Alle innlegg Sukkerforum

Facebook problemer

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Diaz fr. 6 juli 2012 23:05

Har ei venninne som jeg har kjent i et par-tre år. Mye ute sammen og masse felles venner.Siden nyttår har hennes FB bruk tatt helt av.
Vi snakker 15-20 oppdateringer HVER dag.
Bilder av frokosten,bilder av nyinnkjøpte kjoler, innsjekkinger på kjøpesentra,tagging av venner bare hun treffer de på gata. Bilder av hvordan hun ser ut når hun skal ut. Bilder fra t-bane turen. Trakking av joggeturer og bilder av te og kaffekos. For ikke å snakke om alle artige statuser inne i mellom.
For 2 uker siden satte jeg meg ned med henne og fortalte at dette var litt i overkant og at jeg visste at flere skjulte henne fra newfseeden. Folk orker rett og slett ikke at hun opptar en hel side med oppdateringer når man logger seg inn.

Fortalte dette selvfølgelig på en så skånsom måte som mulig. Og hun forstod....på en måte.
Men hun kom fort i gang igjen:)

For 2 dager siden var vi ute å tok en kaffe og hun skjønte ikke hvorfor hun ikke fikk så stor respons på FB lengre. Jeg spurte om hun husket samtalen vi hadde for en stund siden?

Etter at jeg kom hjem den ettermiddagen var jeg slettet som venn av henne.
Synd at man har mistet en som jeg trodde var en venn. Jeg prøvde bare å være en god venn. Dessverre gikk det galt. Hva synes dere? Burde jeg ikke ha sagt noe,og gjort som halvparten av våre felles venner...altså bare fjernet henne fra newsfeeden og latt som ingenting?

Skjult ID med pseudonym ruggen fr. 6 juli 2012 23:08

En god venn sier fra!
Forhåpentligvis vil hun forstå det en dag....

Skjult ID med pseudonym Fjasken fr. 6 juli 2012 23:12

Noen tar helt av og mister "gangsyn" når det kommer til Facebook.

Hvis hun slettet deg fordi du sa ifra så var hun nok ikke så nær venn.

Du kunne jo bare skjult henne fra feeden, det har jeg gjort med amnge. Orker ikke den daglige regla fra: Nå sto jeg opp, god morgen:) Nå spiser jeg en sunn frokost, digg:) Nå tar en en god kopp Java, herlig:) Ute en tur nå, nydelig vær, sommer<3 osv osv sov, det er bare frem til kl12, slik fortsetter det til over midnatt hvor denne kommer: Nå er jeg såååå trøtt altså, natta alle Facevenner<3

Dump dem fra feeden,men du var flink som sa ifra så hun forstår folk reagerer på sosial dumhet.

Skjult ID med pseudonym Habla fr. 6 juli 2012 23:16

Nei, det var ikke galt å si ifra. Folk syns ikke det er så forbaska interessant å lese om hver eneste ting som skjer i andres liv. Jeg har omtrent 3-4 oppdateringer per uke og syns jeg tar i. Mens andre skal poste 100 bilder og tagging og innsjekkinger om alt... jeg sier ifra da. Blir jeg sletta så får de lære på den vanskelige måten.
men å skjule dem er ingen dum ide... mange som er det hos meg. Jeg sier kun ifra til de jeg kjenner godt, resten sletter jeg om de holder på eller skjuler dem..

Skjult ID med pseudonym Diaz fr. 6 juli 2012 23:17

Har jo venner jeg skjuler,men dette var jo en jeg sosialiserte med fler ganger i uka. Derfor følte jeg at jeg burde si noe.

Vel, vi har masse felles venner som vi begge omgås med. Så dette kan faktisk bli litt dumt og kleint. Det at jeg sa i fra var i beste mening. Men det ente altså med at jeg ble fjernet kort og brutalt. Uten et ord.
Vi var kanskje ikke så gode venner som jeg trodde.

