt forvirret over hva du egentlig vil fram til?

:-)

Skjult ID med pseudonym RRTK on. 14 mai 2008 22:53

Hvis du mener at det er naturlig for deg å være slik, så er det helt supert. Hvis du derimot kjemper mot andre instikter for å være sånn, så er det helt bortkastet.

Man kan lukte at folk er i kontakt med seg selv, og da spiller det mindre rolle hva det innebærer - det som teller er at kontakten er etablert.

Skjult ID med pseudonym kit001 on. 14 mai 2008 22:54

Vær den du er, du har vel ikke tenkt å drive skuespill resten av livet?

Skjult ID med pseudonym Organ to. 15 mai 2008 00:14

Mulig jeg er på jordet men jeg oppfatter at TS er en person som liker at det er lite drama i hverdagen men at hun ikke anser seg for å være naiv.

Gitt at min oppfatning er riktig vil jeg si at dette er noe mange gutter / menn setter pris på!

(kvinne 40 år fra Oslo) to. 15 mai 2008 00:21 Privat melding

Detta innlegg var stupid redan vid "Jeg"!!!
Man "pröver" inte å vara något eller någon.

(kvinne 40 år fra Oslo) to. 15 mai 2008 00:37 Privat melding

Ja, den blir det Pianomann....

(mann 38 år fra Oslo) to. 15 mai 2008 00:40 Privat melding

Man bør være seg selv rett og slett,det gavner en selv mest i lengden.Noen liker å spille et spill mens andre er rett på sak og ærlige tvers gjennom...

Skjult ID med pseudonym RRTK to. 15 mai 2008 00:50

Om man liker å spille spill, så er det ikke noe i veien for at man kan forlyste seg med det heller.

Det å 'være seg selv' handler ikke nødvendigvis om å være ærlig og rett på sak. Det handler om å være i kontakt med ens egne drifter og lyster, følelser og behov - uansett hva det måtte være.

(kvinne 40 år fra Oslo) to. 15 mai 2008 01:12 Privat melding

Men du... "Pianomann"....
Du kan ju inte slette dina svar här nu ju!
Nu ser det ju ut som jag är full!!!! Stå för vad du säger Fegis!

Skjult ID med pseudonym Bjørk fr. 16 mai 2008 10:59

"Skjult ID ) 22:47-14/5
Jeg prøver å være av den typen som er enkel å forholde seg til. Dvs ikke komplisert, krevende eller bitchi, og bør ikke forveksles med dum eller naiv. Jeg kan være beregnende og bruke mye kvinnelist hvis jeg vil, men jeg vil ikke.
Blir det for kjedelig for gutta? "

Jeg synes TS fikk litt mye pepper av enkelte som mente at hun kanskje ikke var helt seg selv. Jeg skjønner ikke hvordan hovedinnlegget kan tolkes slik at vedkommende ikke er seg selv/spiller skuespill/prøver å være perfekt/ikke er i kontakt med seg selv. Jeg har selv mange sider ved min person, noen gode og noen dårlige. Om jeg prøver å konsentrere meg om de gode som jeg trives best med, og prøver å ikke fokusere på/endre de dårlige som ikke gjør noe godt for meg, vil det da si at jeg ikke er meg selv? Jeg kan også være beregnende og slu om jeg ønsker, men om jeg ikke vil være det og prøver å være ærlig, ukomplisert og hyggelig, vil det da si at jeg streber etter perfeksjonisme? Jeg synes TS virker som en gjennomtenkt person, og håper virkelig vedkommende finner en som ikke synes at hennes valg av personlig oppførsel er kjedelig. Jeg skulle egentlig ønske vi alle var mer kjedelige i så måte. Tenk hvor deilig verden kunne være uten bitchy kvinner, bøllete menn og intrigemakeri.

Men i og med at det er flere her som ikke helt skjønner hvor TS vil, så spør jeg generelt: Hva legger egentlig folk på sukker i det å være seg selv?

(kvinne 65 år fra Telemark) fr. 16 mai 2008 11:12 Privat melding@Bjørk
Enig med deg.

