Alle innlegg Sukkerforum

snur dere i døra?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym folkeskikk lø. 23 juni 2012 11:14

Når man møtes, og ser med en gang at dette ikke kan bli noe... kan man gå da??
Hva gjør dere, og hva sier man?

Høflig og omsorgsfull som jeg er, blir jeg værende.. selv om jeg helt klart skjønner at det aldri vil bli noe...

Er det greit å si at man ikke er interessert, 5 min etter møtet? Jeg opplever det som litt frekt, men gir nesten opp datingen for å slippe kleine, langdrøye dater...

Tips til en verdig avslutning :p ??

Skjult ID med pseudonym dollface lø. 23 juni 2012 11:18

I feel the same! og derfor gidder jeg ikke dating akkurat nå.. Men et tips, er jo å avtale et møte som ikke tar så lang tid, en kaffe (hvor man må videre etterpå fordi man har en avtale med ei venninne eller noe) Jeg hadde aldri sagt at dette funker ikke for meg etter 5 min. Men man burde vel kanskje det?

Skjult ID med pseudonym Lowry lø. 23 juni 2012 11:19

Det er alltid mulig å gjøre noe intimt, så får man i alle fall noe ut av møtet.

Skjult ID med pseudonym rasec lø. 23 juni 2012 11:20

Det jeg lurer på er hvordan du kan komme i en slik situasjon?

Men går ut i fra at det er noe med utseendet som du ikke liker. Jeg har aldri vært i den situasjonen før, møter jo ikke enhver som svarer eller tar kontakt.

Kanskje du skal "gardere" deg for slikt, hvis det er noe som du føler skjer ofte, og avtale korte kaffemøter? Da kan du alltid gå etter 30-60 min og si at du skal videre på noe annet.

Ellers så hadde jeg prøvd å finne ut av hva som gjør at du er interesert i å møte noen et øyeblikk, men mister interessen når du faktisk møter vedkommende!

Skjult ID med pseudonym Yay! lø. 23 juni 2012 11:24

Hva med å bare foreslå ett 30 minutters møte? Slik at begge har en mulighet til å stikke om det er helt ille?
Men er det virkelig så ille å tilbringe litt tid med noen du har likt gjennom meldinger og ikke synes det kan bli noe er med? er du så lite interessert i andre mennesker?

Også enig med @rasec. Burde vel heller gå i seg selv da om du stadig kommer i de situasjonene som beskrevet.

Er vel ikke akkurat hyggelig å bare gå, men det kan føles bedre for den andre part en bare stillhet etterpå. Kan vel kanskje føles bedre enn at du sitter der og viser med kroppsspråket at du ville vært ett helt annet sted. Er ikke noe bedre på den andre siden da :)

Skjult ID med pseudonym folkeskikk lø. 23 juni 2012 11:26

Avtale etterpå er noe en lur greie ja! Helt klart!!

vel... det har ikke skjedd så mange ganger, har ikke møtt så mange her..
men det har skjedd på 2 av 2.. må tydeligvis gå litt i meg selv og se hvorfor :p

er ikke så utseendefiksert, me det må jo være noe tiltrekkende med den man ønsker hoppe i høyet med! Når man møtes av menn, totalt uten selvtillitt, med flakkende blikk, helt annet utseende enn beskrevet her inne... det er turn-off!

(kvinne 42 år fra Akershus) lø. 23 juni 2012 11:29 Privat melding

Jeg har som regel satt av kvelden, og selv om jeg skjønner med én gang at det ikke kommer til å bli noe, kan det være kjempekoselig å bruke noen timer med et fremmed menneske. Men nå har alle datene mine vært hyggelige folk, da, så det har ikke vært noen grunn til å rømme.

Jeg syns faktisk det er mer slitsomt å skrive i ukesvis.

Skjult ID med pseudonym folkeskikk lø. 23 juni 2012 11:29

Yay! er veldig interessert i andre mennesker, og har mye omsorg i meg.. nettopp derfor jeg synes det blir vanskelig å avvise..
Det handler ikke om manglende interesse for andre mennesker, når de har utgitt seg for å være helt annerledes på nettet... Også ble det skikkelig kleint å møtes!!