(mann 35 år fra Oslo) fr. 6 juli 2012 23:18 Privat melding

Bra sagt fra av deg som venn.

Litt merkerlig at hun plutselig fikk en sånn voldsom eksponeringslyst. Kan være noe mer som ligger bak tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym veteran fr. 6 juli 2012 23:19

Jo, det var galt å si ifra, nå har du ødelagt et annet menneske

Skjult ID med pseudonym Diaz fr. 6 juli 2012 23:21

@veteran
Jeg har som sagt veldig dårlig samvittighet og litt lei for at jeg har såret henne. Hva mener du jeg burde ha gjort da?

(mann 41 år fra Østfold) fr. 6 juli 2012 23:22 Privat melding

Som ruggen sier på toppen her: En god venn sier ifra.

Syns du gjorde det rette jeg.

Skjult ID med pseudonym Fjasken fr. 6 juli 2012 23:25

veteran prøver bare å være ironisk...

Skjult ID med pseudonym Diaz fr. 6 juli 2012 23:26

@El_Gringo
Du har rett der. Mye som skjedde i livet hennes akkurat da. Både jobb problemer og kjærlighetssorg. Derfor har vel de fleste vært *snille* en stund. Men nå er jo disse problemene over. Så vi forventet vel at det skulle roe seg. Men dessverre gjorde det ikke det. Derfor jeg sa i fra.

Skjult ID fr. 6 juli 2012 23:37

er det noe verre å oppdatere facebook enn å sende haugevis med sms hver dag ?
Neppe...

Og for de som synes det var slitsom å lese oppdateringene. Dere vet at dere kan endre på instillingene slik at man ikke ser oppdateringene?
Neppe :)

Skjult ID med pseudonym Diaz fr. 6 juli 2012 23:40

Hvis du leser hva de fleste har skrevet...så hadde du fått med deg at ALLE vet hvordan man skjuler oppdateringer!
Om jeg hadde fått 10-15 sms fra en venninne i løpet av dagen. DA hadde jeg i alle fall blitt gal:)))

Skjult ID med pseudonym ruggen fr. 6 juli 2012 23:43

Sitat fra Skult ID:
"Og for de som synes det var slitsom å lese oppdateringene. Dere vet at dere kan endre på instillingene slik at man ikke ser oppdateringene?
Neppe :)"

Vel, dette har vært nevnt 6 ganger tidligere i denne tråden, og to ganger allerede i åpningsinnlegget... ;)
- "jeg visste at flere skjulte henne fra newfseeden"
- "Burde jeg ikke ha sagt noe,og gjort som halvparten av våre felles venner...altså bare fjernet henne fra newsfeeden og latt som ingenting?"

Og senere i diverse andre innlegg:
- "Du kunne jo bare skjult henne fra feeden,"
- "Dump dem fra feeden"
- "resten sletter jeg om de holder på eller skjuler dem.."
- "Har jo venner jeg skjuler,"

Skjult ID med pseudonym Snehvit fr. 6 juli 2012 23:46

Gode venne er ærlige... ;)

Skjult ID fr. 6 juli 2012 23:48

Vel, ba hun deg om råd? Det er noe med "gode råd" som man får av "velmenende venner" (for det er jo ikke kritiserende (?), som man ikke har bedt om. Enhver må og bør vel finne ut av sine egne saker? En slik voldsom aktivitet for å vise seg på FB synes jeg tyder på et sterkt behov for oppmerksomhet og bekreftelse. Og får man ikke det IRL, da er kanskje FB et "godt" alternativ? Kanskje du heller burde være mer tilstede for henne enn å snakke om FB bruken hennes fordi "andre" ikke orker at hun peprer newsfeeden deres? Er vi ikke alle ansvarlige for oss selv? Og trenger vi råd så er det fint å ha en god venn og spørre. Ring henne du, og si at du gjerne fortsatt vil være hennes venn og at du beklager at et sosialt medium kom imellom dere.

