Alle innlegg Sukkerforum

Verdier - Hva slags framtid ønsker vi?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lilleulv sø. 18 mai 2008 23:00


Det norske folk har begynt å orientere seg mot nye mål. Den store meningsmålingen, Norsk Monitor, som har kartlagt våre holdninger i 20 år, viser at hovedtrenden har snudd. Vi blir nå mindre materialistiske og dermed øker også livsgleden for første gang på lenge. Vi har oppnådd høy levestandard - nå søker vi etter nye mål. I et demokrati som vårt er det vi selv som må be om en ny dagsorden, som må gi nye bestillinger til politikerne.

Internett har gitt oss en enestående mulighet til selv å delta aktivt i utformingen av fremtiden. Derfor har en gruppe enkeltpersoner tatt initiativ til nettstedet 100-årsmålene og en landsomfattende dugnad frem til starten av stortingsvalgkampen i 2009. En serie av de store organisasjonene oppfordrer sine medlemmer til å delta, Miljøbevegelsen, Kirken og mange andre. Du kan gå inn på www.hundrearsmalene.no eller si din mening her:

Hva mener DU politikerne bør vektlegge i årene som kommer?

Skjult ID med pseudonym petimeter sø. 18 mai 2008 23:13

En ting er forsømt: de eldres rettigheter til stell, enerom osv. Samt at vi tar vare på de svakeste i landet vårt og lar de få midler istedet for å pine egne som er i fortvilte situasjoner (og så sende masse midler ut av landet istedet).

Skjult ID med pseudonym unormal sø. 18 mai 2008 23:21

Jeg ønsker at mine barn skal få lov til å bruke sitt eget fantasi for å skape en fremtid sammen med den generasjon de tilhører og
at vi, ikke, skal prøve å lage alt,ferdig pakket til dem sånn som vi ville ha likt at de skal ha, samt at de også finner utfordringer i fremtiden på lik linje som oss.

Skjult ID med pseudonym Verdifull ma. 19 mai 2008 18:18

Kanskje vi burde ha valgperioder som strakk seg 8-10 år fram i tid, slik at vi slapp alle disse smiskende og småkvalme politikerne som jobber så hardt for å gjøre seg lekre for velgerne? Det er faktisk noe av det verste og mest ødeleggende, synes jeg, all denne kortsyntheten og alle velgerfrieriene før hvert valg - og stort sett hele tiden imellom. Hvor er den politikeren som tør å gi oss det vi trenger istedenfor det vi "skriker" etter?

Hvis vi klarer å frakople livskvalitet fra levestandard i tanker, ord og gjerninger, ja da er vi på rett vei. Men jeg vet ikke om vi er der - ikke på lenge ennå. Spørs om ikke vi må ha unnagjort "den siste olje" (i Nordsjøen og andre steder) før vi tar oss på tak her i landet. Lykke til med det, vi klarer det nok når vi må!