(kvinne 37 år fra Buskerud) lø. 23 juni 2012 11:31 Privat melding

Dette du nevner er jo også mye av grunnen til at jeg synes det er lurt å ikke avtale langvarig middagsdate eller annet som er forventet å skulle vare i timevis før du vet om dette faktisk er en du har lyst til å bli bedre kjent med.
På første treff synes jeg det er like greit å treffes på et (alltid) offentlig sted, for eksempel en kafè, ta en kopp med et eller annet, og prate litt. Kun for å få et førsteinntrykk. Da har man også muligheten til å gjøre det kort, hvis man ser at det ikke passer.
Jeg oppfører meg, jeg, og er alltid høflig, uansett om jeg tidlig ser at dette ikke er noe.

(kvinne 46 år fra Oslo) lø. 23 juni 2012 11:33 Privat melding

Hmm, jeg liker iallfall ikke å kaste bort tiden min på noen som helt tydelig ikke ønsker mitt selskap - så hvis du skulle møte meg, og føle behov for å snu i døra, så ville jeg faktisk sette pris på at du sier det, så slipper jeg å få den kjipe følelsen av at her sitter karen og liiiider seg gjennom to hele kvarter med meg. Da vil jeg heller tilbringe tiden med noen som har det hyggelig sammen med meg.

Jeg traff en kar en gang, som etter ca 3 minutter før vi rakk frem til kafeen sa fra at han foretrakk å gå tilbake til klesvasken fremfor å drikke den kaffen. Helt utmerket for meg! Han fikk vel vasket noen klær og jeg fikk lest boken min og gjort mine ting. (Det hører jo likevel med til historien at han noen uker senere ville treffes på nytt fordi han mente han kanskje hadde vært litt rask den første gangen, men da var nok toget gått, ja... haha).

Vær ærlig er mitt råd, og så får vi alle øve oss på å takle noen avslag. Vi kan tross alt ikke passe sammen med alle.

(mann 38 år fra Oslo) lø. 23 juni 2012 11:36 Privat melding

"helt annet utseende enn beskrevet her inne... det er turn-off!"

Hva mener du med det? Ble nysgjerrig der, er det snakk om karer som ikke har bilde i profilen sin? :P

Skjult ID med pseudonym -m- lø. 23 juni 2012 11:38

Uff kleine dater er uberkleint!
Men er vell best å avtale noe som man kan velge om tar tid 1 gangen selv foretrekker jeg å bare gå en tur etc da kan man velge å avslutte det tidlig eller man kan rusle videre på en cafe etc hvis det går bra..har man liksom en escape rute :P Men stort sett så har det gått veldig bra :) men man skal alltid ha en plan når man møter folk som man ikke kjenner på den måten syns nå jeg og møter meget sjelden noen 1 gangen hjemme hos meg eller dem :P

(kvinne 47 år fra Oslo) lø. 23 juni 2012 11:42 Privat melding

De gangene jeg har opplevd tilsvarende var det rett og slett fordi vi møttes for kjapt, grunnlaget for å treffes var ikke tilstede.
Jeg lærte av det og sier derfor aldri ja til en kaffe, sånn helt uten videre.........det må mer til enn at man er kvinne/mann! Jeg gjør meg grunnleggende kjent med vedkommende først og har funnet ut at det er et velfungerende sorteringsverktøy (for meg).......den som løper ut og tar en kaffedate kun med et "hei" som grunnlag er ikke "underfladisk" nok for meg, jeg er ikke her for å date i øst og vest, men for om mulig å få til en givende og blivende kontakt med substans i.......

Er vel derfor jeg fortsatt er singel ;D

Skjult ID lø. 23 juni 2012 12:37

Jeg gjør det helt motsatt rpkguri :) Jeg har erfart at man kan skrive i ukesvis, og når man omsider møtes blir det helt feil likevel. Det er så vanvittig mye som må klaffe. Sukk.