(mann 41 år fra Akershus) fr. 16 mai 2008 12:11 Privat melding

@Jezzy

hehe - Fegis - jeg bare syns at svaret mitt ble litt fjærnt , derfor -

Jeg er ikke fegis alså ;) bare litt trøtt den dagen - jobbet fra 08 om morgenen til 04 morgenen etter ;) men i dag er alt så mye bedre, og i morgen er det 17 Mai :) ha en fin 17 mai Jezzy :))

(mann 42 år fra Oslo) fr. 16 mai 2008 12:13 Privat melding

Jezzy.. Ser da alltid ut som du er full, uansett.. så det gjør da ikke noe?! :) hehe ;p

jeg er ALLTID meg selv jeg..


.....utenom når ei helt sykt deilig jente vil jeg skal være anderledes da.. hehe ;P

(mann 41 år fra Akershus) fr. 16 mai 2008 12:25 Privat melding

- vel talt vanbasten :)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv fr. 16 mai 2008 13:12

@Bjørk. Jeg er helt enig med deg. Jeg tolket TS også helt annerledes enn de andre her. Forsøkte å formulere et svar, men fikk ikke fram poenget godt nok. Det gjorde du.

Synes også RRTK har et godt poeng i sin beskrivelse av hva det kan innebære å være seg selv.

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 16 mai 2008 13:31 Privat melding

Tack Pianomann, å detsamma till dig! Menade ju inget illa med det jag skrev (fegis) å det hoppades jag, å trodde nog åxå du skulle förstå...;)
@ vanbasten. Jag är ofta full, jag gillar å va full å det har jag även "hintat" till i profilen min. Så för dem som mailar till mig här på sukker, verkar ju inte det vara ett så stort problem da;) (För jag förutsätter ju att de flesta snabbt läser igenom profilen min, å inte bara stirrar sig kåta på albumbilderna.....;)) Mohahaha;D

(mann 42 år fra Oslo) fr. 16 mai 2008 14:01 Privat melding

bare tilfredsstiller meg ved å titte på bildene jeg.. aldri lest en profil her inne ;P hehe

(mann 44 år fra Buskerud) fr. 16 mai 2008 14:04 Privat melding

JEZZY
JEG STIRRER MEG HELT SANSELØS PÅ "SVENSKEBILDENE" JEG DA

(kvinne 40 år fra Oslo) fr. 16 mai 2008 14:06 Privat melding

Inte jag heller vanbasten;) Men det är inte för att inte är interesserad. Det är bara för att jag som regel är full å inte ser bokstäverna.....;)

(mann 41 år fra Akershus) fr. 16 mai 2008 14:34 Privat melding

@Jezzy - no offence taken - jeg skjønte hva du mente :))

Skjult ID med pseudonym tusta fr. 16 mai 2008 16:20

@ Pianomannen.

Du er søt. Du er sikkert alltid bli og positiv. Hadde jeg vært yngre, ja da skulle du ha fått svar fra meg. Men jeg er 54 år og er altfor gammel for deg.
Ikke alltid noe er slik man kunne tenkt seg, SUKK.

(mann 41 år fra Akershus) fr. 16 mai 2008 16:46 Privat melding

@tusta Så veldig veldig hyggelig å høre - det varmer og det skal jeg ta med meg ;) tuusen takk :))

Skjult ID med pseudonym tusta fr. 16 mai 2008 17:52

Ønsker deg og alle andre her en fin 17 mai.

Kos dere masse.

(mann 41 år fra Akershus) fr. 16 mai 2008 18:57 Privat melding

Ha en fin 17 Mai !!

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 16 mai 2008 19:24

Tror om vi mennesker er helt og fullt oss selv, vil man være mer enn nok "spennende" - for den som velger å se.
Samtidig tror jeg ofte at vi mennesker ikke er så vant til akkurat det, og ubevisst kan tenke at noe er for godt til å være sant.
Eller tar jeg helt feil?

(mann 41 år fra Akershus) fr. 16 mai 2008 19:45 Privat melding

Det tror jeg også - hvis man ikke er seg selv er man allt annet enn spennende.

Det er nok riktig det du sier også ift at mennesker ikke er vant til det - en annen tanke er alle de roller man spiller i sitt eget liv - man er kollega, venn, elsker, kjæreste, sønn, pappa, bror, på skjekker`n, alene, på fest - man er ikke den samme på fest blandt venner som man er på et formelt møte på jobben...

