Alle innlegg Sukkerforum

La de små barn komme til meg........Vel ;)

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 19:15

Å passe barn er jammen meg slitsomt. I dag fikk jeg erfare det da jeg passet to av min venninnes barn. Først dro vi på museum, så dro vi og matet ender i parken, så en tur på 4H gården. Jeg tok meg selv i å se desperat på klokken. Jeg skulle passe dem i to timer. Nå var det gått 1.5 timer og jeg visste ikke helt hva jeg skulle finne på med de ungene. Så vi dro til en lekeplass.....Hjelpes. De var jo over alle hauger. Mildt sagt. Jeg satt i tlf med ei venninne (som er barnevernspedagog). Plutselig oppdaget jeg at et av barna "mine" satt og tisset i gresset. Uerfaren som jeg er ropte jeg ut "nei nei nei, du kan jo ikke bare sette deg ned å tisse der da" haha, og fikk til svar " jammen, jeg måtte jo tisse" .....Hva skal man si? Pedagogen i andre enden av telefonen skrattlo og jeg tenkte at det er meg en lykke at jeg kan levere tilbake disse to snart:)

Gud jeg er glad jeg er barnløs.....Det er jo en hel jobb å følge med, underholde, stimulere og passe på sånne mini mennesker. All honnør til foreldre altså! ;-)) Mat skal de visstnok også ha....

Skjult ID med pseudonym Porfirij ti. 3 juli 2012 19:17

*lol*

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 19:19

@Porfirij

Haha, hva ler du av? Det er sant....utrolig slitsomt...Phuu

Skjult ID med pseudonym Prober ti. 3 juli 2012 19:20

amen!

Skjult ID med pseudonym Porfirij ti. 3 juli 2012 19:21

@poppy
Eg veit.. Eg har fire av dei i hus no.... :-)

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 19:23

@Porfirij

Stakkars deg.......fire stk er drøyt! Det må jeg si. Hvorfor så mange da?

Skjult ID med pseudonym Porfirij ti. 3 juli 2012 19:30

Besøk.. Kun to igjen no, men dei vert over natta..
Fint er det då at dei er såpass store at dei kan jagast ut døra utan tilsyn..
(Så kan eg sitje på ræva å trykke i meg sjokolade. :-D )

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 19:34

@Porfirij

Haha, ja da får du pause iallefall. Er vel verre med søskenpar som jeg hadde i dag. De kastet jo sand på hverandre og kranglet om huskene og hvem som skulle få den spaden og den bøtta osv....Jeg truet med at de ikke fikk middag om de ikke oppførte seg, men ifølge venninna mi var trusler ikke noe effektivt......Jeg hadde ikke noe bedre å komme med. Konfliktløsning på det nivået er ikke min greie. Definitivt!

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 3 juli 2012 19:39

haha xD jaja men du var nå snill som passet dem for veninna di da :) jauda er jo slitsomt har en tass på 5 selv men gud så mye lykke det er også :) Men min er en av de enkle utgavene da ikke vanskelig å ha med å gjøre i dag fant han ut at han ville vaske vinduer og speil: ga han en flaske speil spray og utstyr= rene vinduer :D men så er nå jeg den utgaven av mamma som ikke tar sånne ting som noe big deal da...men flink var han fikk vaffel til kvelds i belønning :) heller tilhenger av å belønne bra adferd i stedet for å straffe eller true ;) myyye mere effektivt :D men man må jo være tålmodig da :P

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 19:44

@-m-

Haha, jeg tror hun var rimelig desperat siden hun spurte meg for hun har ikke spurt meg om å passe de siden den eldste var baby. Og det er flere år siden. Og da skreik babyen HELE tiden....Det glemmer jeg aldri. Det er vel kanskje lettere med egne barn eller? Muligens det ikke ligger for alle. Og jeg er vant til at det er bare meg :-) GODT vant faktisk, hihih