Jeg liker kjappe meldinger, avtale møte tidlig, gjerne uten å snakke på tlf først. Man kjenner veldig fort om det kan bli "spennende" eller ikke. Jeg er rasjonelt anlagt, så jeg avklarer på forhånd at vi ikke avtaler evt nytt møte på daten. På den måten slipper man å gi/ få "avslag midt i fleisen". Litt feigt, men rasjonelt, og mennene tar det humoristisk :)

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 23 juni 2012 12:49 Privat melding

Rasec har et godt poeng, og jeg møter aldri folk som får meg til å ønske å stikke av etter 5 minutt, eller snu i døra for den del. Det har nok noe med at jeg ser an personen jeg møter, før jeg lager en avtale, har hverken tid eller interesse for å gå på date med alle som henvender seg til meg.....samt at jeg veldig sjelden ser på daten som potensiell kjæreste, men har oppfattet i korrespondansen at dette er et hyggelig menneske og blir nok kjekt å bli kjent med vedkommende, og som regel har det blitt akkurat som forventet; jeg har fått en ny kompis ;-)
.....er visst ikke så god på å oppfatte kjærestepotensiale ;-))

Skjult ID med pseudonym rasec lø. 23 juni 2012 12:57

Flere tar opp et veldig spennende poeng, hvor lenge man bruker før man møtes. Dette varierer stort som dere ser, og jeg har vel vært i begge endene av skalaen, og opplevd både oppturer og nedturer pga det.

For meg så kan et kjapp møte være veldig spennende, men samtidig større fallhøyde for at ting kan skjære seg. På den andre siden så kan man ende opp i en slags "vennefelle" om man snakker for mye sammen, men igjen så kan det være en veldig bra måte å bygge et godt grunnlag for "forholdet".

Og det som gjør det EKSTRA vanskelig er jo at man selv lager seg en slags "regel" på hvordan man går frem, også kommer man i snakk med noen andre som kanskje har motsatt regel! xD

Var det noen som sa "ikke lett"...? :P

Skjult ID med pseudonym juhu lø. 23 juni 2012 13:06

Er jo vi som gjør det vanskeligere enn det trenger være da :) Bare ved å skape oss forventninger om hvordan ting må være osv før vi gjør ting. Når forventningene ikke innfris blir man skuffet og da er det ikke noe å satse på.

Enten har man for høye forventninger, da vil aldri noen nå opp.
Eller så har man for lave forventninger og alle ender opp som venner.

Matching av disse forventningene gjør det nok enda vanskeligere ja.

Er jo ingen regler for når det er rett og ikke, men dersom man til stadighet møter noen og det er kleint så har man vel bomma ett sted med forventningene :) Er vel dette som kalles god og dårlig kommunikasjon.

Var det lett var det vel ikke like spennende heller når det først klaffer ;)

(kvinne 34 år fra Buskerud) lø. 23 juni 2012 13:37 Privat melding

Helt enig med Lilah..hallo, det går jo an å ha en hyggelig kveld selv om man ikke klikker rent fysisk (det må jo ha vært NOE som fikk dere til å treffes in the first place)?

(mann 42 år fra Oppland) lø. 23 juni 2012 14:05 Privat melding

Syntes det er hyggelig jeg og bare ta en kopp kaffe eller lignende med ei, så er ikke så farlig om ikke denna gnisten er der :) deilig med et lite avbrekk fra de daglige tingene og bli kjent med nye mennesker :)

Og jeg syns ikke det er kleint og måtte si at dette ikke vil fungere heller :) Men det skader aldri med nye bekjente :)

Skjult ID lø. 23 juni 2012 14:27

Møtte en på date, den første tanken som slo meg var: Aldri i livet om jeg skal ha sex med deg. Holdt ut i et par timer.

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 23 juni 2012 14:52

Vel, hvis man "klikker" rent (NB!) psykisk, da, Bene ("Guuud, jeg kommer til å måtte bli innlagt på lukka avdelig hvis jeg må sitte her i ETT minutt til!")? :)

Skjult ID med pseudonym -Bene- lø. 23 juni 2012 14:54

Da burde man kanskje ikke gått ut av døra in the first place, nref? :)

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 23 juni 2012 14:56

Jeg har tatt snu-i-døra-trikset. Og jeg sa fra. Dette funker ikke.
En blinddate for flere år siden. Dette med egenbeskrivelser fikk en HELT ny dimensjon for meg på det tidspunktet.
;-)

Skjult ID med pseudonym juhu lø. 23 juni 2012 14:58

Haha Tingeling egenbeskrivelse er gøy :)

(mann 37 år fra Østfold) lø. 23 juni 2012 14:59 Privat melding

Jeg blir alltid. Som skrevet over her var det jo noe som gjorde at man ble enig om å møtes.

