Alle innlegg Sukkerforum

Sporløst forsvunnet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Elaya lø. 7 juli 2012 17:41

Jeg hadde en trivelig, hyggelig og festlig samtale med en bruker her på sukker, som begynte å nærme seg et møte. Han skrev sin siste melding til meg for 3 timer siden. Når jeg nå vil inn og svare, så leser jeg nederst i meldingsvekslingen at han er borte vekk:

"Sukker.no har utestengt denne brukeren p.g.a. mistanke om falsk profil eller at brukeren har oppført seg på en måte som ikke er forenelig med Sukker som datingside og nettsamfunn. Vær derfor varsom i forhold til kommunikasjon med denne brukeren."

Jeg kjenner ham jo ikke personlig, men i all kontakt med meg har han vært både hyggelig og høflig, og innholdet i meldingene har virket troverdige og sammenhengende, så jeg fatter ikke hva som kan ha skjedd her, og det gjør meg ganske trist, fordi det er ikke så ofte man får en god kontakt med noen over tid... Og så virker det så merkelig når jeg ikke har opplevd ham som verk falsk eller ufin på noen måte...

Hva kan ha skjedd?

(kvinne 37 år fra Buskerud) lø. 7 juli 2012 17:43 Privat melding

Det er jo vanskelig å si hva som har skjedd, men om det hele beror på en misforståelse, så blir det vel ordnet opp i, og han vet hvor han finner deg..

(mann 56 år fra Oslo) lø. 7 juli 2012 17:46 Privat melding

Ja, kanskje er dette som Tornerose skriv; ei misforståing?
Eg veit ikkje kva som skal til for å "fjerne nokon" - kanskje har ein eller annan fått vedkomande i vrangstrupen og vil "hevne seg"? Vonleg er dette ikkje nok til å ekskludere nokon - eg kjenner ikkje "reglane" for slikt.

Var eg deg, ville eg tatt kontakt med Sukker direkte og spørje dei.
Lukke til!

(kvinne 43 år fra Akershus) lø. 7 juli 2012 17:48 Privat melding

Det er mye rare folk her inne for å si det sånn! Kanskje han har flere personligheter.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 7 juli 2012 17:48

Gjetter at det er noen brukere som har rapportert ham som falsk eller ufin. Skyld på dine medsøstre, og send en mail til support og spør om de kan hjelpe deg å gjenopprette kontakten. F.eks om de kan sende mailadressen din i en mail til ham slik at han kan ta kontakt om han vil.

Skjult ID med pseudonym Elaya lø. 7 juli 2012 17:49

Zara52: Det står at det er mistanke om - ikke at han faktisk er en drittsekk... informasjonen er meget vag og gir ikke egentlig noen indikasjon på at det er noe konkret som er tilfelle...

Tornerose: Vil jo håpe for hans del at det er en misforståelse og at det blir ordnet opp i. Ellers merker jeg at jeg blir en smule irritert over å ikke få vurdere selv om jeg synes det er noe galt her eller ei...

(kvinne 57 år fra Oslo) lø. 7 juli 2012 17:51 Privat melding

TS, slettet innlegget mitt da jeg så det ble for slemt. Sorry! Håper du har rett:)

Skjult ID med pseudonym Stjerne* lø. 7 juli 2012 17:56

@Elaya
For det første lurer jeg på hvor gammel du er? Eller hvor gammel denne mannen var?

Synes fortiden det er masse falske profiler her på Sukker. Om de er falske er de ofte ute etter penger til slutt. Gjerne ha deg over på e-mail så fort som mulig. Ofte ikke superbrukere. Slik at de ikke taper penger på å lage en profil. De er også litt enkle å gjennomskue, da de ofte ikke skriver korrekt norsk. Disse går som regel etter litt eldre kvinner.

Så har du ungguttene som også leter i utgangspunktet etter kjæreste og har fine og helt normale profiler. De er flotte og sjarmerende mot sin egen søkergruppe, men skriver ofte slibrige sexmail til jenter/kvinner som de bare vil ha sex med. Derfor blir de rapportert til Sukker. Er det fler som trykker på * ufin oppførsel* så får de en advarsel fra Sukker. Gjentar det seg,blir de utestengt.