Skjult ID med pseudonym kjilee fr. 6 juli 2012 23:53

Don't feed the forumtroll (alias Skjult ID)

Skjult ID med pseudonym ruggen fr. 6 juli 2012 23:54

En kompis av meg var helt ekstreeeeeeem på å smatte svært høylydt når han spiste eller tygde tyggis eller drakk eller nesten hva som helst. ingen turte å si fra. Folk på bussen snudde seg for å se hva som skjedde, folk på nabobordet flirte høylydt, og han la ikke merke til det selv. Det gikk kanskje 5-10 år uten at noen sa fra.
Tilslutt var vi en gjeng som bestemte oss å si fra, på en svært skånsom måte, og han har faktisk forbedret seg mye. Såpass at folk ikke blir sjenert av det lenger; såpass at det er mulig å spise middag med ham uten å bli helt forstyrra.
Vi er fortsatt venner, og jeg tror at han er glad for at vi sa fra. Jeg angrer litt på at vi lot det gå så lang tid før vi sa fra, menmen...

(mann 51 år fra Oslo) fr. 6 juli 2012 23:54 Privat melding

En mulighet er å gå sammen med flere og komme med så, tilsynelatende uavhengige hint. De fleste forstår tegningen etterhvert da. Med andre ord ikke ta en konfrontativ "nå må du skjerpe deg" samtale

Skjult ID med pseudonym The One fr. 6 juli 2012 23:58

@(Skjult ID ) - fr. 6 juli 23:48

Var det ikke slike at denne venninnen lurte på hvorfor hun fikk mindre respons på FB også svarte Diaz med at det kunne ha noe å gjøre med det de hadde snakket om tidligere. Uansett om man er en nær og god venn eller ikke, enkelte mennesker har litt problemer med å se fakta innimellom. Jeg er personlig svært lite aktiv på FB nettopp pga av alle kakeoppskrift meldingene som havner der. Noen mennesker får bare ikke nok oppmerksomhet.

Skjult ID med pseudonym kjilee lø. 7 juli 2012 00:00

@kit001

Jeg tror at vedkommende ville oppleve det som rimelig traumatisk om hun tilfeldigvis oppdaget at vennene hadde gått sammen bak ryggen hennes for å få henne til å slutte med oppdateringene på fb.

Det ville nok vært en langt verre opplevelse for henne enn at en enkelt venn konfronterer henne direkte

Nå kan man selvfølgelig håpe at hun aldri ville oppdage det, men det er rart hvor fort noen glemmer seg etter et glass eller to.

Skjult ID med pseudonym Diaz lø. 7 juli 2012 00:01

@(Skjult ID ) - fr. 6 juli 23:48
Noe sant i det du skriver. Hun spurte meg ikke om råd første gangen. Det tok jeg på eget kappe.
Og jeg mener bestemt jeg har vært der for henne gjennom den tunge perioden hun har hatt. Men igjen. Muligheten er jo at jeg ikke har vært der nok.
Men når hun fortalte meg at hun ikke skjønte hvorfor hun fikk så lite respons på FB i disse dager..minte jeg henne på samtalen vi hadde for en stund siden. Og først da slettet hun meg!
Og jeg ha selvfølgelig ringt henne.. Men hun svarer ikke.
Godt mulig jeg handterte dette feil,selv om det var i beste mening.
Jeg har i alle fall mistet en venninne. Og det var ikke meningen. Veldig synd men sant.

Skjult ID med pseudonym Diaz lø. 7 juli 2012 00:05

@Kit001
Det var overhode ingen *nå må du skjerpe deg* samtale. Slik fremgangsmåte ville jeg aldri brukt.

Skjult ID med pseudonym Snehvit lø. 7 juli 2012 00:06

Jeg har selv fjernet sånn at jeg slipper å se alle oppdatteringene til alle vennene...Da slipper jeg også å irritere meg over de som " bor" på face....

