Alle innlegg Sukkerforum

Date med en militærmann?

Vis siste innlegg
(kvinne 37 år fra Akershus) fr. 22 juni 2012 12:36 Privat melding

noen som har vært der før, og fortelle åssen det gikk? :-)

(kvinne 37 år fra Akershus) fr. 22 juni 2012 14:47 Privat melding

ingen?

Skjult ID med pseudonym -Bene- fr. 22 juni 2012 14:50

Mener du nå herfra fordi det er endel rykter om militærmenn på sukker som ikke er helt i "vater" eller mener du generelt?

Jeg har ikke vært kjæreste med en militærmann, men jeg delte leilighet med en kompis i Oslo som har vært flere ganger i afghanistan, irak og kosovo. Det finnes sikkert de som er følelsesmessig avstumpet av det de opplever og som kanskje kan utvikle endel issues etterhvert, men min erfaring er rett og slett bare at han jeg kjenner godt er en adrenalinjunkie, som ikke helt greier å slå seg skikkelig til ro med noen jobb utenfor forsvaret. Nå skal det nevnes at han er minerydder.

Skjult ID med pseudonym S fr. 22 juni 2012 14:57

Var gift med en. Ikke helt enig i at folk blir følelsesmessig avstumpet, har jobbet ute lenge selv. Men du bør jo være forberedt på at det livet han har på jobb, er ikke et som kommer til å deles med deg, verken hva han har opplevd eller hvordan. Jeg var heldig, siden vi levde samme liv. Men umulig å virkelig snakke med 'utenforstående om det (blant annet fordi man gjerne får spørsmålet...'Blir du ikke følelsesmessig avstumpet' og da lukker porten seg ganske kjapt for hva man orker å forklare). En del adrenalinjunkier som Bene sier, el del er ikke det. Man 'vokser' egentlig det av seg etter noen turer og ettersom man blir eldre.

(kvinne 37 år fra Akershus) fr. 22 juni 2012 15:17 Privat melding

dere ville gjort det igjen, eller ville dere sagt ikke gjør det?

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 fr. 22 juni 2012 15:22

Er jo helt individuelt åssen man opplever en utenlandstjeneste.
Noen tar alt inn på seg, men på andre så preller en del ting av.
Kommer en del an på åssen tjeneste man har selvfølgelig.
Merk at sanitet ser jo en del ting som ikke mange liker å se, MOT-lag er lenge vekke og har ikke mulighet til å ta kontakt med folka hjemme, så har du noen kampenheter som også opplever en del "dritt", men alle takler det på samme vis. Bare vis forståelse for det han går igjennom, og la han takle det på hans vis, og vil han ikke snakke om det, så ikke mas. Det hjelper overhodet ikke, visst han vil fortelle, så gjør han det :)
Og visst han vil ned igjen, så det beste du kan gjøre da er å støtte han :)

Skjult ID med pseudonym S fr. 22 juni 2012 15:33

Gjør det :)

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 fr. 22 juni 2012 15:37

Du må selv føle på dette Miniogmy, jeg var i forhold selv når hadde grønt og det holdt ikke, nå er jeg bare inne på hobbybasis.
Det funker jo helt utmerket for veldig mange det er ikke det, men du burde ikke bry deg om hva vi mener, du kjenner deg selv best og vet hva du vil :)
Men du bør nok sette deg litt inn i hva han driver på med, sånn at du kanskje forstår bedre hvorfor han ikke kan ha så mye kontakt med deg som kanskje du ønsker. Visst det er et problem mener jeg :)

Skjult ID med pseudonym veteran fr. 22 juni 2012 18:04

Det er vanskelig å tilfredsstille to ektefeller, og en soldat er allerede gift med jobben, så da er det ikke meninga at han skal ha et normalt familieliv også. Du kan ikke få både i pose og sekk. War is a drug, som dem sier, og jeg merket selv hvor avhengig man ble av tjenesten. Så fort man er tilbake i Norge, så lengter man ut igjen. Det har ikke noe med adrenalin-rush å gjøre, for de fleste dagene er kjedelige, og det er sjeldent man er så heldig å oppleve skikkelig action. Og jeg var ute i mange år, i forskjellige missjoner. Men man blir avhengig av livsstilen, og livet hjemme i Norge blir dødskjedelig i sammenligning.

Det som jeg synes er interessant er hvorfor en normal kvinne ønsker et fast forhold til en ødelagt veteran. Jeg har hørt at skurkene i fengsel blir nedlassa i frierbrev fra kvinner i alle aldre, fordi disse damene har en defekt som gjør at de tenner seksuelt på farlige og voldelige menn. Muligens det er samme type tvangstanker, altså at disse kvinnene tenner på menn med våpen. Isåfall er det en mekanisme som henger igjen fra huleboertiden, da kun den mest aggressive mannen fikk parret seg med alle hunnene. Se litt på Animal Planet og sammenlign med dagens gorillaer.