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 3 juli 2012 19:48

@poppy

hehe høyst forståelig frøken :) hehe uffda hørtes ikke ut som det der gikk så bra men du veit når babyene er så små vil de jo helst bare ha mammaen sin :) trøst deg med d ;) joa jeg er kansje hakket over snittet barnekjær vært barnevakt siden jeg ble stor nok til det, dagmamma, jobbet som parkleder og kidzmedarbeider på treningsenter..såe..ja..men må ærlig si at neste jobb helst er uten unger altså ;) superkoslig men og utrolig slitsomt :P sist jobben var barn fra 6 uker til 10 år..og ofte aleine med uansvarlig mange så phu....kiwi jobb hørtes brått litt fristende ut eller no ;)

Skjult ID med pseudonym Anaïs ti. 3 juli 2012 19:52

Haha, @poppy Ja! Det er den mest krevende jobben jeg noen gang har hatt. Jeg er en av disse mødrene som ikke anbefaler barn til barnløse kvinner. Dette er ikke lett! Jeg er en av de "dårlige mødrene" som føler at det er meget godt å ha barnefri leeenge og jobber hardt for at de skal være så selvstendige som mulig og drømmer om den dagen de flytter hjemmefra :-) But I love them!

Skjult ID med pseudonym -Bene- ti. 3 juli 2012 19:55

Passet nevøene mine (2 og 4) i vinter og det var som en drøm. Han eldste fikk tak i en nintendo DS og han minste lekte med en kork. Bliss.

(mann 42 år fra Oppland) ti. 3 juli 2012 19:56 Privat melding

:D Artig lesing :D

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 3 juli 2012 19:59

@-bene-

haha ja det som er så kult! jr hadde feks en periode nå hvor han lekte med: en pussefille, 20 korker i diverse format thats it!! på toget, bussen ute på cafe, kino venting hjemme what ever...og alt han kunne bruke det til! fantasi er en fint ting :)

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 20:02

@-m-

Gud hjelpe meg rett!! Ja da er du barnekjær av deg. Jeg var på stranden med en annen venninne, haha. Da måtte jeg le av meg selv når jeg bad henne legge håndukene til ungene litt unna meg...Det bare poppet ut :P Men poenget mitt var at de ikke skulle springe så nært med vann og sand, haha. For de gjorde det HELE tiden :P Såååå barnekjær er jeg;-)

@Anaïs

Da er vi nok litt lik på det området ;-)) Det er deilig å bare tenke på seg selv! :)

Skjult ID med pseudonym suisidal ti. 3 juli 2012 20:04

Poppy = Tante pose :-)

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 20:07

@suisidal

Phøøø, langt derifra ;-) Tante pose er jo moralens vokter. Det kan vi vel ikke påstå er meg eller? ;-))

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 20:09

@Bene

Aha, så kanskje et tv-spill hadde vært bedre?? ;-)) Tenkte uteaktivitet var best, men det er visst slutt på det. De blir bare så ville i frisk luft. Jeg forsøkte å holde blodsukkeret lavt med null mat og null drikke på to timer. Tror det hjalp godt på. For de ble rimelig ville etter middag og is etterpå;-)

Skjult ID med pseudonym fyr84 ti. 3 juli 2012 20:10

Passet en liten fyr på 4 måneder. Null stress. La han på sofaen og gjorde husarbeidet. Er det så enkelt så er jeg klar for å få en unge.

Skjult ID med pseudonym suisidal ti. 3 juli 2012 20:10

Nei,det har du faktisk rett i :-) Er så mange år siden jeg så den nå,men jeg tenkte på henne likevel : ))

(mann 47 år fra Oslo) ti. 3 juli 2012 20:11 Privat melding

Jeg har ei niese som er så selvgående på lekefronten at jeg bare trenger å sitte der, så tildeles jeg rollene på løpende bånd. Jeg har vært matros, Emil, Tommy, Annika, Pocahontas og Herr Nilsson i en og samme seanse. Samt han lille, hvite jævelen med korketrekkere i Drømmehagen.