Så om han virket som drømmemannen kan du jo være glad du egentlig er kvitt ham?? Om han er ufin mot andre,er det vel ikke verdt å samle på uansett?

Skjult ID med pseudonym Elaya lø. 7 juli 2012 18:08

Stjerne* Jeg er 40 og mannen er i midten av 30-årene (Nøyaktig alder får jeg jo ikke sjekket nå som profilen er borte), han skriver korrekt norsk, har ikke nevnt noen epostadresse, verken sin egen eller min. Han hadde flere bilder i albumet i ulike sammenhenger som virket helt hverdagslige og ikke noe man så lett kan laste ned fra nettet - iallfall ikke som en pakke av samme person. Jeg aner jo ikke om han kan ha vært slibrig og ufin mot andre, men mot meg har han bare oppført seg fint.

(mann 41 år fra Sør-Trøndelag) lø. 7 juli 2012 18:14 Privat melding

Kan være at noen har fått ham i vrangstrupen ja...og meldt ham som useriøs/ufin etc...
Vet ikke hvor mange sånne meldinger som skal til, men det er nok mulig sukker har en automatisk rutine for å stenge slike kontoer etter antall meldinger.

Så blir det undersøkt nærmere senere....

Hvis det er tilfelle...så kan det hende han oppretter en ny profil uten medlemskap....så da kan vel du søke etter ham på forum...han kan jo lese dine meldinger der.....

Skjult ID med pseudonym Elaya lø. 7 juli 2012 18:16

Ja, Draconis - det er det jeg også lurer på - hvor mange og hvor mye som skal til, og hvordan disse reglene faktisk er. For for meg virker denne utestengelsen helt absurd, men så vet jeg jo ikke mer om ham enn bare den kommunikasjonen vi har hatt. Det kan jo skjule seg mye i mosen som man ikke kan se i noen ti-talls meldinger.

Skjult ID med pseudonym my lø. 7 juli 2012 18:17

Sukker kan vel se all kommunikasjon mellom brukere, så kan ikke se at det ikke er noen grunn til å kaste han ut. Tror nok at sukker vet hva de gjør når de utestenger.

(mann 41 år fra Sør-Trøndelag) lø. 7 juli 2012 18:19 Privat melding

Ha, om sukker leser meldingene mellom brukerene (de kan sikkert det sånn teknisk sett), så er det et skikkelig stygt brudd på personloven tenker jeg....

Det er nok sånn at de tar kontakt med alle parter og kontakter enten via telefon eller mail for å få det bekreftet/avkreftet.

Skjult ID med pseudonym Stjerne* lø. 7 juli 2012 18:32

Tror neppe Sukker ute stenger folk etter 1 stk rapport om ufin oppførsel. Her må det nok flere rapporter på samme profil. til. De vet nok hva de gjør. De sletter ikke profiler bare for at en person har hatt en dårlig opplevelse.

@Elaya
Så selv om han ikke var ufin ovenfor deg..så har han nok vært det oven for andre.
Det hadde jo vært utrolig dårlig reklame.
Tror nok Sukker tenker seg om flere ganger før de ute stenger folk. Og at de har en skikkelig god grunn når de først gjør det!

Skjult ID med pseudonym )O( lø. 7 juli 2012 18:42

Send en meldig til sukker og spør;-)
Ikke noen vits å spekulere her på forumet hva det kan være.

Skjult ID med pseudonym Elaya lø. 7 juli 2012 18:53

@ )O(:
Noe av det som er interessant med å lufte dette på forumet er å se at alle som har svart på tråden har like lite peiling som jeg på hva som faktisk er reglene for "oppførsel forenlig med sukker som datingsted og nettsted". Det synes jeg er lite betryggende når reglene for oppførsel er så lite kjent at det ikke er forutsigbart hva som bryter dem og ikke. Hvis man ser bort fra dette konkrete tilfellet, så synes jeg det er betenkelig i seg selv at vi ikke vet. Samtidig er det jo en trøst at det ikke bare er jeg som ikke "kan" disse reglene.