...Ellers er det vel ikke noe fasit på dette sånn jeg ser det - og du tar ikke feil Zitelle, men det er kanskje viktig å være reflektert og tenke etter ting - og det gjør jo du :))

Skjult ID med pseudonym RRTK fr. 16 mai 2008 20:22

Hvorvidt man kan være den samme på fest som på jobben, er avhengig av hvordan man normalt oppfører seg på fest. Hvis det innebærer at man må være full, bråkete og/eller sprekkeferdig av dårlige vitser og innfall, så er jeg enig i ditt resonnement. Hvis man kan ha det fint på fest uten å "tilte", så er jeg imidlertid dypt uenig i ditt resonnement.

Begrepet "å være seg selv" ble så og si ødelagt etter andre runde med Big Brother, det var mottoet til 80 % av deltakerne. Det er på høy tid å redefinere begrepet, og gi det kraften tilbake.

Det er nesten meningsløst å si at man må "være seg selv", uten å samtidig gi begrepet et innhold tuftet på egen definisjon.

Hvis man bestemmer seg for å "være seg selv" på godt og vondt, så står man også umiddelbart ovenfor utfordringen med å skjønne hva man har begitt seg ut på.

Det hadde vært artig å ta en runde med oppfatninger og definisjoner: Hva legger dere i begrepet å "være seg selv"?

Skjult ID med pseudonym Morpheon fr. 16 mai 2008 20:54

For en sammensatt person er det ofte kjekt å ha venner fra totalt ulike miljøer, rett og slett for å kunne leve ut alle aspekter ved seg selv. Jeg elsker den dualiteten jeg har ved å leve ut totalt forskjellige sider ved meg selv hos forskjellige venner, og allikevel være fordømt ærlig mot den jeg er. Jeg ville ikke være meg om ikke jeg kunne rølpe med rølperne, nerde med nerdene, diskutere realiteter med realistene, og gjøre fromme ting sammen med de fromme. Dog, bølle sammen med bøllene er nok ikke meg...

Skjult ID med pseudonym RRTK fr. 16 mai 2008 21:06

@watt

Jeg brukte overhode ikke BB som noen parallell til det virkelige liv - tvert i mot. ;-) Det var nettopp pga at begrepet å "finne seg selv" ble brukt i en så tom parodi på livet, som gjorde at det begynte å miste sin kraft.

Jeg mener at om man ønsker å ta ansvar for eget liv, og har ambisjoner og drømmer, så er det helt avgjørende at man orker å ta det krafttaket som skal til i form av selvransakende virksomhet kombinert med mot til å ta konsekvensen av det man eventuelt måtte finne.

Jeg snakker ikke om å kalkulere, forutse, eller å anta hva som kommer - tvert imot igjen ;-)

Det krever både mot og vilje å ta sjansen på å gå inn i en selvransakende prosess, der man faktisk "risikerer" å finne ut hva man egentlig har lyst til her i livet. Har man i tillegg kraft til å forsøke å realisere, så går man virkelig uforutsigbare tider i møte - med positivt fortegn.

Men jeg er enig i en ting Watt, har man ingen lengsler, ambisjoner, lyster, så kan man godt bare drive med uten å realisere en skit - ingen grunn til å se nærmere på noe da.

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 16 mai 2008 21:11

Hmm...
Jeg føler meg i grunn ikke så veldig annerledes om jeg er sammen med ulike mennesker eller befinner meg i ulike situasjoner, jeg.
Det sier seg selv at det er "nyanseforskjeller" mellom offisielt møte i forhold til når jeg elsker, liksom.
Dette er likevel langt unna det å definere meg som jobbZitelle, chitchatZitelle, fritidsZitelle eller kjæresteZitelle.

Det handler vel bare om at jeg har flere fasetter som mennesket meg, og at vektleggingen er i bevegelse mens kjernen er konstant

Skjult ID med pseudonym RRTK fr. 16 mai 2008 21:11

@Zitelle

Der er jeg enig med deg - jeg føler heller ikke noe stort situasjonsbetinget skille.

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 16 mai 2008 21:14

.......og jeg er enig med deg, RRBK. Det du snakker om handler om å ta seg selv på ramme alvor og leve uten sikkerhetsnett.
Det krever stort mot. Fullt så modig er jeg ikke helt. Enda :-)

Skjult ID med pseudonym elfrodo fr. 16 mai 2008 21:17

Å ikke ha et eller annet sikkerhetsnett høres fryktelig dumt ut spør du meg...men det er altså meg... :-)

Skjult ID med pseudonym RRTK fr. 16 mai 2008 21:18

@Zittelle

Ikke jeg heller, men personlig utvikling kan man heldigvis holde på med resten av livet - ikke sant?