Skjult ID med pseudonym Meg lø. 7 juli 2012 00:06

En mulighet er å gå sammen med flere og komme med så, tilsynelatende uavhengige hint. De fleste forstår tegningen etterhvert da. Med andre ord ikke ta en konfrontativ "nå må du skjerpe deg" samtale

For en stygg ting og gjøre... Man skal vise medmennesker respekt og ærlighet er en del av den respekten. Slu sammensvergelser er for en annen type mennesker uten respekt for andre...

Jeg er vel litt med på tanken til skjult ID at man ikke nødvendigvis trenger gi råd til folk som ikke har spurt om det. Men blir man spurt, vær ærlig!

Skjult ID med pseudonym The One lø. 7 juli 2012 00:12

@Diaz

Om du hadde vært vennen min og vært ærlig mot hadde jeg satt pris på det. Er venneforholdet så skjørt at det ryker pga en velmenende tilbakemelding så er ikke det venneforholdet liv laga tenker jeg da.

Jeg tror hun kommer tilbake til deg når det har gått en stund og ting har roet seg ned. Ikke press deg noe innpå henne før det, så ville jeg tatt en samtale med henne om hva du mente å formidle.

Skjult ID med pseudonym Diaz lø. 7 juli 2012 00:16

@Snehvit.
Det er jo noe alle gjør. Det skjønner jeg. Men i og med at vi har omgåtts veldig mye,er det litt vanskelig å svare på om jeg har sett den eller den oppdateringen. eller hvorfor jeg ikke har kommentert ditt eller datt. Derfor ikke så lett å skule hennes oppdateringer :))

Jeg har forklart at jeg faktisk ikke rekker innom FB på jobb og setter meg ikke ned med Pc'en før etter ungen har lagt seg. Hva hun da spiste til frokost er jo litt sent å kommentere??

@meg
Enig med deg. Ville aldri gått bak ryggen og alliere meg med flere. Styggt!
Men igjen. Hun spurte meg ikke til råds første gangen...My Bad..
Men da hadde bare den samme samtalen kommet for et par dager siden Da hun spurte meg ..Så jeg er vel like langt.

Skjult ID med pseudonym Diaz lø. 7 juli 2012 00:18

@The One
Takk..tror ikke jeg kommer til å presse noe mer. Føler at jeg har gjort nok galt .

(mann 51 år fra Oslo) lø. 7 juli 2012 00:50 Privat melding

@Diaz, dere venner har jo snakket sammen om hennes oppdateringer. Du viste jo det var flere som skjulte henne fra newfseeden. Folk orket rett og slett ikke at hun opptar en hel side med oppdateringer når man logger seg inn. Når en har blitt enige om faktagrunnlaget, gir konklusjonene seg selv. Bor en sammen med noen, og er enig i at "nå er leiligheten skitten", er en enige i at det må gjøres noe med det, selv om en ikke lager en eksplisitt avtale om å vaske

(kvinne 43 år fra Akershus) lø. 7 juli 2012 06:33 Privat melding

Tenker at hennes facebookaktivitet er noe du ikke har noe med. Ville du sagt det samme til en blogger feks?
Noen synes fjesboka er gøyal....

Skjult ID med pseudonym Rambo lø. 7 juli 2012 08:50

>bare fjernet henne fra newsfeeden og latt som ingenting?

Jepp.

(mann 57 år fra Oslo) lø. 7 juli 2012 10:00 Privat melding

FB er et sted jeg poster det jeg vil. De som vil være mine venner der må leve med det. Men jeg vet jeg poster mye, så jeg prøver å legge litt kvalitet i det. Og tenker at jeg ikke poster for å lage en dagbok, men for at mine venner skal ha litt glede eller ettertanke av å lese det jeg legger ut.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv lø. 7 juli 2012 13:29

Jeg ville blitt glad for en sånn tilbakemelding, TS! Om du gjorde det rette eller ikke her kommer likevel ikke an på hva du eller jeg synes, men hva mottakeren synes. Om hun har lett for å bli sår eller fornærmet, så er velment kritikk ikke alltid oppfattet som velment -men bare som kritikk.