Ellers er jeg enig i at svar på det konkrete tilfellet nok er best å rette til sukker direkte.

Skjult ID lø. 7 juli 2012 19:07

Alle skal ha "signert" på at de har lest de! Hva..."signerte" du uten å lese det kanskje...

Skjult ID med pseudonym Regler. lø. 7 juli 2012 19:40

Klippet fra Sukker regler.

Hvis noen oppfører seg ufint her hvordan sier jeg fra om det?
Da kan blokkere denne personen. Blokker knappen finner når du har åpnet profilen til vedkommende. Hvis du vil kan sende en klage til support@sukker.no så vil vi ta kontakt med vedkommende.

Så Sukker tar altså kontakt med vedkommende FØR de eventuelt sletter profilen. Da har de jo en sjanse til å forklare seg og eventuelt rette opp en misforståelse.

Skjult ID med pseudonym bat lø. 7 juli 2012 21:35

Er det en av hans profiler, burde kanskje Sukker legge til et spesialcase som opplyste om at det var ham :)

(mann 38 år fra Oslo) lø. 7 juli 2012 22:28 Privat melding

Jeg opplevde å bli utestengt pga en gal kvinnemenneske og da fikk de jeg snakket med se det når de gikk inn i meldingene mine. Fikk oppklart det med support og alt er tilbake på plass, eneste som er trist er at to jeg hadde god kontakt med og skulle faktisk møte trakk seg pga den meldingen.

På en side så forstår jeg det, men på en annen ikke, for jeg trodde at vi hadde bedre kjemi når vi kommuniserte her inne til at forklaringen min ikke skulle være sann. Men sånt er det bare, life goes on! :)

Skjult ID med pseudonym Elaya sø. 8 juli 2012 09:21

Rasec: Det er det jeg hadde mistanke om at det ikke alltid var så rett frem og svart-hvitt i disse sakene. Og at mange reagerer ulikt på folks oppførsel på nett, det er helt sikkert. Det noen reagerer på, trenger ikke være noe galt for andre, og det er sikkert at noen har veldig liten takhøyde. Trist å høre om erfaringen din, og i prosessen mistet du kontakten med to av dine gode dialoger, det er faktisk ganske tragisk...

Skjult ID med pseudonym -m- sø. 8 juli 2012 10:14

som lissilady sier :)

Skjult ID med pseudonym rasec sø. 8 juli 2012 15:41

@Elaya
Nei, det er sjeldent svart hvitt, verken her inne eller i det virkelig liv. Når jeg snakket med support om dette så ba jeg de ta en titt på rutinene de har, for syntes det er rart at slikt kan skje uten at de forhører seg med de involverte. I norsk lov så er man uskyldig til det motsatte er bevist, og bevisføringen er det den som anklager som skal stå får. Istedenfor så ble jeg utestengt og måtte nærmest bevise at det ikke stemte, noe jeg syntes var veldig rart, for da kan så å si hvem som helst få noen blokkert fra denne siden hvis de er bitre nok til å lyve og ta den linjen.

Ja jeg syntes også det var veldig trist, for de var veldig hyggelige jenter som jeg hadde en god tone med. Men igjen, that's the way the cookie crumbles!

@LissiLady
Ja han kan det, men support logger IP addresser så det kan fort hende at den nye profilen også blir utestengt. Hvis man f.eks. logger seg på med to forskjellige IP addresser etter en kort stund etter hverandre, så kan man bli utestengt også. Men da må IP addressene variere voldsomt, som f.eks. forskjellige land.

Skjult ID med pseudonym Brum sø. 8 juli 2012 23:09

"Men da må IP addressene variere voldsomt, som f.eks. forskjellige land."

Håper de bruker innsiden av hodet. Når jeg er på ferie. bruker jeg ofte VPN via jobben for å få norsk IP-adresse. (Så jeg kan se NRK nett-TV, bl.a.) Men to minutter etterpå kan jeg jo ha italiensk eller whatever IP-adresse, uten at det er noe skummelt med det.