Alle innlegg Sukkerforum

Forsikring for galninger?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym foo ma. 2 juli 2012 01:08

Hei!

Jeg har nylig pådratt meg en skade på reise mens jeg utførte noe som lett kan defineres som ekstremsport. Den er ikke så ille at jeg har hatt behov for noe forsikring (enda), men innser at jeg burde sørge for at slike ting er i orden da jeg vet at denne aktiviteten bare vil eskalere så mye økonomien tillater det.

Så, kjære sukker-forum. Har noen av dere gode tips til hva slags forsikringer i hvilke forsikringsselskap jeg burde undersøke? Det jeg ser for meg er at det er en form for reiseforsikring, men med litt utvidelser for enkelte ting hvor man faktisk setter seg selv i fare.

Any ideas? :)

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 2 juli 2012 02:02

Jeg har forsikring igjennom idrettsforbundet. Tror det er gjensidige eller if som står bak den.
Den dekker strengt tatt bare trening/turer i regi av klubben, men som instruktør i klubben kan jo det meste av utflukter sies å være i regi av klubben....

I tillegg passer jeg på å fylle diesel med visa-kort som gir reiseforsikring inkludert (og 4% rabatt på dieselen). Satser på at de tilsammen dekker det jeg måtte klare å finne på. Skjer det noe er sjansene store for at ingen finner meg før elgjakta starter, og da er det jo begrenset hvilken nytte man egentlig kan ha av en forsikring.

(mann 33 år fra Hordaland) ma. 2 juli 2012 02:59 Privat melding

Prøv europeiske. De fleste ekstremister jeg kjenner, meg inkludert, bruker dem fordi de dekker våre (ekstreme) sporter.

(mann 57 år fra Oslo) ma. 2 juli 2012 07:42 Privat melding

Alle reiseforsikringer dekker det vanlige i omtrent like stor grad. Men definer hva det er du er usikker på dekningen av. Og ring selskapene Her inne er vi uansett bare tilfeldige synsere, som uttaler oss uten ansvar.

Skjult ID med pseudonym foo ma. 2 juli 2012 12:23

Ser ut som europeiske har noe som kan passe, etter at jeg ringte de. Tingen er at jeg beveger meg et stykke utenfor alfarvei noen ganger (fort en uke eller to fra sivilisasjonen), og da er det greit å være dekket når noe skulle skje der hvor bare EPIRBen kan redde meg (et nødsystem som går over bl.a. satelitt). Blir jo hentet uansett så lenge den trigges, men uten forsikring som dekker aktiviteten kan jeg ende som gjeldsslave resten av livet, noe som selvfølgelig er et bedre alternativ enn å miste livet - men greit å sikre seg :).

Sjekket med storebrand i tillegg til mitt eget (gjensidige) i forrige uke, som sa at de ikke kunne hjelpe meg i de scenarioene jeg forespeilte :)

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 2 juli 2012 12:42

Vanlige reise og ulykkesforsikringer dekker ikke ekstrem-aktiviteter. Grensen for ekstremaktivitet er litt diffus. Judo, tiltross for langt lavere skadeandel enn f.eks fotball, regnes som ekstremsport, og er grunnen til at jeg må ha ekstra forsikring.

Skjult ID med pseudonym Kai ma. 2 juli 2012 13:30

http://www.worldnomads.com/

Velg 'Explorer' så dekker de galskap.

(mann 42 år fra Telemark) ma. 2 juli 2012 15:13 Privat melding

Finn.no! Her kan du selge fallskjermer, klatreutstyr og alt det måtte være....så holder du deg på bakken....beste frosikring du kan få he he...:) LoL.

Skjult ID med pseudonym foo ma. 2 juli 2012 16:05

Jeanett: Forsikringer er i prinsippet en felleskasse mellom alle oss "dumrianer". Så selv om jeg ikke skader meg, så betaler jeg utgiftene til en annen "dumrian" som skader seg - sammen med alle andre "dumrianer" som ikke skader seg.

Forsikringsselskapet er bare en mellompart som regner ut sannsynligheten for hvor mange "dumrianer" som skader seg og kostnaden for dette, og setter da prisen for forsikringen deretter + litt de kan profitere av til å betale ut lønn, utbytte med mer.

Med andre ord, en veldig fin løsning for alle og i mine øyne ikke et veddemål i det hele tatt - men et sikkerhetsnett man betaler for gjennom et spleiselag :)

Skjult ID med pseudonym poppy ma. 2 juli 2012 16:16

Har selv europeiske, men har ikke vært så veldig fornøyd med dem de få gangene jeg har trengt de...Så mulig jeg bytter selskap:-)