Alle innlegg Sukkerforum

Mars vs Venus??????

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Oslo) ma. 19 mai 2008 17:57 Privat melding

Hva gjør at vi menn tenker så ulikt i forhold til dere kvinner?
Har noen sett filmen Mars og Venus skjønner dere hva jeg mener.
Er man faktisk fra to totalt ulike "planeter"?

Skjult ID med pseudonym Neida! ma. 19 mai 2008 18:05

Neida, selv om det noen ganger kan virke slik, når man leser i mediene og på sukkerforum. Selv er jeg like ofte overrasket over hva kvinner kan få seg til å tenke/gjøre/si/mene, som jeg er når det gjelder menn. Det er ikke slik at jeg skjønner kvinner bedre enn menn, f.eks. Selv er jeg altså kvinne og jeg skjønner meg ikke så mye på kvinner. Håper dette var oppklarende for deg!

Skjult ID med pseudonym RRTK ma. 19 mai 2008 18:17

Det finnes like mange forskjellige menn som det finnes forskjellige kvinner, og noen mennesker skjønner man mer av enn andre - uavhengig av kjønn.

Ideen om menn fra Mars og kvinner fra Venus, er en stereotyp som hører hjemme på 70-tallet - in my humble opinion. :-)

Skjult ID med pseudonym Morpheon ma. 19 mai 2008 20:14

Helt enig. Egentlig kommer kvinnene fra Merkur...

Skjult ID med pseudonym Månekvinne ma. 19 mai 2008 21:53

Javisst, Morpheon, og mennene har ramlet ned fra Månen, alle sammen ;-)

(mann 44 år fra Oslo) ti. 20 mai 2008 10:56 Privat melding

Mjaa... Rent bortsett fra at man ikke skal ta en halvdårlig film med Pia Tjelta som sannhetsvitne for at verden er på den ene eller andre måten, så virker det på meg som om menn og kvinner _generelt_ (mao: det finnes unntak) ser verden fra to fundamentalt forskjellige vinkler. Jeg har / har hatt ganske mange jentevenner som jeg har drøftet dette med i maaange sene nattetimer over noen glass, og det er min konklusjon.

Bare dette med mannlig og kvinnelig skjønnhet, hvor grunnleggende forskjellig plass de tar i vår bevissthet og i samfunnsbildet vårt. Kvinner blir "sett" på en helt annen måte enn menn blir, og jeg vil tro at det alene må føre til en ganske annen måte å se verden på. Og det er bare en liten flis av de forskjellene som menn og kvinner opplever av muligheter/begrensninger/forventninger osv osv ad nauseum.

Noe av dette er biologisk, andre ting er ting man har lært seg i oppveksten, og så finnes det masse mennesker som ikke kjenner seg igjen i den ene eller andre båsen.

Jo eldre jeg blir, desto mer opplever jeg at verden er mer sammensatt enn det jeg har trodd, og at jeg _vet_ mye mindre enn jeg trodde jeg visste. Det er en av de tingene som er fint med å være menneske, synes jeg :o)

(kvinne 37 år fra Oslo) to. 22 mai 2008 23:33 Privat melding


Månen er kvinnens, ihvertfall ifølge astrologien. ;)

Venus er også feminin, men ikke alle kvinners planet, fordi ikke alle kvinner er såå feminine. Venus er den amorøse planet, og det er jo mer en tilstand enn et kjønn.

Mars er også amorøs, men mer fysisk amorøs, altså seksuell. Ikke fordi menn er mer seksuelle eller har mer drifter, men fordi Mars er handlingens og den selvtilfredsstillendes planet, og derfor også godt brukt av kvinner (med tanke på stimulerende midler og bruk av leker etc., som nesten annenhver kvinne og mer til gjør). Mars er derfor også egentlig kjønnsnøytral.

Det er Solen som er den mannlige, egentlig, fordi den mannlige er det som blåser varme i luften; altså det som gjør tankene til noe annet enn bare tanker. Litt komplisert dette her, men på en eller annen merkelig måte så skjønner jeg det. :)

Ja, dette var jo også kanskje et sidesprang ;)

Så mitt svar til deg, candyandy: Nei kvinner er ikke fra Venus, og menn er ikke fra Mars, dette tilhører medieverdenen. Likevel, vi tenker ulikt fordi vi har ulike måter å ta verden på. Men det er bare ved første øyekast ;) Bak øynene er vi alle "like". Egentlig.

Skjult ID med pseudonym RRTK to. 22 mai 2008 23:36

Joques

Tror du ikke at det finnes flotte menn som er vant til å få den samme oppmerksomheten som en del flotte kvinner gjør? Og at det finnes en del kvinner som slett ikke får så mye oppmerksomhet i det hele tatt?

(kvinne 45 år fra Telemark) to. 22 mai 2008 23:45 Privat melding

Det er mange planeter i universet :o) Noen kommer fra venus andre fra mars...men mange fra helt andre også.

(mann 46 år fra Buskerud) fr. 23 mai 2008 00:27 Privat melding

Her er svaret:
http://www.youtube.com/watch?v=xxtUH_bHBxs
:-D

Skjult ID med pseudonym Morpheon fr. 23 mai 2008 02:25

Holder fremdeles en knapp på Merkur. Få kan være så heite og så kalde på samme tid ; )