Skjult ID med pseudonym -Bene- lø. 23 juni 2012 14:59

Joda, jaok, jeg skjønner det til en viss grad hvis det er en åpenbart STOR løgn på gang, altså at vedkommende ikke engang er i NÆRHETEN av gjenkjennbar..men hvis den ikke er i nærheten av gjenkjennbar så ville man vel ikke engang kjent igjen den man skal snu i døra for så..eh..nei, skjønner det fortsatt ikke.

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 23 juni 2012 15:00

Nja, Bene, tenker mest på reaksjonen når man først ER i selve settinga (mao. "Ikke har vist symptomer på forhånd", "disse" går jo vanligvis ikke ut på f.eks. en kaffedate uansett, de!) og ikke "kommer unna"... Man kan jo si det rett ut, seff (det ser jo greit ut å gjøre det "på papiret", ja!), men ikke alltid det passer seg slik, har litt med "publikum" (daten, da) å gjøre, for å si det sånn... Har NESTEN vært der selv (i alle fall tenkt lignende tankerekker), faktisk. :)

Skjult ID med pseudonym Tingeling lø. 23 juni 2012 15:09

Dette med å avslutte kjapt har ikke kun med utseende å gjøre heller. En person kan da vise seg å være veldig annerledes IRL...og for min egen del har jeg en meget velfungerende intuisjon og magefølelse. Så hvorfor bruke tid på noe man strengt tatt IKKE ønsker å bruke mer tid på?
Jeg gjør ikke det ihvertfall.

Poenget til TS (som jeg leser det) er at terskelen for date/møte/treff blir høyere dersom man skal ha en opplevelse av å "lide" seg gjennom lange samtaler bare fordi det var avtalt et treff.
Jeg ser ingen grunn til å lide meg gjennom hverken det ene eller andre. Valget er da mitt??
Gjør derfor lidelsen kortest mulig, for meg selv og den andre. Simple as that. :-)

(mann 37 år fra Østfold) lø. 23 juni 2012 15:12 Privat melding

Enig i at man ikke skal lide seg gjennom noe. Nå har jeg heldigvis vært skånet for det da.

Skjult ID med pseudonym -Bene- lø. 23 juni 2012 15:28

Joda, klart. Når jeg leser overskriften ser jeg for meg følgende scenario:

Dame/mann sitter ved et bord på en cafe, daten åpner ytterdøra, ser vedkommende og sier i sitt stille sinn "oh heeeeeell no" før han/hun snur og lukker døra etter seg.

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 23 juni 2012 15:31

Vel, enkelte kan vise seg å være "avskyelig" på det rent personlige plan, uavhengig av utseende... Det er vel det Tingeling mener ovenfor, og selvsamme som undertegnede har vært borti også.

(mann 41 år fra Hedmark) lø. 23 juni 2012 15:40 Privat melding

Kunne aldri tenkt meg å "snudd i døra" uten å sette seg ned å ta en liten prat. Hopper ikke på en date uten å ha sett endel bilder, liker også å ta en liten prat på tlf først. Men når det er sagt så har jeg erfart såpass og skjønt at det for meg passer best å avtale en rask kaffe uten noen forventninger. Så kan man heller avtale en hyggeligere date etterpå , hvis begge føler det skulle være interessant.
For de som har testet ut nettdating vet jo at sjansen for å løpe hjem i lykkerus ikke er den største.

Skjult ID med pseudonym Nref lø. 23 juni 2012 15:42

Sant, Spinnvillh, løper aldri med mindre jeg er i akutt livsfare... :)

Skjult ID med pseudonym lusa lø. 23 juni 2012 15:46

Nei altså. Hvis fyren åpner døra, og jeg _ikke_ tenker at jeg vil hive han rett i bakken og ha meg med ham herfra til evigheten, da er det bare å stikke. Hva da, bli "kjent med mennesker"? Sånt er oppskrytt. Her ønskes valuta for pengene.