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 20:15

@fyr84

Det må være flaks tror jeg.....Så enkelt er det ikke. Kan jeg ikke drømme om;-)

@HerrFekt

Hahaha, ja men du kler alle de rollene!! Fikk høre noen fantastiske barnelåter i dag. Blant annet skulle de høre "kanskje kommer Kongen" på superhøyt volum! Men jeg fikk ingen roller. Men de likte å grave i veska mi og spørre en million spm jeg ikke kunne svare på:))

Skjult ID med pseudonym fyr84 ti. 3 juli 2012 20:19

Er man proff så er man proff :p

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 20:20

@fyr84

Haha, ja hva er oppskriften da?? ;-)) Do tell...

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 3 juli 2012 20:25

@poppy

haha søt du er jammen det er jo litt lov når det ikke er dine unger syns jeg ;)

@fyr

oi! hadde aldri turt å legge han på sofaen redd han skulle falt ned..men det kan være så enkelt min tass lå på gulvet han og der lå han mens jeg pusla rundt...har bare elsket å være mamma fra 1 sekund jeg trodde det skulle være skikkelig slitsom men er jo mest bare kos :) hehe ja husker jeg tenkte sånn og da jr var baby er det så enkelt så kan jeg poppe ut masse unger! :D hehe...men akkurat den prosessen er litt for vond til at jeg fulgte opp tankegangen..men så har det litt med åssen man er og har aldri vært fan av skrikekurer og sånne grusomme greier men overøst han med kjærlighet og han fikk ikke så mye som klynke før mamma var der nei gitt :P resultatet er jo at jeg har en veldig behagelig unge som overhodet ikke tviler på at jeg elsker han er jo det vakreste man kan høre det..mammaaa .... ja? jeg elsker deeeeg <3 smelt :)

husker da jeg var barn jeg ville finne meg en mann, en gård ha masse dyr og 12 unger...hvorfor akkurat 12 veit jeg ikke sett for mye på snehvit`? andre skulle bli alt mulig annet..jeg skulle bli mamma å bo på gård jeg hehe :P

(mann 47 år fra Oslo) ti. 3 juli 2012 20:26 Privat melding

Poppy:

Nøkkelen er å med moderlig/faderlig mine improvisere overbevisende svar på spørsmål man ikke har snøring på.

"Onkel, hvor kommer barna fra?"
"Kremt. De bestilles fra Ullared, men monteres på IKEA, min pige."

(mann 40 år fra Oslo) ti. 3 juli 2012 20:26 Privat melding

Oppskriften er musikk så høyt at man ikke hører de skriker, problem solved :p

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 20:31

@HerrFekt

Ja det er omtrent sånne svar de får av meg også! ;-) Men jeg skremmer de tydeligvis for jeg forteller nok litt mer enn jeg burde. Siden de skal på ferie i morgen og skal reise med fly for første gang måtte jeg jo fortelle om den skumle sikkerhetskontrollen de skulle igjennom og at de måtte "scannes" i en maskin, hahaha....De sa ingen ting før moren kom. Da først uttrykte de sine bekymringer...Snakk om å ha et forklarings problem for venninna mi :))

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 3 juli 2012 20:34

haha xD

ja men de spm ER litt vanskelige å svare på i blant :P

Skjult ID med pseudonym Calienta ti. 3 juli 2012 20:36

Nå er riktignok ungen min endel eldre, men siden hun var lita, har jeg fått høre hu var enkel.
Svært livlig fantasi, elsket å leke (les lage egne musikaler med lekene) alene, lese bøker og spille instrumenter.
Jeg er en av de strenge mødrene som ikke tillater pc eller tvspill oftere enn to/tre ganger i uka.
Likevel har jeg ikke opplevd noe spes prob ved dette, da hun er vant til at det er slik.
Hun elsker å være ute, blir sint når hun ikke får vilja si (les miniungdom: "du er sååå teit! Du er ikke glad i meg du!"), smisker når det er noe hun vil ("Uansett om vi ikke alltid er enige, mamma, så er du verdens beste fordet!"), elsker å lære (tuller ikke, hun ga seg ikke med grin og mas før jeg hadde laget et skoleopplegg for sommeren, krise at skolen var slutt for sommeren), elsker å lese og spille gitar.
Hos andre, har jeg fått høre hun er den perfekte barnevakt (til tross hun ofte er sendt dit fordi jeg trenger barnepass) og tar seg av alle barn, uansett alder, så de ikke kjeder seg.
Hun blir sint fordi hun ikke får vaske doen hver gang, elsker å pusse vinduer, og enhver anledning hun finner, får jeg frokost servert på sengen.
Borte hos sin mormor, tvinger hun mormor med på turer så hun kan sykle, plukke blomster osv, eller hun hopper trampoline (bygger snømann vinter), spiller fotball.... ja stort sett underholder hun seg selv.
Men hos mormor har hun og sin hemmelige våpen... DS!!!
he e he he he he...
Greit de er vant at det er forskjell hos den og den.