Hvis alle kvinner hadde vært fornuftige, og ikke tillatt følelsene å ødelegge dømmekraften sin, så hadde det ikke blitt mye fitte på kriminelle voldsmenn eller soldater som tror de er tøffe når de går rundt med stort gevær nede i et eller annet fattig land og bruker muslimene som blink.

Skjult ID fr. 22 juni 2012 18:30

Word word!!

tror dere bør lytte til veteran

Skjult ID fr. 22 juni 2012 18:43

Dette har ikke så mye med adrenalin å gjøre. De som mener at stridsituasjoner er noe som gir næring til en adrenalinjunkie har aldri vært i strid! Det finnes, i hovedsak, to kategorier av de hjemvendte (en tredje er de som er helt ødelagt) og hvordan det går med de. Ift avstumpet osv, så er det avhengig av hvordan de er som personer før de drar ned. Har du lite utviklet empati kommer du hjem enda mer avstumpet enn du var før du dro ut. Du vil ikke skjønne hvorfor ting er som de er og alt er bare dritt og møkk, og folket er bare dritt og møkk! Har du en grei grad av empati kommer du hjem som et bedre menneske rik på erfaringer få kan drømme om, og du vil være et kvalitetsmenneske på alle mulige måter!

Nå skal det legges til at det er godt under halvparten av de mange tusen nordmenn som har vært med på slik tjeneste som har vært ute i kampavdelinger. De fleste er i støtteapparatet rundt og vil aldri se og oppleve så mye mer enn innsiden av et leirgjerde. Og disse er, så å si, utelukkende Hær mennesker.

Det er så jævla mye missoppfatninger knyttet til mennesker som jobber i Forsvaret i Norge. Må huske at dette er personer som er selektert i ”hue og ræva” over tid, mentalt, fysisk og ikke minst ift holdninger (yrkes, og avdelingsbefal). Rekruttering inn er i hovedsak gjennom førstegangstjeneste, her kaller man inn de man har behov for basert på sesjonsresultat, og da starter man på toppen så det er i tillegg noen av de smarteste (generell påstand). Dette er et lite kjent faktum, men 18-åringer som blir kalt inn i dag, bør være jævla fornøyd med det. Har ikke alltid vært sånn, men i dag trenger Forsvaret veldig færre soldater enn de gjorde før, så hvorfor ikke ta de smarteste!

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 fr. 22 juni 2012 19:14

"Må huske at dette er personer som er selektert i ”hue og ræva” over tid, "
Hvor tok du dette fra???
Er ikke sååååå mye selektering som du vil ha det til.
Du har sesjon, så innkalling til tjeneste, er ikke så mye selektering.
Skal man begynne å prate om det, så må man over på de som har tatt befalsutdanning, krigsskolen og ikke minst FSK/MJK og gamle HV-016 (eksisterer ikke lengre), i dag har vi mange innsatsstyrker i HV er noe selektering til de og men ikke så mye.

Skjult ID fr. 22 juni 2012 19:30

En yrkestilsatt og et avdelingsbefal er personer som har vært gjennom befalsutdanning og/eller krigsskole og/eller stabsskole, det var disse jeg refererte til. La oss glemme alt som har med HV å gjøre! Poenget mitt med sesjon og vpl/førstegangstjeneste er at dette er Forsvarets primære rekrutterings "binge". De som blir kaldt inn til fgtj blir det på bakgrunn av sesjonsresultat. En vpl som skriver kontrakt mtp utenlandstjeneste gjør dette etter et år inne under konstant vurdering mtp skikkethet, vi snakker ikke lenger "Jar-modellen" i det Norske Forsvar. Avdelinger som skal sende bidrag ut, får i tillegg velge og vrake blant vpl i utgangspunktet. Disse er de eneste som kan takke nei!

I styrkene har ingen reell seleksjon! (Ja da, jeg vet de har opptak) Men de plukker mennesker som allerede har vært igjennom det ovennevnte. En diskusjon på 016 gidder jeg ikke, meningsløs avdeling. Meldes inn som spesialstyrke til NATO og er for alle praktiske formål overhode ikke det! Riktig beslutning når man i 2010 valgte og legge ned disse, om prosessen var riktig er noe helt annet.

Dvs er du ansatt i Forsvaret (vpl er ikke det) så har du vært gjennom omfattende selektering, i tillegg rekrutteres man inn på bakgrunn av sesjon, stort sett!