Skjult ID med pseudonym RRTK fr. 16 mai 2008 21:19

@elfrodo

Hvis sikkerhetsnettet består i å ikke ta sjansen på å realisere seg selv, så høres det også fryktelig dumt ut ... ;-)

Skjult ID med pseudonym elfrodo fr. 16 mai 2008 21:22

Nja...min nyvunnede erfaring på området tilsier at man ikke kan realisere seg selv uten å ha et sikkerhetsnett. Hadde jeg ikke hatt det ville jeg være i deep shit for tiden... :-)

(mann 41 år fra Akershus) fr. 16 mai 2008 21:25 Privat melding

@Morpheon - god poeng :)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 16 mai 2008 21:25

Begrepsforvirring. Erfaringshistorikk. Interessefelt. Utviklingsretning. Persepsjon. Interessefelt........
Det er så mye som bestemmer hvordan vi føler og som sier noe om hva som kan se dumt ut for ett menneske og klokt ut for et annet.

:-)

Skjult ID med pseudonym RRTK fr. 16 mai 2008 21:27

@elfrodo

He he, det er ganske mange avdøde storheter som ville snudd seg i sin grav om de hørte deg nå.

Med risiko for å støte noen, har man moderate ambisjoner og moderate behov, så har innsatsen og risikoen en tendens til å stå i forhold også.

Skjult ID med pseudonym elfrodo fr. 16 mai 2008 21:32

RRTK

Jeg sa dette er en forutsetning for meg... Jeg trenger den tryggheten til å kunne ta fornuftige valg i livet mitt...og som kan gjøre at jeg kan få realisert meg selv på forskjellige områder.

PS! Jeg har uansett ikke tenkt å bli en avdød storhet ;-)

Skjult ID med pseudonym TS fr. 16 mai 2008 22:01

Har ikke hatt mulighet til å kommentere innleggene før nå, men jeg er av den oppfattning at man har et valg. Jeg har både intrige sider og mer fredelige sider. Og som Bjørk skriver det er opptil en selv hvilke sider av seg selv man velger å vise.
Uten å være perfeksjonistisk. Men jeg oppfatter at mange spiller et spill, også i parforhold.

Skjult ID med pseudonym RRTK fr. 16 mai 2008 22:17

elfrodo

Jeg siterer deg ordrett: ".min nyvunnede erfaring på området tilsier at MAN ikke kan realisere seg selv uten å ha et sikkerhetsnett"

Her kan det utvilsomt se ut som at du snakker i generelle termer, men det er selvfølgelig lov å korrigere det. ;-)

Jeg mener imidlertid at de samme lovene gjelder for alle individer. Om man ønsker å safe seg gjennom livet, så er det stor sjanse for at dette kan gå på bekostning av større gevinster.

Forslitte klisjeer har gjerne det til felles at de har blitt nettopp det, pga at de forkynner en sannhet, derfor: Den som intet våger, intet vinner.

Men også: lev og la leve - kanskje like aktuelt her. ;-)

Skjult ID med pseudonym RRTK fr. 16 mai 2008 22:29

@watt

At vi har ulike ambisjoner og behov er det ingen tvil om, og det er det heller ingen som bestrider i denne tråden. ;-)
Skjult ID med pseudonym elfrodo fr. 16 mai 2008 22:32

Ah...beklager rrtk...jeg skulle sellvfølgelig gjentatt at det var meg det gjaldt...dumme meg...

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 16 mai 2008 22:33

Smiler.....lighten up, guys and gæls! Is anyone? ;-)

Skjult ID med pseudonym elfrodo fr. 16 mai 2008 22:35

Har det bra jeg zitelle, men merkelig hvor fort man blir minnet på hvorfor man bestemte seg for å holde seg borte fra forumet ;-)

Skjult ID med pseudonym RRTK fr. 16 mai 2008 22:36

@elfrodo

Aner ikke om du er ironisk eller ikke nå, men det finnes overhode ingen grunn til å beklage noe ovenfor meg - debatt er debatt. Da er det kun det skrevne ord man har å forholde seg til, og man går selvfølgelig etter ballen og ikke spilleren. ;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 16 mai 2008 22:38

Elfrodo. Leste du det jeg skrev?
Begrepsforvirring. Erfaringshistorikk. Interessefelt. Utviklingsretning. Persepsjon........
Det er så mye som bestemmer hvordan vi føler og som sier noe om hva som kan se dumt ut for ett menneske og klokt ut for et annet.