MEN.. Når det er sagt... Jobber i barnehage, så ser jeg har vært heldigere enn de fleste når det gjelder unge, og at jeg har vært flink som ikke har latt henne bestemme som liten. (Ser lett foreldre heller gir over for gråten for å slippe "flausen" med at ungen gråter i offentlighet).
Likevel... kunne ikke tenke meg å jobbe med noe annet enn barn... Så klager ikke!

PS: poppy;
vi mennesker er heldigvis forskjellige!
All ære til alle som er skeptiske til barn, mindre glade i barn og som sier det høyt!
Er visst veldig tabu i samfunnet i dag å ikke ville ha barn eller ikke like barn direkte....

(mann 47 år fra Oslo) ti. 3 juli 2012 20:39 Privat melding

Tja, hvorfor ikke, poppy?
Min begrensede erfaring med de små nissene er at INGENTING er mer stas å prate om enn ting de ble måtelig skremt av der og da.
F.eks. ble den ENE forbanna raketten vi sendte opp på nyttårsaften ifjor samtale-, skryte- og analyseobjekt de neste tre dagene etter at sjokket og måpinga hadde lagt seg.

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 20:49

@HerrFekt

Hehe, nei sant det. De husker meg fordi jeg forteller litt skumle historier. En gang skremte jeg livskiten av dem da vi gikk forbi et falleferdig hus og jeg fortalte om alle heksene som bodde der og som stod bak blondegardinene og tittet på oss. Hahahaha, det var underholdning å se blikket når vi skulle passere huset på tilbaketuren. Men jeg fikk litt pes hos moren som hadde fått selskap i senga den natta ;-))

@Callienta

Jada, vi er alle forskjellige. Men det rare er at når jeg sier jeg ikke har kjemi med barn og ikke ønsker barn på dette tidspunktet så reagerer ofte folk på det. Sier at det blir noe annet med egne barn og klart du ønsker barn. Som om at det er utenkelig at noen ikke vil ha barn. Barn krever mye, koster mye og man bør ikke lage dem om man ikke har planer om å ta vare på dem;-)) Så all ære til dere som bidrar til befolkningen:)

Skjult ID med pseudonym Supersmil ti. 3 juli 2012 20:51

Hehe :) Både store og små barn er bare utrolig herlige. Storkoser meg samme med dem :)
Gleder meg masse til å begynne å jobbe på småbarnsavdeling i slutten av juli :)

Skjult ID med pseudonym fyr84 ti. 3 juli 2012 21:00

@poppy

Haha.. Vettafaen. Medfødt barnetekke? :P

@-m-

nja, han kan jo ikke krabbe og jeg fulgte jo med. Han lå rolig og bare tittet seg rundt hele tiden. :) Dessuten var han så søt at jeg klarte ikke gjøre mye husarbeidet før jeg måtte bort og titte litt på han igjen.. :)

Skjult ID med pseudonym Calienta ti. 3 juli 2012 21:01

Poppy;
nettopp derfor jeg syntes det er så bra for dere som tør si fra.
Å ha barn ligger ikke for alle!
Kjenner mange nok som det er som har barn, men ikke burde hatt,
eller som har fått barn, men virkelig angret...
Du er ærlig; det ligger ikke for deg.
Slik jeg tolker det hen, virker tanken på fremtidige barn som en
ikke ting.
Le heller av dem som er for dumme til å forstå at barn ikke er for alle.
Skulle alle like dyr og da, sånn for eksempel?
Eller alle skal like trening?
Mange tror visst det (nå er riktig nok dyr og barn myyye mer alvorlig,
men måtte bare ha et par eksempler til), men det skal jo egentlig være mangfold
for at alle er forskjellige!