Det du kanskje skal spørre deg om, er 1) ønsker du en venninne du føler at du ikke kan være åpen og direkte med? 2) Kan det tenkes at dere kan være like gode venner selv om dere ikke er det på FB? Kan jo tenkes hun bare tenkte at om hun synes det er plagsomt, skal hun sannelig får slippe innlegg fra meg her. Det er vel ikke sikkert hun tenkte at vennskapet ryker. FB-Venn og IRL-venn er da vitterlig to helt forskjellige ting. Håper du får oppklart det, og kan legge saken bak deg på den ene eller andre måten!

(kvinne 35 år fra Buskerud) lø. 7 juli 2012 14:00 Privat melding

Jeg tror du bare må ta tiden til hjelp TS.
I grunn, er jeg ganske sikker på hun kommer tilbake. Hvorfor?
Fordi hun godtok at du sa fra første gangen, selv da hun IKKE spurte
deg om noe.
Kanskje hu blei fornærma da hu spurte, fordi hu trodde hu hadde skjerpa
seg? Og du som kjenner henne, veit jo om hu er litt dramaqueen eller ikke.
Er hu litt dramaqueen, ser jeg det som "naturlig" at hu overreagerer med sletting
av fb og ikke gidder å ta tlf.
Hu er såra... Fordi hu ba om din mening??? Når hun ikke blei sår da du sa fra uten
at hu ba om det??? WTF??
Ikke vær lei deg, Diaz.... She'll get over it. Noen bruker bare litt lenger tid enn andre.

Og skulle det gå "for lang tid" og du svner henne veldig, send henne en meld på face!
Det kan du fremdeles gjøre selv om dere ikke er venner. Der kan du forklare hva du enn
føler du må forklare, om du føler du må forklare noe what so ever.

Noen har FB som lidenskap, andre en et nytteverktøy (f.x jeg som bruker den til å ha
kontakt med fammen i Chile på billigst mulig måte!)

(mann 44 år fra Oslo) lø. 7 juli 2012 14:30 Privat melding

Send henne denne linken ;)

http://www.youtube.com/watch?v=oHq72RDoKiQ

Skjult ID med pseudonym Danty lø. 7 juli 2012 14:45

og denne:

http://www.youtube.com/watch?v=826a2Ik_Wag&feature=relmfu

Skjult ID med pseudonym ModestyG lø. 7 juli 2012 14:55

Eller kanskje ikke... :-)

Du kan jo ha henne som venn, selv om dere ikke er venner på facebook. Fortsett som normalt, og glem facebook i forhold til henne. Og kanskje gjør deg litt tanker om at hennes adferdsendring der kan ha årsaker.. og at hun kanskje trenger en uforbeholden venn... i det virkelige livet.

Skjult ID med pseudonym uffa lø. 7 juli 2012 15:05

Haha, Danty! Ja, vi kjenner de der... :)

Skjult ID med pseudonym Diaz lø. 7 juli 2012 16:23

@Lilleulv.
Takk for kloke ord.Dette var jo en person jeg trodde jeg kjente godt nok til å kunne si fra på en OK måte. Men jeg tok altså feil og har måtte revurdert måten jeg ser på henne som en venn. Virkelig venner kan krangle og fremdeles være venner...

@Calienta
Det ordner seg nok. Jeg lar det bare være en stund. så få vi se.

@ModestyG
Som jeg skrev oppe i tråden. Så hadde det nok sine årsaker. Og de fleste har gitt henne slakk en god stund. Hun er nå i *normal gjenge* igjen.Jeg har vært med henne mer eller mindre hele veien gjennom disse tunge stundene og da forvente jeg kanskje at hun skulle tone ned statusene sine. Men det skjedde altså ikke. Derfor jeg sa i fra.

@Danty
Hun var vel den første som la ut disse linkene på FB og synes de var råfestlig:)