Med andre ord; Det som kan være rett for ett menneske er ikke rett for et annet. Og ingen har feil. Det er DET som er fint! :-)

Fint å ha deg tilbake, Elfrodo! :-)

Skjult ID med pseudonym elfrodo fr. 16 mai 2008 22:42

ok....for å avklare det en gang for alle...jeg snakket ut fra egne erfaringer og hva som funker for MEG!!!!

Alle fått det meg seg nå?????

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 16 mai 2008 22:43

Skifter tema:
Har du det fint i dag, Elfrodo? Og hva med deg RRTK? Selv er jeg litt deppa i dag, men det går sikkert snart over..... :-)

Skjult ID med pseudonym RRTK fr. 16 mai 2008 22:48

@elfrodo

Jeg skjønner ikke hvorfor du hisser deg opp over slikt - bagateller. ;-)


@Zitelle

Er med på å skifte tema.

Tenkte jeg skulle prøve å finne en film eller noe som jeg kan titte på - har du noen gode tips?

Skjult ID med pseudonym TS fr. 16 mai 2008 22:49

Synes det er greit å beregne sikkerhets risiko i forhold til hva man får igjen for det. Jeg synes for eksempel at det gir kort varme å tisse i buksene og vil nok derfor aldri hoppe ut for en bygning / fjell med en falskjerm. Jeg trenger mer langvarige opplevelser, og de trenger ikke være forbundet med økt risiko for å omkomme for at jeg skal synes de er interessante.

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 16 mai 2008 22:52

Sånt får jeg prestasjonsangst av, RRTK! Det er faktisk helt sant!
Men den siste filmen jeg så var "No country for old men" Ikke akkurat romantisk og hyggelig, ikke helt meg heller, men likevel bra!

Kan jeg få betenkningstid? Hjernen min spinner *Psst....hjelp meg da noen.....*

Skjult ID med pseudonym TS fr. 16 mai 2008 22:52

@ Zitelles tema skifte: Hva med å gå til vaffel tråden?

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 16 mai 2008 22:54

TS
Jeg tror ikke jeg skal på vaffeltråden i dag, TS. Jeg forsøkte bare å forsikre meg om at tråden hadde en god stemning. Men om du føler jeg ødelegger tråden din så kan jeg i alle fall slutte å skrive her :-)

Skjult ID med pseudonym RRTK fr. 16 mai 2008 22:55

@TS

Helt enig i det, men det finnes andre måter å risikere noe her i livet på enn å hoppe i fallskjerm. De risikoene jeg tenker på handler mer om å tørre å utfordre seg selv, og det å tørre å slippe taket i det trygge og etablerte i livet et øyeblikk, for å oppnå noe større og bedre.

Men som Zitelle poengterte så fint her tidligere i tråden, det kan godt hende vi snakker om mye av det samme med forskjellige begreper, og forskjellig oppfatninger av begrepene.

Skjult ID med pseudonym TS fr. 16 mai 2008 22:56

@ Zitelle: Bare skriv i vei, men ikke bytt tema.

Skjult ID med pseudonym RRTK fr. 16 mai 2008 22:57

@Zitelle

Jeg har sett den, og jeg likte den godt - jeg er generelt veldig glad i Coen-brødrene.

Men av respekt for TS kan vi godt ta det ved en annen korsvei, det er vel feil tråd å diskutere film i ;-.)

Skjult ID med pseudonym TS fr. 16 mai 2008 23:05

@RRTK: Jeg misforsto deg. Bar da å få oppklart det. Er enig i at det å gå utenfor rammene, og å slippe seg det kjente kan være, viktig. Også for å bli bedre kjent med seg selv. Men slikt er det jo ikke altid tid til når hverdagen kaller med sine krav. Og å skulle gjøre noe slikt forutsetter at man kjenner seg selv og sine grenser for hva som er ønskelig å utfordre seg selv på.

Skjult ID med pseudonym unormal fr. 16 mai 2008 23:52

Det krever mot for å tørre å utfordre seg selv , kansje mer enn det som trengs for å hoppe i fallskjerm :)Jeg er glad for at det finnes de som tørr og de som liker trygheten , vi har behov for alle ....

Å være seg selv synes jeg er også en måte å utfordre seg selv på......Det er ikke alltid lett å være seg selv når man blir utfordret

Å være seg selv .....Er det et handlingsmønster ?