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 21:09

@Calienta

Jeg ser ikke for meg at jeg skal ha barn nei. Jeg hater ikke barn eller ikke liker dem. Jeg har bare dårlig kjemi med dem og synes det er mye jobb med de. Men det er jo morsomt når de sier noe skøy. Ord fra barnemunnen er noen ganger hysterisk;-)) Men synes det er greit å sende de hjem etter en stund :) Men egne mennesker vil jeg ikke lage. Er som sagt mye ansvar og ikke minst så skal aldri noe sånn skvises ut av meg.....Det skjer ikke. Man kan bli helt ødelagt nedentil og de revner og diverse....huff...Det høres helt forferdelig ut.

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 3 juli 2012 21:20

@fyr

naaaaaaw :)

@poppy

ja det er helt jævlig de som sier noe annet lyver...vondeste opplevelsen i hele mitt liv trodde seriøst jeg skulle dø MEN også den beste opplevelsen i hele mitt liv aldri vært mere lykkelig :) og revning osv? jau takk hadde smerter i 3 år jeg...men nå er jeg fin igjen :P derfor jeg heller ikke skal ha flere selv om jeg elsker han jeg har over alt på jord :)

bra at man veit hva man vil syns jeg man burde jo slettes ikke få barn fordi man føler samfunnet sier man bør det, mor di osv osv men fordi man SJØL virkelig ønsker det av hele sitt hjerte :)

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 3 juli 2012 21:35

Det aller artigste med barn ER jo alle spørsmålene de stiller, da! Akkurat som HerrFekt bare svarer jeg i hytt og vær med det dummeste jeg kommer på der og da og greier av og til å innbille dem at det er sant også... ;) Og hvis de nekter å tro på det jeg sier, kan jeg holde på LENGE med dialoger som "Joda!" - "Neida" -"Å, joda!" - "Neeei, det går ikke an, det!" - "A joda, det går an, du er bare så liten at du ikke skjønner det enda!" (sette opp teit smil) - "Jeg er 4 år!" - "Ja, vet det. Derfor skjønner du det ikke, og dessuten er du rar. " - "Neida, DU er rar, onkel Nref!" - "Neida!" - "Jooooda!" - etc, etc, etc.... ;)
Forøvrig har jeg også LANG "utholdenhet" på prat om tiss, bæsj og promp (har like stor glede av det jeg, har bare ikke helt kommet over det stadiet), og LIKER (i motsetning til et visst annet, her unevnt forumstroll...) å bygge med lego! :-)

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 21:38

@-m-

Akkurat....I rest my case ;))

@Nref

Du er jo bare som et lite barn selv ;)) Sikkert derfor du er så pop blant de små antar jeg. Tiss, bæsj og prompe humor er jo alltid en vinner:))

Skjult ID med pseudonym fyr84 ti. 3 juli 2012 21:39

Jeg liker også røverhistorer. Men det har sikkert med at pappa fortalte masse røverhistorier når jeg var liten... Fremdeles er jeg usikker på om han var ridende politi i Canada og har skutt ni ulv på en pistolkule i en presset situasjon i villmarken..

Skjult ID med pseudonym -m- ti. 3 juli 2012 21:40

@poppy

hehe :D

Skjult ID med pseudonym Nref ti. 3 juli 2012 21:47

"Bare som et lite barn selv", poppy..? ANER ikke om jeg skal ta den der som et kompliment eller en fornærmelse... Såh... Du er teit, tante poppy! ;-) Hrmf.

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 21:51

@Nref

Ta det som et kompliment. Det betyr bare at du går godt overens med mennesker i alle aldre ;-)) DET er en god egenskap vettu, hehe

Skjult ID med pseudonym poppy ti. 3 juli 2012 21:52

@fyr84

LOL